kupili smo Akai pekač. zanima me:
1. zašto u priloženim receptima za sve vrste kruha i peciva piše mlijeko u prahu? čemu on? ima li zamjene za njega?
2. mogu li koristiti vaše recepte za svoj pekač s obzirom da vas večina ima mulineksov pekač?
kupili smo Akai pekač. zanima me:
1. zašto u priloženim receptima za sve vrste kruha i peciva piše mlijeko u prahu? čemu on? ima li zamjene za njega?
2. mogu li koristiti vaše recepte za svoj pekač s obzirom da vas večina ima mulineksov pekač?
ma naravno da možeš,recepti su univerzalni...
mlijeko zato jer je pupa/sredina mekša i ukusnija a mlijeko u prahu možeš zamijeniti mlijekom običnim s tim da oduzmeš vode koliko stavljaš mlijeka...
ja ga ne stavljam uopće..razlog:senilnost![]()
Kupovne mjesavine su odlicne. Vec sam negdje napisala da sam probala kukuruznu i sa sjemenkama od Podravke. Ne stavljam cijelu mjesavinu, vec negdje do 1/3, ostalo stavim polubijelo brasno i sjemenke po svom izboru. Povremeno.
Uglavnom ipak mijesam sama za sebe. Kila mjesavine kosta 12 kuna. To mi je malo previse.
jest , ali kad dodaš da vrećica sjemenki niej manje od 7 kuna pa kad to sve skupa izmiksaš ušteda u vlastitoj režiji baš i niej prevelika..
no da...i ja sam ovaj put s kupovnom mješavinom radila kao i ti..i zbilja sam prezadovoljna...
danas trčim u Mercatora kupiti glutensko brašno, da se nađe doma..baš me i s njim zanimaju rezultati
Ne raspaljuj očekivanja jer glutenskog brašna nemaju već mjesecima. Ako ga nađeš - razglasi![]()
A jesi probao internet naručivanje?Davor prvotno napisa
Kad ga već oglašavaju...
Davor prvotno napisa
???? u smokve ....
Panettone je po nekom internet receptu koji sam izabrala nakon nekoliko isprobanih(Jasno, svi su se pojeli, samo nam je ovaj bio najfiniji.)
3 s brasna (uvijek koristim polubijelo)
100g mekanog maslaca (ili 6-7 zlica ulja, ali bolji je maslac)
180ml tople vode (pise mlijeko, ali nisam imala)
2 jaja (ovdje se moze kombinirati jos 2 zutanjka, pa malo manje vode)
malo soli
100g secera (ovo si regulirate sami, nama je i sa manje bio sladak)
kvasac
1 s grozdjica, zitronata, sjeckanih susenih marelica (ovo je sveukupno jedna salica, pa sta imate)
zacini po izboru - cimet, musk. orascic, limunova korica
Sve na program za slatki kruh. Pise da moze i normalni al nisam probala.
Ja sam sve odmah ubacila unutra, a moze se cekati pa dodati grozdjice nakon signala.
Sad sam zvala Mercator Split, navodno imaju glutensko brašno na odjelu zdrave hrane..
Malo kasniej se mogu zaletiti a ako kome treba mogu i uzeti .???
pekli kruh..... u principu se digao, al je malo gnjecav/vlažan iznutra, a donja korica dosta hrskava.
previše vode? :?
Vjerojatno previse vode.
Marta, koliko ti traje program za slatki kruh? U mome Moullinexu je skoro 4 sata. Malo mi se previse ispece, pa bude prilicno smedje korice - gotovo da izgleda kremiran, ali iznutra nije presuh :?
Možda i previše šećera. Ako su unutra dugački kanali umjesto mjehurića smanji šećer. Ako je uleknut smanji kvasac.
nikako postići kruh koji će dosegnuti vrh posude, uvijek je nekih 7 cm visok.
![]()
Onda stavi na normalni. Ne mom proglram za slatki kruh traje 2:55 i to bi se moglo maaalo krace peci.anchi pp prvotno napisa
Evo ti recept, kolicinu vode precizno odmjeri.Andora prvotno napisa
3 salice brasna
malo soli
1/3 vrecice suhog kvasca
1 zlica ulja (stavljam maslinovo)
2,5 dl tople vode
Program za normalni kruh. Ako ti ne uspije, onda baci kvasac koji imas i idi kupiti novi.
pozdrav forumaši,
nova sam vlasnica moullinex 5000, zanima me da li se i vama događa da gornja korica ostane skroz bijela, kruh se dobro razabere i dobrog je ukusa, ali me strašno smeta ta gornja korica. Vidjela sam na ovom i drugim forumima slike kruhova svi su lijepe boje osim mog. molim pomoć, savjet ili to mora biti tako :?
Da li imas mogucnost biranja zapecenosti korice? Neki pekaci, moj npr., imaju 3 stupnja zapecenosti.
i još ako radiš veću gramažu
što je kruh viši, to je korica svjetlija
jednom sam radila od 1500 g i jako je velika razlika u boji gornje korice tog orijaškog i onog od 750 g
još nešto
ako se radi na brzom programu isto gornja kora kruha bude puno svjetlija u usporedbi s kruhom koji se duže peče na ovim redovnim progamima
Anemični kruhovi dođu sebi nakon 10 do 20 minuta na "održavanju topline".
da imam tri stupnja za boju korice i to samo mijenja boju sa satrane, a ne i odozgo.
Probala sam više puta peć kruh srednje veličine i ne bude niti malo tamnija krica. Pečena je, samo što me boja malo smeta :/
tome možeš doskočiti tako da kruh, sa cijelom posudom, staviš u pećnicu na najjače na 2-minivanag prvotno napisa
Pečem kruhove od maximalno 400 grama brašna i do sada mi ni jedan nije ostao anemičan ,a pečem na srednje i jako i ostavljam uvijek barem 10 minuta.
Ali jučer sam pekla brzi na french program mali kruh i on se dobro zapekao
E da..i može li vrsta šećera imati veze.imala sam zgrudvanog tamnog i nisam imala u što potrošiti...pa sam njega u zadnje vrijeme koristila.
probat ću, ali mislim da će biti na prodaju pa nek peče tko to umije
probat ću, ali mislim da će biti na prodaju pa nek peče tko to umije
tvoja lova, tvoja stvar :/
ali mislim da stvarno nema potrebe biti toliko razočaran
da, gornja korica je drugačije debljine i svjetlija je od ostalih strana, ali to je tako u pekaču koji nema i gore grijač
ima još puno stvari koje u pekaču možeš raditi
da ne spominjem da se može i samo zamijesiti i dizati u njem, a peći u pećnici
i meni stvarno nije jasno kako je baš toliko jako svjetlija da ti smeta
:? pa nije sirova
e ovako: obožavam svoj pekac a kruh mi je mmmmmljac ali...
kukuruzni mi nikako da uspije uvjek je nekako mljackast odnosno u sredini mokar a mm me uvjerava da je prijesan :/
a i ulegne se
u cemu griješim?
previše vode
a ulegne se zbog previše kvasca, možda
jel' se prvo fino digne, a onda upadne dok se peče?
jel ti pečeš kruh radi izložbe ili radi zdravije hrane..a ujedno i dosta jeftinije... ???ivanag prvotno napisa
ako je izložba a onsa sorry![]()
hm previše vode - moguce probat cu smanjit
a germe stavljam skroz malo (svježu) i da podigne se onako lijepo i dok se pece upadne![]()
nije kruh za izložbu nego mi takove stvari idu na "jetrene probe" ali izgleda nije stvar u pekaču nego u mojoj nevještini, i kratkim živcima
probavam danas popodne po vašim savjetima ostaviti još desetak minuta pa da vidim što će biti
![]()
pozdrav
svježa ti je uzrok, ona je malo "preživa" i preraste dok se kruh ispečedjuli prvotno napisa
probaj suhu instant
nije nevještina, ako radiš po receptima koji su došli uz pekačivanag prvotno napisa
bit će da je do živaca i jetrica![]()
ajde ti triput polako udahni i broji do deset![]()
![]()
a ja odoh sliknut gornju koricu svog raženog, upravo je izašao iz pekača
pa usporedi
imamo isti pekač
ako je i to nedovoljno dobro, onda kaj da ti velim...
pita mm koliko ga cijeniš![]()
http://picasaweb.google.hr/Imga73/Kr...00507324349730
evo ga
malo je čak i spljosnut, mislim da je kvasac krenuo nizbrdo
kupila sam ono veliko pakiranje i držim ga u hermetički zatvorenoj posudi, ali svejedno - vidim da nije onaj stari
a obicni kruh mi je super s svježom ono pravo narasteImga prvotno napisa
možda se svježa i kukuruzno brašno ne vole
kako se zove taj program za održavanje topline ili to samo treba ostavit u pekaču, molim za brzi odogovr jer mi je kruh pri kraju
samo ostavi u pekacu i dobit ce boju
uspjela sam hvala svima na strupljenju i savjetima thnx :D
![]()
dakle, ništa od prodaje
![]()
Super! :Divanag prvotno napisa
Super!
Trik za lakše vađenje propelera je ostaviti posudu izvan stroja da se hladi zajedno s kruhom jedno 10 minuta prije vađenja kruha iz posude. Time se korica odozdol malo uznoji i propeler ide lakše van, a kruh se vrlo brzo i osuši jer je još vruć
Smanji malo kvasac, očito se bio previše digao pa je krenuo dolje. Inače super, sasvim uzoran kruh.Imga prvotno napisa
Roger Wilco.Davor prvotno napisa
U osnovnom receptu piše 1 1/2 žličica kvasca, ja sam u zadnjih par tjedana smanjila na 1 i odlično je! Fantastično se digne i ništa se ne ulegne.
Da li svi Moullinexovi imaju program za francuski kruh?
On malo dulje peče i dobijem lijepu glatku koricu.
stavila manje vode i manje germe i eno ga pece se ali je opet upao :/
nadm se da nece biti ljepljiv
djuli, ja cekam tvoj uspjesan recept, pa da ga primjenim![]()
Kupila sam kilu kukuruznog brasna i oprezno ga dozirala u kruh, nikad vise od 10-15 % od ukupne kolicine brasna i nikad mi nije dobro ispao. Jednako kao i tebi - digne se i ulekne.
Pa jos i bude gnjecav iznutra.
Odustala sam od njega.
mislm da imamo isti recept i savrsen osjecaj za napravit kukuruzni kruh![]()
evo moj i opet onako fino meckav a ja nikako da odustanem![]()
Upravo sam nasla recept za palacinke od kukuruznog brasna. Potrosit cu ga i necu misliti vise na kukuruzni kruh.djuli prvotno napisa
Ako se zazelim - kupit cu ga 8)