evo i mojih fotki![]()
basic = 500 g polubijelog brašna, program basic, tamna kora
french = 300 g bijelog brašna, program french
slike
evo i mojih fotki![]()
basic = 500 g polubijelog brašna, program basic, tamna kora
french = 300 g bijelog brašna, program french
slike
ja imam problem
dobila sam na poklon moulinexov xxl pekač i sve super ali nema knjižice sa receptima, da li ima netko viška knjižicu ili mi je možda može skenirati/kopirati pa poslatim poštom?
izvještaj od noćas: pekla sam raženi kruh, za koji u uputama nema recepta :? iako pekač ima posebni program za raženi kruh.... pa sam odokativno stavila 200 g polubijelog + 200 g raženog a ostale sastojke kao za integralni... ispalo ok samo malo pretamna kora (za moj ukus)
inače u uputama je upozorenje da se ne smije staviti više raženog brašna od "navedene količine"... koja nigdje nije navedena![]()
Za informaciju svima koji se spremaju u nabavu pekača, Panasonic SD-255WXE može se naći po bingo povoljnoj cijeni od 927,23 kn!!! Evo linka : http://www.protis.hr/Ponuda.aspx
ja upravo naručila :D :D
di_zg, možda ti pomogne http://www.moulinex.com/recipes/baked-bread/
Ja sam za svoj Panasonic našla opširniju knjižicu s uputama u pdf na www.panasonic.de i riješila problem s raženim kruhom.
ewa :shock:za cijenu
To je na njemačkomJa sam za svoj Panasonic našla opširniju knjižicu s uputama u pdf na www.panasonic.de i riješila problem s raženim kruhom, jel može pomoć ?
knjižica je na engleskom, evo link http://produkte.panasonic.de/doc/f07...uide_3_d_-.pdf
Jel tko zna kakvo bi to bilo wholemeal brašno
prevod koji sam ja pronašla je neprosijano brašno a to bi bilo?
Onda je i wholemeal i whole wheat isto integralno brašno :/
Zašto onda u receptu navode nekad jedno nekad drugo :?
Fakat me prevodi nerviraju 8)
wikipedia sve zna![]()
In Britain, many flours go by names different than those from America. Some American flours and British equivalents include:
Cake and pastry flour = soft flour
All-purpose flour = plain flour
Bread flour = strong flour, hard flour
Self-rising flour = self-raising flour
Whole-wheat flour = wholemeal flour
ovo sam i ja htjela jučer kopirat na postAilish prvotno napisa
![]()
Dobro je znati da Graham brašno obično nije cjelovito. Kalimero je pisala o novim normativima koji ističu integralno brašno ispred grahama. Kvaka je u klicama koje su bogate uljem i brašno u kojem su mljevene i klice zajedno s ostatkom zrna (integralno) ne može stajati duže od, recimo, 3 mjeseca nakon mljevenja - užegne se.
Mlinari su tome bili doskočili tako da su običnom brašnu dodavali posije i to prozvali Graham brašnom. Ono može stajati godinu dana, ali nije integralno.
Brašno dobije povoljna svojstva vezivanja tek nakon mjesec dana ležanja, a to je s integralnim brašnom teško postići.
i, ewa, jel stigao Panasonic![]()
![]()
ovaj mi je do sada najbolji: raženi sa sjemenkama
Ne spominjiAilish prvotno napisa
ne mogu ga dočekati..rekli su ovaj tjedan i još
...ali ko čeka i dočeka zar ne, ma javim se ja odmah kad stigne..i normalno slikice će biti tu.
Ailish, kruh ti izgleda izvrsno, jesi ga radila po onoj knjižici koju smo skinuli sa interneta?
tako su i mene zavlačili![]()
kruh je po receptu iz knjižice, pola raženo pola bijelo brašno
Fakat se nadam da ću ga dobiti ovaj tjedan jer je takav dogovorAilish prvotno napisa
, ne volim zavlačenja
![]()
Jesi probala peći samo onaj raženi sa sjemenkama, a one kiflice?
Ma već sam proučila sve recepte još samo fali najvažnija stvar![]()
Utihnuli stepa dajte vaše uratke na sunce :D :D I am waiting
![]()
ewa
nisam probala čisti raženi, malo me strah da će biti cigla, čekam da ti prva probaš![]()
Još nije stigao, kažu iz panasonica da je na lageru ali imaju neki problem sa novim softverom pa se nadaju slijedeći tjedan...izludi čekajući
Ailish, ne brini čim stigne bacam se na raženi sa sjemenkama...mljac
A koje si vrste još pravila? Zadovoljna s njim?
![]()
Frendovi nisu mogli dočekati Alasku pa su u Mercatoru kupili Clatronica. Zadovoljni su.
Nastojat ću cimnuti "delegata" u Metrou po pitanju Alaske. Ne mogu ni zamisliti da su ih prestali lifrati.
ewa, ja sam jako zadovoljna, sve je do sada dobro ispadalo. Radila sam bijeli, polubijeli, integralni, polu-raženi, sa sjemenkama i bez.
Nego čini mi se da su nešto zeznuli u receptima: u nekima piše 2 velike žlice šećera a u nekima 2 male. Sa 2 velike ispada presladak kruh. Mislim da se bez problema može staviti 2 male.
Nisu frendovi nestrvljiviDavor prvotno napisa
jer fakat jako duuuugo ga nema
Ako bi bilo šta na vidiku bilježim se sa štovanjem![]()
![]()
ni mi nismo mogli dočekati te jeftinije, jučer smo odtrčali u merkator (vukovarska,zg) i kupili CLA za 507kn- ispod njega piše akcija, neznam koliko je prije koštao.
sada počinje program obuke- prva 2 kruha su sa ulegnutom korom na vrhu- izgledaju jadno, ali prebroditi ćemo mi to...i kao da imaju sedam kora. pretpostavljam da je to takav program za kore, pa ću proučiti.
a uleknuće?manje kvasca?radili smo po receptiću tu s foruma
350 ml vode
1 žlica ulja (može i maslinovo)
1,5 žličica soli
600 g brašna (ja sam stavila crno pšenično tipa 1100)
1 suhi kvacac
1 žličica šećera
Pekla sam na programu za brzo pećenje (quick ili rapid)
ivory ga voli praviti.
ali pojeli smo oba u slast, evo planiram treći s boljom koricom...hahaha.
nositi ću ja još kruhove svekrvi, kažem vam...hahaha
e da, taj CLA nema odgodu za brzi program, ali zavoljeti ću ga- kad sam ga već toliko platila![]()
tko je MM?svi ga poznaju.da li je to možda neki univerzalni Moj Mužić???
i da li je itko razmišljao o tome da skuha u pekaču marmeladu od jagoda?
ja sam ju pravila i ispala je mmmmmmkrismi prvotno napisa
![]()
jao, molim vas kako se to radi, aaaa ruke mi se tresu od želje da sama pripremim marmeladu za duge mračne zimske dane!!!molim recept, ako nije tajna
evo, pogledala sam pod temu ispod: jagode, trešnje
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=61795
i pronašla sam recept, puno hvala
baš sam htjela staviti isti link![]()
važno što samo primjetili sinoć dok samo pekli naš treći kruh...kupili smo CLAtronic i u receptima skoro svugdje piše- 1 vrećica kvasca.
mi smo probali s Digo kvascem (koji je mislim i najčešći širom RH) i kruh je bio užas, cigla- tvrda kora i upala sredina.
sinoć smo na isti recept stavili 1/3 vrećice- kruh je dušica mekan, prekrasan...biti će da je taj digo kvasac žestok.
joj što bi bez interneta i dobrih duša koje su uvijek spremne podijeliti iskustva, hvala!![]()
Pa trošak kvasca je zapravo prilično velik i zato se nemoj buniti. Kad kreneš raditi kruhove s bigom stavljat ćeš ~1/20 vrećice i kruh će biti još bolji.
meni s bigom po receptu koji je ovdje ne uspjeva...
![]()
s pola zlicice do max.zlicicu kvasca (identican hrvatskom 'Digo' kvascu) mi super uspjeva...
(a stavim i samo jednu jusnu zlicu secera a ne dvije velike zlice kako je u svim receptima iz moje knjizice)...
Ja imam Moulinexov pekač i jako mi se propeleri zaljepe za kruh. Pokušala sam ih premazati uljem, ali ne pomaže. Pogotovo sada kad ne mogu naći onu žičicu za vađenje propelera mi je koma to čupanje iz kruha! Imate neko rješenje?
stavi lopatice u fritezu neka se prže u ulju 2-3 minsaška prvotno napisa
i javi rezultate
![]()
Tjah, ima svakakvih strojeva...
Svaki stroj hoće neko vrijeme prilagodbe i eksperimentiranja.
Delegat iz Metro-a mi veli da je dobri stari i pouzdani Alaska BM 2000 - prošlost. Nasljeđuje ga BM 2600, ali im je stanje na lageru 0 i stanje u nabavi 0. Dakle, ne zna se hoće li ga uopće u dogledno vrijeme naručivati, a moj pajdo nema utjecaja na nabavu. Ako netko ima delegata u nabavi Metro-a neka ga iskoristi na korist svima ovdje prisutnima.
Nemam fritezu, ali možda bi wok mogao postići tako visoku temperaturu? Valjda se neće rastopitiiridana2666 prvotno napisa
?
možeš i u tavu ili neki manji lonac, samo da ulje u potpunosti pokrije lopatice i pusti da se prže
Konačno je i moj Panasonic stigao :D , pošto za danas imamo i previše kruha odlučih napraviti pecivo..integralno sa sjemenkama..upravo se radi a ja uživam u neizvjesnosti kako će ispasti...stavim slikice kad bude gotovo...
Ailish, evo i nas![]()
...i još nešto..ako tko namjerava naručiti pekač preko onog linka koji sam stavila :/ bolje ne...neprofesionalni, čeka se kao da si naručio ne znam što, zavlači te iz dana u dan i na kraju me tip traži 30 kn što mi ga je dostavio a on kasnii pinih 3 tjedna, bez riječi isprike, užas
Naravno draga...čim budu gotove stavim (nadam se da će biti za izložbu :/ )iridana2666 prvotno napisa
![]()
pa čuj ewa, čekala si tri tjedna i uštedila 300 kn :D
Sve stoji...ali na takav pristup zavlačenja sam aleeergiiičnnaaaaaAilish prvotno napisa
, šta reći?????????
Došo i ošo![]()
stavila ja jučer sve sastijke u pekač, onako sva razdragana(konačno), i upalila stroj.Sve ok izmemorirala i pritisnula start, ništa se nije desilo, piše "rest"...ok mislim si ja ajde dobro valjda se sad ti sastojci moraju malo odmoriti..
..uspavala klince, prošlo nekih sat vremena a on još "rest-a", e sad mi već sumljivo, isključim ga iz struje i hoću ga ponovo uključiti a ono :shock: ne reagiraju tipke na moje stiskanje :? , popiz... sam , ne mogu vjerovati, bdw.the best pekač na tržištu iščekivan duuuugooo i predugo i NE RADI![]()
..zovem prvo servis u nadi da možda nisam dobro rukovala s njim pa eto da mi pomognu, a ovi isto u :shock: , ne vjeruju jer do sada nisu imali niti jedan panasonicov pekač na servisu..kaže mi tip da je to vjerojatno neka tvornička greška i da sam veliki pehist, e hebi ga![]()
..i eto vratila ja pekač i opet sam na čekanju...a tako me![]()
..ni kruha ni pekača i ni love![]()