Citiraj Davor prvotno napisa
Pa nije to baš toliki problem. Masno zrnje ne upija vodu i može ga se dodati u velikoj količini. Mislim stvarno velikoj količini. Tamna boja se ionako dobije od oraha, ali dijabetičarima pogoduju vlakna i dobro je osnovu ovakvog kruha napraviti s crnim brašnom.
Zrnje na izbor je sezam, suncokret i bučino, a može i nemljeveni mak - izgleda jako sexy u kruhu. Slobodno stavi i kima.

Inače se po netu jako tamni kruhovi odazivaju na pumpernickel, ali je jako malo smislenih recepata - obično se tamna boja dobije dodavanjem kakao praha, ali mi je to bez veze. Orasi su bolji.
Hvala na savjetima! :D

Ako te mogu još malo ugnjaviti:
Znači, mogu staviti sastojke kao da pečem crni i onda nadotankati sjemenja koliko hoću?
Orasi (mljeveni jel?) zamijenjuju brašno u nekoj količini ili i njih mogu odokativno?
Bolje biga ili klasika? Na ovo već znam što ćeš reći.
Hvala ti unaprijed.