Stranica 33 od 33 PrviPrvi ... 23313233
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,627 od 1627

Tema: kruh iz pekača 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ovaj radim vec godinama. Mjere su bazne samo mijenjam brašna...najčešće koristim polubijelo i integralno ili raženo 1mjera je čaša od 2dcl koju sam dobila uz pekač:

1 1/4 čaše mlakog mlijeka ili vode
    1 žličica masl.ulja
    1 žličica šećera
    3 3/4 brašna
    1 1/2 žličica soli
    1 žličica suhog kvasca (nekad stavim i svježeg 1/4)

Ovim redoslijedom i stavljam namirnice u pekač

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

1 žlica ulja (jušna)
    3 dl vode
    1 žličica soli
    2 žličice šećera
    0,5 kg brašna (polubijelog ili crnog, nekad pomiješam raženo ili integralno)
    ¼ kockice kvasca (izmrvljeno, odozgo po brašnu)
    Često dodam žlicu-dvije sezama ili lana ili sjemenki suncokreta.
    Dugački program (kod mene 2 h 40 min).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pekačice gdje ste..tu se spominjao neki Moulinex dobar recept, ima li ga netko da probam?

Datum pristupanja
    Nov 2023

Početno

Dobila sam pekač Gorenje BM 910 Wii. Izgleda da ja griješim negdje. Prvi je bio blijed, stavila sam bijelo brašno u prvom programu. Drugi je bio bolji, treći sam radila sa 1/3 pšeničnog i 2/3 bijelog, (kupljeno kao domaće brašno). Četvrti se se digao i urušio , pa je bio kao cigla. Peti sam sinoć radila opet ista kombinacija brašna, sav se mrvi, bacila sam ga, je li možda bilo previše ulja. Dalje ne znam što ću raditi. Pokušala sam ići na program 15 , koji je za domaći kruh ,ali nisam uspjela na monitoru namjestiti da mijesi koliko ja želim. Nikako nisam uspjela na tom malom kompjuteru namjestiti kako sam zamišljala, miješanje, dizanje i pečenje. Pomagajte, inače mi dođe da ga frljacim preko balkona. Haha

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Što je bijelo ako nije glatko pšenično brašno?

Mislim da imam isti pekač. Stavim 280 ml vode, 2 žlice ulja, čajnu žličicu soli, pola žlice šećera i 3 njihove doze za brašno (tip 550) i čajnu žličicu kvasca. Koristim program broj 2 za kruh od 700 grama i namjestim boju korice na srednje.
    Ako koristim polubijelo brašno ili kombiniram integralno i bijelo, stavim program 1. Polubijeli kruh mi se zna urušiti na programu 2 jer mu je to previše miješenja i dizanja.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela sam Gorenje mali obični i prva tri puta nije baš uspio, ali danas. Ajme, milina. Mekano, ukusno.

E da mislim da imam isti taj model.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 07.08.2025. at 22:16

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dakle, stavila sam mlijeka 280ml, dvije žlice otopljenog maslaca, ostalo mi meda na dnu staklenke pa sam dodala to i onda još malo šećera, sol isto, gore tri mjerice brašna običnog 550 i kvasac žličicu i pol. Program za francuski. Digao se malo i previše. Jako divan, bolji nego iz dućana. Sad se pitam jel mi može napraviti tjesteninu za rezance koju bih onda protisnula kroz mašinicu. Ne da mi se rukama trackati.

Stranica 33 od 33 PrviPrvi ... 23313233

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •