Stranica 26 od 33 PrviPrvi ... 162425262728 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jao,ima još:

Volim da pečem hlab na onom programu što traje skoro 4 sata.Kad sam smanjila količinu kvasca i uradila sve one promene gore, hleb je pun mehurića unutra i plikčića po površini.

Vodu sa solju,šećerom,uljem ugrejem na ringli,posle dodam jogurt(al ne sme da bude prevruće da se jogurt ne ,,usiri''),dobro promešuckam žicom da se so i šećer lepo rastvore...sipam tu tečnost u kazanče za hleb a posle dodam (uvek!!)prosejano brašno i kvasac odozgo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Priznajem, prilično originalna rješenja. Vidjet ću kada će doći na red - možda mi se nešto svidi.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako je netko radio, molila bih recepte za kruh bez glutena iz pekača.
    Pekač je Lidlov SilverCrest.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ćao narode!!

Evo da podelim s vama još jedan uspešan eksperiment.

DakleM,original recept za ,,običan beli hleb''koji je bio dat u ,,slikovnici'' ja sam izmenila ovako:

(,,Moulinex''OW 5003.Vekna od 1,5 kg.Program ,,1'')

Voda-0,5 dl ( i nešto manje)
    Ulje-5 s.k
    So-2 k.k
    Šećer-3 s.k.
    Vitamin ,,C''-jedna tabletica

...to se sve smlači na ringli da bude toplo,dobro žicom promeša(tabletica uz pomoć kašičice se izdrobi) i sipa u kazanče pa onda doda:

Brašno-850 g.
    Suvi kvasac ,,Dr.Oetker''-1 k.k.(Kvasac preko brašna)

Hleb je ispao su-u-u-per!!! Što se mene tiče,baj-baj mleko/jogurt ili mleko u prahu u hlebu.Ni kod ,,ručnog''mešanja hleba nisam volela mleko nego samo hleb na vodi.

Hleb je ceo sunđerast i mekan. Skroz odozdo pa do gore;nigde nema promena u teksturi kao kod hleba po ,,default''-u.Prepun je mehurića i lak.

Pa-pa do novog recepta.

:D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dodatak:

Brašno:tip 400 meko, i obavezno prosejano.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kosara, molim te, jel taj tvoj pekač ima jedan ili dva propelera? (lijena sam ići kopati po netu podatke)

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[b]Ima ih dva! 8) [/b]

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Košara, oprosti što ću ti secirati recept, ali ima par sitnica koje mi se čine tipfeleraste:

Voda-0,5 dl ( i nešto manje)
    Ulje-5 s.k
    So-2 k.k
    Šećer-3 s.k.
    Vitamin ,,C''-jedna tabletica
    Voda je 0,5 dl ili 5 dl? 0,5 dl neće baš smočiti kruh.
    Jel sk - supena kašika? To je ona velika? Znači 3 baš ono velike žlice šećera?
    I čemu služi C vitamin? Koja tabletica? Meni npr. pada na pamet šumeća, ali one imaju okus limuna ili naranče ili nešt slično pa mi to ne paše u kruh.
    Inače imam isti pekač pa me zanima recept baš za njega.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

:shock: Ijao!! Jeste greška.Treba : 0,5 l.

A za tableticu,evo ti sa drugog sajta gde sam pisala o tome:

Imam od ranije neki recept za kiflice gde se koriste 2 tabletice vitamina,,C’’...spadaju u nek ,,skromne’‘kiflice ali su najmekše i najfinije koje sam u životu jela. I inače u testo za razvijanje pita kao ,,zlatna tajna’‘ide i malo sirćeta(poboljšava drastično kvalitet brašna pogotovu ako je ,,mlado’’(ovogodišnje) pa nije baš sjajno za mešenje i razvijanje. A i dok sam kopala po netu recepte za mini-pekaricu neka učesnica (a i puno njih)je pomenula da ,,nit’ nešto meri nit’ se drži recepta…sve otprilike stavlja pa i 1/4 tabletice vitamina,,C’’ ....pa se ja onda setim svega što znam o ,,C’‘vitaminu u testu… .
    Mislim da može i limuntus da se stavlja.Tako valjda rade po državnim pekarama.To je ,,stara’’ i proverena tehnologija.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

...a posle sam se setila da ima i raznih veličina tih ,,C''-vitamin tabletica pa sam dodala u tom receptu da je moja bila veličine ,,andola''.Bez ikakvih dodatnih aroma i mirisa.Najobičnija.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

S.K=supena kašika

K.K=kafena kašičica

A mera je ona dupla kašika što se dobije uz mašinu.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Molim pomoc, mozda je vec bilo rijeci o tome, ali ponavljenje je majka mudrosti, zar ne?

Dakle, pecemo kruh on se prekrasno digne, ali prije pocetka pecenja, cini se i za vrijeme, gornja kora tone i tone... Zasto? Na kraju samo rubovi budu visoki, a cijela sredina na pola puta...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tako se i meni dešavalo pa sam smanjila količinu kvasca i posle ispalo kako treba.

A evo kako sam do toga došla:

Prvi hleb koji sam htela da ispečem bio je onaj ,,brzi'' u koji je išlo 4 k.k. kvasca..

...pa nisam znala kad treba da programiram mašinu na koji program da peče a ona sama krenula da peče hleb na programu ,,1" koji traje 3h25' i trebalo samo 2 k.k. kvasca(a onaj ,,brzi samo 1h30').

Testo se u momentu nadiglo skroz do gore, pa tako jedno dva -tri puta,pa onda sve manje i kad počelo konačno da se peče,ostali su jako visoki rubovi a u sredini testo se ulubilo.

I na osnovu iskustva od neuspelih hlebova...čim odmah se jako nadigne testo i oseća se jak miris kvasca ili kiselog testa-hleb neće biti dobar.

Neuspeo hleb uvek izgleda isto....jako visoki rubovi,u sredinu ulubljeno gnjecavo testo i prepuno vlažnih mehurova od puno kvasca.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pekač bifinet-lidl, brašno, tj gotova smjesa za seljački kruh, crni sa sjemenčicama, isto iz lidla, divnog okusa, ali nekako premokar, kora nedovoljno pečena, pekla sam ga na ekspres programu od 1 1/2 sat, možda bi trebalo na programu za raženi ili crni; na uputsvu za smjesu piše 1/2 kg smjese + 350 ml vode

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj KOSARA prvotno napisa
    Tako se i meni dešavalo pa sam smanjila količinu kvasca i posle ispalo kako treba.
    Smanjili kvasac, uspio kruh! :D Hvala! :D

Nego, kako 'cuvate' da kruh ostane svjez? Nama je najprije u krpi, poslije u najlonskoj vrecici, ali drugi da bude dosta suh . Kakav bude vama sljedeci dan?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja,još od pre sto godina kad sam to pročitala u novinama,čuvam hleb u frižideru.
    Umotam današnji hleb u krpu pa u kesu i stavim u frižider.

I onaj najgori kupovni bi bio upotrebljiv dosta dana posle a o onom domaćem i onom iz pekarice i da ne pričam.

Kad ti zatreba,odsečeš krišku,malo da se raskravi na sobnoj temperaturi i možeš da je jedeš ili da je ispeckaš u tosteru.

Baš malopre sam pojela dva parčeta(od velike vekne iz mini-pekare;kad sam ih presekla bilo ih je četiri),istostirala i slatko pojela uz sataraš.
    A taj hleb ima možda i preko nedelju dana.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo nekome receptića, ja sam dobila uz svoj pekač Moulinex:
    Brioš za težinu 1000 g

80 ml mlijeka
    5 jaja
    200 g maslaca
    2 male žlice soli
    70 g šećera
    575 g bijelog brašna
    1 i pol mala žlica kvasca
    150 g komadića čokolade

stavite sve u posudu za pečenje, slijedećim redom: mlijeko, jaja, omekšani maslac, sol i šećer. stavite posudu u aparat na broj 4., odaberite željenu boju i uključite te na kraju, nakon zvučnog signala, komadiće čokolade.

eto, kolač gotov!

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa

Nego, kako 'cuvate' da kruh ostane svjez? Nama je najprije u krpi, poslije u najlonskoj vrecici, ali drugi da bude dosta suh . Kakav bude vama sljedeci dan?
    obično dio kruha narežem na šnite kad se ohladi, stavim ih u vrećicu za smrzavanje i smrznem. odmrzavam prema potrebi, šnitu po šnitu, u mikrovalnoj na defrost. svaki put imam svjež kruh.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lipalila, koliko ti traje program na koji si uključila brioš? Ja imam drugi pekač pa da otprilike znam.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

na mom Moulinex 0w5003, traje 3:50. Možda se čini puno ali obzirom da ništa ne treba raditi samo sve ubaciti, meni super

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ok, hvala, pogledat ću što je kod mene najsličnije tome.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

molim vas, pomozite neznalici
    što znači "odležala biga"? zamutila bigu prije 3 sata (po Davorovom) receptu. dodala ostale sastojke i stavila odgodu do 8 ujutro. tada se planiram ustati i fruštukovati!
    jel ja to dobro radim ili sam polupala lončiće?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sad je već pečeno. Jel uspjelo?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bilo je ok za prvi put - sigurno da ima mjesta poboljšanju. sad moram nabaviti platnenu vrećicu za kruh, naoštriti nož, i biti umjerena u jedenju kruha. još sat vremena i kakao kruh je spreman za degustaciju

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Svečano objavljujem da se od danas i ja pridružujem vašem društvu pekačica i pekača. :D
    Prvi kruh se upravo vrti, javim ishod, no spremna sam na sve s obzirom na prvi put. :/

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sad sam skužila da mi je ovo gore bio 777. post na Rodi???!!!! :shock: :D :D

Ma kruh sad mora uspjeti, nema izbora!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Držimo ti palčeve!!

..inače,negde oko podneva(a kao da je u ranu zoru! Oblačno,hladno,kišovito...temperatura jedva oko 5 st.),sretnem komšinicu u liftu pa mi se jada da je mrzi po ovom vremenu da ide da kupi hleb....ima neki suvi kući pa ko hoće ,nek' jede....a ja joj se pohvalim:,,E!! A ja zato imam PEKARICU!!''!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uspjelo je!!!! :D :D

Prezadovoljna sam rezultatom.
    Dobila sam prefini kruh, omjer graham brašna i bijelog 50%-50%, dodatak suncokretove sjemenke.
    Ukusan je , što je naravno najvažnije.
    E, sad malo mi se tijesto nadiglo sa strane pa recimo, a središnji dio na nekih 3 cm od kraja je malo udubljen, no to kad se odreže, dalje je sve normalno pečeno i dobre teksture. Očito sam stavila previše germe...tek se učim..

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Uspjelo je!!!! :D :D

Prezadovoljna sam rezultatom.
    Dobila sam prefini kruh, omjer graham brašna i bijelog 50%-50%, dodatak suncokretove sjemenke.
    Ukusan je , što je naravno najvažnije.
    E, sad malo mi se tijesto nadiglo sa strane pa recimo, a središnji dio na nekih 3 cm od kraja je malo udubljen, no to kad se odreže, dalje je sve normalno pečeno i dobre teksture. Očito sam stavila previše germe...tek se učim..
    Da drugarice, stavili ste previše germe. Probajte količinu germe koja piše u uputstvu pomnožiti s 0,75 i staviti toliko i garantiram da Vam kruh neće biti udubljen. lp, Neno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mi smo kupili pekac. ima vec skoro mjesec dana i jos stoji neisproban

bas sam si mislila sta mi jos treba, nakon mjeseci proucavanja tema o porodu, dojenju, pelenama, roditeljstvu sad mi predstoji jos i edukacija o pecenju kruha

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    što znači "odležala biga"?
    Biga može biti mlada/zrela/stara, a bitan kriterij je kada biga padne - time postaje zrela. To je obično negdje nakon 3-4 sata ležanja i ovisi o brašnu, temperaturi, kvascu, količini vode... Zrela biga je još otprilike dvaput toliko vremena, a onda pomalo postaje stara koja je najaromatičnija, ali se takvi kruhovi nešto manje dižu.
    Nekako najbolji kruhovi ispadnu kad biga leži od 4 do 8 sati. Na ovo vrijeme trebaš dodati trajanje programa i time dobiješ vrijeme nakon kojega te čeka fini kruh u pekaču.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zahvaljujem!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Brašno od pira sam probala stavljati u kruh i jako dobro!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Malo ukusnih receptića

Baguette peciva s maslinama i ružmarinom

za 4 peciva:
    170 ml vode
    1/2 velike žlice maslinovog ulja
    3/4 male žlice soli
    1 mala žlica šećera
    270 g bijelog brašna
    1 mala žlica suhog kvasca
    45 g maslina
    1 mala žlica ružmarina

staviti na program 1 (moulinex pekač kruha ow5003) i nakon zvučnog siglana vva 20 min, staviti masline u tjesto i nastaviti s programom, nakon drugog signala izvaditi tjesto i oblikovati baguette peciva vratite u kalupe i nastavite peći.
    ukupno 2:03

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Planiram sutra kupiti pekač (mislim da je Alpine) u Metrou i preko vikenda se malo igrati pa molim ako može koji provjereni recept za bijeli kruh i kukuruzni (miješani). Thanks!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Upravo mi se peče neki neuspeli hleb...(Nešto sam eksperimentisala pa nije uspelo...),pa sad,pitanje za ,,Moulinex''-ovce....

Kako da prekinem program kad nešto tako krene naopako? Probala sam sa onim dugmićima;nijedno neće ni da čuje da unese promenu kad već počne mešenje.
    Ne vredi ni da se isključi kabal iz zida.Opet kad ga uključiš,ono se vrati od tamo gde je stalo.
    Pa sam sad ,,morala'' da dopečem onaj bezveznjikavi hleb da ne bi ostao nedovršen program za onaj naredni.

A? Je l' može to?

(Čitala sam da kod nekih modela je moguće vraćati programe na 2-3 koraka unazad ili po potrebi,ponoviti poslednja dva da bi se hlepčić dopekao...),ja ,kol'ko sam videla,kod ,,Moulinex''-a to ne može.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj KOSARA prvotno napisa
    Upravo mi se peče neki neuspeli hleb...(Nešto sam eksperimentisala pa nije uspelo...),pa sad,pitanje za ,,Moulinex''-ovce....

Kako da prekinem program kad nešto tako krene naopako? Probala sam sa onim dugmićima;nijedno neće ni da čuje da unese promenu kad već počne mešenje.
    Ne vredi ni da se isključi kabal iz zida.Opet kad ga uključiš,ono se vrati od tamo gde je stalo.
    Pa sam sad ,,morala'' da dopečem onaj bezveznjikavi hleb da ne bi ostao nedovršen program za onaj naredni.

A? Je l' može to?

(Čitala sam da kod nekih modela je moguće vraćati programe na 2-3 koraka unazad ili po potrebi,ponoviti poslednja dva da bi se hlepčić dopekao...),ja ,kol'ko sam videla,kod ,,Moulinex''-a to ne može.
    kad ga iščupaš iz struje mora proći barem sedam minuta - onda će prekinuti program, pa možeš nanovo namjestiti. unutar sedam minuta nastavlja s programom

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Aaaa, ,,sedam minuta'' a?

Hvala!

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a možeš i držati pritisnutu tipku "START" nekoliko sekundi - piše ti u uputama

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo ću se pohvaliti da sam za Sisvete radio lumbliju s kefirom i bila je mljac.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    a možeš i držati pritisnutu tipku "START" nekoliko sekundi - piše ti u uputama

Pa piše sigurno....ali ja ih nemam!

(Nisam ih ni dobila uz aparat)

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo ti ih tu

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dajte mi malo pomozite jer sam relativno nova u ovome. Sinoć sam pekla kruh, sad sam ga doručkovala i jaaako se mrvi.
    Stavila sam 350g bijelog brašna i 250 kukuruznog. Možda je zbog tog kukuruznog?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Za svaki novi hleb treba ti malo eksperimentisanja;jedino ako neko drugi nije iznaš'o tačan razmer baš za tu kombinaciju sastojaka i baš za taj model mašine.

Kod mene,oni hlebovi po uputstvu su uvek tvrđi i mrve se al ja sam,bar za beli obični hleb,iznašla super receptić,a za ove ostale,tek tražim recept.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Imaš na nekoliko stranica prije dosta iskustava s kukuruznim brašnom.
    Uglavnom nikome ne ispada dobro, osim ako se koristi posebno pripremljena mješavina kukuruznog brašna (Podravka).

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ima li netko viška lopaticu/mješalicu za moulinex OW2000?

Moja završila prije nekoliko dana u smeću, sa ostatcima hrane

Mogu li se negdje kupiti ?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Dajte mi malo pomozite jer sam relativno nova u ovome. Sinoć sam pekla kruh, sad sam ga doručkovala i jaaako se mrvi.
    Evo ti linkovi za neke recopise....

http://www.coolinarika.com/recept/kr...omacim-brasnom

http://www.coolinarika.com/recept/sk...-ljubavni-hleb

...al to su za ,,Moulinex''OW 5003,ne znam koliko su primenjivi za druge modele!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja od nedavno ne pečem kruh ako nije od kefira
    svi oduševljeni a najbolja je stvar ta da je sutradan još bolji :D
    Davore

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    ja stavim 100 g kukuruznog i 400 g bijelog. ispadne mekan, malo slatkast i ukusan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •