-
Vjerojatno hoće ako imaš jako istančan njuh 8)
S kruhom ti stvari stoje otprilike ovako: najbolji kruh po kriteriju najbolje korice i istovremeno najbolje sredine je onaj koji se digao do maksimuma koji dopušta brašno od kojega je napravljen. U receptima za bigu se već nalazi jako mala količina kvasca i dodati još malo neće drastično promijeniti stvar. Ako malim dodavanjem kvasca dobiješ osjetno bolji kruh - to je to.
Korištenjem bige se iskorištava živahnost kvasca više nego količina, tako da je vrlo lako pretjerati. Recimo ako u recept ide 1/4 žličice kvasca, a staviš 1/2 sasvim je vjerojatno da će se ispeći s uleknućem. Slično je i sa šećerom i s trajanjem postupka, uz napomenu da prestara biga daje manji i kiseliji kruh.
Posting Permissions
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules