Page 15 of 33 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast
Results 701 to 750 of 1625

Thread: kruh iz pekača 2. dio

  1. #701
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Ja obično radim polubijeli kruh
    500 g brašna
    3 dl vode
    I taj omjer bude baš veliki kruh, ali kad smanjim na 400 g brašna onda kruh bude premali. Ne naraste dovoljno.
    To mi se svaki put dešava i nikako da uskladim.

    Jel podešavate gramažu kruha svaki put?

  2. #702
    buby's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,873

    Default

    ja sam stalno na 500 (ali razl. kombinacije - napravim nekada i od po 3-4 vrste brašna)

  3. #703

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,405

    Default

    evo, upravo vidjeh akcija u metrou (kome je blizu) moulinex ow 2000=487,77 kn, samo do 14.01.09.

    vivax bm900,600 W = 367,04+35 kn dostava=402,04 (sa vivax stranica)

  4. #704

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    koprivnica
    Posts
    1,264

    Default

    Quote Originally Posted by mandy
    evo, upravo vidjeh akcija u metrou (kome je blizu) moulinex ow 2000=487,77 kn, samo do 14.01.09.

    vivax bm900,600 W = 367,04+35 kn dostava=402,04 (sa vivax stranica)
    vivax je skup...ima i za 299 takvih...recimo u konzumu je 339

  5. #705

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,405

    Default

    Quote Originally Posted by Angelina_2
    Quote Originally Posted by mandy
    evo, upravo vidjeh akcija u metrou (kome je blizu) moulinex ow 2000=487,77 kn, samo do 14.01.09.

    vivax bm900,600 W = 367,04+35 kn dostava=402,04 (sa vivax stranica)
    vivax je skup...ima i za 299 takvih...recimo u konzumu je 339
    o, baš ti hvala ,mogu na maestro na više rata, pa uz mjesećnu spizu neću ni skužiti

  6. #706
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    meni je kruh od ovog novootkrivenog mlinarevog bijelog glatkog tip 400 kruh tako dobar da odustajem od polubijelog skroz :/

  7. #707

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    E pa evo, da se malo hvalim..
    U međuvremenu sam vježbala, srećom sve što sam izvježbala se i pojelo
    Ovako..
    Ispekla sam relativno dobar miješani kruh od
    20 dkg oštrog
    20 dkg crnog
    15 dkg integralnog
    ulje 100mil
    voda 270 mil.
    manje od jednog kvasa
    pol mjerice soli, dvije trećine mjerice šećera, lan, sezam i suncokretove..nije se previše digao ali nigdje nije ni pao i svagdje ima dobru teksturu i okus, pečen je na NORMAL/BASIC..na medijum i na veliku štrucu..


    a onda sam ispekla polubijeli s malo mlijeka koji je ispao fantastičan

    30 glatkog
    30 crnog
    100mil mlijeka
    170 vode
    3 mjerice kvasa..suhog jasno...šećer nepuna mjerica, sol pola velike mjerice
    fantastično se digao skoro do poklopca i ukus mu je mrak....ali

    meni nije cilj jesti bijeli i polubijeli, već što zdraviji, odnosno što cjelovitiji a promaklo mi je u uputama da kod integralnih sastojaka je bolje najprije usuti suho pa onda tekučinu..
    trebat ću i tako probati..

    muči me što sve kombinacije integralnog, bez obzira koliko unutra bilo glutena odnosno čistog brašna uvijek kad se ohladi bude relativno suh, odnosno trajnost mu i niej baš nešto

    KAKO DA TO popravim...?????
    ideje..??
    ovo s velikom i malom štrucom mi niej baš jasnije..
    ako koristim maximalno 600 grama brašna jel bolje na veliku štrucu ili na malu, odnosno....mijenja li išta kod kvalitete kruha taj dio naštimavanja..????

  8. #708
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    meni je kruh od ovog novootkrivenog mlinarevog bijelog glatkog tip 400 kruh tako dobar da odustajem od polubijelog skroz :/
    Neznam ali ja T 400 nikako ne volim, jedino ako neki recept za kolače traži 400 onda stavim ali nekako mi ne sjeda.
    Ono glatko/meko mi je draže. Pogotovo 850

  9. #709
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    ma jest glatko
    cudi me jer sam svugdje vidjela da je tip 400 ostro brasno

    ali ovo je glatko tip 400, skroz meko i glatko, samo sam ga od mlinara nasla i samo u konzumu zasad

  10. #710
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    To valja probati. Nisu se valjda zeznuli.

  11. #711
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    i ja sam pomislila da su zezli tisak deklaracije, a ja umislila da je kruh bolji
    ali je

  12. #712
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by buby
    ja sam stalno na 500 (ali razl. kombinacije - napravim nekada i od po 3-4 vrste brašna)
    Ja isto volim razne kombinacije, ali kad radim manje kruhiće, ne naraste dovoljno. To me baš ljuti.
    Pogotovu tamne, integralne s brdom sjemenki.
    MM neće jesti neka zdravija brašna, do sad jedino hoće kad stavim bućino ulje i kruh bude tamniji, rekla bih malo zelenkast.
    Al je fino elastičan, pa to onda hoće.

  13. #713

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    Nije greška, i ja sam jučer uzela tip 400 za dizana za kruh - glatko.
    Povodljiva sam, što da kažem

    Ovo moje je od nekih Čakovečkih mlinova. I stvarno je kruh em lijepši (rupice, volumen), em ukusniji. Prije sam takav isti radila s polubijelim, 850.
    I prvi sam put radila po receptu za normal, samo na brzom programu

  14. #714
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Znači ipak ništa bez bijelog brašna

    Ja kupila 5 kila polubijelog (850), i mislila sam da je to najniže dokle idem

  15. #715
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by monax
    MM neće jesti neka zdravija brašna, do sad jedino hoće kad stavim bućino ulje i kruh bude tamniji, rekla bih malo zelenkast.
    Al je fino elastičan, pa to onda hoće.
    Moj isto izvoljeva čim bjelije, a ljutim se jer neće kukuruzni (miješani, s miminalnom količinom kuk. brašna)

  16. #716
    buby's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,873

    Default

    ja sam svoje navukla na ta brašna malo po malo

  17. #717
    lollipop's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    219

    Default

    Quote Originally Posted by anamar
    samo da vas obavijestim da mi kruh zbog hladnoće u prostoriji u kojoj je pekač ne uspijeva ako se poeče noću uz odgodu.

    s bigom bude prava cigla, a s normalnom količinom kvasca malo manja cigla.
    kad stavim kruh po danu sve bude normalno.

    ima li tko sličnog iskustva?
    to se i nama događa! nije cigla, ali ne ne digne skroz kako treba... proučavala sam upute i to i napominju. znači lijeka nema. premještanje pekač u topliju prostoriju... :/ ja sam ga zgurala u špajzu, jer u kuhinji ga jednostavno nemam gdje stavit. bit će dobro na ljeto!

  18. #718
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Biga:
    2 dl kefira (onog jačeg, ne light)
    2 dl vode
    1 žličica šećera (opcionalno)
    1/5 žličice suhog instant kvasca
    25 dag brašna (konkretno: 15 dag crnog tip 1600, 7 dag integralnog i 3 dag pšeničnih klica)

    Tijesto:
    25 dag polubijelog brašna tip 850
    1/2 do 1 žličica soli
    1 žličica šećera (opcionalno)
    (ne ide masnoća)

    Postupak:
    Kefir se izlije u jedan kut posude, a voda u drugi. U kut s vodom se pospe kvasac i šećer. Čim kvasac krene tonuti stisne se miješanje. U otopinu kefira s kvascem stavi se brašno za bigu i miješa se oko 5 minuta.
    Kad se izmiješa, na bigu se stavi ostatak brašna, a na brašno ostali sastojci i dodaci po izboru (n. pr. suncokretove sjemenke). Programira se odgoda od oko 8 sati na uobičajenom programu (uz koji ispadne dobar kruh ).
    ja bih radila ovaj kruh ali imam par pitanja...sorry ako sam propustila koju bitnu lekciju

    za koju gramazu je ovaj recept ? ja imam vivax koji max pece 0,9kg
    i moze li bez odgode (s ozirom da se radi s bigom)?

  19. #719
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp

    Moj isto izvoljeva čim bjelije, a ljutim se jer neće kukuruzni (miješani, s miminalnom količinom kuk. brašna)
    Kukuruzni sam radila 2 puta i svaki put bude nekako presuh, kao da je s oštrim brašnom. Tako da odustajem od kukurznog.
    A MM izjavio da bi odgovarao kukuruzni.

    Quote Originally Posted by MoMo
    za koju gramazu je ovaj recept ? ja imam vivax koji max pece 0,9kg
    Ja gramažu ne podešavam, uvijek je 1000. Tako ni boju korice. Imam moulinex

  20. #720

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Svečano izviještavam svekoliko pučanstvo da sam ispekla naprosto savršen ..hm miješani kruh od

    20dkg oštrog
    20 dkg crnog
    18 dkg raženog
    1 žlica grahama
    280 vode
    cca 0,7 ulja
    nepuna velika mj.šećera
    nepuna velika mj.soli
    mala mjerica i pol kvasa
    lanene, sezamove i suncoketove špice dooooobre ruke

    na Basic sa Dark korom i na veliku štrucu..

    digao se i ostao dignut izvrsnog izgleda i teksture...

    sad mogu početi ekperimentirati sa većom količinom raži a jako me zanima recimo nešto s maslinama pancetom i lukom

  21. #721
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by monax
    Quote Originally Posted by anchi pp

    Moj isto izvoljeva čim bjelije, a ljutim se jer neće kukuruzni (miješani, s miminalnom količinom kuk. brašna)
    Kukuruzni sam radila 2 puta i svaki put bude nekako presuh, kao da je s oštrim brašnom. Tako da odustajem od kukurznog.
    A MM izjavio da bi odgovarao kukuruzni.
    Podravka ima dobru mješavinu za kukuruzni kruh. Ja napravim tako da stavim pola mješavine i pola polubijelog brašna. Dakle, nije previše kukuruzan. Ispadne vrlo vrlo vrlo fin.

  22. #722
    a72's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,519

    Default

    Samo da podijelim jedno iskustvo sa vama, ako se vec pisalo o tome slobodno ignorisite
    Kad god sam stavljala heljdu oduzimala sam od ukupne kolicine potrebnog brasna ,npr. treba 600gr, stavim 500 bijelog i 100 gr heljdinog , medjutim nikad nije fino narastao kruh.
    Zadnjih dana stavljam bijelog koliko i treba inace, a heljdinog dodam kao i sjemenke otprilike-50-ak grama, i ne racunam ga kao brasno -heljda i nije zitarica...i svaki put je super ispalo...pa eto, mozda nekom pomogne.

  23. #723
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Sad mi se javlja problem držanja kruha.
    Ja nemam onu posudu za kruh klasičnu, s vratašcima, već jednu plastičnu tupperware koja mi je do sada odlično služila.
    Ali sad mi kruh ne stane u nju, i držim ga u krpi i platnenoj vrećici.
    U čemu vi držite kruh?

  24. #724
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by a72
    Samo da podijelim jedno iskustvo sa vama, ako se vec pisalo o tome slobodno ignorisite
    Kad god sam stavljala heljdu oduzimala sam od ukupne kolicine potrebnog brasna ,npr. treba 600gr, stavim 500 bijelog i 100 gr heljdinog , medjutim nikad nije fino narastao kruh.
    Zadnjih dana stavljam bijelog koliko i treba inace, a heljdinog dodam kao i sjemenke otprilike-50-ak grama, i ne racunam ga kao brasno -heljda i nije zitarica...i svaki put je super ispalo...pa eto, mozda nekom pomogne.
    Imala sam pol kile brašna od heljde koje sam htjela ubaciti u kruh, ali nisam viđala da netko stavlja heljdino brašno pa sam se predomislila i napravila od njega štrukle. Sad ću opet kupiti!

  25. #725

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Sad mi se javlja problem držanja kruha.
    Ja nemam onu posudu za kruh klasičnu, s vratašcima, već jednu plastičnu tupperware koja mi je do sada odlično služila.
    Ali sad mi kruh ne stane u nju, i držim ga u krpi i platnenoj vrećici.
    U čemu vi držite kruh?

    Zašto ga u Tuperware zdjeli ne narežeš na šnite i tako držiš unutra,ona i tome služi..?
    Ja imam kuptiju klasičnu od inoxa, ali sa mposlušala neke ovdje savjete i kad je skoro pa sasvim hladan držim ga u plastičnoj vrećici pa u kutiji..

  26. #726
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    super je ta ideja sa plasticnim kutijama i unaprijed narezanim kruhom
    to bi me rijesilo problema bacanja metlice u smece zajedno sa suhim kruhom

    ja isto imam problem sa cuvanjem, zamotam ga u krpu pa u vrecicu, mrzim kad se osusi u krpi, mrzim kad je u vrecici, nikad zadovoljna

  27. #727
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    super je ta ideja sa plasticnim kutijama i unaprijed narezanim kruhom
    to bi me rijesilo problema bacanja metlice u smece zajedno sa suhim kruhom

    ja isto imam problem sa cuvanjem, zamotam ga u krpu pa u vrecicu, mrzim kad se osusi u krpi, mrzim kad je u vrecici, nikad zadovoljna
    A meni je pak :/ to rezanje na komade pa u kutiju. Ja volim odrezat si svoju šnitu onda kad idem jesti .

  28. #728
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    meni ne jer prvu onda bacim
    bolest

  29. #729
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Quote Originally Posted by ivarica
    super je ta ideja sa plasticnim kutijama i unaprijed narezanim kruhom
    to bi me rijesilo problema bacanja metlice u smece zajedno sa suhim kruhom

    ja isto imam problem sa cuvanjem, zamotam ga u krpu pa u vrecicu, mrzim kad se osusi u krpi, mrzim kad je u vrecici, nikad zadovoljna
    A meni je pak :/ to rezanje na komade pa u kutiju. Ja volim odrezat si svoju šnitu onda kad idem jesti .
    Ja uvijek držim kruh u plastičnoj vrećici, s tim ga radim svaki dan.
    A baš za rezanje, zar se neće isušiti? Tupp je super ali zar do te mjere?
    Bila sam danas u Metrou i kupila 25 kg brašna i htjela kupiti brašno T 400 za dizana tijesta, na kraju zaboravila.
    I one velike vreće od 25 kg nema polubijelog samo T 550

  30. #730

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    U Tuperweru se ne bi smio osušiti, posuda i jest namijenjena ako imaš veću količinu ili veći kruh da ga narežeš na fete i drži ga sviježim..ali ne znam kako bi se ponašao ovaj domaći kruh.
    Znamo da je kupovni pun aditiva i dodataka za svježinu...pa...

  31. #731

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Trenutno se muti jedna mala štruca od miješane vrste tijesta, ali s pancetom, dinstanom kapulom..sjemenkama maslinovim uljem...i malim komadićima sira

    Baš me zanima šta će od toga ispasti 8)

  32. #732

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    update...

    nakon što je cijela kuća predivno mirisala po crvenom luku i panceti, izlegla se mala (od 250 grama brašna) štrućica uredno dignuta i na vrhu malo popucala...odlično izgleda..vjerujem da će biti dobra i za papati 8)
    stavim slikicu kansije ako se snađem

  33. #733

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    najsvježiji update....

    kruh je M M M M R AAAAAAAA KKKKK

    sa butterino namazom od začinskog bilja

  34. #734
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    monax thnx, bacam se u proizvodnju :D

  35. #735

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    koprivnica
    Posts
    1,264

    Default

    krampus recept i slicke po mogucnosti

  36. #736

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    sorry..ništa od slika, dok sam ja stavila punti baterije, ode kruh...

    ovako

    100 gr.mekog brašna
    100 gr.crnog
    100 grama raženog( u tih 100 grama pola žlice je bilo grahama,ali mislim da niej ni važno)
    dvije dobre žlice maslinovog ulja
    i cca 120 vode
    mala mjerica soli
    malo više od male mjerice šećera, pola mjerice male kvasa

    sa strane zdinstala pol većeg crvenog luka, na to nabacala odokativno 5 dkg sitno sjeckane pancete, imala u hladnjaku dva mala slana inčuna, i dvije male kašićice feta sira(sve neki ostaci)..u tu istu tavu u koju sam to zdinstala(ne i sir, njega sam stavila zadnjeg) ubacila sam i dobru malu žlicu sezama, i sunc.sjemenki..


    kad je zapištalo dodala sastojke, stavila peći na normal, na dark koricu, i na malu štrucu , jasno..
    izvrsno..a korica sasvim reš...

    pekač je Vivax uspravni

  37. #737

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    ispravak
    našla sam komad koji ipak niej pojeden, izgleda da je nekome od mojih ipak proradila savjest pa su se sjetili da i ja postojim...

    http://picasaweb.google.hr/cvatnjA/K...eat=directlink

    evo na PIcasi

  38. #738

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    koprivnica
    Posts
    1,264

    Default

    ajde kad pisete recept u zagradi napisite kolikootprilke zlica jer nemam mjerice

  39. #739
    buby's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,873

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    U čemu vi držite kruh?
    u velikoj tupperware - narezano na šnite (ako ne cijeli, onda barem veći dio)
    živciraju me mrvice okolo, pa ja režem

  40. #740
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Čovječe! Kojom brzinom ovaj topic raste

  41. #741

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Quote Originally Posted by Angelina_2
    ajde kad pisete recept u zagradi napisite kolikootprilke zlica jer nemam mjerice

    ja bih rekla da je jedna mjerica cca pola male žlićice..
    e sad...i kod tih žlićica postoje varijacije veličina pa ne znam šta bih ti rekla...


    davore, jerl imaš neki savjet za ove moje kruhoprobleme??

  42. #742
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Imam. Tu-i-tamo ima za kupiti standardnih mjerica, sa ili bez skale, a izgledaju kao lončić u lončiću ... od žličice do šalice. Prije mjesec dana sam takav komplet (od čelika) kupio u ekonomatu saveza slijepih.

    Uz moj stroj su isporučili mjericu koja na jednom kraju ima žlicu, a na drugom žličicu. Radi.

  43. #743

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Imam. Tu-i-tamo ima za kupiti standardnih mjerica, sa ili bez skale, a izgledaju kao lončić u lončiću ... od žličice do šalice. Prije mjesec dana sam takav komplet (od čelika) kupio u ekonomatu saveza slijepih.

    Uz moj stroj su isporučili mjericu koja na jednom kraju ima žlicu, a na drugom žličicu. Radi.
    nisam mislila na mjerice već na moje krušne divijacije...

  44. #744

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    U ovih par dana experimentiranja postigla sam izvrstan kruh od pola raži pola polubijelog tip 850
    Ispekla sam Davorovu lumbliju ali bez bige, na običan način i za moj ukus je previše aromatična s ve drugo je super..
    I za nju sam mislila da se uopće neće ispeći i dići, ali se super digla i spekla

    i napravila sam odličan đem od narance s korom, i pola kesice Dolcela Želina..isprva sam mislila da će ostati vodenanasto ali se super stislo..naranče je bilo cca kilo i 20 dgk.

  45. #745
    buby's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,873

    Default

    naranča sa korom?
    i ja bih radila džem - ali sa fruktozom! primam vaše savjete (poželjno od voća kojeg sada ima )

  46. #746

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Tako je, s korom..
    Naime iz djetinjstva se sjećem gorkasto kiselog đema on naranče s korom kojeg je otac donosio izvana, ovaj koji se kod nas može kupiti mi je presladak

    Ne znam kako se fruktoza inače ponaša kod kuhanja ..ali vjerujem da bi se s njom dalo napraviti(ja sam pola pola radila) i pol vrećice Želina

    Na 5 velikih naranči išla je šalica bijele kave pola pola,šećer i fruktoza.
    S oguljenih naranača(s kore) nožem sam skinula unutarnju koru..isjeckala sitno i voila.

  47. #747

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    100

    Default

    Quote Originally Posted by Krampus
    100 gr.mekog brašna
    100 gr.crnog
    100 grama raženog( u tih 100 grama pola žlice je bilo grahama,ali mislim da niej ni važno)
    dvije dobre žlice maslinovog ulja
    i cca 120 vode
    mala mjerica soli
    malo više od male mjerice šećera, pola mjerice male kvasa

    sa strane zdinstala pol većeg crvenog luka, na to nabacala odokativno 5 dkg sitno sjeckane pancete, imala u hladnjaku dva mala slana inčuna, i dvije male kašićice feta sira(sve neki ostaci)..u tu istu tavu u koju sam to zdinstala(ne i sir, njega sam stavila zadnjeg) ubacila sam i dobru malu žlicu sezama, i sunc.sjemenki..
    Ovaj kruh je mrak dobar!
    Ja sam malo povećala količine (1.5 puta) uz par izmjena: umjesto feta sira dimsi, bez inčuna, velika žlica sezama i suncokreta. 8)

    Jedino mi je bilo malo vode pa sam dodala više. Na citirane mjere umjesto 120 ml vode stavila bi 180 ml.

  48. #748

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Drago mi je da ti se dopalo.
    Meni se čini također da je mogo biti malkice mokrije ali dobro...ja se nisam usudila raditi veću količinu jer nisam htjela da ispadne loše..ovako sam experimentirala čisto da vidim šta će ispast...i kao što si vidjela...))

    Moram prestati s degustacijama
    Pod hitno

  49. #749
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Quote Originally Posted by buby
    naranča sa korom?
    i ja bih radila džem - ali sa fruktozom! primam vaše savjete (poželjno od voća kojeg sada ima )
    Fruktoza je postala nepopularna jer su ju povezali s izazivanjem pretilosti.

  50. #750

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Quote Originally Posted by buby
    naranča sa korom?
    i ja bih radila džem - ali sa fruktozom! primam vaše savjete (poželjno od voća kojeg sada ima )
    Fruktoza je postala nepopularna jer su ju povezali s izazivanjem pretilosti.
    Oprosti možeš li mi to pojasniti, naime mi kući dosta koristimo u kolačima i slično upravo fruktozu umjesto šećera jer sin(15g.) pokušava izbjegavati šećer upravo zbog malo viška kila..
    Odnosno, ajmo reći da smo na laganoj dijeti jer se pokazalo da ima malo povišen tlak.

Page 15 of 33 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •