-
Imamo različite pekače i svaki recept treba uzeti više kao smjernice nego kao sigurnu stvar.
Prvo treba napraviti dobar polubijeli jednostavni kruh. Kad taj ispadne OK onda se isprobava dalje. Postizanje dobrog polubijelog ide variranjem količine kvasca, variranjem količine vode i na kraju variranjem količine smjese. Završna dorada recepta je izbor idealnog programa pečenja.
Ja volim ponešto mokrije kruhove, ali mi ne izlaze mokri ni gnjecavi, nego elastični i raskošno vlažni. Frendovi koje smo navukli na pekač su otišli u drugom smjeru. Oni vole jako crne i jako suhe kruhove.
Pekari kod spravljanja kruha koriste formule, a ne recepte. Formula se skalira na potrebnu količinu, a u formulama se količina vode izražava postotkom u odnosu na masu brašna. Kada ustanoviš koliko vlažan kruh ti je najbolji, izračunaj koliki je udio vode i toga se drži u svim receptima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma