Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kalimero, molila bih te detaljnije upute za tih tjedan dana kiselog tijesta. Probala sam i sa 2/3 raženog brašna ali nije kiselo.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    Kalimero, molila bih te detaljnije upute za tih tjedan dana kiselog tijesta. Probala sam i sa 2/3 raženog brašna ali nije kiselo.
    Ajd prvo napravi jednu bigu i drži je na sobnoj temp.jedan dan. Kruh radi sa novom bigom a ovu staru dodaj kao kiselo tijesto 20 -30 % na brašno. Ako želiš još kiselije dodaj više.
    Ovaj postupak sa dobivanjem kvasa je previše zahtjevan da bi to koristila za kiseljenje kruha. Taj kvas je umjesto kvasca, a pošto je meni toga ostalo, da ne bacam ja ga koristilakao kiselo tijesto ali u manjem postotku jer nevolim kisele kruhove.
    Kiselost dobivaš kad ti biga odnosno tijesto prefermentira jer se fermentacijom od alkoholnog vrenja nastavlja kiselo vrenje ili ti stvaranje octene kis. Daklle što je biga starija bit će kiselija , ali time gubi moć nadimanja pa moraš raditi i sa normalnom bigom ili kvascem.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj komplicirano, provjeri me:
    1. dio bige (odstajale 1 dan) mi u određenom %-tku zamjenjuje brašno kad radim kruh?
    2 . ja radim kefir bigu, može li ona proći u ovom slućaju?
    3. kad radim kruh opet napravim novu bigu?
    4. dio stare bige mi mijenja brašno u pripremi nove bige ili mijenja ono brašno koje se stavlja na bigu?
    5. kad radim novu bigu ne stavljam kvasac?
    6. koje brašno, za staru i novu bigu i ono ostalo?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    joj komplicirano, provjeri me:
    1. dio bige (odstajale 1 dan) mi u određenom %-tku zamjenjuje brašno kad radim kruh?
    2 . ja radim kefir bigu, može li ona proći u ovom slućaju?
    3. kad radim kruh opet napravim novu bigu?
    4. dio stare bige mi mijenja brašno u pripremi nove bige ili mijenja ono brašno koje se stavlja na bigu?
    5. kad radim novu bigu ne stavljam kvasac?
    6. koje brašno, za staru i novu bigu i ono ostalo?
    Ovu bigu koja je za kiselo tijesto radi sa raženim i dodaj ga bez da išta zamjenjuješ, nego kao +
    Kruh radi standarno raženi sa bigom kako si i do sada radila.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sve sam gradivo utvrdila ali pomalo odustala od druzenja s pekacem iako jos uredno stoji na radnoj povrsini bijeli kruh bude ok ali ga ja izbjegavam a crni i kukuruzni nikako same cigle i kamenja di grijesim pomozite ako znate imam moulinex 2000 s novom metlicom

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Miki, ovdje su ti 2 linka na stranice s receptima. Pogledaj si omjere crnog, integralnog i ostalog brašna, pa lijepo štreberski po recept. Sigurno nećeš pogriještii

http://www.seb.hr/big/Moulinex/Mouli...ipe%20book.pdf

http://www2.club-paneo.com/cr_cr/index.html

Ja osobno ne radim samo crni kruh već miješam crno brašno s bijelim ili polubijelim, u istom omjeru, a ponekad prevagne crno brašno. Uvijek uspije.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Miki, ovdje su ti 2 linka na stranice s receptima. Pogledaj si omjere crnog, integralnog i ostalog brašna, pa lijepo štreberski po recept. Sigurno nećeš pogriještii

http://www.seb.hr/big/Moulinex/Mouli...ipe%20book.pdf

http://www2.club-paneo.com/cr_cr/index.html

Ja osobno ne radim samo crni kruh već miješam crno brašno s bijelim ili polubijelim, u istom omjeru, a ponekad prevagne crno brašno. Uvijek uspije.
    Kupila sam pekač. i nekako krenula.

Ova dva linka su super. Međutim, recepti su za neki drugi pekač. Kako ću znati koji program odabrati??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •