Stranica 20 od 33 PrviPrvi ... 10181920212230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

  1. #951
    djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    vinkovci
    Postovi
    202

    Početno

    ako su dobre proslijedi mi ga pa da se i ja spasim
    vrijeme je da pocnem jesti opet fini kruh

  2. #952

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    ljuta sam ko pas...
    Teta u Mercatora na info pultu dala mi je info da imaju glutensko brašno , no naravno da ga nemaju...ona je krivo razumjela šta meni treba, shvatila je da mi treba bezglutensko...

    Bez veze...
    Sve mi se čini da ću morati tražiti veze po pekarama...

  3. #953
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Upozorio sam te...
    Mi sm se baš lijepo navukli na instant seitan, kad ono...

  4. #954
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Da li svi Moullinexovi imaju program za francuski kruh?
    On malo dulje peče i dobijem lijepu glatku koricu.
    Osim danas. Katastrofa!

    Grbavo i popucalo! Kao da nije bilo dovoljno vode, a stavila jednako kao i inace.

    Da li jos netko pece na tom programu? Kakva su iskustva?

  5. #955

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Upozorio sam te...
    Mi sm se baš lijepo navukli na instant seitan, kad ono...

    A jesi...ali ja sam bik
    Ovako. zvala sam Advent d.o.o. koji je zastupnik i kaže da ga neće biti cca 2 mjeseca ...razlog:-zadnja naručena tura nije stigla iz Češke a naručuju svaka 4 mjeseca .

  6. #956

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Da li svi Moullinexovi imaju program za francuski kruh?
    On malo dulje peče i dobijem lijepu glatku koricu.
    Osim danas. Katastrofa!

    Grbavo i popucalo! Kao da nije bilo dovoljno vode, a stavila jednako kao i inace.

    Da li jos netko pece na tom programu? Kakva su iskustva?

    Pekla i bilo mi super...jučer sam pekla na turbo brzom programu mliječni bijeli kruh iz knjižice, pekao se sve skupa 1:20 i ispao savršen i danas je sasvim mekan i vlažan.Doduše ide unutra 3 žličice kvasa ali eto..

  7. #957

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    12

    Početno savjet

    Evo nakon višednevnih pokušaja i neuspjeha , kad mi je već došlo da zašvijučem pekač kroz prozor i još ni sama ne znam što, znači, iz iskustva vam savjetujem:


    PROMJENITE BRAŠNO JER NE VALJA

  8. #958

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    ma daaaaj...zbilja

  9. #959

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    12

    Početno

    e pa ništa me u životu nije ispreskakalo ko taj pekač. Kupima ja pekač (XXL) i vrećicu brašna (5kg) i sretna kući, kad onda nastaše muke. Nikako, nikako i nikako speć kruh. Kad sam potrošila sve to brašno i odlučila baciti pekač kroz prozor nešto mi nije dalo mira nego ja u dućan po novo brašno i spečem kruh ko iz snova :D

  10. #960
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj ivanag prvotno napisa
    e pa ništa me u životu nije ispreskakalo ko taj pekač. Kupima ja pekač (XXL) i vrećicu brašna (5kg) i sretna kući, kad onda nastaše muke. Nikako, nikako i nikako speć kruh. Kad sam potrošila sve to brašno i odlučila baciti pekač kroz prozor nešto mi nije dalo mira nego ja u dućan po novo brašno i spečem kruh ko iz snova :D
    koje si brasno upotrebljavala? Meni do sad super sa bilo kojim!

  11. #961

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    12

    Početno

    sve ono što je završilo kod kokica je bilo od mlinete a ovaj kruh što je dobro uspio je s čakovečkim mlinovima

  12. #962

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Meni bogme ne..sa brašnom iz Lidla sami problemi a niej bolje ni s čistim POdravka polubijelim.Najbolja se kombinacija pokazala čisto bijelo i čisto crno..pa pola pola s dodatkom raži i integrale..
    Sada sam u Mercatora naišla na T1600 Brašno za crni kruh,to mu je naziv..i mogu reći da je dobro a odlična mi se pokazala i gotova mješavina sa sjemenkama koju razrijedim.

  13. #963

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ja isto radim s čakovečkim mlinovima
    jedino mi je raženo od Farine

  14. #964
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Probao sam Lidlovo polubijelo i kruh je bio dobar. Njihovo brašno ima jednu vrijednu prednost u odnosu na ostala - imaju sasvim jasno istaknut datum proizvodnje. Ostali to nemaju, a osobito su komplicirana crna brašna.

  15. #965

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    E da...zaboravila sam reći da i j anajbolje iskustva imam s Čakovečkim mlinovima.

  16. #966

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Lidlovo u Zg je, čini mi se, iz nekog sisačkog mlina. Možda je u Splitskom Lidlu neko drugo? (ovo se ja tješim jer sam kupila 5 kg T550 i nisam ga još isprobala :/ )

  17. #967
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Meni je bilo dobro s bilo kojim polubijelim, a probala sam Cakovecko, Dugoselsko i Podravkino.

  18. #968

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Za sada sam probala Pofdravkino i nisam ni malo impresionirana...
    Trenutno koristim T1600 Tena brašno za tamne kruhove..fenomenalno..a mješam ga dva dijela na jedan dio gotove smjese za kruh sa sjemenkama.

  19. #969

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Probao sam Lidlovo polubijelo i kruh je bio dobar. Njihovo brašno ima jednu vrijednu prednost u odnosu na ostala - imaju sasvim jasno istaknut datum proizvodnje. Ostali to nemaju, a osobito su komplicirana crna brašna.
    Imaju i ona čakovečkih mlinova
    pakiranje od kilu gore na poklopcu
    a od 5 sasvim ispod, s donje strane vreće

  20. #970

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    ima na svakom datum. Samo za pronaći neke od njih treba CSI team

  21. #971
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Pa upravo to. Ako piše rok trajanja, a ne znaš koliki je ukupan vijek trajanja - kako ćeš znati kada je proizvedeno?

  22. #972
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Radila sam kruh s lukom i krumpirom. Ne sve u jednom, svaki posebno.

    Odlicni su :D :D :D

    Ostatak kukuruznog brasna sam bacila. Samo mi zauzima dragocjeni prostor, a sta god da napravim s njime - samo ja jedem.

  23. #973

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Pa upravo to. Ako piše rok trajanja, a ne znaš koliki je ukupan vijek trajanja - kako ćeš znati kada je proizvedeno?

    Normalno da piše rok trajanje. Mora po zakonu.

    Ali na ČM piše i datum proizvodnje/pakiranja, to hoću reći.
    Malo sam si neartikulirana danas.

  24. #974

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    niste vi neartikulirani nego sam ja klasično konfuzna - pa vas krivo čitam.

    Znam da mora pisat rok (neki), ali najčešće izgubim oči dok ga nađem.
    I da, obično je rok trajanja. I bude još 11 mjeseci i 20-tak dana što se slaže s teorijom o roku trajanja 12 mj. (pričam o 550 - njega ipak najviše trošim)

  25. #975
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Kruh s pireom butternut tikve. Napravljen nocas, oni koji su probali kazu da je odlican :D

  26. #976

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Evo i mene..
    U zadnje vrijeme, zadnjih deset cca dana jedino brašno koje koristim je mješavina za kruh sa sjemenkama 3o tak postotaka i ostatak Tena T1600 brašno za tamni kruh.
    Pečem isključivo na rapid za integralni s odgodom 2:30 minuta sa jednom vrhom punom mjericom DiGa i niti na jedan kruh nemam ama baš ni jednu primjedbu..
    Em se krasno digne, em je predivno zračan,hrskave korice i treći dan je odličan.
    Sve dosadašnje mješavine raznoraznihbijelih kombinacija ili kombinacija s bijelim brašnom nisu bile ovako dobre.

  27. #977

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    ZG, Dubrava
    Postovi
    9

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Evo i mene..
    U zadnje vrijeme, zadnjih deset cca dana jedino brašno koje koristim je mješavina za kruh sa sjemenkama 3o tak postotaka i ostatak Tena T1600 brašno za tamni kruh.
    Pečem isključivo na rapid za integralni s odgodom 2:30 minuta sa jednom vrhom punom mjericom DiGa i niti na jedan kruh nemam ama baš ni jednu primjedbu..
    Em se krasno digne, em je predivno zračan,hrskave korice i treći dan je odličan.
    Sve dosadašnje mješavine raznoraznihbijelih kombinacija ili kombinacija s bijelim brašnom nisu bile ovako dobre.
    mozes pojasniti ovo boldano, i ak ti nije problem napisati recept.

  28. #978

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    NIej problem...
    Kupim mješavinu za kruh sa sjemenkama ali ne pečem kruh samo od nje već stavim 30-tak% te mješavine i ostatak ili brašno za tamni kruh Tena T1600(Mercator) ili obično crno.

    Recimo..

    18-20-25dkg mješavine
    30-35 dkg drugog brašna
    omjer vode cca 58%(lako je izračunat na ukupnu količinu brašna)
    ulje
    nepunu mjericu šećera
    i manje od uobičajene količine soli, ne više od pola vel.mjerice(ovo prvo brašno je već soljeno)
    na ovoliko brašna obično na normalnom programu za integralni ide puna mala mjerica kvasa, a ukoliko je rapid stavim jednu ipo.
    Svaki do sada kruh niej imao zamjerke ni po pitanju dizanja ni izgleda ni teksture..ma ničega...
    Po želji dodam još sjemenki a koji put i maslinovo ulje.

    Ove gornje mjere odnosno omjere mješavine brašna ne treba doslovno uzeti, to je moja umjetička sloboda

  29. #979

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Dobila sam nikad korišten pekač kruha, koji je nekoliko godina stajao zatvoren u kutiji.

    Unutra ima upute na njemačkom jeziku koji mi baš i ne ide tako da ću tražiti nekoga da mi prevede kako se radi s njim.

    Kako nemam nikakvog iskustva s pečenjem u pekaču, zamolila bih vas da li imate kakve savjete za početnika?

    I imam pitanje da li ovi recepti koje pišete vrijede za bilo koje pekače ili postoje neke posebne cake?

    Uz pekač se nalaze i one mjerice za sol, brašno, kvasac...

    Hvala

  30. #980

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Ja sam zadnjih nekoliko dana pekla kruh od gotove mješavine iz LIDLA
    i bio je pravo dobar :D
    Samo malkicu više slan...

  31. #981
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Bojim se da u tim gotovim smjesama ima svega i svačega pa dobijete kruh kao i u pekarama samo svjež. Meni je ipak interesantnije ako znam šta stavljam u kruh i da je što manje aditiva.

  32. #982

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Zato i stavljam samo dio te smjese a ne sve.
    A kad smo već kod toga, bojim se i da brašno nije baš brašno već i da u njemu ima tko zna čega.

    Naime, na mješavini piše
    sastojci:
    pšenično brašno
    raženo brašno
    sjemenke suncokreta
    sjemenke sezama
    zobene pahuljice
    kuhinjska sol
    glutensko brašno

    emulgatori E471 i E472 e i tvar za tretiranje brašna E300
    ove E stvari ne spadaju u extra štetne a ovo zadnje je askorbinska kiselina

  33. #983
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Krampus:
    A kad smo već kod toga, bojim se i da brašno nije baš brašno već i da u njemu ima tko zna čega.
    U brašnu možeš imati samo veći ili manji dio mekinja , što nije opasno.
    Ne znam da li netko kontrolira ostatke kemikalija nakon tretiranja brašna u mlinovima :? Mali živi pocrkaju tretiranjem i ostanu na situ.

  34. #984

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Ajme, što u to mali živi? :shock:

    Želim li ja to znati uopće?

  35. #985
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Mislim da ne želiš. Jako je poučno posjetiti neki silos...
    (hoda se po deeebelim naslagama golubljeg gvana, vrata od spremišta se zatvaraju lancem, kad se prekrcava zrnje cijela ta masivna betonska konstrukcija se trese ... potpuno drugi svijet)

  36. #986

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Hm...podignem temu i nitko ne odg na pitanja

    Ja ne bih radila s gotovim smjesama.

  37. #987
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Mali živi - brašnari, radi njih se tretira brašno. Ovo o čemu priča Davor, problem je silosa,a brašnari su problem mlinova.

  38. #988
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Natalija:
    Hm...podignem temu i nitko ne odg na pitanja
    Recepti su za svaki pekač, stvar je u odabiru programa koji ti se čini najadekvatniji za pojedine vrste kruha.
    Savjet početniku - kreniti sa jednostavnim kruhom i puno eksperimentiranja, da bi se odabralo što ti odgovara.

  39. #989

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Što više znam, to sam manje sretna i bezbrižna.

    Jel' to onda isto što i žitni žižak?
    Baka je uvijek sijala brašno koje bi kupila iz mlina zbog "žiška".

    ---- Sad vidim da nije: Sitophilus granarius i Tenebrio molitor.

    Samo neka oni tretiraju to brašno, bolje da je tako.

  40. #990

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Mali živi - brašnari, radi njih se tretira brašno. Ovo o čemu priča Davor, problem je silosa,a brašnari su problem mlinova.
    sorry, okupirali me mali živi, brrrr

    daj napiši koji je to pekač, možda netko ima upute pa ti može pomoći
    reći koliko traje neki program, koje su mu faze, itd.

  41. #991

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    krivo sam kvotala
    ovo gore sam pisala Nataliji

  42. #992
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Trebamo se tješiti da je to tretiranje uvijek pod nadzorom, dozvoljena sredstva i količine i da sve to za neko vrijeme ispari.
    Problem je u nama koji bi htijeli živjeti bez kemije i sa novim tehnologijama.

  43. #993
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Kako sam danas imala ukusan kruh, dodala sam malo heljdinog brasna, i mljevenog sjemena lana i curekota...bio je tako ukusan, tamne boje, i mirisan (curekot)...e sad jos jedino ne znam koliko je "zdrava" ta kombinacija sjemenki?..lana je bilo pa mozda 2 zlice mljevenog, inace ne meljem ali sam tu na forumu procitala da je vise iskoristiv na taj nacin, pa sam zbog toga samljela i curekot.

  44. #994

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    149

    Početno

    bijeli kruh se toliko ne mrvi, ali kruh od 10-15% raženog, cjelovitih žitarica se dosta mrvi drugi dan, što napraviti da je manje mrvica na stolu? Hvala

  45. #995

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Trebamo se tješiti da je to tretiranje uvijek pod nadzorom, dozvoljena sredstva i količine i da sve to za neko vrijeme ispari.
    Problem je u nama koji bi htijeli živjeti bez kemije i sa novim tehnologijama.
    Znači, i zbog toga je važno da brašno malo "odleži"?

    Nakon što sam malo pogledala slike ovih kukaca i crva pristajem na barem minimum kemije, ako će mi to pomoći da ih ne sretnem u svojoj špajzi.
    Ili kruhu.

  46. #996

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj pipo prvotno napisa
    bijeli kruh se toliko ne mrvi, ali kruh od 10-15% raženog, cjelovitih žitarica se dosta mrvi drugi dan, što napraviti da je manje mrvica na stolu? Hvala
    pipo, daj pliz prolistaj zadnjih nekoliko stranica
    napisala sam recept za kruh od bijelog, raženog i integralnog brašna koji se meni odlično ponaša drugi dan
    mislim da sam čak i sliku zalijepila
    mora biti "tu negdje"
    ključno je pogoditi i omjer vode i omjer bijelog brašna kad se u priču ubace ova teža brašna

    ili u pretražnik ukucaj "raženo", moj nick pod autora i postavi da ti prikazuje postove, a ne teme

  47. #997
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Samo da prijavim havariju

    Jučer mi pekač otkazao poslušnost. Ne vrti propelerčiće. Star dva i pol mjeseca. Moulinex. Servis radi valjda ujutro jer ih popodne nisam dobila.
    Nemam pojma kad ću moći odnijeti :/

    Žalosna ja, žalosna cijela kuća

  48. #998

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Uuuuuu.

    Jesi ga dobro nabila na one okretače? (to se ja hvatam za slamke)
    Ne mogu vjerovati.

  49. #999
    Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Agram - centar, jug i negdje između
    Postovi
    1,508

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Samo da prijavim havariju

    Jučer mi pekač otkazao poslušnost. Ne vrti propelerčiće. Star dva i pol mjeseca. Moulinex. Servis radi valjda ujutro jer ih popodne nisam dobila.
    Nemam pojma kad ću moći odnijeti :/

    Žalosna ja, žalosna cijela kuća
    imaš pp

  50. #1000
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    O, da! Sve isprobano, dobro nabijeno. Ne mrda.

    Ma idemo na servis, ima garanciju.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •