Page 19 of 33 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast
Results 901 to 950 of 1625

Thread: kruh iz pekača 2. dio

  1. #901
    Andora's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1,076

    Default

    kupili smo Akai pekač. zanima me:

    1. zašto u priloženim receptima za sve vrste kruha i peciva piše mlijeko u prahu? čemu on? ima li zamjene za njega?

    2. mogu li koristiti vaše recepte za svoj pekač s obzirom da vas večina ima mulineksov pekač?

  2. #902

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    ma naravno da možeš,recepti su univerzalni...
    mlijeko zato jer je pupa/sredina mekša i ukusnija a mlijeko u prahu možeš zamijeniti mlijekom običnim s tim da oduzmeš vode koliko stavljaš mlijeka...

    ja ga ne stavljam uopće..razlog:senilnost

  3. #903
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Kupovne mjesavine su odlicne. Vec sam negdje napisala da sam probala kukuruznu i sa sjemenkama od Podravke. Ne stavljam cijelu mjesavinu, vec negdje do 1/3, ostalo stavim polubijelo brasno i sjemenke po svom izboru. Povremeno.
    Uglavnom ipak mijesam sama za sebe. Kila mjesavine kosta 12 kuna. To mi je malo previse.

  4. #904

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    jest , ali kad dodaš da vrećica sjemenki niej manje od 7 kuna pa kad to sve skupa izmiksaš ušteda u vlastitoj režiji baš i niej prevelika..

    no da...i ja sam ovaj put s kupovnom mješavinom radila kao i ti..i zbilja sam prezadovoljna...

    danas trčim u Mercatora kupiti glutensko brašno, da se nađe doma..baš me i s njim zanimaju rezultati

  5. #905
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ne raspaljuj očekivanja jer glutenskog brašna nemaju već mjesecima. Ako ga nađeš - razglasi

  6. #906

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Ne raspaljuj očekivanja jer glutenskog brašna nemaju već mjesecima. Ako ga nađeš - razglasi
    A jesi probao internet naručivanje?
    Kad ga već oglašavaju...

  7. #907

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Ne raspaljuj očekivanja jer glutenskog brašna nemaju već mjesecima. Ako ga nađeš - razglasi

    ???? u smokve ....

  8. #908
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Panettone je po nekom internet receptu koji sam izabrala nakon nekoliko isprobanih (Jasno, svi su se pojeli, samo nam je ovaj bio najfiniji.)

    3 s brasna (uvijek koristim polubijelo)
    100g mekanog maslaca (ili 6-7 zlica ulja, ali bolji je maslac)
    180ml tople vode (pise mlijeko, ali nisam imala)
    2 jaja (ovdje se moze kombinirati jos 2 zutanjka, pa malo manje vode)
    malo soli
    100g secera (ovo si regulirate sami, nama je i sa manje bio sladak)
    kvasac
    1 s grozdjica, zitronata, sjeckanih susenih marelica (ovo je sveukupno jedna salica, pa sta imate)
    zacini po izboru - cimet, musk. orascic, limunova korica

    Sve na program za slatki kruh. Pise da moze i normalni al nisam probala.
    Ja sam sve odmah ubacila unutra, a moze se cekati pa dodati grozdjice nakon signala.

  9. #909

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Sad sam zvala Mercator Split, navodno imaju glutensko brašno na odjelu zdrave hrane..
    Malo kasniej se mogu zaletiti a ako kome treba mogu i uzeti .???

  10. #910
    Andora's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1,076

    Default

    pekli kruh..... u principu se digao, al je malo gnjecav/vlažan iznutra, a donja korica dosta hrskava.

    previše vode? :?

  11. #911
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Vjerojatno previse vode.

    Marta, koliko ti traje program za slatki kruh? U mome Moullinexu je skoro 4 sata. Malo mi se previse ispece, pa bude prilicno smedje korice - gotovo da izgleda kremiran, ali iznutra nije presuh :?

  12. #912
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Možda i previše šećera. Ako su unutra dugački kanali umjesto mjehurića smanji šećer. Ako je uleknut smanji kvasac.

  13. #913
    Andora's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1,076

    Default

    nikako postići kruh koji će dosegnuti vrh posude, uvijek je nekih 7 cm visok.

  14. #914
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Vjerojatno previse vode.

    Marta, koliko ti traje program za slatki kruh? U mome Moullinexu je skoro 4 sata. Malo mi se previse ispece, pa bude prilicno smedje korice - gotovo da izgleda kremiran, ali iznutra nije presuh :?
    Onda stavi na normalni. Ne mom proglram za slatki kruh traje 2:55 i to bi se moglo maaalo krace peci.

  15. #915
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by Andora
    nikako postići kruh koji će dosegnuti vrh posude, uvijek je nekih 7 cm visok.
    Evo ti recept, kolicinu vode precizno odmjeri.

    3 salice brasna
    malo soli
    1/3 vrecice suhog kvasca
    1 zlica ulja (stavljam maslinovo)
    2,5 dl tople vode
    Program za normalni kruh. Ako ti ne uspije, onda baci kvasac koji imas i idi kupiti novi.

  16. #916
    Andora's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1,076

    Default

    isprintala sam recept

    hvala ti marta.

  17. #917

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    12

    Default moullinex problem

    pozdrav forumaši,

    nova sam vlasnica moullinex 5000, zanima me da li se i vama događa da gornja korica ostane skroz bijela, kruh se dobro razabere i dobrog je ukusa, ali me strašno smeta ta gornja korica. Vidjela sam na ovom i drugim forumima slike kruhova svi su lijepe boje osim mog. molim pomoć, savjet ili to mora biti tako :?

  18. #918
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Da li imas mogucnost biranja zapecenosti korice? Neki pekaci, moj npr., imaju 3 stupnja zapecenosti.

  19. #919

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    i još ako radiš veću gramažu
    što je kruh viši, to je korica svjetlija

    jednom sam radila od 1500 g i jako je velika razlika u boji gornje korice tog orijaškog i onog od 750 g

  20. #920

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    još nešto
    ako se radi na brzom programu isto gornja kora kruha bude puno svjetlija u usporedbi s kruhom koji se duže peče na ovim redovnim progamima

  21. #921
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Anemični kruhovi dođu sebi nakon 10 do 20 minuta na "održavanju topline".

  22. #922

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    12

    Default

    da imam tri stupnja za boju korice i to samo mijenja boju sa satrane, a ne i odozgo.
    Probala sam više puta peć kruh srednje veličine i ne bude niti malo tamnija krica. Pečena je, samo što me boja malo smeta :/

  23. #923
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by ivanag
    da imam tri stupnja za boju korice i to samo mijenja boju sa satrane, a ne i odozgo.
    Probala sam više puta peć kruh srednje veličine i ne bude niti malo tamnija krica. Pečena je, samo što me boja malo smeta :/
    tome možeš doskočiti tako da kruh, sa cijelom posudom, staviš u pećnicu na najjače na 2-min

  24. #924

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Pečem kruhove od maximalno 400 grama brašna i do sada mi ni jedan nije ostao anemičan ,a pečem na srednje i jako i ostavljam uvijek barem 10 minuta.
    Ali jučer sam pekla brzi na french program mali kruh i on se dobro zapekao

    E da..i može li vrsta šećera imati veze.imala sam zgrudvanog tamnog i nisam imala u što potrošiti...pa sam njega u zadnje vrijeme koristila.

  25. #925

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    12

    Default

    probat ću, ali mislim da će biti na prodaju pa nek peče tko to umije

  26. #926

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    12

    Default

    probat ću, ali mislim da će biti na prodaju pa nek peče tko to umije

  27. #927

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    tvoja lova, tvoja stvar :/

    ali mislim da stvarno nema potrebe biti toliko razočaran
    da, gornja korica je drugačije debljine i svjetlija je od ostalih strana, ali to je tako u pekaču koji nema i gore grijač

    ima još puno stvari koje u pekaču možeš raditi
    da ne spominjem da se može i samo zamijesiti i dizati u njem, a peći u pećnici

    i meni stvarno nije jasno kako je baš toliko jako svjetlija da ti smeta
    :? pa nije sirova

  28. #928
    djuli's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    vinkovci
    Posts
    202

    Default

    e ovako: obožavam svoj pekac a kruh mi je mmmmmljac ali...
    kukuruzni mi nikako da uspije uvjek je nekako mljackast odnosno u sredini mokar a mm me uvjerava da je prijesan :/
    a i ulegne se
    u cemu griješim?

  29. #929

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    previše vode
    a ulegne se zbog previše kvasca, možda
    jel' se prvo fino digne, a onda upadne dok se peče?

  30. #930

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Quote Originally Posted by ivanag
    probat ću, ali mislim da će biti na prodaju pa nek peče tko to umije
    jel ti pečeš kruh radi izložbe ili radi zdravije hrane..a ujedno i dosta jeftinije... ???

    ako je izložba a onsa sorry

  31. #931
    djuli's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    vinkovci
    Posts
    202

    Default

    hm previše vode - moguce probat cu smanjit
    a germe stavljam skroz malo (svježu) i da podigne se onako lijepo i dok se pece upadne

  32. #932

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    12

    Default

    nije kruh za izložbu nego mi takove stvari idu na "jetrene probe" ali izgleda nije stvar u pekaču nego u mojoj nevještini, i kratkim živcima
    probavam danas popodne po vašim savjetima ostaviti još desetak minuta pa da vidim što će biti


    pozdrav

  33. #933

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by djuli
    hm previše vode - moguce probat cu smanjit
    a germe stavljam skroz malo (svježu) i da podigne se onako lijepo i dok se pece upadne
    svježa ti je uzrok, ona je malo "preživa" i preraste dok se kruh ispeče
    probaj suhu instant

  34. #934

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by ivanag
    nije kruh za izložbu nego mi takove stvari idu na "jetrene probe" ali izgleda nije stvar u pekaču nego u mojoj nevještini, i kratkim živcima
    probavam danas popodne po vašim savjetima ostaviti još desetak minuta pa da vidim što će biti


    pozdrav
    nije nevještina, ako radiš po receptima koji su došli uz pekač
    bit će da je do živaca i jetrica

    ajde ti triput polako udahni i broji do deset
    a ja odoh sliknut gornju koricu svog raženog, upravo je izašao iz pekača
    pa usporedi
    imamo isti pekač

    ako je i to nedovoljno dobro, onda kaj da ti velim...
    pita mm koliko ga cijeniš

  35. #935

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    http://picasaweb.google.hr/Imga73/Kr...00507324349730

    evo ga
    malo je čak i spljosnut, mislim da je kvasac krenuo nizbrdo
    kupila sam ono veliko pakiranje i držim ga u hermetički zatvorenoj posudi, ali svejedno - vidim da nije onaj stari

  36. #936
    djuli's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    vinkovci
    Posts
    202

    Default

    Quote Originally Posted by Imga

    svježa ti je uzrok, ona je malo "preživa" i preraste dok se kruh ispeče
    probaj suhu instant
    a obicni kruh mi je super s svježom ono pravo naraste
    možda se svježa i kukuruzno brašno ne vole

  37. #937

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    12

    Default brzo brzo

    kako se zove taj program za održavanje topline ili to samo treba ostavit u pekaču, molim za brzi odogovr jer mi je kruh pri kraju

  38. #938

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    141

    Default

    samo ostavi u pekacu i dobit ce boju

  39. #939

    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    12

    Default

    uspjela sam hvala svima na strupljenju i savjetima thnx :D

  40. #940

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    dakle, ništa od prodaje

  41. #941

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by ivanag
    uspjela sam hvala svima na strupljenju i savjetima thnx :D
    Super! :D

  42. #942
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Super!
    Trik za lakše vađenje propelera je ostaviti posudu izvan stroja da se hladi zajedno s kruhom jedno 10 minuta prije vađenja kruha iz posude. Time se korica odozdol malo uznoji i propeler ide lakše van, a kruh se vrlo brzo i osuši jer je još vruć
    Quote Originally Posted by Imga
    evo ga
    malo je čak i spljosnut, mislim da je kvasac krenuo nizbrdo
    Smanji malo kvasac, očito se bio previše digao pa je krenuo dolje. Inače super, sasvim uzoran kruh.

  43. #943

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Quote Originally Posted by Imga
    evo ga
    malo je čak i spljosnut, mislim da je kvasac krenuo nizbrdo
    Smanji malo kvasac, očito se bio previše digao pa je krenuo dolje. Inače super, sasvim uzoran kruh.
    Roger Wilco.

  44. #944
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    U osnovnom receptu piše 1 1/2 žličica kvasca, ja sam u zadnjih par tjedana smanjila na 1 i odlično je! Fantastično se digne i ništa se ne ulegne.

  45. #945
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Da li svi Moullinexovi imaju program za francuski kruh?
    On malo dulje peče i dobijem lijepu glatku koricu.

  46. #946
    djuli's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    vinkovci
    Posts
    202

    Default

    stavila manje vode i manje germe i eno ga pece se ali je opet upao :/
    nadm se da nece biti ljepljiv

  47. #947
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    djuli, ja cekam tvoj uspjesan recept, pa da ga primjenim

    Kupila sam kilu kukuruznog brasna i oprezno ga dozirala u kruh, nikad vise od 10-15 % od ukupne kolicine brasna i nikad mi nije dobro ispao. Jednako kao i tebi - digne se i ulekne.
    Pa jos i bude gnjecav iznutra.
    Odustala sam od njega.

  48. #948
    djuli's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    vinkovci
    Posts
    202

    Default

    mislm da imamo isti recept i savrsen osjecaj za napravit kukuruzni kruh
    evo moj i opet onako fino meckav a ja nikako da odustanem

  49. #949
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Da li svi Moullinexovi imaju program za francuski kruh?
    On malo dulje peče i dobijem lijepu glatku koricu.
    moj ima

  50. #950
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by djuli
    mislm da imamo isti recept i savrsen osjecaj za napravit kukuruzni kruh
    evo moj i opet onako fino meckav a ja nikako da odustanem
    Upravo sam nasla recept za palacinke od kukuruznog brasna. Potrosit cu ga i necu misliti vise na kukuruzni kruh.
    Ako se zazelim - kupit cu ga 8)

Page 19 of 33 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •