Nisam jer jednostavno ne stignem...za te stvari moram malo uključiti mozak a vjeruj mi da mi se u zadnje vrijeme to naprosto ne daDavor prvotno napisa
![]()
Nisam jer jednostavno ne stignem...za te stvari moram malo uključiti mozak a vjeruj mi da mi se u zadnje vrijeme to naprosto ne daDavor prvotno napisa
![]()
Samo javljam da je crni s bigom ispao fenomenalno, a miris je neodoljiv!![]()
Meni očito pekač nije suđen. Skužila sam da je kalup ispod jednog propelera zagreban. pojma nemam od čega - nisam strugala ničim - MM (čistunac) isto kaže da nije. I kaj sad - baciti sve u smeće?
A zašto ????
znači ne treba- išla sam čačkati po netu ima li štogod o oštećenom teflon (pretpostavljam da se radi o sloju teflona u kalupu) - i ništa nisam našla.
Današnji teflon je vrlo stabilan čak i kada se ošteti. Ne brini. Jedini problem je što će se štruca nešto više lijepiti.
Računaj da stroj ne traje vječno, a kada mu dođe rok, to će biti samo jedan od razloga za odlazak.
Ako ti slučajno padne na pamet bacanje, dam ti adresu mog kućnog kontejneraNanoiBeba prvotno napisa
bit će vrlo zadovoljan
![]()
ma ogrebotina je vrlo mala i uopće mi nije jasno kako je nastala (možda od stajanja pekača u špajzi).Davor prvotno napisa
Baš vam hvala, mogu nastaviti s pečenjem.
radila sam slatki kruh: meni i MM je bio fin, klinci nisu bili oduševljeni. Samo je bio prepečen.
na programu za slatki kruh je ipak bio malo prepečen.
I definitivno moram probati raditi s bigom. Možda već danas - iako mi ponedjeljak nije neki dan za akciju.
Kad smo već kod oštećenog teflona, uspjela sam čak 2x zarezati propeler (zaboravila da je ostao u kruhu) i oštetila sam teflon na njemu. Koristim ga i dalje, no stalno me kopka je li ok koristiti ga takvog? Davore, Krampus, po vašim prijašnjim postovima rekla bih da je sve ok i da nema štetnih nusprodukata?
Ja sam moj zarezala prvi dan i ni najmanje se oko toga ne sekiram.
Jest da koji puta ostane u kruhu, hoću reći češće nego prije..ali ni to me ne sekira...kruh je isti kao što je i bio a nisam primjetila da jedemo komadiće teflona![]()
Prijavljujem se u klub rezačica teflonskog propelera, moj je vec takav godinu dana i ne vidim nikakvu razliku. Ako ih premažem uljem prije pečenja, čak se i lijepo izvade van, bez da se 'razvali' kruh.
Ma da..i u mene lako ide van posebno ako ga malo ostavim..a i ako ne ide...krene kad se naljutim![]()
Meni kruh ispadne iz kalupa bez propelera, tj. propeler ostane na svom mjestu.![]()
![]()
A ja sam prije par dana kopala po smecu, jer sam slucajno bacila propeler,pokupila ga sa nekim strugotinama iz sudopere ,i ostala bez daha kad sam to shvatila, a bacila smece dan ranije...ali ,srecom,kesa je bila na vrhu, prozirna, i ja vidim moju lopaticu :D
Moja prijateljica ima moulinex xxl, i lopatice se nikad ne lijepe vec glatko ispadaju iz kruha,bez i jedne mrvice po sebi :?
Propeleri se dadu regenerirati prženjem u fritezi. Prvo ih dobro očistiš i uglancaš krpom i onda fiju na 180° u fritezu, minuta je dovoljna.
Inače su duže u dobrom stanju ako se u tijestu nalazi masnoća![]()
Evo, nastavila sam mirne savijesti koristiti pekač. I tako skužila da doma više nemam zaliha brašna pa sam radila s ostacima - na žalost uglavnom bijelog brašna (i neštop crnog). radila sam prvi put s bigom- onaj valjda prvi Davorov recept. I izgleda da sam ipak stavila previše germe (iako sam stvarno stavila malo), pa je kruh prilično narasao.
ma znam, nego je narastao tako da je popucala gornja kora. Malo ću ipak smanjiti germu. I možda je malo presvijetli odozgora.
nisam očekivala ciglu![]()
Meni je kruh sexy kad malo popuca odozgor. Daje mi rustikalni štih. Pekari kruhove malo zarežu kako ne bi popucali pa umjesto pukotina dobiješ one štrafte po kruhu.
mi smo na kraju opet uzeli moulinex xxl, sinoć sam pekla obični bijeli kruh i super je ispao :D
uskrs je pred vratima: jel ima netko egzaktan (s točno zadanim brojem jaja) i provjeren recept za pincu?
Davore, probacu friteza tip ,dobra fora![]()
Samo da prijavim fantastican, pa dobro ne bas toliko, ali jako ukusan kruh,bijelo+ integralno psenicno, klasika, susam i rendana mrkva ,1 veelika,poslije signala...super mu je boja, jako ukusan, a sutradan mek i ne mrvi se![]()
(kad sam dodala mrkvu malo je bilo mokro tijesto, pa se pocelo ljepiti po unutrasnjosti , ali sam onda dodala 1 kasiku brasna ,samo da se opet fino odvoji od zidova )
Za štrucu od 750 gtinars prvotno napisa
Mlijeko 40 ml
Maslac 160 g
Jaja 3
Sol 9 g
Šećer 70 g
Brašno 390 g
Svj. kvas. 18 g (sušena 6 g)
Grožđice 120 g (a mogu i brusnice)
Odabrati težinu.
Dodati sastojke: mlijeko, jaja, omekšani maslac, sol, šećer, brašno te suhi kvasac.
Peći na programu za slatki kruh.
Kad se čuje znak - dodati grožđice.
super, hvala!![]()
ali ovo nije pinca ovo je slatki kolač...kao panettone
Nama kontinentalcima je to isto![]()
Ajde ne kompliciraj nego napravi.
I objasni razliku između pince i panettone![]()
Nije isto, razlika je ooogromna, na poslu sam pa nemam sad vremena postati, ali budem kasnije ako me netko ne preduhitri
![]()
iridana, kad budeš pri tipkovnici objasni i meni neukoj razliku između panettonea i colombe. Shvatila sam samo da se prvo radi za Božić a drugo za Uskrs![]()
nije isto ni meni kontinetalki. Ja sam radila slatki kruh po ovom receptu i bio mi je fini (OK malo pregoren na programu SLATKI KRUH), ali on nema veze s pincom.anchi pp prvotno napisa
Koliko ja znam tajna dobre pince je u puno jaja (ili samo žutanjaka)- ja sam ipak daleko od mora
ajde onda, dajte pravu pincu. Pekla bih ju u pećnici, samo sam ju planirala zamijesiti u pekaču.
I da, jel OK napraviti ju koji dan ranije ili to onda nije to?
Evo pinca:
http://www.coolinarika.com/recept/sirnica-pinca
http://www.gastro.hr/index.php/hr/recepti/deserti/pinca
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=322
Priznajem, potpuno različita stvarčica.
Tu ih ima 12, različite verzije:
http://www.coolinarika.com/pretraziv...a&scope=recept
Ma znam za sve te recepte,manje više....i da razlika je ogromna..
Ali ..mene zanima jel itko zamijesio tijesto u pekaču sa suhim kvasom ???
Evo ja ovdje kopiram recept od Marte s foruma, doduše niej za peči u pekaču ali si mislim da ga se može iskoristiti za miješenje i premjesivanje![]()
A onda peći u rerni...
Pinca
1kg brasna (ja stavim 2/3 glatkog i 1/3 ostrog, ili uzmi ono za dizana tijesta)
4 cijela jaja
2 zutanjka (moze i vise ako imas kud s bjelanjcima)
30 dag secera
1/2 zlicice soli
3 vanilin secera
1/2 dl ruma
2 dl ulja
2-3 vrecice suhog kvasca ili jedna kockica svjezeg
1/2 l mlijeka (mlijeko dolijevas po potrebi, mozda ne potrosis sve)
naribana korica od limuna i narance
po zelji:
sok od narance
grozdjice
Izmiksati jaja i secer, dodati ulje, zatim brasno s kvascem. Po potrebi dodati mlijeko i lupati kuhacom ili rukom dosta dugo. U medjuvremenu dodati i ostalo. Ostaviti da se digne pa premijesiti. Jos je bolje ako to napravis 2-3 puta.
Onda na kraju premijesiti, podijeliti na dva dijela, oblikovati pogace i ostaviti da narastu. Gore ih razezati skarama i peci cca. 1h na cca. 170 stupnjeva.
e opet ja![]()
Još nisam dobila knjigu s receptima za pekač pa samo pravim obični bijeli kruh(imam moulinex xxl)...i sve je super, kruh odličan al već sutradan se jako mrvi :/
Dal je to ok il u nečem griješim?
Par stranica prije sam stavila i recept za panettone u pekacu, smao malo treda modificirati i imas pincu.Krampus prvotno napisa
Fino je, radila sam jučer malo i sam smanjila sastojkeanchi pp prvotno napisa
al mi se nekako prepeklo, neznam jel zbog jaja, ali korice su malo pregorene.
Moj program za slatki kruh traje 2.20,
Koliko si dugo tvoj program traje?
Meni je jedan bio prepečen, a dva okej, malo tamnija korica, ali ništa strašno.
Okus je fini, pogotovu jutros prije kavedodala sam i šaku sjeckanih smokava.
A za prepečenost sam pomislila da je zbog jaja ?
imam negdje doma recept za pincu iz pekaca i dobro se sjecam da je trebalo prekinuti program 10 minuta ranije da ne bi bila prepecena
Pincu stavite na obicni program, za normlani kruh, jer cini mi se, ovaj program za slatki duze pece.
Dakle, nakon 4 tjedna pekač je doma!!!! :D :D
Otišao mu je neki ključni dio zbog kojeg se nije isplatilo popravljati, pa smo u dućanu preuzeli novi (koji je, usput, oko 300 kuna skuplji nego pred Božić kad smo ga kupovali).
Ja sam prvo pekla kuglof po receptu uz pekač (moulinex) jer smo imali punu kuću kruha kad sam kupil pekač i super je ispao - pravi kuglof- dirnuta samosim što klinci nisu htjeli ni probati, pa sad mm i ja imamo po pola kg više. Točno za težinu kuglofa
Sad idem na panettone, ali ću ih poklanjati za Uskrs, umjesto da ih proždrem. Kod mene je za lemon cake program kratak (sat i 20) i ide 4 jaja na 450g brašna i 300g šećera - jel to panettone? Ja bih samo izostavila limun zbog alergija.
Upravo sam ispekla jednu verziju pince u pekaču u koji sam dodala grožđice, sad pečem još jednu..a šta ću kad moram dijeliti okolo...
Nadam se da će pekač izdržati... :?
E da, jutros mi propao kruh, nisam pritisla zdjelu na ležište, i dobila jutros svinjac![]()
Znam da je glupo pitanje, ali moji bi da kruh iz pekača više liči na kruh iz pekare - s ti mda su navikli na mavrovića dakle ne mora biti onaj napuhani bijeli - u čemu je tajna da bude još lakši i malo elastičniji - znači meni ispada mekan, korica je hrustava, ali ne i krckava, a mjehurića ima par, ali nije baš lagan (zapravo vrlo je sličan kruhu koji je pekla moja baka). Stvaljam germu po receptu - da dodam više ili više tekućine :? Baš mi je važno da zavole tj kruh iz pekača. Za sad sam za početak radila samo s bijelim brašnom.
kruh iz pekare je pun aditiva, i za mjehure i za ukus i za trajnost i slično, zato i jest onakav...
navikni ih na drugačiji...
jedna ne zanemariva sitnica, u subotu sam išla u Zg na put i prje puta ispekla kruh, dočekao me dobar komad nakon povratka koji je i sinoć bio jestiv i bez ikakkvog mirisa kiselog kakav ima kruh iz pekare kad odleži..ja sam ga sinoć jela i niej se mrvio
moji su se u međuvremenu častili pizzom i tjesteninom(kad mačke nema miševi kolo vode)![]()
OBOŽAVAM ovaj pekač
Tc, tc, tjedan dana niti jednog posta
Imam pitanje: da li netko sjemenke koje stavlja u kruh prije toga - samelje?
Ako da - kako?
Naime, palo mi je na pamet da bi to mogla biti dobro pošto znamo, jelte, da većina sitnih sjemenki prođe kroz nas (sezam, npr).
Imam mnoštvo raznih sjeckalica za svašta, ali čini mi se da bi jedino univerzalno-efikasno bilo - mlinac za kavu. A njega nemam!
Dakle, jel netko nešto probao u tom smilslu?