Stranica 22 od 33 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

  1. #1051

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Nisi još probala bigu 8)
    Nisam jer jednostavno ne stignem...za te stvari moram malo uključiti mozak a vjeruj mi da mi se u zadnje vrijeme to naprosto ne da

  2. #1052

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Samo javljam da je crni s bigom ispao fenomenalno, a miris je neodoljiv!

  3. #1053
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Meni očito pekač nije suđen. Skužila sam da je kalup ispod jednog propelera zagreban. pojma nemam od čega - nisam strugala ničim - MM (čistunac) isto kaže da nije. I kaj sad - baciti sve u smeće?

  4. #1054

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    A zašto ????

  5. #1055
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    znači ne treba- išla sam čačkati po netu ima li štogod o oštećenom teflon (pretpostavljam da se radi o sloju teflona u kalupu) - i ništa nisam našla.

  6. #1056
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Današnji teflon je vrlo stabilan čak i kada se ošteti. Ne brini. Jedini problem je što će se štruca nešto više lijepiti.
    Računaj da stroj ne traje vječno, a kada mu dođe rok, to će biti samo jedan od razloga za odlazak.

  7. #1057

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    znači ne treba- išla sam čačkati po netu ima li štogod o oštećenom teflon (pretpostavljam da se radi o sloju teflona u kalupu) - i ništa nisam našla.
    Ako ti slučajno padne na pamet bacanje, dam ti adresu mog kućnog kontejnera bit će vrlo zadovoljan

  8. #1058
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Današnji teflon je vrlo stabilan čak i kada se ošteti. Ne brini. Jedini problem je što će se štruca nešto više lijepiti.
    Računaj da stroj ne traje vječno, a kada mu dođe rok, to će biti samo jedan od razloga za odlazak.
    ma ogrebotina je vrlo mala i uopće mi nije jasno kako je nastala (možda od stajanja pekača u špajzi).

    Baš vam hvala, mogu nastaviti s pečenjem.

    radila sam slatki kruh: meni i MM je bio fin, klinci nisu bili oduševljeni. Samo je bio prepečen.
    na programu za slatki kruh je ipak bio malo prepečen.

    I definitivno moram probati raditi s bigom. Možda već danas - iako mi ponedjeljak nije neki dan za akciju.

  9. #1059

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Kad smo već kod oštećenog teflona, uspjela sam čak 2x zarezati propeler (zaboravila da je ostao u kruhu ) i oštetila sam teflon na njemu. Koristim ga i dalje, no stalno me kopka je li ok koristiti ga takvog? Davore, Krampus, po vašim prijašnjim postovima rekla bih da je sve ok i da nema štetnih nusprodukata?

  10. #1060

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Ja sam moj zarezala prvi dan i ni najmanje se oko toga ne sekiram.
    Jest da koji puta ostane u kruhu, hoću reći češće nego prije..ali ni to me ne sekira...kruh je isti kao što je i bio a nisam primjetila da jedemo komadiće teflona

  11. #1061
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Prijavljujem se u klub rezačica teflonskog propelera , moj je vec takav godinu dana i ne vidim nikakvu razliku. Ako ih premažem uljem prije pečenja, čak se i lijepo izvade van, bez da se 'razvali' kruh.

  12. #1062

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Ma da..i u mene lako ide van posebno ako ga malo ostavim..a i ako ne ide...krene kad se naljutim

  13. #1063
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Meni kruh ispadne iz kalupa bez propelera, tj. propeler ostane na svom mjestu.

  14. #1064
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    A ja sam prije par dana kopala po smecu, jer sam slucajno bacila propeler,pokupila ga sa nekim strugotinama iz sudopere ,i ostala bez daha kad sam to shvatila, a bacila smece dan ranije...ali ,srecom,kesa je bila na vrhu, prozirna, i ja vidim moju lopaticu :D

    Moja prijateljica ima moulinex xxl, i lopatice se nikad ne lijepe vec glatko ispadaju iz kruha,bez i jedne mrvice po sebi :?

  15. #1065
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Propeleri se dadu regenerirati prženjem u fritezi. Prvo ih dobro očistiš i uglancaš krpom i onda fiju na 180° u fritezu, minuta je dovoljna.
    Inače su duže u dobrom stanju ako se u tijestu nalazi masnoća

  16. #1066
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Evo, nastavila sam mirne savijesti koristiti pekač. I tako skužila da doma više nemam zaliha brašna pa sam radila s ostacima - na žalost uglavnom bijelog brašna (i neštop crnog). radila sam prvi put s bigom- onaj valjda prvi Davorov recept. I izgleda da sam ipak stavila previše germe (iako sam stvarno stavila malo), pa je kruh prilično narasao.

  17. #1067
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    biga ne podrazumijeva ciglu

  18. #1068
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    ma znam, nego je narastao tako da je popucala gornja kora. Malo ću ipak smanjiti germu. I možda je malo presvijetli odozgora.


    nisam očekivala ciglu

  19. #1069
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Meni je kruh sexy kad malo popuca odozgor. Daje mi rustikalni štih. Pekari kruhove malo zarežu kako ne bi popucali pa umjesto pukotina dobiješ one štrafte po kruhu.

  20. #1070
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    mi smo na kraju opet uzeli moulinex xxl, sinoć sam pekla obični bijeli kruh i super je ispao :D

  21. #1071

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    uskrs je pred vratima: jel ima netko egzaktan (s točno zadanim brojem jaja ) i provjeren recept za pincu?

  22. #1072
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Davore, probacu friteza tip ,dobra fora

    Samo da prijavim fantastican, pa dobro ne bas toliko, ali jako ukusan kruh,bijelo+ integralno psenicno, klasika, susam i rendana mrkva ,1 veelika,poslije signala...super mu je boja, jako ukusan, a sutradan mek i ne mrvi se
    (kad sam dodala mrkvu malo je bilo mokro tijesto, pa se pocelo ljepiti po unutrasnjosti , ali sam onda dodala 1 kasiku brasna ,samo da se opet fino odvoji od zidova )

  23. #1073
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj tinars prvotno napisa
    uskrs je pred vratima: jel ima netko egzaktan (s točno zadanim brojem jaja ) i provjeren recept za pincu?
    Za štrucu od 750 g

    Mlijeko 40 ml
    Maslac 160 g
    Jaja 3
    Sol 9 g
    Šećer 70 g
    Brašno 390 g
    Svj. kvas. 18 g (sušena 6 g)
    Grožđice 120 g (a mogu i brusnice)

    Odabrati težinu.
    Dodati sastojke: mlijeko, jaja, omekšani maslac, sol, šećer, brašno te suhi kvasac.
    Peći na programu za slatki kruh.
    Kad se čuje znak - dodati grožđice.

  24. #1074

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    super, hvala!

  25. #1075

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    ali ovo nije pinca ovo je slatki kolač...kao panettone

  26. #1076
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Nama kontinentalcima je to isto

    Ajde ne kompliciraj nego napravi.

    I objasni razliku između pince i panettone

  27. #1077
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Nije isto, razlika je ooogromna , na poslu sam pa nemam sad vremena postati, ali budem kasnije ako me netko ne preduhitri

  28. #1078

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    iridana, kad budeš pri tipkovnici objasni i meni neukoj razliku između panettonea i colombe. Shvatila sam samo da se prvo radi za Božić a drugo za Uskrs

  29. #1079
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Nama kontinentalcima je to isto

    Ajde ne kompliciraj nego napravi.

    I objasni razliku između pince i panettone
    nije isto ni meni kontinetalki. Ja sam radila slatki kruh po ovom receptu i bio mi je fini (OK malo pregoren na programu SLATKI KRUH), ali on nema veze s pincom.

    Koliko ja znam tajna dobre pince je u puno jaja (ili samo žutanjaka)- ja sam ipak daleko od mora

  30. #1080

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    ajde onda, dajte pravu pincu. Pekla bih ju u pećnici, samo sam ju planirala zamijesiti u pekaču.
    I da, jel OK napraviti ju koji dan ranije ili to onda nije to?

  31. #1081

  32. #1082

  33. #1083
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Tu ih ima 12, različite verzije:

    http://www.coolinarika.com/pretraziv...a&scope=recept

  34. #1084

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Ma znam za sve te recepte,manje više....i da razlika je ogromna..
    Ali ..mene zanima jel itko zamijesio tijesto u pekaču sa suhim kvasom ???

  35. #1085
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Ma znam za sve te recepte,manje više....i da razlika je ogromna..
    Ali ..mene zanima jel itko zamijesio tijesto u pekaču sa suhim kvasom ???
    to i mene zanima.

  36. #1086

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Evo ja ovdje kopiram recept od Marte s foruma, doduše niej za peči u pekaču ali si mislim da ga se može iskoristiti za miješenje i premjesivanje
    A onda peći u rerni...


    Pinca

    1kg brasna (ja stavim 2/3 glatkog i 1/3 ostrog, ili uzmi ono za dizana tijesta)
    4 cijela jaja
    2 zutanjka (moze i vise ako imas kud s bjelanjcima)
    30 dag secera
    1/2 zlicice soli
    3 vanilin secera
    1/2 dl ruma
    2 dl ulja
    2-3 vrecice suhog kvasca ili jedna kockica svjezeg
    1/2 l mlijeka (mlijeko dolijevas po potrebi, mozda ne potrosis sve)
    naribana korica od limuna i narance
    po zelji:
    sok od narance
    grozdjice

    Izmiksati jaja i secer, dodati ulje, zatim brasno s kvascem. Po potrebi dodati mlijeko i lupati kuhacom ili rukom dosta dugo. U medjuvremenu dodati i ostalo. Ostaviti da se digne pa premijesiti. Jos je bolje ako to napravis 2-3 puta.
    Onda na kraju premijesiti, podijeliti na dva dijela, oblikovati pogace i ostaviti da narastu. Gore ih razezati skarama i peci cca. 1h na cca. 170 stupnjeva.

  37. #1087
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    e opet ja

    Još nisam dobila knjigu s receptima za pekač pa samo pravim obični bijeli kruh(imam moulinex xxl)...i sve je super, kruh odličan al već sutradan se jako mrvi :/

    Dal je to ok il u nečem griješim?

  38. #1088
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Evo ja ovdje kopiram recept od Marte s foruma, doduše niej za peči u pekaču ali si mislim da ga se može iskoristiti za miješenje i premjesivanje
    A onda peći u rerni...


    Pinca

    1kg brasna (ja stavim 2/3 glatkog i 1/3 ostrog, ili uzmi ono za dizana tijesta)
    4 cijela jaja
    2 zutanjka (moze i vise ako imas kud s bjelanjcima)
    30 dag secera
    1/2 zlicice soli
    3 vanilin secera
    1/2 dl ruma
    2 dl ulja
    2-3 vrecice suhog kvasca ili jedna kockica svjezeg
    1/2 l mlijeka (mlijeko dolijevas po potrebi, mozda ne potrosis sve)
    naribana korica od limuna i narance
    po zelji:
    sok od narance
    grozdjice

    Izmiksati jaja i secer, dodati ulje, zatim brasno s kvascem. Po potrebi dodati mlijeko i lupati kuhacom ili rukom dosta dugo. U medjuvremenu dodati i ostalo. Ostaviti da se digne pa premijesiti. Jos je bolje ako to napravis 2-3 puta.
    Onda na kraju premijesiti, podijeliti na dva dijela, oblikovati pogace i ostaviti da narastu. Gore ih razezati skarama i peci cca. 1h na cca. 170 stupnjeva.
    Par stranica prije sam stavila i recept za panettone u pekacu, smao malo treda modificirati i imas pincu.

  39. #1089
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa

    Za štrucu od 750 g

    Mlijeko 40 ml
    Maslac 160 g
    Jaja 3
    Sol 9 g
    Šećer 70 g
    Brašno 390 g
    Svj. kvas. 18 g (sušena 6 g)
    Grožđice 120 g (a mogu i brusnice)

    Odabrati težinu.
    Dodati sastojke: mlijeko, jaja, omekšani maslac, sol, šećer, brašno te suhi kvasac.
    Peći na programu za slatki kruh.
    Kad se čuje znak - dodati grožđice.
    Fino je, radila sam jučer malo i sam smanjila sastojke
    al mi se nekako prepeklo, neznam jel zbog jaja, ali korice su malo pregorene.
    Moj program za slatki kruh traje 2.20,
    Koliko si dugo tvoj program traje?

  40. #1090
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    moj je isto bio prepečen

  41. #1091
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Meni je jedan bio prepečen, a dva okej, malo tamnija korica, ali ništa strašno.

  42. #1092
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Okus je fini, pogotovu jutros prije kave dodala sam i šaku sjeckanih smokava.
    A za prepečenost sam pomislila da je zbog jaja ?

  43. #1093
    NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    2,655

    Početno

    imam negdje doma recept za pincu iz pekaca i dobro se sjecam da je trebalo prekinuti program 10 minuta ranije da ne bi bila prepecena

  44. #1094
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Pincu stavite na obicni program, za normlani kruh, jer cini mi se, ovaj program za slatki duze pece.

  45. #1095
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Dakle, nakon 4 tjedna pekač je doma!!!! :D :D

    Otišao mu je neki ključni dio zbog kojeg se nije isplatilo popravljati, pa smo u dućanu preuzeli novi (koji je, usput, oko 300 kuna skuplji nego pred Božić kad smo ga kupovali).

  46. #1096
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Ja sam prvo pekla kuglof po receptu uz pekač (moulinex) jer smo imali punu kuću kruha kad sam kupil pekač i super je ispao - pravi kuglof- dirnuta sam osim što klinci nisu htjeli ni probati, pa sad mm i ja imamo po pola kg više. Točno za težinu kuglofa Sad idem na panettone, ali ću ih poklanjati za Uskrs, umjesto da ih proždrem. Kod mene je za lemon cake program kratak (sat i 20) i ide 4 jaja na 450g brašna i 300g šećera - jel to panettone? Ja bih samo izostavila limun zbog alergija.

  47. #1097

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Upravo sam ispekla jednu verziju pince u pekaču u koji sam dodala grožđice, sad pečem još jednu..a šta ću kad moram dijeliti okolo...
    Nadam se da će pekač izdržati... :?

    E da, jutros mi propao kruh, nisam pritisla zdjelu na ležište, i dobila jutros svinjac

  48. #1098
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Znam da je glupo pitanje, ali moji bi da kruh iz pekača više liči na kruh iz pekare - s ti mda su navikli na mavrovića dakle ne mora biti onaj napuhani bijeli - u čemu je tajna da bude još lakši i malo elastičniji - znači meni ispada mekan, korica je hrustava, ali ne i krckava, a mjehurića ima par, ali nije baš lagan (zapravo vrlo je sličan kruhu koji je pekla moja baka). Stvaljam germu po receptu - da dodam više ili više tekućine :? Baš mi je važno da zavole tj kruh iz pekača. Za sad sam za početak radila samo s bijelim brašnom.

  49. #1099

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    kruh iz pekare je pun aditiva, i za mjehure i za ukus i za trajnost i slično, zato i jest onakav...
    navikni ih na drugačiji...


    jedna ne zanemariva sitnica, u subotu sam išla u Zg na put i prje puta ispekla kruh, dočekao me dobar komad nakon povratka koji je i sinoć bio jestiv i bez ikakkvog mirisa kiselog kakav ima kruh iz pekare kad odleži..ja sam ga sinoć jela i niej se mrvio

    moji su se u međuvremenu častili pizzom i tjesteninom(kad mačke nema miševi kolo vode)


    OBOŽAVAM ovaj pekač

  50. #1100
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Tc, tc, tjedan dana niti jednog posta

    Imam pitanje: da li netko sjemenke koje stavlja u kruh prije toga - samelje?

    Ako da - kako?

    Naime, palo mi je na pamet da bi to mogla biti dobro pošto znamo, jelte, da većina sitnih sjemenki prođe kroz nas (sezam, npr).
    Imam mnoštvo raznih sjeckalica za svašta, ali čini mi se da bi jedino univerzalno-efikasno bilo - mlinac za kavu. A njega nemam!

    Dakle, jel netko nešto probao u tom smilslu?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •