Stranica 21 od 33 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tjah, i sada moraš hrdati ono grdo iz pekarnice.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

isprobala recept s kefirom sa 1. str. i kruh je prefin.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Tjah, i sada moraš hrdati ono grdo iz pekarnice.
    Zapravo i ne moram. Ja inače ne jedem puno kruha, pa i sad kad sam ga pekla jela sam minimalno. Ali me jaaaaaako veseli peći ga i smišljati kombinacije.
    Još me više veseli kako se drugi vesele mome finom kruhu :D

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ima li netko AFK pekač?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moj pekač ja Salco SBM 7500, koliko malo razumijem njemački program (valjda jedan od) traje 2h i 45 min, maximum mjera je 750g.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zvuči dobro. Probaj pa javi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zvuči dobro. Probaj pa javi.
    Ako je ovo meni išlo: bojim se bilo što isprobavati jer su upute i tipke, sve na njemačkom i nikad s pekačem nisam radila :/ , a njemački znam osnove osnova, moram uhvatiti nekoga da mi pomogne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svodi ti se kod svih strojeva na isto. Nađeš program odgovarajućeg trajanja, nađeš recept za kruh koji misliš da bi ti se dopao, skaliraš količinu sastojaka tako da se dadu strpati u tvoj stroj, prepoznaš čemu služi koji gumbić i - eksperimentiraš.

Probaj ipak prvo spaliti nekakav kruh u jednoj fazi, ali svejedno ne pretjeruj s kvascem.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imga:
    kalimero (napisa):
    Trebamo se tješiti da je to tretiranje uvijek pod nadzorom, dozvoljena sredstva i količine i da sve to za neko vrijeme ispari.
    Problem je u nama koji bi htijeli živjeti bez kemije i sa novim tehnologijama.

Znači, i zbog toga je važno da brašno malo "odleži"?

Nakon što sam malo pogledala slike ovih kukaca i crva pristajem na barem minimum kemije, ako će mi to pomoći da ih ne sretnem u svojoj špajzi.
    Ili kruhu.
    Brašno odležava da se stabiliziraju bjelančevine.
    Do zaraze brašna dolazi tokom ljeta,kad su visoke temperature, ako su velike zalihe brašna.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jučer smo kupili pekač, od moulinex-a, još nisam pokušala peć kruh jer mislim da neću znati . U uputama piše da sol, mlijeko...ne smiju doć u dodir s kvascom. Pa kako da onda stavim sastojke :?

I da još nešto šta me zabrinjava, kupili smo onaj XXL i strah me da će nam to biti puno, dal ja mogu staviti manje sastojaka pa da bude to mali neki kruh??

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kod xxl stavljaš prvo tekuće (voda, mlijeko) pa putar, ulje (ako idu po receptu), sol, šećer, brašno i tek onda na vrh brašna kvasac
    sjemenke i ostalo kad bipne

ja još stavljam mlijeko u prahu, ako radim na vodi, a njega stavljam usred brašna (uspem pola brašna, pa mlijeko u p. i ostatak brašna)

najmanja mjera je 750 g kruha u Moulinexu xxl
    ja radim tijesto za pizzu od 500 g, ali mi se ostane vrtiti na jednom propeleru
    za pizzu ispadne ok, ali ne znam kako bi bilo s kruhom

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imga hvala, al mislim da ćemo ga danas pokušat ići zamijeniti za neki manji jer nama treba 2 dana da pojedemo četvrt kruha iz trgovine, znam da se ta dva ne mogu usporedit al ne bih htjela da bacam kruh kad ga nakon 5-6 dana ne pojedemo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    Imga hvala, al mislim da ćemo ga danas pokušat ići zamijeniti za neki manji jer nama treba 2 dana da pojedemo četvrt kruha iz trgovine, znam da se ta dva ne mogu usporedit al ne bih htjela da bacam kruh kad ga nakon 5-6 dana ne pojedemo.
    onda stvarno trebate manji
    pričekaj Krampusicu da ti se javi, ona peče male kruhiće (samo sam zaboravila koji pekač ima)

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Može

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, i ja sam spekla svoj prvi kruh. pekač imam valjda više od dvije godine. Kupila sam ga kada hje Davor tu na forumu objavio akciju u Metrou - i otada stoji u kutiji u špajzi.
    Radi se o Alaski 2000.

I kruh je, za početnika, ispao super. Radila sam sa polubijelim i integralnim brašnom. Danas ću probati s kukuruznim.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Heeej, super vijesti! :D
    Baš mi je drago da ti je uspio.

Nemoj se obeshrabriti ako nešto neće štimati s kukuruznim, on je meni k'o sveti Gral.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš sam htjela pitati ima li kakva fora sa kukuruznim brašnom. Nisam ga mislila staviti puno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Kupila sam ga kada hje Davor tu na forumu objavio akciju u Metrou - i otada stoji u kutiji u špajzi.
    bolje ikad nego nikad. Idući tjedan je akcija u Lidlu

Kukuruzno brašno nema glutena pa nema vezanja. Zato ga se štedljivo stavlja u mješavine kako bi se kruh uopće digao.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuj, pekač nam je doma bio opća sprdnja, jer kad je bila akcija natjerala sam MMa da s pospa ode po njega - i otada stoji. Nism mogla kupiti niti jedan drugi aparat jer bi dobila pekač na nos. Mislim da je od te akcije prošlo i više od dvije godina.

Moram nadoknaditi vrijeme pekući dva kruha dnevno.

Inače, na placu na kvatriću jedna žena prodaje brašno. Ima: glatko i oštro bijelo, polubijelo, integralno, raženo, kukuruzno (bijelo i žuto). Cijene su od 4 do 8 kn. Mislim da je na placu od srijede do nedjelje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jučer smo kupili pekač, od moulinex-a, još nisam pokušala peć kruh jer mislim da neću znati . U uputama piše da sol, mlijeko...ne smiju doć u dodir s kvascom. Pa kako da onda stavim sastojke :?

I da još nešto šta me zabrinjava, kupili smo onaj XXL i strah me da će nam to biti puno, dal ja mogu staviti manje sastojaka pa da bude to mali neki kruh??

Evo stiže Krampus :D
    Ja imam Moulinex ali mali..namjerno nisam htjela kupiti veliki jer nisam vidjela potrebe.Ja u mali s jednom lopaticom bez problema mogu ispeći kruh od 350 grama brašna ali nisam sigurna kako bi to moglo biti moguće u velikom s dvije lopatice..

Uglavnom..sve sastojke osim kvasa stavljaš u vodu..dakle voda ulje sol šećer pa na sve to ide brašno a na vrhu brašna na vrhu hrpice ide kvas.
    Moj omjer za lijepi mali kruhić od cca 550 grama kad je pečen je cca 350 brašna i cca 180-190 vode.POla mjerice soli i pola šećera i jedva jedna mala mjerica kvasa.

Ovako malo tijesta s jednom mješalicom kao u mene ispadne ponekad malo grbavo..ali me to ni najmanje ne sekira.
    U svrhu baš malih kruhića bolji je uspravni pekač ili ovaj moj s jednom metlicom.
    Ostaje ti jedino ili da pokušaš ili da u taj tvoj radiš kruh za dva dana što uopče nije loša solucija..
    Recimo da na 500 grama brašna radiš smjesu od koje dobiješ cca 750 grama kruha.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Kupila sam ga kada hje Davor tu na forumu objavio akciju u Metrou - i otada stoji u kutiji u špajzi.
    bolje ikad nego nikad. Idući tjedan je akcija u Lidlu

Kukuruzno brašno nema glutena pa nema vezanja. Zato ga se štedljivo stavlja u mješavine kako bi se kruh uopće digao.
    Mislim da bi kod ove mješavine itekako dobro došlo ono glutensko brašno o kojem sam pričala da ga nema kupiti i koje košta 40 kuna u Mercatora.
    Čini mi se da onda ni kukuruzno ne bi bilo bauk.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    onda stvarno trebate manji
    pričekaj Krampusicu da ti se javi, ona peče male kruhiće (samo sam zaboravila koji pekač ima)

Da...tek sada sam vidjela ovaj komentar, možda je ipak bolje da ga zamijenite kad je već tako.Uzmite onaj drugi Moulinex srebrni, ne znam sada koja je točno šifra ali ima malu zdjelu i jednu vrtilicu.I odličan je...garantiram :D
    Doduše...meni je odličan bio i Vivax ali je uspravni pa nisam voljela oblik kruha.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Krampus hvala ti, danas ćemo ga pokušat zamijeniti, nadam se da ćemo uspjet a ako ne onda ću peć kruh pa nek se jede dok se ne pojede

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa čuj nije ni to tako loše...dulje će ti trajat pekač ako ne pečeš svaki dan :D

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo da se ubacim
    ja imam XXL i pecem kruh od 400g brasna i 300ml vode na programu za 750g(nisam vagala pecen pa neznam koliki je tocno ) i nije bas veliki za drugi dan ostane mozda cetvrtina a cesce i manje
    a super je za dizana tijesta jer mozes recimo napravit tonu klipica

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Wow...zar ti to nij malo preveč vode..???

Pa to je 70%vode i više od toga...?
    Jel to bijeli ili integralni ili kakav kruh ??

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

fini!

to je recimo polubijeli od brasna TIP850

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma ja uopće ne sumnjam da je fini...ali mi niej jasno kako ti uspije s toliko vode..

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa uspijeva mi samo s toliko vode kad stavim manje ni dobro
    mozda je zbog brasna?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne znam...i mene zanima jer sa polubijelim brašnom samim nemam dobra iskustva

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

probaj s vise vode
    inace ja koristim domace vinkovacko brasno (mlineta) uvijek i za sve samo polubjelo a eksperimenti s kukuruznim nisu bas uspijeli pa sam odustala i jos cekam recept za palacinke s kukuruznim brasnom od anchi pp da ga potrosim - bas me lijepo izignorirala :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo pekla sam sinoć ,odnosno noćas pola polubijelo pola crno dvije žlice raženog i dvije integralnog i sve skupa ispao fenomenalan kruh..

stavila sam skoro 280 vode na 40 dkg brašna... :?

a zaključujem i po ne znam koji put da je program od 2 ipo sata sasvim dovoljan da nema uopće potrebe za onim dugačkim integralnim programom..na njemu mi svaki put spadne kruh...

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

eto vidis ma voda je zakon :D
    a ja pecem na onom od 3 i kusur sati jos sam probala i rapid(sat i nesto) al kruh mi ostajao prijesan pa sam odustala

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Probala sam u uspjela na svim programima..ali treba prilagoditi vodu i kvasac

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

radila sam s kukuruznim brašnom (od bijele kuruze) i nakon vaših komentara stavila sam samo 4 velike žlice od 1/2 sveukupnog brašna. I kruh je bio odličan.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj djuli prvotno napisa
    probaj s vise vode
    eksperimenti s kukuruznim nisu bas uspijeli pa sam odustala i jos cekam recept za palacinke s kukuruznim brasnom od anchi pp da ga potrosim - bas me lijepo izignorirala :/
    Pusti me, jos sam u zalosti za svojim pekacem. Dala sam ga u servis, pa ce im trebati jedno desetak dana za dijagnozu. :/

A sto se tice kukuruznog brasna - od kile sam uspjela potrositi jedno pola, a za ostalo sam odlucila da necu muciti ni sebe ni druge - lijepo sam ga bacila!

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa

Pusti me, jos sam u zalosti za svojim pekacem. Dala sam ga u servis, pa ce im trebati jedno desetak dana za dijagnozu. :/

A sto se tice kukuruznog brasna - od kile sam uspjela potrositi jedno pola, a za ostalo sam odlucila da necu muciti ni sebe ni druge - lijepo sam ga bacila!

aj aj aj zaboravih oprosti

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam jeste već pričali o tome, ali zašto mi se svi kruhovi mrve? I to poprilično.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cubana, previše kvasca možda pa ti je kruh presuh?

Ni meni nije bas prakticno citati ovoliko stranica pa imam pitanje.

Dogodilo mi se i s novim pekacem ono sto i sa starim: nisam izvadila jednu lopaticu i onda sam, rezući kruh na mašinu zarezala tu lopaticu. Ostao je jedan rez koji sam malo izgladila, ali ostetila sam teflon.

Jel pametno da to ostavim tako (novo je) ili da ipak (ostećeni teflon je stetan) narucim nove lopatice?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Ne znam jeste već pričali o tome, ali zašto mi se svi kruhovi mrve? I to poprilično.
    Koji i kakvi ??
    I koliko vode stavljaš ??
    Meni se u početku mrvio kruh s premalo vode previše kvasa i i premao glutena

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Krampus prvotno napisa
    Citiraj Cubana prvotno napisa
    Koji i kakvi ??
    I koliko vode stavljaš ??
    Meni se u početku mrvio kruh s premalo vode previše kvasa i i premao glutena
    Polubijelo brašno- 540g
    Voda-250ml
    Kvasac- pola male žličice

Al svi mi se mrve, i kad eksperimentiram s nekim drugim sastojcima, i kad sam radila sa bigom.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Premalo vode..

Na 540 bi išlo minimum 300 vode..optimalno 320 do 340 po mojim mjerama..
    Premalo kvasa..jedna puna mjerica bi bila optmalna po mojim iskustvima.O bigi neću jer nisam radila.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pardon, čak bi stavila i malo preko jedne pune merice ako pečeš na rapid od 2 ipo sata..

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

definitivno premalo vode, a količina kvasca je OK (ja za 670g brašna stavim malo više od pola žličice kvasca i bude dobar)

općenito, primijetio sam da većina vas ovdje stavlja jako puno kvasca: moje je iskustvo da je na pola kile brašna dovoljno pola žličice kvasca(Diga), osim u slučaju kada se radi kruh na brzom programu (oko sat i pol) kada treba više

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Premalo vode..

Na 540 bi išlo minimum 300 vode..optimalno 320 do 340 po mojim mjerama..
    X
    a ja stavljam svijezi kvasac recimo velicine ljesnjika

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Premalo vode..
    ok, probat cu tako. _Tnx.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    definitivno premalo vode, a količina kvasca je OK (ja za 670g brašna stavim malo više od pola žličice kvasca i bude dobar)

općenito, primijetio sam da većina vas ovdje stavlja jako puno kvasca: moje je iskustvo da je na pola kile brašna dovoljno pola žličice kvasca(Diga), osim u slučaju kada se radi kruh na brzom programu (oko sat i pol) kada treba više

Ja sam pokušala sve moguće kombinacije s pol mjerice kvasa i kruh ne valja..
    Moguće da ima veze s pekačem.
    Osim toga..nemaju sve žlićice istu zapreminu, ja doma imam 3 vrste..
    A jedna mjerica kvasa,mala jasno, odgovara dvije trećine najveće žličice pa ti sada budi pametan.
    I u zadnje vrijeme stalno radim na integral rapid od 2 ipo sata pri čemu je kruh upravo kakav hoću da bude...razabran..mekan..sa mjehurićima trajan i slično.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisi još probala bigu 8)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja radim u posljednje vrijeme od čistog crnog brašna - 5oo g, 2,8 dl vode i 1,2 dl mlijeka, 2 male mjerice soli (samo ne do vrha pune), žličicu maslinovog ulja i 3/4 čajne žličice svježeg kvasca kojeg pustim da se raspjeni u malo mlijeka (od onih 1,2 dl) sa šećerom.
    Pazim da mi sva tekućina bude mlaka, stavim sol, ulje, dolijem raspjenjeni kvasac (znam, protivi de pravilima o doticaju soli i kvasca) i na to naspem brašno. Pečem na osnovnom programu od 3 sata i kruhić je super - mekan, rahli, nije nimalo suh, odličan i 2. dan.
    A upravo mi se radi crni s bigom - baš me zanima kako će ispasti, još nisam radila s čistim crnim i bigom 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •