E pa evo, da se malo hvalim..
U međuvremenu sam vježbala, srećom sve što sam izvježbala se i pojelo
Ovako..
Ispekla sam relativno dobar miješani kruh od
20 dkg oštrog
20 dkg crnog
15 dkg integralnog
ulje 100mil
voda 270 mil.
manje od jednog kvasa
pol mjerice soli, dvije trećine mjerice šećera, lan, sezam i suncokretove..nije se previše digao ali nigdje nije ni pao i svagdje ima dobru teksturu i okus, pečen je na NORMAL/BASIC..na medijum i na veliku štrucu..


a onda sam ispekla polubijeli s malo mlijeka koji je ispao fantastičan

30 glatkog
30 crnog
100mil mlijeka
170 vode
3 mjerice kvasa..suhog jasno...šećer nepuna mjerica, sol pola velike mjerice
fantastično se digao skoro do poklopca i ukus mu je mrak....ali

meni nije cilj jesti bijeli i polubijeli, već što zdraviji, odnosno što cjelovitiji a promaklo mi je u uputama da kod integralnih sastojaka je bolje najprije usuti suho pa onda tekučinu..
trebat ću i tako probati..

muči me što sve kombinacije integralnog, bez obzira koliko unutra bilo glutena odnosno čistog brašna uvijek kad se ohladi bude relativno suh, odnosno trajnost mu i niej baš nešto

KAKO DA TO popravim...?????
ideje..??
ovo s velikom i malom štrucom mi niej baš jasnije..
ako koristim maximalno 600 grama brašna jel bolje na veliku štrucu ili na malu, odnosno....mijenja li išta kod kvalitete kruha taj dio naštimavanja..????