Stranica 24 od 33 PrviPrvi ... 142223242526 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

  1. #1151

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Pa nije to baš toliki problem. Masno zrnje ne upija vodu i može ga se dodati u velikoj količini. Mislim stvarno velikoj količini. Tamna boja se ionako dobije od oraha, ali dijabetičarima pogoduju vlakna i dobro je osnovu ovakvog kruha napraviti s crnim brašnom.
    Zrnje na izbor je sezam, suncokret i bučino, a može i nemljeveni mak - izgleda jako sexy u kruhu. Slobodno stavi i kima.

    Inače se po netu jako tamni kruhovi odazivaju na pumpernickel, ali je jako malo smislenih recepata - obično se tamna boja dobije dodavanjem kakao praha, ali mi je to bez veze. Orasi su bolji.
    Hvala na savjetima! :D

    Ako te mogu još malo ugnjaviti:
    Znači, mogu staviti sastojke kao da pečem crni i onda nadotankati sjemenja koliko hoću?
    Orasi (mljeveni jel?) zamijenjuju brašno u nekoj količini ili i njih mogu odokativno?
    Bolje biga ili klasika? Na ovo već znam što ćeš reći.
    Hvala ti unaprijed.

  2. #1152

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj Natalija prvotno napisa
    Ima li netko u wordu kakve recepte da mi pošalje na mail?

    Please....
    Imam ti ja 3 najklasičnija, za Moulinex, prepisala iz knjižice za rođakinju.
    Javi ako hoćeš.

  3. #1153

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj Natalija prvotno napisa
    Ima li netko u wordu kakve recepte da mi pošalje na mail?

    Please....
    Imam ti ja 3 najklasičnija, za Moulinex, prepisala iz knjižice za rođakinju.
    Javi ako hoćeš.

  4. #1154

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Jučer sam radila polubijeli s dodatkom zobenih pahuljica, mladog luka i ružmarina. Mnogo dobro!
    Zvuči mrak, stalno mjerkam zobene dok stavljam brašno u bekač i nisam ih još probala ubaciti.
    Ajde, pliz, napiši detalje!

  5. #1155

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Citiraj Natalija prvotno napisa
    Ima li netko u wordu kakve recepte da mi pošalje na mail?

    Please....
    Imam skenirane (pdf) recepte iz knjižice za bifinett .
    Hoćeš ih ili baš mora biti word?

  6. #1156
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Hvala na savjetima! :D

    Ako te mogu još malo ugnjaviti:
    Znači, mogu staviti sastojke kao da pečem crni i onda nadotankati sjemenja koliko hoću?
    Orasi (mljeveni jel?) zamijenjuju brašno u nekoj količini ili i njih mogu odokativno?
    Bolje biga ili klasika? Na ovo već znam što ćeš reći.
    Hvala ti unaprijed.
    Orasi se stavljaju cijeli ili lomljeni. Isto tako se može strpati i lješnjake, bademe, indijske orahe... ali svakako lomljene. Jednom sam stavio i kokos u listićinma i bilo je manje-više OK. Lomljeni orasi ne zamjenjuju brašno nego se trpaju s ostalim zrnjem kao dodatak.
    Ako se misliš jako zaigrati s dodacima i strah te hoće li se uopće dići, probaj kao osnovu kruh s kefirom - taj je jako otporan na pretjerivanje. I smanji ili preskoči masnoću.

  7. #1157
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj tinars prvotno napisa
    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Jučer sam radila polubijeli s dodatkom zobenih pahuljica, mladog luka i ružmarina. Mnogo dobro!
    Zvuči mrak, stalno mjerkam zobene dok stavljam brašno u bekač i nisam ih još probala ubaciti.
    Ajde, pliz, napiši detalje!
    Ništa posebno, samo sam ubacila malo zobenih da bude malkoc vlakana, tri stuka mladog luka prodinstana na maslinovom ulju i manje od jedne žlice nasjeckanog svježeg ružmarina.

    Oslobodila sam se malo, više ne mjerim u mililitar tekućinu i u miligram brašno
    Od kad sam krenula s raženim brašnom vidim da ono traži više vode - i dodam malo više vode. Ali za svaki slučaj pečem malo dulje, ako radim kruh od kile, onda pečem kao da radim od kile i pol. I sve pet!

  8. #1158

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    baš ću probat

  9. #1159

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj Natalija prvotno napisa
    Ima li netko u wordu kakve recepte da mi pošalje na mail?

    Please....
    Imam ti ja 3 najklasičnija, za Moulinex, prepisala iz knjižice za rođakinju.
    Javi ako hoćeš.
    Citiraj tinars prvotno napisa
    Imam skenirane (pdf) recepte iz knjižice za bifinett .
    Hoćeš ih ili baš mora biti word?
    Ne moraju biti word, bilo kakav file

    Baš se veselim :D

    Mail u profilu...

  10. #1160

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    Natalija, poslala sam ti.
    Nadam se da će biti korisni.

  11. #1161

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Hvala cure na receptima.

    Imam pitanje za Davora:

    evo ispekla sam biga-kruh po prvi put

    MOJ KRUH-fotka

    fini je i vlažan itd...ali tako mi djeluje mali mali, jel bi isto ispao ako bi na tu smjesu od 400g brašna dodala npr. još 10dkg i još 1 dcl vode?

    Ili čak ako poduplam smjesu, jer mi je ispao duplo manji nego inače sa puno kvasca Ipak radi struja 3 sata...

    Hvala

  12. #1162
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Daj više detalja. Vidim da se kruh nije previše digao, a obzirom da je lijepo popucao po vrhu čini mi se da je sve OK. Je li možda unutra puno integralnog brašna?

  13. #1163

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Hm...stavila sam oko 20dkg bijelog, 10 dkgraham i 10dkg polubijelog otprilike. Bijelo brašno ću vjerujem uskoro u potpunosti izbaciti.

  14. #1164
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Meni kruh izgleda korektno, jedino što se nije jako digao.
    Za slabo dizanje može biti više razloga, a čini se da vrsta brašna nije problem. Eventualno ako brašno nije odležalo. S time se stalno borim.
    Preostali mogući razlozi slabijeg dizanja su puno masnoće (ne vjerujem), loš kvasac (ni to ne vjerujem, ali navedi koji), hladan okoliš i prekratko ili jako predugo trajanje uzgoja bige (koliko ti leži biga?).

    Šećer pospješuje aktivnost kvasca pa se njime može potaknuti dizanje. Bolje ga je staviti u brašno za drugu fazu nego u bigu - ne valja razmaziti kvasce.

    Predlažem ti da probno napraviš osnovni polubijeli i ako je s njime sve OK onda postupno uvedi različite dodatke. Tako ćeš doznati gdje šteka.

  15. #1165
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Prvi put sam napravila kruh s kefirom. Genijalan je!
    Ne mogu vjerovati da ovih godinu i pol od kad pečem kruh još nisam taj probala.
    Radila sam bigu s bijelim brašnom, a dodala raženo i sjemenke suncokreta. Ovo je sada definitivno moj omiljeni recept.

  16. #1166
    NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    2,655

    Početno

    napravila taj s kefirom, ali samo bijelo brasno: tako-tako, nije mi nesto - osim kore koja je fantasticna
    osim toga, falila sam kefir, uzela onaj s 0.9 masti, pa dodala malo masti i nije mi se bas digao
    ma, to uopce mozda i nije taj kruh

    opcenito imam problem otkad sam promijenila pekac, onaj Bomanov mi je bio super i sve mi je u njemu ispadalo super, a za ovaj Mulinexov nikako da otkrijem dobar recept, a i gornja kora mi je stalno presvijetla

    sreca da volim experimentirati, inace bi bila odustala od pekaca

  17. #1167
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    napravila taj s kefirom, ali samo bijelo brasno: tako-tako, nije mi nesto - osim kore koja je fantasticna
    osim toga, falila sam kefir, uzela onaj s 0.9 masti, pa dodala malo masti i nije mi se bas digao
    ma, to uopce mozda i nije taj kruh

    opcenito imam problem otkad sam promijenila pekac, onaj Bomanov mi je bio super i sve mi je u njemu ispadalo super, a za ovaj Mulinexov nikako da otkrijem dobar recept, a i gornja kora mi je stalno presvijetla

    sreca da volim experimentirati, inace bi bila odustala od pekaca
    Meni isto u Mulinexu ne ispada dobro tamniji kruh sa sjemenkama. Do sada. Obično to bude neka ciglica koju jedem samo ja. I ne da mi se za obični bijeli kruh miksati bigu, zato ga do sada i nisam radila. Za ekstra trud očekujem ekstra kruh 8) .
    Mi smo opet ljubitelji mekane korice, tako da ja svaki kruh pečem na najsvjetlijoj korici.

  18. #1168
    NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    2,655

    Početno

    da, i moje kruhove sada jedem samo ja (one iz drugog pekaca su jeli svi)

    bas me jucer starija pita: "a ima li normalnog kruha?"

    ali nema veze, ne odustajem, valjda cu jednom pogoditi i njihov ukus

    glede bige, nije to neka filozofija: stavis pola s kvascem, promijesas, stavis sve do kraja bez kvasca i programiras odgodu

    samo, meni se cini svejedno, s bigom ili bez, ispada mi slicno

  19. #1169
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    NatasaM:
    ...glede bige, nije to neka filozofija: stavis pola s kvascem, promijesas, stavis sve do kraja bez kvasca i programiras odgodu
    Ako sam dobro shvatila, biga ti ne odmara, nego odmah natrpaš sve :/
    Biga mora sama odmarati. Pogledaj recepte sa bigom.

  20. #1170
    NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    2,655

    Početno

    onda odustajem od bige
    doma sam cca koji sat dnevno u najboljem slucaju, ne mogu razmisljati o tome

  21. #1171
    NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    2,655

    Početno

    ma vidi, nasla sam sto je davor napisao
    Kad se izmiješa, na bigu se stavi ostatak brašna, a na brašno ostali sastojci i dodaci po izboru
    u receptu za kruh s kefirom
    zato sam to tako skuzila
    e sad, je li to tako?

  22. #1172
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    http://www.club-paneo.com/cr_cr/pane...pt-tjedna.html

    :D :D

    Paneo na hrvatskom! Baš sam vesela!

  23. #1173
    tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Iza...
    Postovi
    906

    Početno

    Gledam ovu Paneo stranicu i ne znam za koji pekač da gledam recepte. Imam OW2000, a njega ovdje uopće nema.

  24. #1174
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Mozes peći po bilo kojem receptu od bilo kojeg pekača, samo tehnikalije primijeniš na svojem

  25. #1175

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    U receptima uz pekač imam recept za kukuruzni kruh, u koji ide mlijeko u prahu, da li ga mogu zamijeniti običnim mlijekom (piše 1 velika žlica)?
    Ako da, koliko da stavim?

  26. #1176
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    da li se u pekaču može samo PEČI????

  27. #1177
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa
    da li se u pekaču može samo PEČI????
    Može se i samo mijesiti (u smislu - peći u običnoj pećnici nakon što ovaj umijesi tijesto).

  28. #1178

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa
    da li se u pekaču može samo PEČI????
    Da.

  29. #1179

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Citiraj jelena.O prvotno napisa
    da li se u pekaču može samo PEČI????
    Da.
    Ako si pod "samo peći" mislila da li se može nešto što je već umiješeno samo staviti peći, bez miješenja.

  30. #1180

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Sorry na zbrkanim postovima

  31. #1181
    NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    2,655

    Početno

    Natalija, da probas umjesto vode staviti mlijeko? Ja bih tako probala (iako, nisam sigurna koliko sam mjerodavna za davati savjete, meni to sve skupa bas i ne ide)

  32. #1182

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Ja sam pitala da li mogu umjesto mlijeka u prahu staviti obično mlijeko i ako da, koliko? NatasaM nisam spominjala vodu

  33. #1183
    NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    2,655

    Početno

    a ja sam mislila
    voda+mlijeko u prahu=mlijeko

    ako u kruh ide i voda i mlijeko u prahu

  34. #1184
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ovo su omjeri koje smo nekoć koristili:
    - obrano mlijeko = 91 % vode + 9 % mlijeko prah
    - punomasno = 87,5 % vode + 12,5 % mlijeko prah

    Ne znam koje mlikeko u pr. imaš, obrano ili punomasno ili nešto između, ali možeš se koristiti tim postotkom.

  35. #1185

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Stvar je u tome što želim izbjeći mlijeko u prahu, uopće ga ne koristim...

  36. #1186
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ista je stvar s kojim god mlijekom išla. Ako ti je recept sa mlijekom u pr. vidiš koliko je to i preračunaš u tekuće obično mlijeko.
    Ispada da 100 g mlijeka pr. zamjenjuje 1 l običnog ( cca 10 % )

  37. #1187

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Hvala puno!!!

  38. #1188
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Mlijeko u prahu mi baš nema previše smisla, osim u indijskim slasticama i - Kleopatrinoj kupki - to treba probati.

  39. #1189

    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Postovi
    2

    Početno

    Pozdrav svima,
    evo sinoc sam napravio hljeb po ovom Davorovom receptu i mogu vam reci da je extra ispao. Veceras cu da probam ovaj sa kefirom pa javim rezultate sutra... Evo i slika ovog od sinoc odnosno jutros:
    http://tinypic.com/r/hv8fmr/5

  40. #1190
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Uvijek se ponovno iznenadim kako je kruh s krumpirom odličan :D

    Pozdrav skaza! Kako je ispao s kefirom?

  41. #1191

    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Postovi
    2

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Uvijek se ponovno iznenadim kako je kruh s krumpirom odličan :D

    Pozdrav skaza! Kako je ispao s kefirom?
    Pozdrav i tebi, nisam stigao jos da ga napravim, imao sam nekakve radove oko kuce, tako da ce najvjerovatnije sutra navece doci i taj recept na red. U svakom slucaju javljam rezultate....

  42. #1192
    nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    505

    Početno

    Evo da vas pozdravim,kupila i ja pekač Moulinex OW 2000 i ispekla 3 puta kruh,bude pečen,sve super samo mi gornja kora ostane bijela.Da li je neko imao taj problem?U čemu griješim?

  43. #1193
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    To je dosta uobičajena pojava jer pekači nemaju grijač odozgor. Rješenje je dosta jednostavno - ostaviš kruh na "održavanju topline" još oko 15 minuta i to ga izliječi od anemije.

  44. #1194
    nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    505

    Početno

    Hvala,nadam se da će konačno ispast kako treba.
    Danas sam pekla mliječni kruh,savršen je,a moja djeca ga obožavaju.

  45. #1195
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Evo, dođoh reći Davoru jedno beeeeskrajno hvala za recept kruha s kefirom ( ). Jučer sam se konačno odlučila na pothvat pečenja tog kruha. Ajmeeee, koje arome jutros u kuhinji! Kao najbolji kolač!
    (Imam Vivax i pekla sam ga na programu koji traje 2 sata i 55 min s odgodom od 9 sati). Jednom riječju - savršenstvo! Savršenstvo i okusa i arome i izgleda. To nam je sad omiljeni kruh i peći ćemo ga do mirovine :D.

  46. #1196

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Da li se kruh s kefirom može peći i bez bige i odgode?

    Trebam kruh još danas

  47. #1197
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Može. Ali onda ti ide cca. pola vrećice kvasca i ne možeš računati na onaj rajski miris i finu teksturu.

  48. #1198

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Mogao bi ispasti gnjecav ili???

  49. #1199
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Iskreno - ne znam. Ne sjećam se više kad sam zadnji put pekao kruh u jednoj fazi.

  50. #1200
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    kefir nisam probala
    biga rulz 8)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •