Page 2 of 33 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 51 to 100 of 1627

Thread: kruh iz pekača 2. dio

  1. #51

    Join Date
    May 2007
    Posts
    420

    Default

    Quote Originally Posted by uporna
    Quote Originally Posted by mozarela
    otkrila sam ultimativni recept gdje u kruh od masnoća dodajem isključivo maslinovo ulje! ne znam je li do toga ali evo prvi put da mi je kruh odlično ispao! do sada su bila 4 neuspješna.


    idem danas obnoviti zalihe brašna.
    mozarela ajde pliz napiši točno što si sve stavila (mjere i redosljed) u ovaj 4. uspješni kruh.
    Naime mi smo sveki kupili Clatronic za roćkas i žena lijepo pokušala napraviti kruh ali je imao rupu i bio je fuj (tako su mi opisali). Ona tvrdi da je sve točno stavila kako piše, međutim kako ja znam da ona voli improvizacije bojim se da je odokativno ubacila neke sastojke. Ja na žalost ne mogu kontrolirati jer sam na katu a imam strganu nogu pa ne mogu sići u prizemlje da probam ja.
    Bit ću ti zahvalna samo da pokušamo barem dobiti jedan uspješan kruh.

    ajoj žao mi je za strganu nogu!

    ja sam griješila isključivo u redosljedu!

    redom mora ići prvo tekućina (uključujući i ulje) zatim sol ,šećer,brašni i na kraju suhi kvasac. navodi se da je jako bitno da prilikom ubacivanja sastojaka kvasac ne dođe u dodir s vodom. ne znam zašto.

    ovaj kruh koji mi i dalje jedini uspijeva 100 % je polubjeli gdje redom ide
    300 ml vode
    30 ml maslinovog ulja
    1,5 žličica soli
    1,5 žličica šećera
    1/2 kg brašna polubjelog tip 850
    1 žličica suhog kvasca


    odabire se program 1 (normal) i prvi stupanj .



    meni je napokon uspio i raženi a prošli neuspjeh je isključivo zbog neprecizne vage tako da sam rekla mm-u da mi kupi digitalnu!

  2. #52

    Join Date
    May 2007
    Posts
    420

    Default

    ovaj gore redosljed se odnosi isključivo za clatronic pekač jer drugi pekači traže sasvim drugačiji redosljed. ne znam zašto.

  3. #53

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    Quote Originally Posted by milamaja
    samo mala digresija - jučer sam pala u nesvijest kad sam čula od jednog tipa koji se bavi prodajom teh.aparata da je nabavna cijena svih pekača oko 30 EUR :shock:
    ah, sada sam jos vise rastuzila...

  4. #54
    uporna's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    3,848

    Default

    Quote Originally Posted by mozarela
    redom mora ići prvo tekućina (uključujući i ulje) zatim sol ,šećer,brašni i na kraju suhi kvasac. navodi se da je jako bitno da prilikom ubacivanja sastojaka kvasac ne dođe u dodir s vodom. ne znam zašto.

    ovaj kruh koji mi i dalje jedini uspijeva 100 % je polubjeli gdje redom ide
    300 ml vode
    30 ml maslinovog ulja
    1,5 žličica soli
    1,5 žličica šećera
    1/2 kg brašna polubjelog tip 850
    1 žličica suhog kvasca


    odabire se program 1 (normal) i prvi stupanj .



    meni je napokon uspio i raženi a prošli neuspjeh je isključivo zbog neprecizne vage tako da sam rekla mm-u da mi kupi digitalnu!
    Hvala ti isprobat ćemo pa javim.

  5. #55
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    mozarela:
    redom mora ići prvo tekućina (uključujući i ulje) zatim sol ,šećer,brašni i na kraju suhi kvasac. navodi se da je jako bitno da prilikom ubacivanja sastojaka kvasac ne dođe u dodir s vodom. ne znam zašto.
    Ako kvasac dođe u dodir sa vodom, otopi se i započne faza razvoja kvasca. Sve dok je u suhom stanju dotle nema reakcije.

  6. #56

    Default

    Ima li tko Moulinex 200030?
    Recepti za Moulinex 5000 i ovaj moj nisu isti. Uglavnom, vulgaris bijeli mi je ispao dobro a danas sam radila integralni i ispala cigla.
    Uglavnom, bila bi zahvalna za recepte...

  7. #57

    Default

    Ljudi, nova sam u ovom, pomagajte.
    - kada dodati sjemenke, moj pekač nema opciju da javi kada dodati
    -treba li oduzeti od mase brašna masu sjemenki ili pšeničnih klica, odnosno koliko ih uopće dodati?
    Davorova tvrdnja- više od 20% integralnog brašna- cigla, jel tako ili može uspjeti ( ja probala ispala cigla), netko ima druga iskustva?

  8. #58

    Join Date
    May 2007
    Posts
    420

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero
    mozarela:
    redom mora ići prvo tekućina (uključujući i ulje) zatim sol ,šećer,brašni i na kraju suhi kvasac. navodi se da je jako bitno da prilikom ubacivanja sastojaka kvasac ne dođe u dodir s vodom. ne znam zašto.
    Ako kvasac dođe u dodir sa vodom, otopi se i započne faza razvoja kvasca. Sve dok je u suhom stanju dotle nema reakcije.

    eto zašto nikada prije nisam radila kruh ili tijesto! previše je tu kemije za moj ukus ! a kemija mi nikada nije ležala!

  9. #59
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    meni puto recepata sadrži mlijeko u prahu kao sastojak, da li ga se može zamijeniti običnim mlijekom?

  10. #60
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    iridana 2666:

    meni puto recepata sadrži mlijeko u prahu kao sastojak, da li ga se može zamijeniti običnim mlijekom?
    Može, zašto ne. Ja mlijeko u prahu koristim samo kad pravim rafaelo , sve ostalo u receptima mi je obično mlijeko.

  11. #61
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Kalimero hvala!! Pitala sam se zbog čega mlijeko u prahu, zašto ne bi moglo biti obično mlijeko :? i puno recepata još nisam isprobala baš zbog toga.

  12. #62
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Mlijeko u prahu ima neka "čarobna svojstva" - ne gruša se. Možeš ga umutiti i u limunadi.

  13. #63
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Moram ukratko prepričati jedan kiks i pouku zašto je dobro za bigu koristiti selektirani kvasac.

    Elem, pristavio sam tijesto za seitan u stroju za kruh. Jednostavno: 7dl vode i kila brašna tip 850, program za gnječenje, a kad je gotovo zalije se vodom tako da se ne suši. Takvo ostane preko noći i ujutro se ispire.
    Kiks je bio što ga nisam ispirao kad je trebalo, nego je ostalo tako do popodne. Kad ja tamo, a ono se lijepo diže i smrdiiiii. I ništa od seitana.

    Očito su se unutra nakotili nekakvi divlji kvasci i iako se smjesa uredno dizala miris nije bio nimalo privlačan i ne vjerujem da bi kruh s takvim kvascem bio posebno ukusan.

    Već mala količina selektiranog kvasca koju stavljam u bigu odlučuje točno koji soj kvasca će se namnožiti i posljedica je predvidiva: fini kruh.

  14. #64
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Quote Originally Posted by invisible f
    Ljudi, nova sam u ovom, pomagajte.
    - kada dodati sjemenke, moj pekač nema opciju da javi kada dodati
    -treba li oduzeti od mase brašna masu sjemenki ili pšeničnih klica, odnosno koliko ih uopće dodati?
    Davorova tvrdnja- više od 20% integralnog brašna- cigla, jel tako ili može uspjeti ( ja probala ispala cigla), netko ima druga iskustva?
    Ja ti sastojke dijelim na one koji piju vodu i one koji ne piju. Zapravo svo zrnje pije vodu ali jako polako pa većinom spada u "ne pije vodu".
    Sastojke koji piju vodu stavim u prvu fazu, recimo pšenične klice i stavljam ih umjesto dijela brašna. Zrnje stavljam u drugu fazu i ne umanjujem količinu brašna. To se pokazalo dobro jer onda zrnje bolje prianja uz teksturu kruha. Namočeno zrnje se obično odvaja od kruha i neuredno se reže.

  15. #65

    Default

    Molila bi recept za kukuruzni kruh i u kojem programu ga peći?
    Hvala.

  16. #66
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kruh od samog kukuruznog brašna nije preporučljivo peći u pekaču, jer se teško vadi, a ovdje ga popularno zovemo "cigla".
    Umjesto toga možeš dio brašna zamijeniti kukuruznim i to onda bude OK. O tome smo već pisali.

    Programi pečenja su nešto što se ne mijenja baš previše često i traži malo eksperimentiranja. Obično kad nađeš dobar program onda ga koristiš za sve kruhove, ili samo malo "šaraš" po potrebi. Najbolje je eksperimentirati s jednostavnim polubijelim kruhom pa prema stečenim iskustvima krenuti dalje.

  17. #67
    anita_m's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    moj dom
    Posts
    395

    Default

    Pozdrav svima,
    naravno da je moj prvi post na receptima

    Uglavnom prijavljujem da naši kruhovi iz pekača(clatronic-kupio MM za pod bor), redovito ispadaju rahli i sa super koricom

    Hvala Davoru iz čijih sam postova izvukla kak to treba napraviti.
    bigu još nisam probala al se ozbiljno spremam

  18. #68
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Ja sam mlijeko u prahu zamijenila istom količinom mlijeka s time da sam morala dodati još maaaalkice vode i sve 5. Kruh je ispao fantastičan, a tek puter štangice - nikad tako ne bi zamijesila tijesto. Nikad nismo jeli bolje pizze, orehnjače, peciva....
    Želim uručiti Nobelovu onome tko izmisli ovaj aparat!!! :D :D

  19. #69
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Iridana 2666- drago mi je da ti je uspjela ova zamjena za mlijeko prah, a sad navali na druge recepte :D

  20. #70
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Baš sam skužio da zapravo nemamo previše recepata ovdje :?
    Povremeno se spominje kruh po nekom mojem receptu, a namučio sam se tražeći ga. U međuvremenu sam ga pojednostavio i red je napisati ga opet. Naravno, u dvije faze. Pekarski recepti se zovu formule radi specifičnog načina isražavanja količina sastojaka, a obzirom da zadajem točne količine ovo je ipak recept.
    Kruh iz stroja najbolje ispadne kada se radi u dvije faze. Tako se nekada radio svugdje jer nije bilo kupovnog kvasca, a puno je ukusniji od modernih varijanti. Znanje o kruhu iz dvije faze su zadržali u Italiji pa poštujem njihov naziv za prvu fazu: biga. Kod nas se prva faza zove kvas ili u Lici podkvas. Radi se o vrlo rijetkom tijestu koje se ostavi ležati nekoliko sati i potom se doda ostatak brasna, dodaci i sol, mijesi se i peče kruh.

    Biga:
    350ml vode
    1/20 vrećice (manje od 0,5g) suhog instant kvasca (Digo ili neki drugi)
    25dag brašna, crnog ili polubijelog

    Tijesto:
    biga
    25dag brašna
    1 žlica masnoće (putra ili ulja)
    1/2 do 1 žličica soli
    1 žličica šećera
    2 šake (masnog) zrnja

    Postupak:
    U stroj se stavi sva voda, na vodu se pospe kvasac i kad nabubri i potone oključi se stroj (bilo koji program) i potom se doda brašno (25dag). Stroj miješa 5 minuta i program se prekine (stop), a dobivena smjesa je biga. Na bigu se pospe ostatak brašna, masnoća i dodaci, a sol se stavi u udubinu na vrhu hrpice brašna. Stroj se programira na program za bijeli kruh (ili neki drugi koji se pokusom pokaže bolji) na položaju za brzo pečenje (rapid) s programiranom odgodom od 6 do 10 sati.

    Napomena o dodacima: ako upijaju puno vode, poput pšenicnih klica ili integralnog brašna stavljaju se u bigu umjesto dijela brašna - dodaju se na vagu do količine u formuli. Svo ostalo zrnje se stavlja u tijesto i ne umanjuje se količina brašna.

  21. #71
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Davore, kad imaš tako dobru volju i puno strpljenja, a ja manjak ovog potonjeg za skrolanje po starim postovima , molila bih te da mi ponovno pojasniš onu teoriju raženog kruha, omjere itd.
    Hvala ti!

  22. #72
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Pretpostavljam da misliš na kruhove od kiselog tijesta. Logika je jednostavna: što biga duže stoji to je kruh kiseliji i aromatičniji, ali je i veći rizik da se sve lijepo usmrdi, a ako se tijesto jako zakiseli onda se slabo diže.
    U DM-u imaš za kupiti Alnaturin aditiv za "sauerteig", ali mislim da se to ne isplati. Ako hoćeš oriđiđi kiselo tijesto morat ćeš se igrati s kvasom od nekoliko dana pomoću kojeg ćeš napraviti bigu. To sam probao i uspio, ali nisam bio zadovoljan obzirom na količinu natezanja oko toga. Umjesto dugog ležanja bige ili čuvanja kvasa prakticiram izradu kruha s kefirom. Kefir sadrži mliječnu i octenu kiselinu u idealnom omjeru, a kruh se lijepo diže i savršeno miriši.

  23. #73
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Davore hvala ti, ali mislila sam na onaj mjer raženog brašna i običnog da se ne dobije 'cigla'. Zbog čega se mora paziti na taj omjer i koliko vide ide u kruh kada se upotrebljava raženo?

  24. #74
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Raž ima samo malo manji udio glutena od pšenice pa se može dobiti sasvim normalan kruh od čistog raženog brašna. Treba malo eksperimentirati.

  25. #75
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Hvala ti Davore!! Znači samo da dodam malkice više vode kad usipam 100% raženo?Ista količina kvasca kao za običan kruh?

  26. #76
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    A običan kruh je ... :?

    U mojem slučaju običan kruh je polubijeli u dvije faze s vrlo malo kvasca i putrom kao masnoćom, a pečem ga na brzom programu za bijeli kruh.
    Raženo brašno ima približnu, ali manju količinu glutena, ali isto tako i poneke druge "sastojke" kojima se trudi napraviti kruh čim manjim i tvrđim pa treba ponešto eksperimentirati. Recimo pečenje na programu za integralni kruh (s podgrijavanjem tijesta) mi se čini kao dobra ideja.
    Obzirom da je raženi kruh već po definiciji rustikalan, čini mi se da je formula s kefirom dobar izbor, osobito radi nešto boljeg vezanja.
    Raž ne koristim jer mi ne odgovara, ali sam znatiželjan kako ispada drugima.

  27. #77
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Iridana 2666
    Znači samo da dodam malkice više vode kad usipam 100% raženo?Ista količina kvasca kao za običan kruh?
    Ne možeš od čistog raženog praviti kruh, dobit ćeš neukusnu ciglu.
    Raženi kruhovi u prodaji imaju svega 70 % raženog brašna, ostalih 30 % je pšenično brašno, obično je to T-850.
    Ja u polubijeli kruh dodajem raženo ali odokativno ( možda 30 % ) radi duže svježine i veće nutritivne vrijednosti.

  28. #78
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    HM... ovo zvuči kao izazov.

  29. #79

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ZG
    Posts
    608

    Default

    Zašto mi se kruh pečen u pekaču mrvi? :? Ako se reže još topao, ne mrvi se. Čim se ohladi, počne se mrviti kod rezanja. Drugi dan - još više. Odličan je, ali ne izgleda baš lijepo.

  30. #80

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ZG
    Posts
    608

    Default

    Zašto mi se kruh pečen u pekaču mrvi? :? Ako se reže još topao, ne mrvi se. Čim se ohladi, počne se mrviti kod rezanja. Drugi dan - još više. Odličan je, ali ne izgleda baš lijepo.

  31. #81
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Mrvljenje kruha može biti zbog :
    - Pretvrd zamjes - dodaj više vode
    - previše kvasca

    Prvi razlog je najčešći.

  32. #82
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Znači ništa od 100%-tnog raženog kruha! Onda stavim 30% raženog od kupne količine brašna? Totalni sam tudum za brašna! Do pred 2 tjedna sam upotrebljavala samo bijelo

  33. #83
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Prethodni post se odnosi na standardni kruh. Ako je u pitanju kruh sa sjemenkama i drugim dodacima isto može biti uzrok premalo vode i brzo starenje kruha ali i loš omjer sastojaka.

  34. #84
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    iridana2666:
    Znači ništa od 100%-tnog raženog kruha! Onda stavim 30% raženog od kupne količine brašna? Totalni sam tudum za brašna! Do pred 2 tjedna sam upotrebljavala samo bijelo
    Možeš ići sa 70 % raženog, ostalih 30 % polubijelo.
    Raženi kruhovi se rade sa predtijestom ( bigom, a biga sa polubijelim brašnom)
    Razlika kruhova sa bigom i kvascem je u tome što kod bige dolazi do rasta i razmnožavanja kvasaca , razgrađuju i škrob do šećera koji koriste kao hranu, a kod brzih postupaka sa kvascem samo do rasta kvasaca. Ne stignu se razmnožiti.
    Zato su kruhovi sa bigom specifičnog bukea i blago kiselkasti.

  35. #85
    vještičica's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    vjesticica[at!]gmail.com
    Posts
    3,005

    Default

    Quote Originally Posted by iridana2666
    http://www.moulinex.com/products/electrical-cooking/breadmakers/homebread-xxl.htm

    598 na akciji, ugrabio MM predzadnjeg
    I ja sam ponosna vlasnica jednog takvog od danas poslije podne :D (bio oko 100€ :/)
    Mislim da ću ga isprobati večeras, čim iščitam sve ove silne stranice sa receptima i savjetima.
    Pusa svima javim kako je prošlo

  36. #86
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by kalimero
    iridana2666:
    Znači ništa od 100%-tnog raženog kruha! Onda stavim 30% raženog od kupne količine brašna? Totalni sam tudum za brašna! Do pred 2 tjedna sam upotrebljavala samo bijelo
    Možeš ići sa 70 % raženog, ostalih 30 % polubijelo.
    Raženi kruhovi se rade sa predtijestom ( bigom, a biga sa polubijelim brašnom)
    Razlika kruhova sa bigom i kvascem je u tome što kod bige dolazi do rasta i razmnožavanja kvasaca , razgrađuju i škrob do šećera koji koriste kao hranu, a kod brzih postupaka sa kvascem samo do rasta kvasaca. Ne stignu se razmnožiti.
    Zato su kruhovi sa bigom specifičnog bukea i blago kiselkasti.
    Odustajem od raženog! Prevelika nauka za mene Čestitam
    vještičica, ja sam ih već petoro zarazila sa istim pekačem 8)

  37. #87

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ZG
    Posts
    608

    Default

    Ispada mi ili malo mokar ili se mrvi... Dobar je, ali jela sam i bolji kruh. Valjda će biti bolje.
    Jucer sam napravila u pekaču džem od naranče. Mljac!

  38. #88
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by mmmama
    Ispada mi ili malo mokar ili se mrvi... Dobar je, ali jela sam i bolji kruh. Valjda će biti bolje.
    Jucer sam napravila u pekaču džem od naranče. Mljac!
    ajde pls napiši recept i reci mi da li ti je džem poprskao pekač iznutra? Mene samo strah da mi se sve ne us...re pa više ono ljepljivo neću moći oprati.

  39. #89

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ZG
    Posts
    608

    Default

    Iridana2666, džem nije uopće poporskao pekač, samo se miješao u posudi pekača, a posudu sam poslije namočila i oprala za čas. Vrlo jednostavan i uredan postupak. Recept - sve od oka: ogulila sam četiri naranče (koru i bijelu kožicu) i narezala ih na male komadice, stavila u pekač, stavila 3-4 žlice fruktoze i žličicu želina za džemove. U džemove idu inače velike količine šećera (nisam uopće stručnak, ali sam tražila recepte po internetu i vidjela da obično ide brdo šećera), ali sasvim je dobro (odlično) ispao samo s nekoliko žlica fruktoze.
    Program za džemove traje na mojem pekaču oko sat vremena; kratko miješanje pa kuhanje.
    Ispalo je oko 400 grama džema.

  40. #90
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Sexesss!
    Kruh od 100% raženog brašna je uspio. Slike ću natrpati čim prebacim. Radio sam prema receptu za kruh s kefirom na programu za brzi integralni.

  41. #91
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Bravo Davore, znači sve je moguće, samo je stvar ukusa i volje.

  42. #92
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Bravo Davore! Očekujemo iscrpan report! :D

    Ja sam sad stavila peći seljački kruh (ide polubijelo, integralno i raženo brašno i maslinovo ulje) pa javim za par sati što je ispalo. Za sad se divno diže.
    I da - uopće ne koristim suhi kvasac već samo svježi. Primjetila sam da kruh bolje ispadne sa svježim (ili je to u mojoj glavi :? ).

  43. #93
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Sinoć je mm radio kruh s krumpirom. Ljudi, kako je to fiiino!! Ne znam koje je omjere stavio, znam samo da je ubacio zgnječeni krupir (kao pire) u bijelo brašno. Bila sam skeptična i malo sam mu zvocala, a kad tamo, ovo je najbolji kruh iz pekača do sad.
    Imamo već stvarno dosta iskustva spekačem, pečemo kruh svaki dan u njemu, ali još uvijek se zna dogoditi da nam se mrvi, da je presuh, iako otprilike uvijek isto radimo. U čemu je kvaka (ne)mrvljenja kruha? Ovaj krumpirov je savršen, malo žilav, ali spužvast, ne suh, ma divota.

    Još nešto- u prilici smo kupiti od poznanice pekač za 100 kn kojeg je ona kupila na Hreliću (novog). Pekač radi (mm joj je pomogao oko kruha i uvjerio se da je ispravan), ali njoj se ipak ne da "zafrkavati" s tim, pa bi ga prodala. Naš je star već skoro tri godine i polako se raštimao, pa bi nam dobro došao novi. Iskusni, kaj mislite?

  44. #94

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb, Bukovac
    Posts
    227

    Default

    LInda, ma kupi! Za 100 kuna pa taman da trajao mjesec dana. Medjutim, i jedna moja frendica je na Hrelicu kupila Panasonic za neku sicu (nije bilo vise od 250 kunica) prije par godina. Aparat jos uvijek radi u savrsenom stanju (pljuc pljuc da ga ne ureknem)

  45. #95

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ZG
    Posts
    608

    Default

    Svaki drugi dan pečem kruh u pekaču i fin je, ali svaki se mrvi. Probala sam 5-6 recepata, okus je odličan, ali kad režemo kruh, mrvice posvuda. Probala sam staviti više vode... manje kvasca... manje vode... više kvasca... suhi kvasac... svježi kvasac... peći dulje... peći skraćeno... U čemu je tajna :?

  46. #96
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Moj seljački kruh je ispao okusom fantastičan, ali se pri vrhu uleknuo. Pitam se ako sam staila previše kvasca (stavila sam cijelu kockicu na 480g brašna jer sam mislila kako je integralno brašno i raženo teže pa da treba više kvasca). Izgleda da sam zeznula stvar, iako nas to nije spriječilo da pojedemo kruh

  47. #97
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Linda, TM je ubacio zgnječeni kuhani krumpir? Saznaš neke odokativne omjere? Nije hitno, ali bi me veselilo probati.

  48. #98
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Zanima me kojim ste pekačem zadovoljni, planiramo ga kupiti ovo ljeto zbog ugostiteljskih svrha pa me zanimaju neke info

  49. #99
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    I da... još me zanima koliko se vremenski radi jedan kruh i da li je pekač veliki potrošać struje?

  50. #100
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    mi smo kupili Moulinex OW5000 (onaj što se reklamira na TV). Ima kapacitet od 1,5 kg kruha i 2 l marmelade. Ja sam prezadovoljna!!! Jedino mu je cijena :shock: oko 900 kn (ali ima jedan Panasonic koji košta 1300 :? ). Ja ti preporučam ovaj Moulinex (samo ga je jako teško za naći), mi smo već sedmero ljudi (u mjesec dana) zarazili njime.

Page 2 of 33 FirstFirst 123412 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •