Stranica 32 od 33 PrviPrvi ... 2230313233 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 1627

Tema: kruh iz pekača 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

http://tkzd.hr/products/svjezi-program/page/2/ evo ga tu, ima kruh panj i pecivo panjic

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Na prvi pogled se čini da ti omjer brašna i vode nije dobar, da fali malo vode i da je zato pretvrd.
    Meni npr. najbolje ispada u kombinaciji 360 ml vode i 600-620 g brašna, mada i taj ponekad bude suh.
    Kako ti glasi recept po kojem si radila?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Daj provjeri koje je brašno i koji datumi pišu na brašnu.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni su ovdje rekli da je kruh tvrd ako se nije dovoljno digao. Dakle, pojačati malo količinu šećera ili meda, u mom slučaju. Kod mene je upalilo.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

koristila sam polubijelo čakovečki mlinovi, pakirano 16.10.2012
    htjela sam vidjet i datum sa digo kvasca al nemogu nac ostale vrečice, kupila 4+1 gratis..bice sam ih zabunom hitila u smeće

a recept nisam uzela iz knjižice, nego sam uzela od frendice čiji je pekač, kao za prvi put da ne fulam nešto
    ide 455g brašna, 200ml vode+ 50 ml mlijeka, 3 male žlice šečera, 1 mž soli, 1,5vž ulja i 5g diga
    stavila najprije tekučine, brašno, sol i šečer okolo uz rub kalupa a digo na vrh u mali krater.

eto, di sam fulala ?

možda bi šečer trebao bit blizu diga a sol samo da sipam okolo..
    ja bi najradje navecer zamjesila pa nek bubri do zore i onda ukljucila tajmer da mi bude gotov oko8, al me strah da mi se ne digne previse pa ne za*erem nešto..

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U pekarskim formulama ovaj kruh bi prošao kao 55% tekućine (100% je težina brašna), a to je dosta suho. Uobičajeni kruhovi u jednoj fazi obično se rade s 60-65% tekućine. Slobodno dodaj još pola deci mlijeka.

Ako je prostorija u kojoj pečeš prohladna, postavi program za pečenje integralnog kruha jer taj ima podgrijavanje smjese.

Što se tiče pečenja s odgodom, imaj u vidu da ti na brojčaniku piše vrijeme do završetka programa. Dakle, ako ti kruh treba za 8 sati onda i odgodu trebaš postaviti na 8 sati.

Ako radiš kruh u jednoj fazi onda ti bubrenje nije poželjno, nego brašno postaviš na površinu tekućine i ne miješaš. Druga stvar je ako radiš kruh u dvije faze s bigom. Tada prvo pripremiš bigu, a ostatak brašna opet stavljaš na površinu i programiraš odgodu. Svi moji kruhovi su s bigom i odgodom, jako mokri (~80% vode) i nastaju s oko pola grama digo kvasca ili manje. I mirišuuuu...

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vlazniji kruhovi su onda i dugotrajniji, jel? Di ga držiš preko dana?
    Probat cu ja ovo sa bigom, sejvala sam vec prije post di si opisao postupak.. ne mogu virovat da se uspije dignut s tako malo diga, koji kefir koristiš?
    Imas slike svojih kruhića negdi?
    Posljednje uređivanje od Smokvica. : 03.12.2012. at 20:27

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovoliko kvasca trpam u kruh:
    http://i27.photobucket.com/albums/c1...ruh/kvasac.jpg
    a ovako otprilike ispadne kruh s kefirom:
    http://i27.photobucket.com/albums/c1...Kruh_kefir.jpg

Mokri kruhovi se drže jednako kao i suhi. Razlika je u okusu i mirisu obzirom da se zrenjem bige postiže posebna aroma. Nastoj ne jesti kruh stariji od 3 dana zbog plijesni. To jednako vrijedi za sve vrste kruha. Mikotoksini su gadna stvar.

Kefir uzmem bilo koji, ali kao i kod svih ostalih mliječnih proizvoda izbjegavam one od jako obranog mlijeka.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ajme neznam kako ću ja uzvatit rutinu pečenja kruha po noći kad redovito zaspem skupa s dicom idem sad zamjesit dok imam snage.. Jbga kefir sam zaboravila al sam zato pronašla izgubljeni digo, u frižideru

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Divota pekača je u tome da sam radi, ne moraš mijesiti, samo ubaciš i stisneš gumbe.
    Meni voli pomagati u pripremanju kruha nećak od 5 godina , eto ti večernje akcije za starijeg klinca.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja idem spavati k'o kokoš, ali pekač radi lijepo bez mene. U 9 ga uključim na jeftinoj struji. Kad počne miješati, škicnem ima li dovoljno tekućine (iz nekog razloga tu uvijek malo štekam ) i nakon toga sam slobodna za spavanje. Ako se probudim usred noći, odem ga isključiti. Ako ne, radi do jutra. Mislim da te lampice baš ne troše puno struje.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sinoc sam se razbudila , nisam uključila tajmer nego sam škicala svako malo, pa smo ja i mm imali gablec u 2 evo ostalo je malo i za doručak, idem upalit opet, izgleda da nam integralni program više paše jer je ispao super! Hvala na pomoći !

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ima tko Bifinet KH2232 pekač kruha iz Lidla?
    Jel dobar ili da bježim od njega?

Moja Alaska je jučer odlučila više ne vrtiti metlicu, čuje se zvuk kao da vrti i jadničak se trudi ali ni makac.
    Tako da hitno tražim drugi. Imam jendu ponudu j Lidlov pa me zanima da li da završim potragu !

Hvala!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ovaj iz Lidla. Ne piše nigdje Bifinet. Al' ne da mi se sad tražiti upute da provjerim.

Zadovoljna sam. Mislim da ga dosta ljudi ima i nisam čula da se netko žali. Mene jedino nervira što ponekad stvarno teško izvadim kruh van, a poslušala sam sve tips&tricks.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ovaj iz Lidla. Ne piše nigdje Bifinet. Al' ne da mi se sad tražiti upute da provjerim.

Zadovoljna sam. Mislim da ga dosta ljudi ima i nisam čula da se netko žali. Mene jedino nervira što ponekad stvarno teško izvadim kruh van, a poslušala sam sve tips&tricks.
    taj je Silvercrest! I izgleda super!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

taj je Silvercrest! I izgleda super!
    Jest, sad sam se sjetila.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Jest, sad sam se sjetila.
    ja pročitala sa fotke!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja Alaska je jučer odlučila više ne vrtiti metlicu, čuje se zvuk kao da vrti i jadničak se trudi ali ni makac.
    Tako da hitno tražim drugi. Imam jendu ponudu j Lidlov pa me zanima da li da završim potragu !

Hvala!
    Gdje si našla Lidlov? Kolegica ga već neko vrijeme čeka da se pojavi.

Inače, i ovdje da stavim infomaciju. EKO Sever proizvodi u dm-u sniženi preko 50%, prekidaju suradnju (loše pakiranje).

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo stigao moj pakač.
    Čini se ok, ima 3 veličine kruha i nešto programa.
    Jedan kruščić se već peče!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

koji pekač si kupila?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li netko ima provjereni recept za kruh koji se ne mrvi (ili se ne mrvi jako) drugi dan?

Mozda grijesim negdje?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja radim u moulinexovom pekacu po njihovom receptu mlijecni kruh, koji se ni malo ne mrvi drugi dan... (Ako ga doceka)... Ide mlijeko i maslac, i secer... I fin je kao kolac...kao puter stangle. Mmm

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim u moulinexovom pekacu po njihovom receptu mlijecni kruh, koji se ni malo ne mrvi drugi dan... (Ako ga doceka)... Ide mlijeko i maslac, i secer... I fin je kao kolac...kao puter stangle. Mmm
    jel može taj recept, molim te?

Kupila sam neki biffinet, njemački je.
    Nemam nikakvu knjižicu s receptima.

Kupila sam rabljeni za 20 Eur, ali je u super stanju, kao da nije korišten.

Do sad sam imala alpinu s jednom metlicom, ovaj ima dvije i odmah sam naletila n ajedan mali problem.

KAKO VADITE TAJ KRUH VANI?

Prvi kruh je ispao super, pekla sam po starom receptu za 750 g kruha, ali nije se dao van.

Prije je bilo dovoljno par puta trznuti i odmah bi izletio.
    E sad ili je kruh bio premalen pa nije bio dovoljno težak da sam izleti ili je to općenito teško izvadit zbog dva propelera.
    Pomoć!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Obično par puta lupim cijelom posudom, a onda tresem tresem tresem tresem ... nekad ide van odmah a nekad se ne da. Nemam blagog pojma zašto...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

S2000 molim recept.

Ja samo okrenem posudu i kruh iskoči. Negdje sam čitala da kad se ispeče da ga se malo ostavi da se upari u pekaču i onda se lako vadi. Postane vlažan ali daljnjim hlađenjem na zraku se korica stvrdne.

Imate koji recept ISPROBANI za kakav kolač?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

http://www.club-paneo.com/en/recipe/search.aspx

Ja sam radila cramique i kolač od limuna. Cramique je slatki kruh, radi se na programu za slatki kruh, umijesi se tijesto i peče sve u kontinuitetu.
    Kolač npr. treba prije zamijesiti i onda preseliti u pekač na pečenje.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pretrazivac mi nista ne izbacuje a malo mi je tlaka iscitati 32 stanice da bi pogledala jeste li pisali o kukuruznom kruhu...
    jeste li pokusavali?
    u mojoj knjizici od pekaca nema nikakvog recepta s kukuruznim brasnom...
    a po ovoj knjizici sto je stavio davor u recept idu 3 jaja...to mi je nekako puno jaja za jedan kruh...
    ispada mi skuplja pita od tepsije, sto se kaze
    jel ima neki "obicniji recept"?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    pretrazivac mi nista ne izbacuje a malo mi je tlaka iscitati 32 stanice da bi pogledala jeste li pisali o kukuruznom kruhu...
    jeste li pokusavali?
    u mojoj knjizici od pekaca nema nikakvog recepta s kukuruznim brasnom...
    a po ovoj knjizici sto je stavio davor u recept idu 3 jaja...to mi je nekako puno jaja za jedan kruh...
    ispada mi skuplja pita od tepsije, sto se kaze
    jel ima neki "obicniji recept"?
    Bilo je pokušaja s kukuruznim brašnom. Ne znam u kojem dijelu topica, ali sigurno smo raspravljali o tome prije 3-4-5 godina

Brašno treba prije tretirati vrućom vodom, toga se sjećam, a kako mi se to nije dalo - nisam niti isprobavala.
    Osim što sam isprobavala sa samim brašnom i nije bilo nešto, pa sam odustala.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo je pokušaja s kukuruznim brašnom. Ne znam u kojem dijelu topica, ali sigurno smo raspravljali o tome prije 3-4-5 godina

Brašno treba prije tretirati vrućom vodom, toga se sjećam, a kako mi se to nije dalo - nisam niti isprobavala.
    kad stignem procackat cu i taj stari dio ako nadjem....

znaci bolje da ne pokusavam bez nekih uputa....tj bolje da ne pokusaam uopce
    Posljednje uređivanje od penny : 05.02.2013. at 10:13

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kako mislis tretirati vrucom vodom? ja sinoc provala sa 100gr kukuruze (u 2gu fazu) na ukupno 500gr brasna ...katastrofa...ulegno se,sljepio...
    mislim da sam zadnji put stavila samo 50gr i da je bilo relativno ok....

skoro 6mj svakodnevno pravim kruh, posuda a narocito metlica su nekako pohabani,navoji su naravno OK nego kao da se teflon izlizao....
    prestala sam stavljati sjemenke jer mislim da su one doprinjele struganju...

sto se konkretno dogodi kad morate kupit novu posudu ili propelu? totalno se izlize teflon pa kruh jako prijanja,bas se slomije propela ili nesto 3ce?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 07.04.2013. at 19:04

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jel' moguće da ću se morati pozdraviti sa pekačem? Zadnja dva noćna, tj.rano jutarnja pečenja ispala su katastrofa: doljnja polovica kruha lijepo pečena, a gornja sva u brašnu-istina je da sam isprobavala 2 nova recepta ali ne puno različita u mjerama od onog kojeg sam do sada pekla I kako ću sada izabrati novi? Uf... Javite ako čujete da ima negdje na akciji.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Jel' moguće da ću se morati pozdraviti sa pekačem? Zadnja dva noćna, tj.rano jutarnja pečenja ispala su katastrofa: doljnja polovica kruha lijepo pečena, a gornja sva u brašnu-istina je da sam isprobavala 2 nova recepta ali ne puno različita u mjerama od onog kojeg sam do sada pekla I kako ću sada izabrati novi? Uf... Javite ako čujete da ima negdje na akciji.
    Mašnica, pa probaj napraviti kruh kakav i inače radiš, dakle ništa novi recept, i probaj bez odgode, tako da možeš pratiti šta se dešava s kruhom ... onda ćeš biti pametnija.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

postoji li pekač za kruh koji nema teflonsku posudu za pečenje?

naime, krepao nam je moulinexov i ja stvarno nemam volje za kupovanje nečeg sličnog

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku

naime, krepao nam je moulinexov i ja stvarno nemam volje za kupovanje nečeg sličnog
    Koliko se čini - nema. Poanta je da iz posude kruh samo ispadne, pa mora imati neki neprijanjajući sloj.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja njega radim najvise...znam ga i modificirati, pa stavim psenicno i heljdino brasno u omjeru 1:3, uz dodatak mjesanih sjemenki

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku

Gdje se moze kupiti nova posuda za pecenje!?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje se moze kupiti nova posuda za pecenje!?
    ja sam naručila od servisera, poslali su mi poštom

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moulinex ima servis u Jurišićevoj u Zagrebu, tamo se može kupiti posuda (a i drugi dijelovi)

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mi smo nedavno izgubili metlicu, otisli smo u Robota i preko njih smo narucili novu

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moulinex ima servis u Jurišićevoj u Zagrebu, tamo se može kupiti posuda (a i drugi dijelovi)
    Zovem ih, ali nema odgovora! Meni isto treba slati postom...rijesit' cu ja to, hvala!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ili izgubis nesto od navedenog
    Navodno cim se malo ostruze teflon nije dobar.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Netko je sigurno uspio napraviti kukuruzni kruh u pekaču koristeći metodu pofurivanja kukuruznog brašna.
    Evo ovdje imaš opisano kako se to radi na ručno rađenom kruhu: http://www.coolinarika.com/recept/791270/

Kako rekoh, nisam probala pa ne znam kako ispada...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

to se i meni pocelo dogadjati cesce sad otkad je zatoplilo (pa brze kvasa)...jeli ga radis u 2 faze sa odgodom? ako da,provaj skratit vrijeme odgode!

mislim da ti se mrvi radi nedostatka vode,stavi malo vise!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    to se i meni pocelo dogadjati cesce sad otkad je zatoplilo (pa brze kvasa)...jeli ga radis u 2 faze sa odgodom? ako da,provaj skratit vrijeme odgode!
    Ne... Kak to ide?

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da ti se mrvi radi nedostatka vode,stavi malo vise!
    To sam i ja mislila pa počela povećavati količinu vode... Dok se tijesto mijesi, izgleda super. Kad se ispeče, mrvi se. Kad povećam količinu vode, sve se razmljecka i izgleda užasno dok se mijesi... ali valjda bude bolje kad se ispeče. Nego, je li normalno da se integralna i / ili bezglutenska brašna + pahuljice i posije tako ponašaju, odn. da to izgleda tako razmljeckano dok se miješa?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

imas ili na ovoj temi ili nekoj starijoj o kruhu iz pekaca...davor je svojedobno to nama sve lijepo spjego....koristi pretraznik pa ce ti izbacit sigurno....
    ukratko; pola brasna prvo zamjesas sa svom vodom + jaaako malo kvasca pa na to ostatak brasna i ukljucis odgodu....
    meni je tako kruh neusporedivo ukusniji! (a i zdraviji)

jep,kad to mijesas tako izgleda,pahuljice i posije bi trebala ostavit za 2gu fazu! a i ako ides kemijat sa vise vrsta brasna i sastojaka cesce dobijes buckuris...:=)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nda... Hvala na objašnjenju, ali mislim da ne bu išlo. Nemam toliko vremena. A s odgodom ili bez nje, moram provjeriti kakva je situacija kad se počne miješati.

Zasad mi je dovoljno naporno što se beba budi za hranjenje taman kad mi se veš opere. I po noći i ujutro.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Molim vas pomoc!
    Jel postoji kakav trik,nesto... Da kad se kruh ispece da metlice pekaca jednostavno izvadim van? Od tih metlica samo sredina kruha bude cijela,ostatak ogromna rupa!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas pomoc!
    Jel postoji kakav trik,nesto... Da kad se kruh ispece da metlice pekaca jednostavno izvadim van? Od tih metlica samo sredina kruha bude cijela,ostatak ogromna rupa!
    Kasnim s odgovorom samo 7 godina. Sitnica.
    Metlice se može pržiti. Bez zezanja.
    Prvo ih se potopi na nekoliko sati u vodu. Zatim ih se sa četkicom za pranje suđa dobro početka da se uklone sjene s teflona. Jedino četkica ulazi u pregibe. Potom ih se frkne u fritezu na 150°C na desetak minuta i kad se izvade i ohlade bit će kao nove. Tko nema fritezu može i lončić s uljem. Temperatura nije kritična.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

molila bih recept za obicni bijeli kruh koji vam dobro uspijeva
    ono, da je fin, mekan i ne mrvi se
    zadnje vrijeme mi nikako ne uspijeva kako spada

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove