već sam napisala da smo kupili Alasku i pečemo već mjesec dana, skroz, naskroz oduševljeni :D, pečem s bigom (uvijek s friškim kvasom)
pitanja:
raženi odličan, crni i polubijeli isto, ali kukuruzni mi ispadne dosta suh, ukupno stavim 10 dkg kukuruznog i 30 dkg bijelog, 2 dcl vode, 1 dcl mlijeka, nešto sjemenki sezama, lana, suncokreta. Da povećam količinu sjemenki za vlažnost?
Probala sam i slatki, u 2 dcl mlijeka stavila kvas, pol žlice šećera i 20 dkg brašna, nakon 3h dodala još 20 dkg brašna, putar, med, šećer, sol, jaje, grožđice, korice limuna, pojeli brzo, jedino je bi malo zbijen (kao pinca), i bile su rupe u tijestu od mješanja ventilatora. Može pomoć, ja zamislila kruh kao panatone 8) (ne baš nezdravo napuhan, ali da nije zbijen)