Stranica 31 od 33 PrviPrvi ... 212930313233 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja recimo sjemenke dodajem naknadno, kad svira za ubacivanje, da mi se ne razmeksaju u vodi... Neki pekaci imaju odvojen spremnik koji sjemneke automatski ubacuje naknadno...
    Da, ovo s lopaticom je vise manje svima mislim...
    Ja je trazim i trazim, izgleda da sam ju zagubila u seljenju

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Skokni u servis i kupi novu. Nije kraj svijeta.

Što se čupanja metlica tiče, dobro je posudu sa ispečenim kruhom odložiti na miru dsetak minuta tako da se na dnu kruha krene kondenzirati vlaga. Pri tome se dobro otpuste metlice i izađu bez velikih rupa u kruhu, a kruh se ionako osuši za minutu jer je još uvijek vruć. Čak i sa sasvim novim metlicama nastaju rupe ako ih čupaš isti čas.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Skokni u servis i kupi novu. Nije kraj svijeta.
    Moulinex je pekac, di je taj servis?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Servis je jedan u Jurišćevoj u Zagrebu, a sigurno imaš knjižicu s adresama servisa.

Što se tiče metlica, ako se kruh ohladi, one izađu van gotovo bez mrvice.

Ako ih treba izvaditi odmah, nije loše upotrijebiti oštriji nož i obrubiti metlice nožem, tako odvojiti kruh od metlica prije vađenja. Isto funkcionira odlično.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hmmm,neznam kako tvoj pekac izgleda ali ja nema sanse da ju ikakvim nozem dokucim dok je kruh unutra...
    trebo bi bit savitljiv kao od gume.....

dakle,ne odma znatizeljno skakat kad se kruh ispekao i trest naopacke posudu nego pricekat 10ak min,dooobro....samo mi se cini da ce onda biti jos gore...
    neznam zasto govorite u mnozini,ja imam jednu metlicu,sta ih je u vas vise?
    i ja samo preokrenem posudu naopako i treskam dok kruh ne ispadne,sta se to tako ne radi...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Neki imaju dvije a neki jednu metlicu. Al sto ti smeta rupa? Bitno je od cega je kruh, ta rupica vise manje ne znaci puno, osim estetike na tri fete

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    hmmm,neznam kako tvoj pekac izgleda ali ja nema sanse da ju ikakvim nozem dokucim dok je kruh unutra...
    trebo bi bit savitljiv kao od gume.....

dakle,ne odma znatizeljno skakat kad se kruh ispekao i trest naopacke posudu nego pricekat 10ak min,dooobro....samo mi se cini da ce onda biti jos gore...
    neznam zasto govorite u mnozini,ja imam jednu metlicu,sta ih je u vas vise?
    i ja samo preokrenem posudu naopako i treskam dok kruh ne ispadne,sta se to tako ne radi...

A, sad sam shvatila, metlica ti ostaje zalijepljena za nosač, a kruh ispadne bez metlice ...

Da, tu ne pomaže nož, nož je za situacije kad kruh ispadne sa metlicama, a kad iz vrućeg kruha vadiš metlice bez pomoći noža, dobar dio tijesta ostaje zalijepljen za metlice.

Inače, metoda vađenja kruha je ta - okreneš i treskaš, na znam za drugu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tu ne pomaže nož, nož je za situacije kad kruh ispadne sa metlicama, a kad iz vrućeg kruha vadiš metlice bez pomoći noža, dobar dio tijesta ostaje zalijepljen za metlice.
    ovo mi se sinoc dogodilo,LOL...ispao kruh i ja sva sretna kako je ostala samo mala rupica u kruhu,pogledam u posudu a kad tamo - nema metlice....da ste mi vidili facu....
    zabavno je ovo pecenje kruha...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja za to koristim nešto nalik na vilicu od puterwara. Dovoljno je snažno za čupanje, a ne oštećuje teflon.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako sam budna (a u pravilu jesam), izvadim nakon miješanja metlice. Tada se kruh puno lakše vadi iz kalupa i nema rupa.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Davoreeeee,iskopala sam par tvojih recepata sa bigom,ima raznih verzija...

secer - gdje ga trpam,u bigu ili tijesto? (kako u kojem receptu ga meces)
    voda - koliko je bitno da je mlaka?
    maslo - trebam ga otopit u mikrovalnoj ili ne?

I po onome sto sam cackala po netu,zar ne smeta kvasanju i dizanju biga cinjenica sto odmah nakon 5min mjesanja uvalis na njega preostalo brasno?Zar se to ne bi 6-8h trebalo dizat solo,pa tek onda dodat ostatak brasna,soli itd.... naravno,nikom se ne ustaje u 5h ujutro da bi imo freski kruh u 8h tako da to malo remeti koncepciju....

Ugl,ja premijerno pokusavam napravit kruh sa kefirom (timer otkucava),smjesna mi je ona napomena:ulij kefir na jednu stranu a vodu na drugu....mislim,sve se to odma zbuckurilo...jel' potencijalni zaheb to sto je kefir bio ravno iz frizidera?
    Jedva cekam jutro i nadam se da necu morat trcat u butigu po kruh za dorucak!

p.s. imali smo jedan fijasko sa kukuruznim....nadobudno sam uvalila samo kukuruzu u posudu....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo savladaj jednu vrstu kruha. I jedno brasno, onda pomalo dodaj ostalo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

secer - gdje ga trpam,u bigu ili tijesto? (kako u kojem receptu ga meces)

Na vrh hrpice brašna od kojeg će nastati tijesto. Tamo staviš i sol.

voda - koliko je bitno da je mlaka?

Ovisi o temperaturi prostora. Kod mene je toplo pa se oko toga ne brinem, ali gdje nema grijanja obavezno mlaka voda i program za integralno (koji počinje s podgrijavanjem)

maslo - trebam ga otopit u mikrovalnoj ili ne?

Ne.

odmah nakon 5min mjesanja uvalis na njega preostalo brasno?

Pliva na površini, ne brini...

mislim,sve se to odma zbuckurilo...jel' potencijalni zaheb to sto je kefir bio ravno iz frizidera?

Ideja je da kvasac nabubri, a kad se saspe na jedno mjesto i ne može se uredno raširiti po površini onda se organizira u grudice i ne namoči se kako treba. Zato tekućine idu svaka u svoj kut, a kvasac se stavlja na vodu.

nadobudno sam uvalila samo kukuruzu u posudu....

Drugi put na Dolcu pogledaj pošto je proja pa ćeš shvatiti da ništa nisi fulala

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ljudi pomoć!
    Jel netko zna dal se može kupiti samo posuda za pekač?
    Na dnu, ispod vrtilice u posudi mi se istrošila gumica i opala je van, pa me sad frka peći kruh da nebu tijesta po grijaču.
    Imam Alasku iz Metroa, dal možda znate tko im je generalni servis, zastupnik i gdje???

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je zadnje pajdo kupio cijelu posudu s propelerima za alasku za rođendan ali ne znam u kojem točno servisu. Kad ideš u servis obavezno uzmi posudu i propelere sa sobom jer oni ne znaju koji je koji obzirom da iste posude idu i na moulinexa i na boscha itd.

Da, svi ti strojevi su isti istijani, samo se drukčije zovu.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala Davore (usput, tvoj avatar mi je najbajkovitiji na forumu :D ),
    Jel možeš tog svog pajdu priupitati gdje je kupio?
    I dobra preporuka da uzmem rajnglu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

http://www.zvonmark.hr/kontakti/2-zv...qdobra-godinaq
    Sigurno ima i drugdje.
    Tamo je kupovao posudu za svog Clatronica pa je usput meni kupio za Alasku. Svakako uzmi postojeću posudu sa sobom jer postoji ukupno samo nekoliko tipova za sve strojeve na svijetu.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Puno ti HVALA!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ne uspjeva mi kruh sa kefirom...
    jeli moguce da je to radi ovog domaceg kojeg radim s kefirnom gljivom?
    sve se mislim uzet kupovni i pokusati ponovo...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne bi smjelo imati baš nikakve veze. Ispadne dobro i s jogurtom, ali je posebno dobar s kefirom.

Opiši na kakvom programu se peče i u par crtica što radiš kod pripreme, možda uslijed nekakvog nesporazuma nešto radiš krivo.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

prvi put sam ga radila sa prepolovljenom kolicinom svih sastojaka,kefirom iz frizidera a drugi put je bio sobne temp....
    vodu isto topliju 2gi put.... pa sam oba puta dobila cigletinu bijelog ispucalog vrha....(ono sitno ispucano ko presusena zemlja)

kupila sam danas kefir i popila dio (a s ostatkom cu sutra pokusat opet)...ma to je slatko naspram ovog domaceg,gljiva mi se raspojasala pa bude stvarno fuul jak i kiseo...sve mi se cini da je ˝ubio˝ kvasac...to moguce? stvarno sam se drzala recepta i postupka od A do Z,eto jedino nemam toliko preciznu vagu da izmjerim 0,5g kvasca pa ga ofrlje uvalim....
    e,da...i jeli nuzno da on bas sav potone? ja cekam dok ne nabubri i krene tonut na dno pa ukljucim pekac da to izmjesa...

no,mogu ti rec da generalno nisam zadovoljna sa pecenjem u 2 faze (i kad radim samo s vodom)....moram pripomoc pekacu,ostane ful zaljepljenog brasna na metlici nakon pocetnog 5ominutnog mjesanja...korigirala sam program,u pocetku sam radila na rapid za bijeli kruh a sada rapid integralni...vise se digne....

da li je moguce doskocit tome sto mi ostaje ful one tanke,kao paucina korice posvuda oko kruha? jeli to znak da nesto krivo radim ili da pekac bas nije OK?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 31.10.2012. at 23:01

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tome nema lijeka. Uvijek ti ostane ta suknjica.
    Daj stvarno malo više detalja. Koliko ti traje program (bez odgode)?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

za bijeli 3h15,rapid 2h50
    za crni 4h30,rapid 2h44
    to je za 1kg kruha,ima korekcija od po 5min za razlicitu gramazu,ja pecem manji pa to bude 5-10min krace...

evo danas mi je prvi put ispao savrseno polubijeli sa bigom,ravnomjerno se ljepo digao i nije bilo ni upola te suknjice..
    ovaj sam mu put puno pripomogla pri prvom mjesanju,zlicicom skinula sve ostatke sa metlice i sa stijenki, ostavila kvasac sigurno 5min da bubri prije dodavanja brasna....
    i nesto vise masla sam stavila nego inace...

veceras opet pokusaj ovog sa kefirom pa cemo vidit....

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Pozdrav svima.
    Nisam baš čitala temu pa se unaprijed ispričavam ako je na moje pitanje već odgovoreno.

Dakle, nedavno smo kupili pekač i u načelu smo jako zadovoljni. Radimo integralne kruhove s raznim kombinacijama brašna i sjemenki. Budu jako fini za jesti, ali korica ispada pretvrda. Iako u uputama to nigdje ne piše, odlučila sam nakon pečenja malo navlažiti kruh, kako moja baka radi (bez pekača ). To uglavnom popravlja stvar, no zanima me postoji li neki drugi način i zna li netko razlog zašto je korica baš toliko tvrda?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vjerojatno ti kruh ima još potencijala za dizanje.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Vjerojatno ti kruh ima još potencijala za dizanje.
    Bit će da je tako. Sinoć sam pekla i stavila više meda nego inače (ne koristim šećer za dizanje kvasca) i narastao je k'o lud. I korica nije bila tvrda.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, idealan kruh ima istovremeno dobru sredinu i koricu. Ne postoji odličan kruh sa super sredinom, a lošom koricom.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ma nije bila loša, samo tvrda.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vezano uz servis pekača, možda nekom zatreba; imam onaj iz Lidla marke Silvercrest i naravno da posuda za pečenje i metlice ne ulaze u garanciju, pa sam se dala preko Lidla u potragu za servisom; servis je u Zg., Ilirska 33; komplet posuda i metlice koštaju 73 kn. Uz njih su nam još dali i mjernu posudu za tekućinu i žličicu s mjerama.

Čitam da teško vadite metlice iz kruha, zar vi niste dobili onu dugačku "žičicu" za vađenje metlica?!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano uz servis pekača, možda nekom zatreba; imam onaj iz Lidla marke Silvercrest i naravno da posuda za pečenje i metlice ne ulaze u garanciju, pa sam se dala preko Lidla u potragu za servisom; servis je u Zg., Ilirska 33; komplet posuda i metlice koštaju 73 kn.
    Mi smo u uputama za korištenje dobili i narudžbenicu za dodatnu posudu i metlice. Pretpostavljam da se narudžbenica šalje u taj servis gdje ste vi bili, ali mi se sad ne da gledati.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo u uputama za korištenje dobili i narudžbenicu za dodatnu posudu i metlice. Pretpostavljam da se narudžbenica šalje u taj servis gdje ste vi bili, ali mi se sad ne da gledati.
    I mi smo ali zbog čega bih je npr. čekala da mi stigne poštom (+ platila dostavu za to) kad mi je kvart preko puta...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I mi smo ali zbog čega bih je npr. čekala da mi stigne poštom (+ platila dostavu za to) kad mi je kvart preko puta...
    Ma jasno. Samo kažem, odmah su ukazali na to da nije pod garancijom, a i da će se vjerojatno puno brže trošiti.
    Koliko ste vi dugo imali pekač i kako se posudica točno strgala, ako smijem pitati?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Teško reći. Obično krene zafrkavati prije nego ju otpišeš. Recimo oko 3 godine uz 3 kruha tjedno.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pošto smo stari vivax bm900 poslali u mirovinu (ošo motor nakon skoro svakodnevnog 4godišnjeg korištenja) odlučili smo uzeti novi, ali bm500.
    On ima manju posudicu, kaže u uputstvima da količina brašna i kvasa ne smije prelaziti 500gr.

Ima li netko omjere za tu količinu? Izgleda da se naša knjižica s receptima od starog pekača negdje zagubila

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    ...kaže u uputstvima da količina brašna i kvasa ne smije prelaziti 500gr.

Ima li netko omjere za tu količinu?
    S koliko si prije radila? Ako s 1 kg, uzmi pola količine svega. Ako sa 750 g, uzmi 2/3 svega.

Ili općenito nemaš nikakav recept?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma jasno. Samo kažem, odmah su ukazali na to da nije pod garancijom, a i da će se vjerojatno puno brže trošiti.
    Koliko ste vi dugo imali pekač i kako se posudica točno strgala, ako smijem pitati?
    Naša je stara bila 10 mj. i svakodnevno višekratno korištena (peciva, kruh, tijesta, đemovi...) - (posudica, tj. aparat) ali su na servisu jučer rekli da budući je proizvod s teflonom preporučuju promjenu iste svakih 6 mjeseci!!!
    A posudica je cijela, samo nije više htjelo vrtiti one njene propelere dolje jer sam ju prala u perilici posuđa (moja krivnja), a s druge strane - obzirom na teflon gore navedeni, odlučila sam i s novom isto, pa kad krepa otić po drugu za 73 kn; bolje da krepa posudica nego mi.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

S koliko si prije radila? Ako s 1 kg, uzmi pola količine svega. Ako sa 750 g, uzmi 2/3 svega.

Ili općenito nemaš nikakav recept?
    Ma nemam više nikakav recept, današnji kruh je ispao ciglica, hehe

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

su na servisu jučer rekli da budući je proizvod s teflonom preporučuju promjenu iste svakih 6 mjeseci!!!
    Kad bi lisicu pitali za mišljenje sigurno bi potvrdila da je bodljikava žica oko kokošinjca jako loša za pubertet pilića
    Što se tiče pokretljivosti propelera, do sada se pokazalo da je pusudu najbolje uopće ne prati osim iznutra, a pri tome je dosta korisno okretati propelere kad se u posudu ulije voda. Na taj način se izbjegava zglavljivanje ležajeva. Svako odglavljivanje zaribanih ležajeva samo povećava problem.

Konačno, zamjena posude nije kraj svijeta i sasvim se isplati.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ha, neznam Davore; ja sam ti jako pod strahom oko tih materijala (teflon i sl.), pa pušem uvijek na hladno; nemam nikakve teflon tave doma, niti ikakvog drugog pribora, osim evo ovog pekača, tj. njegovog kalupa. A svakih 6 mj. dati 73 kn i nije neka lova, tj. smirim si savjest da se ispravno sve kuha...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

... do sada se pokazalo da je pusudu najbolje uopće ne prati osim iznutra...
    Meni tako i piše u uputama.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znači pekač je i dalje in, zadovoljne ste i preporučujete da je pametna investicija?
    ja malo malo o njemu razmišljam ali nikako finalizirati priču i kupiti ga, bilo bi mi bez veze da skuplja prašinu nakon prvotnog zanosa...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj diči prvotno napisa Vidi poruku
    znači pekač je i dalje in, zadovoljne ste i preporučujete da je pametna investicija?
    ja malo malo o njemu razmišljam ali nikako finalizirati priču i kupiti ga, bilo bi mi bez veze da skuplja prašinu nakon prvotnog zanosa...
    A čuj... Ja baš ne mogu reći ni da sam oduševljena, ni da sam razočarana.
    Malo me nervira što priprema kruha dugo traje (više od tri sata), a snage je 1800 W. Troši struje k'o sumanut.

S druge strane, jednostavnije mi je tako pripremati kruh nego u pećnici. I to ne zato što ne mijesim tijesto sama, to mi je najmanji problem, već zato što bih nad pećnicom stalno bdjela pa ga okretala, pa tražila koja je rešetka najbolja, pa koja temperatura, pa koji grijač... Uglavnom, trebalo bi vremena da si to izoptimiram. Ovako je, dakle, jednostavnije. Da je jeftinije, nije. Da je finije, pa nije ni to.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne troši ti pekač puno struje, na mnogo mjesta je to objašnjeno, a ljudi su sami mjerili potrošnju.

http://www.vecernji.hr/regije/kruh-s...-clanak-258447

http://zombix.net/glob/2010/01/16/ko...i-pekac-kruha/

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/k...jeg-kruha.html

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Ne troši ti pekač puno struje, na mnogo mjesta je to objašnjeno, a ljudi su sami mjerili potrošnju.
    Hvala na linkovima.

A dobro, i pretpostavila sam da ne radi na maksimalnoj snazi dok se ovo grije i diže. Nije mi jasno zašto mu je potrebna snaga od 1800 W ako je ne poteže ni u jednom trenutku. Vjerojatno se opet radi o modernom konstruiranju s maksimalnom uštedom materijala pa se bolje osigurati većom snagom. No, to je za neke druge teme i / ili forume.

Usput, to nije više 14 lipa jerbo je struja poskupila od 2010. godine.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako te ne odusevi pekac, uvijek ga mozes prodati npr na njuskalu, bolje nego da skuplja prasinu.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I, da se ispravim - jeftinije očito jest.
    Pogotovo ako se ne radi klasični bijeli kruh.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam ti jako pod strahom oko tih materijala (teflon i sl.), pa pušem uvijek na hladno;
    Na hladnom su apsolutno neškodljivi, a kako ne bi postali škodljivi ni kod pečenja brine se termostat.

Reality check: pekačima je kućište od plastike i dokle god je ta plastika na okupu možeš računati da se ne pregrijavaju.

Tave i lonci su drugo - nemaju termostata.

Slobodno prestani brinuti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije mi jasno zašto mu je potrebna snaga od 1800 W ako je ne poteže ni u jednom trenutku.
    Marketing. A dijelom i masovna proizvodnja.
    Pekaču kruha bi vjerojatno 400W bilo i više nego dovoljno, ali u tom slučaju bi se suočio s dva problema:
    - pekači s 3600W bi se bolje prodavali
    - teško bi bilo naći povoljan grijač od 400W kad su najjeftiniji oni od 1000 ili 1800.

Pitanje viška snage se rješava termostatom koji uzastopno pali/gasi tako da je na kraju prosječna snaga puno manja. Ono što se time postiže je ujednačena temperatura, a to je puno važnija stvar od snage.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala na linkovima.

A dobro, i pretpostavila sam da ne radi na maksimalnoj snazi dok se ovo grije i diže. Nije mi jasno zašto mu je potrebna snaga od 1800 W ako je ne poteže ni u jednom trenutku. Vjerojatno se opet radi o modernom konstruiranju s maksimalnom uštedom materijala pa se bolje osigurati većom snagom. No, to je za neke druge teme i / ili forume.

Usput, to nije više 14 lipa jerbo je struja poskupila od 2010. godine.
    A i brašno gotovo duplo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, za razliku od struje, trošak na brašno nije zanemariv

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •