Citiraj Davor prvotno napisa
Kvaka s "integralnim" kruhovima iz dućana je da se integralno brašno u njima nalazi u udjelu puno manjem od 50%. Isto je i s kukuruznim kruhom. Nekako najsigurniji kruh bogat vlaknima mi se čini onaj od isključivo crnog brašna, a najbolje od kombinacije iz različitih izvora.

Integralna brašna su tek unazad možda dvije godine stvarno integralna. Prije su bila podložna svakakvim muljažama, a i dan-danas je "graham" brašno muljaža - posije u njega trpaju naknadno. Kupci naravno pogrešno misle da su dobili dobar proizvod.

Što se posija tiče, njih lako dodaš u količini koja te neće zračnom poštom otpremiti na jug. Ako ti rade previše vjetrova jednostavno smanjiš. Ne trebaš se patiti samo zato što je netko preporučio vlakna za dijabetičare. Uostalom, nije kruh jedina hrana na svijetu.

Znaš li za GABA rižu?
Nisam čula za nju. Kako se priprema?

Hvala na ovim informacijama, puno mi znače.