Citiraj pikula prvotno napisa
Znam da je glupo pitanje, ali moji bi da kruh iz pekača više liči na kruh iz pekare - s ti mda su navikli na mavrovića dakle ne mora biti onaj napuhani bijeli - u čemu je tajna da bude još lakši i malo elastičniji - znači meni ispada mekan, korica je hrustava, ali ne i krckava, a mjehurića ima par, ali nije baš lagan (zapravo vrlo je sličan kruhu koji je pekla moja baka). Stvaljam germu po receptu - da dodam više ili više tekućine :? Baš mi je važno da zavole tj kruh iz pekača. Za sad sam za početak radila samo s bijelim brašnom.
ja sam svakako ZA dodavanje vode - imam Moulinexov pekac, a ubjedljivo najuspjesniji hljeb je po receptu za rustikalni (?), bez mlijeka u prahu i ulja, umjesto 310 ml vode stavim gotovo 500, a koristim brasno t-710 s malo sjemenki.

hljeb bude napuhan do vrha pekaca, hrskav okolo, unutra predivno supljikast. i evo, sad sam gladna