Stranica 18 od 33 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

  1. #851

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    stavim na 5-rahlo, ali brzo, pa zato ispadne blijeda korica, a kad stavim na 5-rahlo, tamna korica ispadne super (još sam u fazi istraživanja); jeste li isprobali još koji recept, ne da mi se istraživati zbog straha od neuspjeha, više volim vaša iskustva (doduše sam otkrila da cigla može poslužiti i kao hladno oružje ); sa bigom mi se sito ne da experimentirati, ovako mi je jednostavnije , sve strpam prije posla , bude gotovo taman djeci za marendu ( a šta ću kad sam lijena )

  2. #852

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    ček ček...
    što nije 2=rahlo, 5=ekspres?
    Ajd ponovno (ja sam plavuša )

  3. #853

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    ajme pardon ,u pravu si, rahlo je 2, express 5 (nisam plavuša, al eto )

  4. #854

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    ja stalno isprobavam, ali se vrtim oko onog svog modificiranog recepta koji tebi nije uspio i Davorovih s bigom. Mami me onaj čokoladni iz knjižice, al zapravo ne znam hoće li biti dovoljno "kolačast" (zapravo ne volim kolače od diznog tijesta - radije jedem kruh).

  5. #855

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    ajme ja isto obožavam kruh, mene mami onaj sa pancetom, netko je sa foruma ubacio recept, za djecu ću probati pizza-kruh, a i one kroasane od a72, ovaj vikend ( u prethodne 2 trudnoće sam dobila po 11kg, čini mi se da ću u ovoj 22 )

  6. #856

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    ja sam sve svoje kile viška natukla kad nisam bila trudna i još ih slažem

    spremam se zamijesiti krafne, vidim da ima više novih recepata - trebat ću se odlučiti.

  7. #857

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    recept iz knjizice klasican kruh i 2 rahlo i srednja korica...nekad stavim tamna ali ispadne skoro pa jednako

  8. #858

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    ma u lidlu cijela hrpa pekaca ostala...

    i ja sam kupila, i moji doma al ih ima...

    Ma u kojem LIdlu ????

  9. #859

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Pretpostavljam u Koprivnici.
    U Škorpikovoj (ZG) provjereno nije ostao niti jedan jedini.

    Neću stavljat slike malog zelenog jer su boje sasvim drugačije nego uživo. Ali pojeo se cijeli i bio je baš :mljac. Pokušat ću ga idući puta ispeći na nekom drugom programu.

  10. #860

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    u kc i vž...
    idem danas u kc pa cu bas vidjeti jel ih ima jos

  11. #861
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Gospić? Labin?

    Uzgred, Alaske ima u Metrou za ~330 kn. Trenutno im je na akciji Clatronic za ~450 kn i znam da je OK, ali bih ipak prije kupio Alasku.

  12. #862

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    u kc i vž...
    idem danas u kc pa cu bas vidjeti jel ih ima jos
    kako neposlovno od njih...
    u ST sve se prodalo isto jutro do 8 ipo...
    i umjesto da povuku višak koji im ne ide u drugim gradovima.....

    baš blesavo

  13. #863

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    izgelda da su povukli u druge gradove...nema u kc ni jednog vise...

    pa to i je kod njih...ako enma pitas a oni ti povuku od tamo di ima....

  14. #864

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    ja pitala na besplatni telefon...
    kaže da će bit opet akcija ali ne znaju kada..

  15. #865
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja imam clatronic i ok je.Mislim, nije nešto pregenijalan(recimo kod te zapečenost i nema baš neke razlike), ali ispadne ok neki standardni kruh( miješani, kukuruzni, s integralnim).

  16. #866

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Ispekla sam s odgodom integralni u Moulinex...savršen je..
    Razlika je za tri klase od Vivaxa...što nikako ne znači da u Vivaxu kruh ne valja, dapače...
    Sve tri boje kore su jače u M. nego u V....tako da je dark korica zaista hrskava i deblja..
    Kruh do 500grama brašna ima jednako zapečenu gornju koru kao i bočne...za više od toga ne znam

  17. #867

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    I znate šta...

    Nisam znala da če me miris pečenog kruha u kući ovako oduševljavati :D
    Ne vjerujem da ću ikad više kupiti kruh u trgovini

  18. #868
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    I znate šta...

    Nisam znala da če me miris pečenog kruha u kući ovako oduševljavati :D
    Ne vjerujem da ću ikad više kupiti kruh u trgovini
    Da i mene a najbolje mi je kad se ujutro probudim u 7 i sva kuća miriše na svježi kruh. Tad bih najradije džem na topli kruh..
    Ja nemam dugo pekač, nekih 2-3 mjeseca i nekupujem više kruh.
    U sub. sam radila brzi kruh i zaista je brz za 1.20 moulinex Nije se mrvio više nego inače a recept iz knjižice što dođe uz pekač.

  19. #869

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Eeeeeeee..dobra strana Moulinexa je brzti program na sva tri prva programa...
    Jučer sam ispekla brzi kruh polubijeli i ispao je super

  20. #870

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    ZG, Dubrava
    Postovi
    9

    Početno

    poz.

    ja sam kuopio Bifinett u Kninu, al nisam dobio onu knjizicu sa receptima, pa ako ima neka dobr dusa da mi posalje

  21. #871

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Jel ležeći?
    probat ću se sjetit pa ti skenirati recepte i onu tablicu s trajanjem programa.
    podsjeti me ako se ne javim idućih dana. I pošalji e-mail adresu na pp.

  22. #872

    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    33

    Početno

    zna li netko može li se u pekaču ispeći onaj vlažni kruh, ne znam kako se zove, ali jako fino miriši. Bude upakiran u prozirnu ambalažu i stoji tamo gdje je zdrava hrana, a ne na polici s kruhovima. Ne mogu nigdje naći na forumu

  23. #873
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Vjerojatno misliš na Schwarzbrot ili pumpernickel. Većina recepata na netu ti je, nažalost, promašaj, a najbliže rezultatu je "friendship bread" koji je pak najsličniji kruhu sa starom bigom.

  24. #874
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Mi uvijek radimo kruh s mlijekom, jer nam najviše odgovara tako mekani kao pecivo.

  25. #875
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Nego, imam Moulinex 2000 i zanima me koja je maksimalna količina brašna koju mogu staviti u pekač da se ispeče najveći kruh koji moj pekač može ispeći?

  26. #876
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Tinaka, to ti sigurno pise u uputama.

  27. #877
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Jucer sam radila slatki kruh.

    Jako je fini, to mu dodje ko neka pinca ili kuglof (nisam strucnjak, nisam to nikada radila).
    Ne pise koliko jaja - ja sam stavila 3 (toliko sam ih imala doma).

  28. #878
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Tinaka, to ti sigurno pise u uputama.
    Na žalost, ne piše. A i neke stvari mi u onim prevedenim uputama nisu baš bile jasne, pa sam na sreću išla kontrolirat u originalne upute i našla sam nekoliko grešaka u prijevodu.

  29. #879

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Pa dobro jel ti ima oznaka na ekranu o gramaži koju može peći??
    Meni je na ekranu 750 i 1000 grama a to je cca 500 do 700 grama brasna

  30. #880
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Pa dobro jel ti ima oznaka na ekranu o gramaži koju može peći??
    Meni je na ekranu 750 i 1000 grama a to je cca 500 do 700 grama brasna
    Upravo si mi odgovorila, hvala
    Naravno da ima, na ekranu piše 500, 750 i 1000, al nigdje mi nije pisalo kolko je za tih 1000g potrebno brašna.

  31. #881

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    pa čuj

    treba pponekad i sinapse uključiti
    450 grama brašna + cca 240 vode + neko ulje ili margarin...ispadne kruh od cca 65o -700 grama...i tako redom

  32. #882
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Vlasnice Moulinexa koje imate program za francuski kruh - da li ga koristite?
    Primijetite li razliku?

  33. #883

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ja ga koristim štreberski - kad piše u receptu
    ne vidim neku bitnu razliku između njega i broja 1, osim što za francuski traje 20 minuta duže
    onaj seljački kruh od kojeg sam stavila sliku ja na tom programu pečen

  34. #884

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Vlasnice Moulinexa koje imate program za francuski kruh - da li ga koristite?
    Primijetite li razliku?

    jučer sam pekla polubijeli na frenč rapid i ništa razlike ne vidim

  35. #885

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Moram prijaviti uspješni, fini raženi kruh. :D
    Večeras ga ispekla, uživancija jedna. Odmah smo svaki smlatili po jednu šnitu još onako toplog s maslacem.
    Sad sjedim i zdihavam.

  36. #886

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    a di je recept za to čudo ??? :?

  37. #887

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    stiže i recept
    sinoć nisam stigla, krevet me preglasno zvao

    za 1000g, program 3 integralni, 3:42

    405 ml vode
    1 v. mjerica ulja
    2 m. mjerice soli
    1,5 v. mjerica šećera
    2,5 v. mjerica mlijeka u p.
    330 g bijelog brašna
    165 g integralnog brašna
    165 g raženog brašna T 1250
    2 m. mjerice kvasca

    baš mi je k'o "pravi iz dućana" raženi okusom
    evo i slikica
    Radila sam prije jedan raženi s nekom kupovnom smjesom od Rösselmühlea. Taj je bio toliko kiseo da ga se nije moglo jesti. :?

  38. #888

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Izgleda ti fenomenalno...
    Sad sam se sjetila da mi je kruh s raži uvijek bolji kad ubacim malo Grahama unutra, nego kad je sama raž...kako sam to uspjela zaboraviti nije mi jasno

  39. #889

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,357

    Početno

    Moja bebica mi ne da da pročitam cijeli topic pa vas pitam- zašto mi kruh ispadne jako tvrd (da, baš kao cigla )?

  40. #890
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    pa čuj

    treba pponekad i sinapse uključiti
    450 grama brašna + cca 240 vode + neko ulje ili margarin...ispadne kruh od cca 65o -700 grama...i tako redom
    Je, lako tebi govoriti, a za nekog ko je napravio prvo tijesto u životu u tom pekaču, umjetnost je uopće govoriti o tome.

  41. #891

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno



    ja točno znam kako ti je ali me to ne spriječava da se pravim pametna

    negooo...evo ja danas kupila u Tommya gotovu smjesu za kruh sa sjemenkama..i baš me zanima kakav će ispasti u pekaču...

    slijedeći tjedan počinjem s bigom eksperimente....a pitanje iznad, zašto je tvrd...

    ili previše lošeg brašna(loši omjeri i premalo glutena) ili previše kvasa..ili premalo vode..uglavnom zbilja pojma nemam...svašta je i meni bio razlog a uklanjala sam probleme jedan po jedan

  42. #892

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Update...

    kruh od gotove smjese je fenomenalan...i baš takav ja hoću dobiti ali zajeb...nikako da ispadne isti..
    MORAM NAPOMENITI ...ne solite, smjesa je već zasoljena

    Znalci, u sastavu gotovog tjesta stoji da se sastoji od


    pšenično brašno
    raženo brašno
    sjemenke suncokreta
    sjemenke lana
    sjemenke sezama
    zobene pahuljice
    kuhinjska sol,

    GLUTENSKO BRAŠNO ??????
    i tvar za tretiranje brašna(štogod to bilo)

    ono što sam našla o glutenksom brašnu jest da potpomaže dizanje mekoću i sve ostalo...ali šta se smatra pod tim i GDJE TO IMA ZA KUPITI..???

    I da li je GUSTIN bogat glutenom ???

  43. #893

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    gustin je škrobno brašno
    ako je kukuruzni škrob, nema glutena
    ako je pšenični, ima

    glutenskog brašna ima za kupiti u Mercatoru, proizvodi ga Primavita
    http://www.mercator.hr/trgovina/sezn...dcatalog=P4346
    treće od dolje na popisu

    ali raditi kruh s njim mi je malo skupi sport, košta 40tak kuna kila :shock:


    čiju si mješavinu to bila kupila?
    ja sa svojom za raženi nisam uopće bila zadovoljna

  44. #894

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    E ovako, koliko sam našla po netu s njim se kruh ne radi već se dodaje cca 5% na cijelu količinu..pa onda to i ne ispadne skupo.
    Ovo me zanimalo isključivo zbog raznih integralnih i raženih kombinacija koje nisu loše ali znam da mogu biti i bolje a ja ih obožavam, ne jedem ih puno ali kad jedem volim upravo to.
    Ja sam kupila POdravka mješavinu za kruh sa sjemenkama..i kruh je naprosto genijalan.S tim da sam na 30 dkg cca dkg mješavine ubacila još do 6-10 dkg bijelog glatkog, jer pečem male štruce pa da mi taman jedno pakiranje od kila potraje za tri kruha.Inače je za dva kruha od cca 700 grama.I dodala sam još suncokretovih špica.

  45. #895

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ah, kajjaznam
    radim domaći kruh baš zato da sam sigurna kako u njemu nema kojekakvih tvari za rahljenje, boju, tretiranje

    onda mi se razne gotove smjese ne uklapaju u shemu... komplicirana, znam

  46. #896

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Ma i ja sam za domaće bučkuriše pa kako izspadnu, ali ovo sam kupila eto da vidim kako je...
    Namjera mi je postići kruh sličan ovome, a čini mi se da bi onaj gluten mogao pripomoći...ovako kad radim integralno ili raženo moram stavljat dosta veliki udio bijelog a to mi nije to.

  47. #897
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    glutenskog brašna ima za kupiti u Mercatoru, proizvodi ga Primavita
    Vrebam ga zadnjih par mjeseci i nije ga bilo. Koristim ga kao instant seitan: samo dodaš vodu.

  48. #898
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja sam pekla panettone u pekacu, ispao je mljac. Jos uvijek mljackam...

  49. #899
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Po kojem receptu?

  50. #900

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Ja sam pekla panettone u pekacu, ispao je mljac. Jos uvijek mljackam...
    ajme, je li recept iz knjižice pod "slatki kruh" ili neki tvoj, obožavam panettone, pogače i sve slično

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •