Stranica 17 od 33 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1627

Tema: kruh iz pekača 2. dio

  1. #801
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    ...

    Bigu još nisam radila u najnovijem pekaču, htjela bi prvo isprobati preporučene recepte.
    U Alaski je ispadala super, valjda zato jer se kod nas u
    U Clatronicu, na žalost, to nije bilo baš lako izvedivo jer nema odgode za brzi program.
    ja imam pekač (iz Lidla bifinett) koji nema brzi program s odgodom. zato radim kruh s bigom na najobičnijem programu koji se kod mene zove Normal, (traje 3 sata i 10 minuta) i bude divan. pofotkat ću današnji pa priljepit ovdje kasnije.

    Citiraj anchi pp prvotno napisa

    anamar - palacinke od zobenog, ha? Nisam nikad probala sa zobenim, ali eto morat cu nesto - ostalo mi je skoro kilu brasna, organskog integralno :/
    ja ih radim bez jaja. samo zobeno, malo mlijeka, malo mineralne, naribam koricu od naranče i mmmmmljac. malo pečem deblje od običnih. te su mi najbolje za puniti slanim nadjevima i zapeći preliveno vrhnjem. uf. osijećam glad.

  2. #802

  3. #803

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj anamar prvotno napisa
    oooo mljac!
    Obožavam kukuruzni kruh!
    Daj, molim te, sve specifikacije, koliko čega na koliko dugo u kojem programu...?
    Super izgleda i nije onako zgusnut kako inače budu kuružnjaci, to je od bige?

    Anchi pp, ni meni brzi program baš i nije nešto. Puno mi je bolji neki normalni. Brzi koristim samo u frci s vremenom.
    Sad imam Moulinex xxl i Clatronic (dva! ), nakon što sam Alasku ubila krpom i godinu dana bila bez ikakvog pekača.
    Dobila na poklon C., a frend mi jako povoljno prodao M.
    Valjda sam toliko jako kukala za pekačem da su me svi ozbiljno shvatili.

    Najrađe bi Clatronic prodala, ali nemere, pokon od sveki.

  4. #804
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    to ti je kruh s bigom. ne znam više po čijem receptu imaš na onom topicu o bigi.

    ja stavim za bigu 200 g polubijelog brašna, 350 ml vode i 1/5 vrećice kvasa, da se muti oko 5 minuta.

    na to stavim još 150 g polubijelog, 150 g kukuruznog, žlicu-dvije pure, žlicu ulja i sol.
    okrenem na normal program za veliki kruh sa srednje pečenom koricom i stavim odgodu od 6, odnosno 10 sati (jer normal traje 3 sata).

    kruh nije zbijen, jer nema veliki udio kukuruznog brašna, ali se kukuruz fino osjeti, posebno zrnca pure.
    ponekad, da bude još finiji kruh ubacim i žlicu-dvije sezama.

  5. #805

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Prijavljujem još jedan ležeći Bifinett iz Lidla star točno tjedan dana.
    I 3 uspješna kruha (valjda sad neću prekinuti ovaj dobar niz )
    Pekaru u međuvremenu nismo trebali.

    Djeca oduševljeno jedu koricu koja je do sada redovno ostajala na tanjurima. MM samoinicijativno nakupovao brašna raznih.
    Ukratko, ja sam :D

    Do sada sam sve radila na brzom programu (traje cca 1:20) uz preporučenu količinu kvasca (nestrpljivi smo i loše planiramo )
    Kako na tom programu nema recepta za najobičniji bijeli kruh, malo sam modificirala neki sa zelenim paprom i bademima pa je prvi bio zeru preslan i nešto zbijeniji iako sasvim lijepo i ravnomjerno dignut. Drugi je već bio bez greške. U treći sam već utrpala i dio integralnog brašna - taj je bio najbolji.

    Hvala svima koji su davali savjete na oba maratonska topica - bili su vrlo korisni!
    Kruh s bigom mi je prvi idući izazov - čekam vikend.

    Knjižica recepata koje se dobiju uz bifinett je skroz dobra, ima u njoj svačeg: od čokoladnog kruha do onog s krumpirom. Ako me nešto baš oduševi stavit ću ovdje.

  6. #806
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Anchi pp, ni meni brzi program baš i nije nešto. Puno mi je bolji neki normalni. Brzi koristim samo u frci s vremenom.
    Sad imam Moulinex xxl i Clatronic (dva! ), nakon što sam Alasku ubila krpom i godinu dana bila bez ikakvog pekača.
    Ne, krivo si me shvatila! Ovaj brzi je ispao puno bolje od normalnog. :/
    Doduse, pomislila sam da je to moda zbog brasna - jer sam radila s novim brasnom (Podravka), pa sam danas napravila isti kruh s istim brasnom i sastojcima na normalnom programu od 3 sata i kusur, i nije ispao tako dobar.
    Jos cu napraviti jedan pokus - zamijesiti cu isti kruh, staviti peci na 3 sata ali staviti manje kvasca (cini mi se da se mozda prekvasa i onda kruh na kraju malo splasne), a ako se pokaze da ni to nije uzrok - onda cu se buditi u pol 6, ukljuciti pekac i vratiti se u krevet jer mi brzi program nema odgode.

  7. #807

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    meni je express program super. Na bifinettu je uz (skoro) svaki program moguće izabrati opciju brzo kad se bira jačina korice, ali postoji i poseban brzi program - taj neki express.

    No, moram se malo hvaliti, nemojte zamjeriti - još sam pomalo euforična
    Ovo je polubjeli pečen na tom programu, unutra je (po meni) baš lijepo rupičast - taman koliko treba.
    (boje su malo čudne, slikano je mobitelom)

    Prema mojim uputama lopatice se mogu izvaditi prije zadnjeg dizanja, pa ja tako i napravim. Tako da u cijeloj štruci ispadnu cca 2 felerične šnite.

  8. #808
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    tina, fantastično izgleda?

    koji je to recept, meni tako izgleda kad pravim onaj litalin, s mlijekom i jajima

  9. #809
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj tinars prvotno napisa
    meni je express program super. Na bifinettu je uz (skoro) svaki program moguće izabrati opciju brzo kad se bira jačina korice, ali postoji i poseban brzi program - taj neki express.

    No, moram se malo hvaliti, nemojte zamjeriti - još sam pomalo euforična
    Ovo je polubjeli pečen na tom programu, unutra je (po meni) baš lijepo rupičast - taman koliko treba.
    (boje su malo čudne, slikano je mobitelom)

    Prema mojim uputama lopatice se mogu izvaditi prije zadnjeg dizanja, pa ja tako i napravim. Tako da u cijeloj štruci ispadnu cca 2 felerične šnite.
    Kruh odlicno izgleda i fotke su lijepe.

    Meni je taj ekspres kruh ispao jednako tako lijepo i bio je bas fiiiiin!!!

  10. #810

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Bjelovar
    Postovi
    320

    Početno

    tinars, kruh ti stvarno izgleda prefino.

    Moj je neki emsa i zadovoljna sam. I brzim i dugim programom.

  11. #811

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Hvala na pohvalama.
    Citiraj apricot prvotno napisa
    tina, fantastično izgleda?

    koji je to recept, meni tako izgleda kad pravim onaj litalin, s mlijekom i jajima
    ništa jaja ništa mlijeko.

    u ovom konmkretnom je
    3 dl vode,
    4 žlice ulja
    2,5 žličice smeđeg šećera, 2 soli (ovo je iz glave, više nisam ziher)
    540 g brašna 850
    2 žličice kvasca
    Ništa drugo.

    Na programu od 1:20 bez odgode. Prije zadnjeg dizanja nabrzinu sam izvadila lopatice.

    I to je to. Prefino, čak i samo s marmeladom. Morat ću i nju počet sama raditi.

    Boja je čudna zbog mobitela. Uživo nije tako žut, a ni ona crvena iza nije tako crvena )


    Miris je pomalo pekarski, P je rekla da ga ubuduće malo smanjim pa moram probat napraviti bigu. Možda večeras.

  12. #812

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    i ja se pridružujem pohvalama, stvarno lijepo izgleda.

    moj brzi je otprilike takav, al' kad ja volim da su veće rupice - komplicirana, jel'
    ja još uvijek nisam uspjela uhvatiti točno vrijeme za izvaditi lopatice, iako mi to i nije opcija baš često jer uglavnom radim kruhove s odgodom preko noći
    volim kad nas probudi miris kruha, a i struja je jeftinija


    sinoć sam morala raditi brzi, nisam skužila da je mm za ručak smlatio sav kruh
    bigu pomičem za večeras

    anchi pp - je, krivo sam te skužila, ne čitam pažljivo sorry

  13. #813

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    moja danasnja 2 kruscica...

    http://public.fotki.com/angelina2/kruh/

  14. #814

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Hm...brzi program..
    Moj pekač ima brzi program od 1:40 ali sam ja u njemu večera spekla ciglu.
    Stavila sam na 400 grama brašna jednu malu mjericu diga...
    Vode i ulja kao i inače...
    NIšta se nije diglo...baš ništa.
    U čemu je štos, jel imate ideju???

  15. #815
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj tinars prvotno napisa
    Prije zadnjeg dizanja nabrzinu sam izvadila lopatice.
    Dakle, nikad mi nije palo na pamet izvaditi lopatice dok nisam ovo pročitala :? :?

    I onda sam jučer izvadila, pekla sam jedan brzinski za prijateljicu kojoj sam išla u goste ,
    izvadila lopatice da nema ogromne rupetine i šta se desilo - nikako kruh izvaditi iz kalupa :? .
    Lopatice samo ispadnu skupa sa kruhom, ali bez lopatica se zaljepilo za one čelične nosače.

  16. #816

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    I onda sam jučer izvadila, pekla sam jedan brzinski za prijateljicu kojoj sam išla u goste ,
    izvadila lopatice da nema ogromne rupetine i šta se desilo - nikako kruh izvaditi iz kalupa :? .
    Lopatice samo ispadnu skupa sa kruhom, ali bez lopatica se zaljepilo za one čelične nosače.
    auuu
    to ni meni nije palo na pamet, ali sad mi zvuči logično
    ipak su te miješalice non-stick a nosači baš onako golo željezo

  17. #817

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    anchi, nisam imala nekih problema s vađenjem :?
    Ja ga ostavim par minuta u kalupu pa kalup okrenem i kruh istresem. Treba ga dobro prodrmati, ali isto mi je i s lopaticama. Štoviše, jedna lopatica ima navuku zalijepiti se za nosač pa mi ga je tako još teže izvaditi.
    BTW ne bi ni meni palo na pamet vaditi lopatice nego sam pročitala u uputama.

  18. #818

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    navuka=navika

  19. #819
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    mandy, monax, recept za kroasane skinut je tu sa foruma, ali ne znam ciji je pa cu ga prepisati , ako neko prepozna svoj recept neka javi

    kroasane,
    1 jaje, 225 ml mlijeka, 60 gr maslaca, 1 zlicica soli,1 zlicasecera,400gr brasna, nepuna vrecica kvasca- program mijesenje i dizanje, a kad je gotovo oblikovati, puniti po zelji, premazati jajetom, posuti susamom, itd i peci 18-20 min na 190,ili dok porumeni. Odlicni su, isprobano!

  20. #820
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Hm...brzi program..
    Moj pekač ima brzi program od 1:40 ali sam ja u njemu večera spekla ciglu.
    Stavila sam na 400 grama brašna jednu malu mjericu diga...
    Vode i ulja kao i inače...
    NIšta se nije diglo...baš ništa.
    U čemu je štos, jel imate ideju???
    Meni je brzi program 2 i pol sata, a u svojoj naivnosti sam vjerovao da je i na ostalim strojevima isto tako. Kad u mojem receptu vidiš "brzi program" samo potraži neki program približnog trajanja dva i pol sata i bit će OK.

  21. #821

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Hm...brzi program..
    Moj pekač ima brzi program od 1:40 ali sam ja u njemu večera spekla ciglu.
    Stavila sam na 400 grama brašna jednu malu mjericu diga...
    Vode i ulja kao i inače...
    NIšta se nije diglo...baš ništa.
    U čemu je štos, jel imate ideju???
    Na brzom programu na 540 g brašna stavim 2 pune male mjerice kvasca. Nije mi se do sada uleknuo pa pretpostavljam da je tvojih mjericu na 400 g brašna malo premalo za brzi program :?
    Da probaš s dodati još pola mjerice?

  22. #822

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Nisam napisala, moj brzi je isto ispod 2 sata. Nisam 100% sigurna, ali čini mi se da je možda i kraći od tvog. Čini mi se da na njemu ima samo 2 dizanja, a na normalnom 3.

  23. #823

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    [quote="Davor"

    Meni je brzi program 2 i pol sata, a u svojoj naivnosti sam vjerovao da je i na ostalim strojevima isto tako. Kad u mojem receptu vidiš "brzi program" samo potraži neki program približnog trajanja dva i pol sata i bit će OK.[/quote]


    Aaaaa...ja sam ovo pročitala nakon što sam stavila peći
    Nego...ok..dakle..u mene je 1:40 i tu bio išle cca dvije merice kvasa...ok..pokušat ćemo i tako, ako ne valja opet će se koke gostiti

    Inače, taj tvoj brzi je ekvivalent mom NOrmalu, koji traje 3 sata.A integral je 3:40..i btw...u zadnje vrijeme cca 5-6 kruhova, koje pečem od cca 500 grama brašna u omjerima 180/200 čistog bijelog(T-550) a ostatak cca 200/250 crnog i 150 cca raženog i grahama miješano..pa na odgodu pa na integral...kruhovi su fantastični...najbolji do sada..sa predivnim rupicama i hrskavom koricom a sce s jedva jednom mjericom kvasa..
    Ulja cca 2 žlice,vode cca 250 i tri šake zrnja

  24. #824

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj tinars prvotno napisa

    Na brzom programu na 540 g brašna stavim 2 pune male mjerice kvasca. Nije mi se do sada uleknuo pa pretpostavljam da je tvojih mjericu na 400 g brašna malo premalo za brzi program :?
    Da probaš s dodati još pola mjerice?
    da..probat ću svakako..ipak ponekad treba nabrzaka ispeći kruh...kad nas pogrešno pobrojim ili ispadne bolji nego su se nadali pa navale jesti
    Teoretski, to je Di-Go kvas(instant)..ako je vjerovati reklamama ne bi mu trebala ni minuta dizanja već u tijesto pa u rernu...tako su ga reklamirali nekad... :?
    Nisam brojala koliko puta mijesi i diže ali sam primjetila da je cijeli ciklus topliji..

  25. #825

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    provjerila sam sad: brzi (tj Expres, u engleskim uputma Super Rapid) program za 1000g kruha traje 1:20 h.
    15 min gnječi
    20 diže
    45 peče

    Normalni traje 3:05 u varijanti brzo 2:20
    Rahli (French): 3:18 brzo 2:25
    Puno zrno (integralni): 3:25 brzo 2:30

    razlika između običnih i brzih je u predgrijavanju kojeg kod brzih nema i duljini dizanja.
    Razlika između programa je u duljini i broju dizanja.

  26. #826

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Ja nemam te opcije brzo...imam samo sve što si navela uz odabir boje kore..a razlika je u cca 5 minuta od light, pa 5 minuta dulje za midium,pa 5 minuta za dark...ili tako nekako...
    Inače..ništa drugo nemam...

  27. #827

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    jel imaš u uputama neku tablicu s trajanjem programa po fazama?
    Vjerojtno su prilično usporedivi.

  28. #828

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Ne, toga nema nigdje..
    U uputama nema a nema ni u PDF uputama odnosno receptima koje sam skinula ovdje jer ih je negdje netko stavio.
    Samo odokativno znam koliko mi traje miješenje i dizanje..ali još nisam sve popamtila..
    Čuj, koliko para toliko muzike...malo para pa malo i uputa

  29. #829
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Danas mi se desila zona sumraka! Stavila sam sinoc sve sastojke u pekac, ukljucila odgodu da kruh bude gotov u 7, isto kao i svaki dan, ali od kruha ni k!!!???? :shock:
    Nije se promijesalo, nista! Ni malo! Sastojci u slojevima kako sam ih stavila - kvasac lijepo na vrhu! A pekac odradio svoje, jos je vruc, tajmer na 0:00!!!
    Speklo se je, ali nema kruha - samo peceno brasno, sjemenke i kvasac!

    Srecom, imala sam vremena napraviti drugi na brzom programu. Lopatice su se pocele okretati i kruh je napravljen. Ali, sta se desilo? Kako je moguce da se lopatice ne okrecu? :?

  30. #830

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    anci to se meni desilo s jednom lopaticom, nisam je dobro pričvrstila i jedan mali dio kruha mi je ostao nepečen,moraš paziti da dobro gurneš lopaticu i onda je probaš zavrtjeti da budeš sigurna
    tinars ja isto imam Biffinet, s kojim brašnom radiš na expresu,piše neki 405, to bi trebalo biti skoro pa oštro, ja sam jutros stavila polubijelo, javljaju mi ukućani da je upola manji nego kad pečem na normal ili rahlo

  31. #831

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    anci to se meni desilo s jednom lopaticom, nisam je dobro pričvrstila i jedan mali dio kruha mi je ostao nepečen,moraš paziti da dobro gurneš lopaticu i onda je probaš zavrtjeti da budeš sigurna
    tinars ja isto imam Biffinet, s kojim brašnom radiš na expresu,piše neki 405, to bi trebalo biti skoro pa oštro, ja sam jutros stavila polubijelo, javljaju mi ukućani da je upola manji nego kad pečem na normal ili rahlo

  32. #832
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Danas mi se desila zona sumraka! Stavila sam sinoc sve sastojke u pekac, ukljucila odgodu da kruh bude gotov u 7, isto kao i svaki dan, ali od kruha ni k!!!???? :shock:
    Nije se promijesalo, nista! Ni malo! Sastojci u slojevima kako sam ih stavila - kvasac lijepo na vrhu! A pekac odradio svoje, jos je vruc, tajmer na 0:00!!!
    Speklo se je, ali nema kruha - samo peceno brasno, sjemenke i kvasac!

    Srecom, imala sam vremena napraviti drugi na brzom programu. Lopatice su se pocele okretati i kruh je napravljen. Ali, sta se desilo? Kako je moguce da se lopatice ne okrecu? :?
    Meni se to desilo 2 puta, jednom sam zaboravila staviti lopaticu i isto ujutro :shock:
    a drugi put sam lijepo sve programirala i nisam stisnula ON

  33. #833

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Čuj, koliko para toliko muzike...malo para pa malo i uputa
    Onda ja stvarno moram bit zadovoljna - 333 kn i nije neko brdo para. Ali sam morala angažirati starce da mi ga kupe čim se Lidl otvorio - da nije bilo njih, ne bi bilo ni pekača. Dok su došli do blagajne ostali su samo uspravni. Vjerojatno pola sata kasnije nij ebilo ni njih.
    A i mandy moram zahvaliti, možda ne bih ni primijetila akciju da nije bilo nje
    Citiraj mandy prvotno napisa
    tinars ja isto imam Biffinet, s kojim brašnom radiš na expresu,piše neki 405, to bi trebalo biti skoro pa oštro, ja sam jutros stavila polubijelo, javljaju mi ukućani da je upola manji nego kad pečem na normal ili rahlo
    prvi sam radila s glatkim T550 (baš zbog tipa brašna sam modificirala onaj recept s paprom i bademima iz knjižice). Taj je bio najzbijeniji i preslan, ali daleko od cigle. Uz smanjenu količinu soli ispao je super. Kasnije sam radila i s 850 i s mješavinom. Svi su mi OK. Doduše, niti jedan nema rupice veličine prsta, ali to ni ne volimo. Mislim da ovi na kratkom programu jednostavno moraju biti nešto manji i gušći - puno kraće se dižu. Valjda zato ne propadaju ni uz dosta velike količine kvasca.

    No, da ne duljim, ja uglavnom radim ovako:
    300 ml vode
    4,5 vž ulja
    3 mž šećera
    2 mž soli
    540 g brašna (550 ili 850, isprobano je dobar s oba)
    2 mž kvasca
    stavim na 5, 1000g, tamniju koru i piči.

    Radila sam ga i s mješavinom kad mi je ponestalo brašna:
    250 g T550
    200 g T400
    100 g integralnog
    malo sam podebljala šećer i kvasac i isto je bilo OK

    Jučer sam prvi puta ubacila sjemenke i ovaj put nisam skroz zadovoljna - digao se, bio je baš ukusan (malo je vukao na neki čudan kolač), ali se jako mrvio i bio je pomalo packast. No, sinak mi je pomagao, bit će da smo nešto krivo odvagnuli.


    Nego, mandy, jel mi možeš napisati kako ti radiš?
    Ja sad tu bacam savjete, a isprobala sam samo 2 programa - fakat se malo glupo osjećam .

  34. #834

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    Nego, mandy, jel mi možeš napisati kako ti radiš?
    Ja sad tu bacam savjete, a isprobala sam samo 2 programa - fakat se malo glupo osjećam
    i ja sam samo isprobala normal (obično i sa odgodom) i rahlo (ovaj bude ok), po receptima iz knjižice, samo uvijek stavljam maslinovo ulje

  35. #835

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    ma u lidlu cijela hrpa pekaca ostala...

    i ja sam kupila, i moji doma al ih ima...

  36. #836

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Bit će da zaraza nije stigla do vas?

  37. #837

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Citiraj mandy prvotno napisa
    Nego, mandy, jel mi možeš napisati kako ti radiš?
    Ja sad tu bacam savjete, a isprobala sam samo 2 programa - fakat se malo glupo osjećam
    i ja sam samo isprobala normal (obično i sa odgodom) i rahlo (ovaj bude ok), po receptima iz knjižice, samo uvijek stavljam maslinovo ulje
    A brašno i kvasac stavljaš točno kako piše u knjižici?

  38. #838

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    brašno i kvasac po receptu, 2x sam radila na odgodu i narastao za 1/3 više nego bez odgode; ali mi ovaj expres ne ide, javili su mi od doma da se uopće nije digao sa polubijelim brašnom, sve ostalo po receptu; imam slike pa ti stavim rahlo popodne

  39. #839

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Može, hvala!

  40. #840
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Teoretski, to je Di-Go kvas(instant)..ako je vjerovati reklamama ne bi mu trebala ni minuta dizanja već u tijesto pa u rernu...tako su ga reklamirali nekad... :?
    Digo je suhi instant kvasac. Postoje svježi, suhi i suhi instant kvasci. Svježi je OK jer je sam po sebi živ i jedina mana mu je što se ne može dugo skladištiti. Suhi je manje/više isto što i svježi samo je dehidriran i potrebno ga je pažljivo rehidrirati prije upotrebe, a osjetljiv je na sve: toplu vodu, hladnu vodu, brašno ... jako grintavi kvasac. Suhi instant kvasac se proizvodi u zrncima koja su pripremljena tako da se uredno rehidrira i u nepovoljnim uvjetima i većina kvaščevih gljivica preživi taj postupak - čak i ako ga se zvekne direktno na brašno i zalije hladnom vodom.

    Kvasac nije prašak za pecivo, nego kolonija živih organizama, kvaščevih gljivica. Kod uzgoja kvasa (biga) se njihov broj uveća, ali koliko se sjećam do najviše 3 puta - ne više. Kvaščeve gljivice iz bige su nešto živahnije od friško rehidriranog kvasca i dobro podignu kruh unatoč manjem broju, a takav kruh puno bolje miriši i zato takve kruhove najviše volim.

  41. #841

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Davorfe, netko je ovdje pitao zašto je biga zdravija za organizam nego kvasac sam po sebi ako je i biga na koncu opet mutirani kvas

  42. #842
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    U jednoj vrećici kvasca nalazi se 7 grama kvasca, a u bigu ide manje od pola grama. Čak i kada se taj kvasac umnoži 3 puta dolaziš na efektivno 1 i pol gram kvasca. Razlika je više od 4 puta. Uostalom, razliku možeš i nanjušiti.

  43. #843

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    A joj, tek sada vidim u gornjem tekstu tipfeler na tvom imenu..sorry...
    Ok ..sad mi ej jasno..nisam uopće o tome razmišljala na taj način, a i evidentno je da nisam

  44. #844
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Jucer sam nakupovala neke sjemencice za kruh, pa i posije.
    Koristite li posije i u kojem omjeru?

  45. #845
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ne. Posije su samo prazna vlakna koja su vjerojatno OK za prehranu pretilih odraslih, ali nisu nikako dobre za malu djecu. Koristim pržene klice.

  46. #846

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    kruheki

    evo mojih primjeraka sa Biffinetom: prve 3 slike su sa programom rahlo, brzo, 2h20min, a druge 3 sličice pod nazivom expres fijasko, program expres 1h25min po tinars receptu (ali očigledno nije do recepta, nego do kuharice );vratila sam se programu rahlo sa brašnom 850, očigledno još nisam spremna za varijacije

  47. #847

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Mandy, tebi ne ide ekspres, a meni loše ispadaju na rahli

    da ne ispadne da se samo hvalim, jutros sam u pekaču našla jednu zelenu 8) ciglu.
    Radila sam recept s bigom, ubacila malo bučinih sjemenki i za onu proizvoljnu masnoću uzela žlicu bučinog ulja. Ispala je zelena cigla koju sam jedva izvukla iz pekača - opet mi se zaljepila lopatica, a kora je bila tako tvrda da se sve lijepo zablokiralo i ni mrdac. No, ja sam ipak bila upornija od nje pa sam ju uspjela izvući.
    Kruh izgleda skroz neobično, okus je fora, ali je kora ispala skoro nejestiva. Stavit ću sutra sliku, nadam se da će se vidjeti boja.

    Već drugi put mi se slična stvar događa na rahlo+brzo, neću više koristiti tu kombinaciju.

  48. #848

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    na rahli=na programu "rahli"

  49. #849

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    mandy pa po kojem receptu radis taj rahli? zakaj ti korica tako blijeda...? si vidila moj? isto na tom programu

  50. #850

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Angelina, i moji su prilično blijedi odozgora.
    Na kojem ti radiš? korica ti je stvarno lijepa!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •