Stranica 21 od 33 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

  1. #1001
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Tjah, i sada moraš hrdati ono grdo iz pekarnice.

  2. #1002
    spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    657

    Početno

    isprobala recept s kefirom sa 1. str. i kruh je prefin.

  3. #1003
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Tjah, i sada moraš hrdati ono grdo iz pekarnice.
    Zapravo i ne moram. Ja inače ne jedem puno kruha, pa i sad kad sam ga pekla jela sam minimalno. Ali me jaaaaaako veseli peći ga i smišljati kombinacije.
    Još me više veseli kako se drugi vesele mome finom kruhu :D

  4. #1004
    Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    uz more
    Postovi
    784

    Početno

    Ima li netko AFK pekač?

  5. #1005

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Moj pekač ja Salco SBM 7500, koliko malo razumijem njemački program (valjda jedan od) traje 2h i 45 min, maximum mjera je 750g.

  6. #1006
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Zvuči dobro. Probaj pa javi.

  7. #1007

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Zvuči dobro. Probaj pa javi.
    Ako je ovo meni išlo: bojim se bilo što isprobavati jer su upute i tipke, sve na njemačkom i nikad s pekačem nisam radila :/ , a njemački znam osnove osnova, moram uhvatiti nekoga da mi pomogne.

  8. #1008
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Svodi ti se kod svih strojeva na isto. Nađeš program odgovarajućeg trajanja, nađeš recept za kruh koji misliš da bi ti se dopao, skaliraš količinu sastojaka tako da se dadu strpati u tvoj stroj, prepoznaš čemu služi koji gumbić i - eksperimentiraš.

    Probaj ipak prvo spaliti nekakav kruh u jednoj fazi, ali svejedno ne pretjeruj s kvascem.

  9. #1009
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Imga:
    kalimero (napisa):
    Trebamo se tješiti da je to tretiranje uvijek pod nadzorom, dozvoljena sredstva i količine i da sve to za neko vrijeme ispari.
    Problem je u nama koji bi htijeli živjeti bez kemije i sa novim tehnologijama.


    Znači, i zbog toga je važno da brašno malo "odleži"?

    Nakon što sam malo pogledala slike ovih kukaca i crva pristajem na barem minimum kemije, ako će mi to pomoći da ih ne sretnem u svojoj špajzi.
    Ili kruhu.
    Brašno odležava da se stabiliziraju bjelančevine.
    Do zaraze brašna dolazi tokom ljeta,kad su visoke temperature, ako su velike zalihe brašna.

  10. #1010
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Jučer smo kupili pekač, od moulinex-a, još nisam pokušala peć kruh jer mislim da neću znati . U uputama piše da sol, mlijeko...ne smiju doć u dodir s kvascom. Pa kako da onda stavim sastojke :?

    I da još nešto šta me zabrinjava, kupili smo onaj XXL i strah me da će nam to biti puno, dal ja mogu staviti manje sastojaka pa da bude to mali neki kruh??


  11. #1011

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    kod xxl stavljaš prvo tekuće (voda, mlijeko) pa putar, ulje (ako idu po receptu), sol, šećer, brašno i tek onda na vrh brašna kvasac
    sjemenke i ostalo kad bipne

    ja još stavljam mlijeko u prahu, ako radim na vodi, a njega stavljam usred brašna (uspem pola brašna, pa mlijeko u p. i ostatak brašna)

    najmanja mjera je 750 g kruha u Moulinexu xxl
    ja radim tijesto za pizzu od 500 g, ali mi se ostane vrtiti na jednom propeleru
    za pizzu ispadne ok, ali ne znam kako bi bilo s kruhom

  12. #1012
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Imga hvala, al mislim da ćemo ga danas pokušat ići zamijeniti za neki manji jer nama treba 2 dana da pojedemo četvrt kruha iz trgovine, znam da se ta dva ne mogu usporedit al ne bih htjela da bacam kruh kad ga nakon 5-6 dana ne pojedemo.

  13. #1013

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    Imga hvala, al mislim da ćemo ga danas pokušat ići zamijeniti za neki manji jer nama treba 2 dana da pojedemo četvrt kruha iz trgovine, znam da se ta dva ne mogu usporedit al ne bih htjela da bacam kruh kad ga nakon 5-6 dana ne pojedemo.
    onda stvarno trebate manji
    pričekaj Krampusicu da ti se javi, ona peče male kruhiće (samo sam zaboravila koji pekač ima)

  14. #1014
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Može

  15. #1015

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno


  16. #1016
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Evo, i ja sam spekla svoj prvi kruh. pekač imam valjda više od dvije godine. Kupila sam ga kada hje Davor tu na forumu objavio akciju u Metrou - i otada stoji u kutiji u špajzi.
    Radi se o Alaski 2000.

    I kruh je, za početnika, ispao super. Radila sam sa polubijelim i integralnim brašnom. Danas ću probati s kukuruznim.

  17. #1017

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Heeej, super vijesti! :D
    Baš mi je drago da ti je uspio.

    Nemoj se obeshrabriti ako nešto neće štimati s kukuruznim, on je meni k'o sveti Gral.

  18. #1018
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    baš sam htjela pitati ima li kakva fora sa kukuruznim brašnom. Nisam ga mislila staviti puno.

  19. #1019
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Kupila sam ga kada hje Davor tu na forumu objavio akciju u Metrou - i otada stoji u kutiji u špajzi.
    bolje ikad nego nikad. Idući tjedan je akcija u Lidlu

    Kukuruzno brašno nema glutena pa nema vezanja. Zato ga se štedljivo stavlja u mješavine kako bi se kruh uopće digao.

  20. #1020
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Čuj, pekač nam je doma bio opća sprdnja, jer kad je bila akcija natjerala sam MMa da s pospa ode po njega - i otada stoji. Nism mogla kupiti niti jedan drugi aparat jer bi dobila pekač na nos. Mislim da je od te akcije prošlo i više od dvije godina.

    Moram nadoknaditi vrijeme pekući dva kruha dnevno.

    Inače, na placu na kvatriću jedna žena prodaje brašno. Ima: glatko i oštro bijelo, polubijelo, integralno, raženo, kukuruzno (bijelo i žuto). Cijene su od 4 do 8 kn. Mislim da je na placu od srijede do nedjelje.

  21. #1021

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    Jučer smo kupili pekač, od moulinex-a, još nisam pokušala peć kruh jer mislim da neću znati . U uputama piše da sol, mlijeko...ne smiju doć u dodir s kvascom. Pa kako da onda stavim sastojke :?

    I da još nešto šta me zabrinjava, kupili smo onaj XXL i strah me da će nam to biti puno, dal ja mogu staviti manje sastojaka pa da bude to mali neki kruh??

    Evo stiže Krampus :D
    Ja imam Moulinex ali mali..namjerno nisam htjela kupiti veliki jer nisam vidjela potrebe.Ja u mali s jednom lopaticom bez problema mogu ispeći kruh od 350 grama brašna ali nisam sigurna kako bi to moglo biti moguće u velikom s dvije lopatice..

    Uglavnom..sve sastojke osim kvasa stavljaš u vodu..dakle voda ulje sol šećer pa na sve to ide brašno a na vrhu brašna na vrhu hrpice ide kvas.
    Moj omjer za lijepi mali kruhić od cca 550 grama kad je pečen je cca 350 brašna i cca 180-190 vode.POla mjerice soli i pola šećera i jedva jedna mala mjerica kvasa.

    Ovako malo tijesta s jednom mješalicom kao u mene ispadne ponekad malo grbavo..ali me to ni najmanje ne sekira.
    U svrhu baš malih kruhića bolji je uspravni pekač ili ovaj moj s jednom metlicom.
    Ostaje ti jedino ili da pokušaš ili da u taj tvoj radiš kruh za dva dana što uopče nije loša solucija..
    Recimo da na 500 grama brašna radiš smjesu od koje dobiješ cca 750 grama kruha.

  22. #1022

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Kupila sam ga kada hje Davor tu na forumu objavio akciju u Metrou - i otada stoji u kutiji u špajzi.
    bolje ikad nego nikad. Idući tjedan je akcija u Lidlu

    Kukuruzno brašno nema glutena pa nema vezanja. Zato ga se štedljivo stavlja u mješavine kako bi se kruh uopće digao.
    Mislim da bi kod ove mješavine itekako dobro došlo ono glutensko brašno o kojem sam pričala da ga nema kupiti i koje košta 40 kuna u Mercatora.
    Čini mi se da onda ni kukuruzno ne bi bilo bauk.

  23. #1023

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    Imga hvala, al mislim da ćemo ga danas pokušat ići zamijeniti za neki manji jer nama treba 2 dana da pojedemo četvrt kruha iz trgovine, znam da se ta dva ne mogu usporedit al ne bih htjela da bacam kruh kad ga nakon 5-6 dana ne pojedemo.
    onda stvarno trebate manji
    pričekaj Krampusicu da ti se javi, ona peče male kruhiće (samo sam zaboravila koji pekač ima)

    Da...tek sada sam vidjela ovaj komentar, možda je ipak bolje da ga zamijenite kad je već tako.Uzmite onaj drugi Moulinex srebrni, ne znam sada koja je točno šifra ali ima malu zdjelu i jednu vrtilicu.I odličan je...garantiram :D
    Doduše...meni je odličan bio i Vivax ali je uspravni pa nisam voljela oblik kruha.

  24. #1024
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Krampus hvala ti, danas ćemo ga pokušat zamijeniti, nadam se da ćemo uspjet a ako ne onda ću peć kruh pa nek se jede dok se ne pojede

  25. #1025

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Pa čuj nije ni to tako loše...dulje će ti trajat pekač ako ne pečeš svaki dan :D

  26. #1026
    djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    vinkovci
    Postovi
    202

    Početno

    evo da se ubacim
    ja imam XXL i pecem kruh od 400g brasna i 300ml vode na programu za 750g(nisam vagala pecen pa neznam koliki je tocno ) i nije bas veliki za drugi dan ostane mozda cetvrtina a cesce i manje
    a super je za dizana tijesta jer mozes recimo napravit tonu klipica

  27. #1027

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Wow...zar ti to nij malo preveč vode..???

    Pa to je 70%vode i više od toga...?
    Jel to bijeli ili integralni ili kakav kruh ??

  28. #1028
    djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    vinkovci
    Postovi
    202

    Početno

    fini!

    to je recimo polubijeli od brasna TIP850

  29. #1029

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    ma ja uopće ne sumnjam da je fini...ali mi niej jasno kako ti uspije s toliko vode..

  30. #1030
    djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    vinkovci
    Postovi
    202

    Početno

    pa uspijeva mi samo s toliko vode kad stavim manje ni dobro
    mozda je zbog brasna?

  31. #1031

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    ne znam...i mene zanima jer sa polubijelim brašnom samim nemam dobra iskustva

  32. #1032
    djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    vinkovci
    Postovi
    202

    Početno

    probaj s vise vode
    inace ja koristim domace vinkovacko brasno (mlineta) uvijek i za sve samo polubjelo a eksperimenti s kukuruznim nisu bas uspijeli pa sam odustala i jos cekam recept za palacinke s kukuruznim brasnom od anchi pp da ga potrosim - bas me lijepo izignorirala :/

  33. #1033

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    evo pekla sam sinoć ,odnosno noćas pola polubijelo pola crno dvije žlice raženog i dvije integralnog i sve skupa ispao fenomenalan kruh..

    stavila sam skoro 280 vode na 40 dkg brašna... :?

    a zaključujem i po ne znam koji put da je program od 2 ipo sata sasvim dovoljan da nema uopće potrebe za onim dugačkim integralnim programom..na njemu mi svaki put spadne kruh...

  34. #1034
    djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    vinkovci
    Postovi
    202

    Početno

    eto vidis ma voda je zakon :D
    a ja pecem na onom od 3 i kusur sati jos sam probala i rapid(sat i nesto) al kruh mi ostajao prijesan pa sam odustala

  35. #1035

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Probala sam u uspjela na svim programima..ali treba prilagoditi vodu i kvasac

  36. #1036
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    radila sam s kukuruznim brašnom (od bijele kuruze) i nakon vaših komentara stavila sam samo 4 velike žlice od 1/2 sveukupnog brašna. I kruh je bio odličan.

  37. #1037
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj djuli prvotno napisa
    probaj s vise vode
    eksperimenti s kukuruznim nisu bas uspijeli pa sam odustala i jos cekam recept za palacinke s kukuruznim brasnom od anchi pp da ga potrosim - bas me lijepo izignorirala :/
    Pusti me, jos sam u zalosti za svojim pekacem. Dala sam ga u servis, pa ce im trebati jedno desetak dana za dijagnozu. :/

    A sto se tice kukuruznog brasna - od kile sam uspjela potrositi jedno pola, a za ostalo sam odlucila da necu muciti ni sebe ni druge - lijepo sam ga bacila!


  38. #1038
    djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    vinkovci
    Postovi
    202

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa

    Pusti me, jos sam u zalosti za svojim pekacem. Dala sam ga u servis, pa ce im trebati jedno desetak dana za dijagnozu. :/

    A sto se tice kukuruznog brasna - od kile sam uspjela potrositi jedno pola, a za ostalo sam odlucila da necu muciti ni sebe ni druge - lijepo sam ga bacila!

    aj aj aj zaboravih oprosti

  39. #1039
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Ne znam jeste već pričali o tome, ali zašto mi se svi kruhovi mrve? I to poprilično.

  40. #1040
    dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    975

    Početno

    Cubana, previše kvasca možda pa ti je kruh presuh?



    Ni meni nije bas prakticno citati ovoliko stranica pa imam pitanje.

    Dogodilo mi se i s novim pekacem ono sto i sa starim: nisam izvadila jednu lopaticu i onda sam, rezući kruh na mašinu zarezala tu lopaticu. Ostao je jedan rez koji sam malo izgladila, ali ostetila sam teflon.

    Jel pametno da to ostavim tako (novo je) ili da ipak (ostećeni teflon je stetan) narucim nove lopatice?

  41. #1041

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Cubana prvotno napisa
    Ne znam jeste već pričali o tome, ali zašto mi se svi kruhovi mrve? I to poprilično.
    Koji i kakvi ??
    I koliko vode stavljaš ??
    Meni se u početku mrvio kruh s premalo vode previše kvasa i i premao glutena

  42. #1042
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Citiraj Cubana prvotno napisa
    Ne znam jeste već pričali o tome, ali zašto mi se svi kruhovi mrve? I to poprilično.
    Koji i kakvi ??
    I koliko vode stavljaš ??
    Meni se u početku mrvio kruh s premalo vode previše kvasa i i premao glutena
    Polubijelo brašno- 540g
    Voda-250ml
    Kvasac- pola male žličice

    Al svi mi se mrve, i kad eksperimentiram s nekim drugim sastojcima, i kad sam radila sa bigom.

  43. #1043

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Premalo vode..

    Na 540 bi išlo minimum 300 vode..optimalno 320 do 340 po mojim mjerama..
    Premalo kvasa..jedna puna mjerica bi bila optmalna po mojim iskustvima.O bigi neću jer nisam radila.

  44. #1044

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Pardon, čak bi stavila i malo preko jedne pune merice ako pečeš na rapid od 2 ipo sata..

  45. #1045
    Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Agram - centar, jug i negdje između
    Postovi
    1,508

    Početno

    definitivno premalo vode, a količina kvasca je OK (ja za 670g brašna stavim malo više od pola žličice kvasca i bude dobar)

    općenito, primijetio sam da većina vas ovdje stavlja jako puno kvasca: moje je iskustvo da je na pola kile brašna dovoljno pola žličice kvasca(Diga), osim u slučaju kada se radi kruh na brzom programu (oko sat i pol) kada treba više

  46. #1046
    djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    vinkovci
    Postovi
    202

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Premalo vode..

    Na 540 bi išlo minimum 300 vode..optimalno 320 do 340 po mojim mjerama..
    X
    a ja stavljam svijezi kvasac recimo velicine ljesnjika

  47. #1047
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Premalo vode..
    ok, probat cu tako. _Tnx.

  48. #1048

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Juroslav prvotno napisa
    definitivno premalo vode, a količina kvasca je OK (ja za 670g brašna stavim malo više od pola žličice kvasca i bude dobar)

    općenito, primijetio sam da većina vas ovdje stavlja jako puno kvasca: moje je iskustvo da je na pola kile brašna dovoljno pola žličice kvasca(Diga), osim u slučaju kada se radi kruh na brzom programu (oko sat i pol) kada treba više

    Ja sam pokušala sve moguće kombinacije s pol mjerice kvasa i kruh ne valja..
    Moguće da ima veze s pekačem.
    Osim toga..nemaju sve žlićice istu zapreminu, ja doma imam 3 vrste..
    A jedna mjerica kvasa,mala jasno, odgovara dvije trećine najveće žličice pa ti sada budi pametan.
    I u zadnje vrijeme stalno radim na integral rapid od 2 ipo sata pri čemu je kruh upravo kakav hoću da bude...razabran..mekan..sa mjehurićima trajan i slično.

  49. #1049
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Nisi još probala bigu 8)

  50. #1050

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Ja radim u posljednje vrijeme od čistog crnog brašna - 5oo g, 2,8 dl vode i 1,2 dl mlijeka, 2 male mjerice soli (samo ne do vrha pune), žličicu maslinovog ulja i 3/4 čajne žličice svježeg kvasca kojeg pustim da se raspjeni u malo mlijeka (od onih 1,2 dl) sa šećerom.
    Pazim da mi sva tekućina bude mlaka, stavim sol, ulje, dolijem raspjenjeni kvasac (znam, protivi de pravilima o doticaju soli i kvasca) i na to naspem brašno. Pečem na osnovnom programu od 3 sata i kruhić je super - mekan, rahli, nije nimalo suh, odličan i 2. dan.
    A upravo mi se radi crni s bigom - baš me zanima kako će ispasti, još nisam radila s čistim crnim i bigom 8)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •