Stranica 7 od 33 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

  1. #301

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    evo i mojih fotki
    basic = 500 g polubijelog brašna, program basic, tamna kora
    french = 300 g bijelog brašna, program french
    slike

  2. #302
    di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    370

    Početno

    ja imam problem
    dobila sam na poklon moulinexov xxl pekač i sve super ali nema knjižice sa receptima, da li ima netko viška knjižicu ili mi je možda može skenirati/kopirati pa poslatim poštom?

  3. #303

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    izvještaj od noćas: pekla sam raženi kruh, za koji u uputama nema recepta :? iako pekač ima posebni program za raženi kruh.... pa sam odokativno stavila 200 g polubijelog + 200 g raženog a ostale sastojke kao za integralni... ispalo ok samo malo pretamna kora (za moj ukus)

    inače u uputama je upozorenje da se ne smije staviti više raženog brašna od "navedene količine"... koja nigdje nije navedena

  4. #304
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Za informaciju svima koji se spremaju u nabavu pekača, Panasonic SD-255WXE može se naći po bingo povoljnoj cijeni od 927,23 kn!!! Evo linka : http://www.protis.hr/Ponuda.aspx

    ja upravo naručila :D :D

  5. #305

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    di_zg, možda ti pomogne http://www.moulinex.com/recipes/baked-bread/
    Ja sam za svoj Panasonic našla opširniju knjižicu s uputama u pdf na www.panasonic.de i riješila problem s raženim kruhom.
    ewa :shock: za cijenu

  6. #306

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

  7. #307
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Ja sam za svoj Panasonic našla opširniju knjižicu s uputama u pdf na www.panasonic.de i riješila problem s raženim kruhom
    To je na njemačkom , jel može pomoć ?

  8. #308

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    knjižica je na engleskom, evo link http://produkte.panasonic.de/doc/f07...uide_3_d_-.pdf

  9. #309
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Ailish, skuužila...thx

  10. #310
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Jel tko zna kakvo bi to bilo wholemeal brašno

    prevod koji sam ja pronašla je neprosijano brašno a to bi bilo?

  11. #311
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    wholemeal = integralno brašno

  12. #312
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Onda je i wholemeal i whole wheat isto integralno brašno :/

    Zašto onda u receptu navode nekad jedno nekad drugo :?

    Fakat me prevodi nerviraju 8)

  13. #313
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    ne znam...

  14. #314

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    wikipedia sve zna
    In Britain, many flours go by names different than those from America. Some American flours and British equivalents include:

    Cake and pastry flour = soft flour
    All-purpose flour = plain flour
    Bread flour = strong flour, hard flour
    Self-rising flour = self-raising flour
    Whole-wheat flour = wholemeal flour

  15. #315
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj Ailish prvotno napisa
    wikipedia sve zna
    In Britain, many flours go by names different than those from America. Some American flours and British equivalents include:

    Cake and pastry flour = soft flour
    All-purpose flour = plain flour
    Bread flour = strong flour, hard flour
    Self-rising flour = self-raising flour
    Whole-wheat flour = wholemeal flour
    ovo sam i ja htjela jučer kopirat na post

  16. #316
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    thx :D

  17. #317
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Dobro je znati da Graham brašno obično nije cjelovito. Kalimero je pisala o novim normativima koji ističu integralno brašno ispred grahama. Kvaka je u klicama koje su bogate uljem i brašno u kojem su mljevene i klice zajedno s ostatkom zrna (integralno) ne može stajati duže od, recimo, 3 mjeseca nakon mljevenja - užegne se.
    Mlinari su tome bili doskočili tako da su običnom brašnu dodavali posije i to prozvali Graham brašnom. Ono može stajati godinu dana, ali nije integralno.

    Brašno dobije povoljna svojstva vezivanja tek nakon mjesec dana ležanja, a to je s integralnim brašnom teško postići.

  18. #318

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    i, ewa, jel stigao Panasonic
    ovaj mi je do sada najbolji: raženi sa sjemenkama

  19. #319
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Citiraj Ailish prvotno napisa
    i, ewa, jel stigao Panasonic
    ovaj mi je do sada najbolji: raženi sa sjemenkama
    Ne spominji ne mogu ga dočekati..rekli su ovaj tjedan i još ...ali ko čeka i dočeka zar ne, ma javim se ja odmah kad stigne..i normalno slikice će biti tu.

    Ailish, kruh ti izgleda izvrsno, jesi ga radila po onoj knjižici koju smo skinuli sa interneta?

  20. #320

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    tako su i mene zavlačili
    kruh je po receptu iz knjižice, pola raženo pola bijelo brašno

  21. #321
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Citiraj Ailish prvotno napisa
    tako su i mene zavlačili
    kruh je po receptu iz knjižice, pola raženo pola bijelo brašno
    Fakat se nadam da ću ga dobiti ovaj tjedan jer je takav dogovor , ne volim zavlačenja

    Jesi probala peći samo onaj raženi sa sjemenkama, a one kiflice?
    Ma već sam proučila sve recepte još samo fali najvažnija stvar

  22. #322
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Utihnuli ste pa dajte vaše uratke na sunce :D :D I am waiting

  23. #323

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    ewa
    nisam probala čisti raženi, malo me strah da će biti cigla, čekam da ti prva probaš

  24. #324
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Još nije stigao , kažu iz panasonica da je na lageru ali imaju neki problem sa novim softverom pa se nadaju slijedeći tjedan...izludi čekajući

    Ailish, ne brini čim stigne bacam se na raženi sa sjemenkama...mljac

    A koje si vrste još pravila? Zadovoljna s njim?


  25. #325
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Frendovi nisu mogli dočekati Alasku pa su u Mercatoru kupili Clatronica. Zadovoljni su.

    Nastojat ću cimnuti "delegata" u Metrou po pitanju Alaske. Ne mogu ni zamisliti da su ih prestali lifrati.

  26. #326

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    ewa, ja sam jako zadovoljna, sve je do sada dobro ispadalo. Radila sam bijeli, polubijeli, integralni, polu-raženi, sa sjemenkama i bez.
    Nego čini mi se da su nešto zeznuli u receptima: u nekima piše 2 velike žlice šećera a u nekima 2 male. Sa 2 velike ispada presladak kruh. Mislim da se bez problema može staviti 2 male.

  27. #327
    ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    503

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Frendovi nisu mogli dočekati Alasku pa su u Mercatoru kupili Clatronica. Zadovoljni su.

    Nastojat ću cimnuti "delegata" u Metrou po pitanju Alaske. Ne mogu ni zamisliti da su ih prestali lifrati.
    Nisu frendovi nestrvljivi jer fakat jako duuuugo ga nema
    Ako bi bilo šta na vidiku bilježim se sa štovanjem

  28. #328

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10

    Početno

    ni mi nismo mogli dočekati te jeftinije, jučer smo odtrčali u merkator (vukovarska,zg) i kupili CLA za 507kn- ispod njega piše akcija, neznam koliko je prije koštao.
    sada počinje program obuke- prva 2 kruha su sa ulegnutom korom na vrhu- izgledaju jadno, ali prebroditi ćemo mi to...i kao da imaju sedam kora. pretpostavljam da je to takav program za kore, pa ću proučiti.
    a uleknuće?manje kvasca?radili smo po receptiću tu s foruma
    350 ml vode
    1 žlica ulja (može i maslinovo)
    1,5 žličica soli
    600 g brašna (ja sam stavila crno pšenično tipa 1100)
    1 suhi kvacac
    1 žličica šećera
    Pekla sam na programu za brzo pećenje (quick ili rapid)

    ivory ga voli praviti.
    ali pojeli smo oba u slast, evo planiram treći s boljom koricom...hahaha.
    nositi ću ja još kruhove svekrvi, kažem vam...hahaha
    e da, taj CLA nema odgodu za brzi program, ali zavoljeti ću ga- kad sam ga već toliko platila
    tko je MM?svi ga poznaju.da li je to možda neki univerzalni Moj Mužić???

  29. #329

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10

    Početno

    i da li je itko razmišljao o tome da skuha u pekaču marmeladu od jagoda?

  30. #330
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj krismi prvotno napisa
    i da li je itko razmišljao o tome da skuha u pekaču marmeladu od jagoda?
    ja sam ju pravila i ispala je mmmmmm

  31. #331

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10

    Početno

    jao, molim vas kako se to radi, aaaa ruke mi se tresu od želje da sama pripremim marmeladu za duge mračne zimske dane!!!molim recept, ako nije tajna

  32. #332

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10

    Početno

    evo, pogledala sam pod temu ispod: jagode, trešnje
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=61795
    i pronašla sam recept, puno hvala

  33. #333
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    baš sam htjela staviti isti link

  34. #334

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10

    Početno

    važno što samo primjetili sinoć dok samo pekli naš treći kruh...kupili smo CLAtronic i u receptima skoro svugdje piše- 1 vrećica kvasca.
    mi smo probali s Digo kvascem (koji je mislim i najčešći širom RH) i kruh je bio užas, cigla- tvrda kora i upala sredina.
    sinoć smo na isti recept stavili 1/3 vrećice- kruh je dušica mekan, prekrasan...biti će da je taj digo kvasac žestok.
    joj što bi bez interneta i dobrih duša koje su uvijek spremne podijeliti iskustva, hvala!

  35. #335
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Pa trošak kvasca je zapravo prilično velik i zato se nemoj buniti. Kad kreneš raditi kruhove s bigom stavljat ćeš ~1/20 vrećice i kruh će biti još bolji.

  36. #336

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    meni s bigom po receptu koji je ovdje ne uspjeva...


    s pola zlicice do max.zlicicu kvasca (identican hrvatskom 'Digo' kvascu) mi super uspjeva...
    (a stavim i samo jednu jusnu zlicu secera a ne dvije velike zlice kako je u svim receptima iz moje knjizice)...

  37. #337
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Ja imam Moulinexov pekač i jako mi se propeleri zaljepe za kruh. Pokušala sam ih premazati uljem, ali ne pomaže. Pogotovo sada kad ne mogu naći onu žičicu za vađenje propelera mi je koma to čupanje iz kruha! Imate neko rješenje?

  38. #338
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj saška prvotno napisa
    Ja imam Moulinexov pekač i jako mi se propeleri zaljepe za kruh. Pokušala sam ih premazati uljem, ali ne pomaže. Pogotovo sada kad ne mogu naći onu žičicu za vađenje propelera mi je koma to čupanje iz kruha! Imate neko rješenje?
    stavi lopatice u fritezu neka se prže u ulju 2-3 min i javi rezultate

  39. #339
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Tjah, ima svakakvih strojeva...
    Svaki stroj hoće neko vrijeme prilagodbe i eksperimentiranja.

    Delegat iz Metro-a mi veli da je dobri stari i pouzdani Alaska BM 2000 - prošlost. Nasljeđuje ga BM 2600, ali im je stanje na lageru 0 i stanje u nabavi 0. Dakle, ne zna se hoće li ga uopće u dogledno vrijeme naručivati, a moj pajdo nema utjecaja na nabavu. Ako netko ima delegata u nabavi Metro-a neka ga iskoristi na korist svima ovdje prisutnima.

  40. #340
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Citiraj saška prvotno napisa
    Ja imam Moulinexov pekač i jako mi se propeleri zaljepe za kruh. Pokušala sam ih premazati uljem, ali ne pomaže. Pogotovo sada kad ne mogu naći onu žičicu za vađenje propelera mi je koma to čupanje iz kruha! Imate neko rješenje?
    stavi lopatice u fritezu neka se prže u ulju 2-3 min i javi rezultate
    Nemam fritezu, ali možda bi wok mogao postići tako visoku temperaturu? Valjda se neće rastopiti ?

  41. #341
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    možeš i u tavu ili neki manji lonac, samo da ulje u potpunosti pokrije lopatice i pusti da se prže

  42. #342
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Prženje je provjerena stvar 8)

  43. #343
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Konačno je i moj Panasonic stigao :D , pošto za danas imamo i previše kruha odlučih napraviti pecivo..integralno sa sjemenkama..upravo se radi a ja uživam u neizvjesnosti kako će ispasti...stavim slikice kad bude gotovo...

    Ailish, evo i nas

  44. #344
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    konačno ewa :D

    hoćemo slikice!!

  45. #345
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    ...i još nešto..ako tko namjerava naručiti pekač preko onog linka koji sam stavila :/ bolje ne...neprofesionalni, čeka se kao da si naručio ne znam što, zavlači te iz dana u dan i na kraju me tip traži 30 kn što mi ga je dostavio a on kasnii pinih 3 tjedna , bez riječi isprike, užas

  46. #346
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    konačno ewa :D

    hoćemo slikice!!
    Naravno draga...čim budu gotove stavim (nadam se da će biti za izložbu :/ )

  47. #347

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    pa čuj ewa, čekala si tri tjedna i uštedila 300 kn :D

  48. #348
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    Citiraj Ailish prvotno napisa
    pa čuj ewa, čekala si tri tjedna i uštedila 300 kn :D
    Sve stoji...ali na takav pristup zavlačenja sam aleeergiiičnnaaaaa

  49. #349
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    ewa gdje su slikice?

  50. #350
    ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    metropola
    Postovi
    1,018

    Početno

    , šta reći?????????

    Došo i ošo

    stavila ja jučer sve sastijke u pekač, onako sva razdragana(konačno), i upalila stroj.Sve ok izmemorirala i pritisnula start, ništa se nije desilo, piše "rest"...ok mislim si ja ajde dobro valjda se sad ti sastojci moraju malo odmoriti..

    ..uspavala klince, prošlo nekih sat vremena a on još "rest-a", e sad mi već sumljivo, isključim ga iz struje i hoću ga ponovo uključiti a ono :shock: ne reagiraju tipke na moje stiskanje :? , popiz... sam , ne mogu vjerovati, bdw.the best pekač na tržištu iščekivan duuuugooo i predugo i NE RADI

    ..zovem prvo servis u nadi da možda nisam dobro rukovala s njim pa eto da mi pomognu, a ovi isto u :shock: , ne vjeruju jer do sada nisu imali niti jedan panasonicov pekač na servisu..kaže mi tip da je to vjerojatno neka tvornička greška i da sam veliki pehist, e hebi ga

    ..i eto vratila ja pekač i opet sam na čekanju...a tako me

    ..ni kruha ni pekača i ni love

Stranica 7 od 33 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •