Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
Pretpostavio sam da su ti problem aditivi, ali sada više nisam siguran. Kod preosjetljivosti na kruh najčešći problem je gluten, a njega nećeš naći u kukuruzu i riži. Pšenica, raž, zob, ječam i slične "trave" sadrže gluten i dodavanje glutenskog brašna bi poboljšalo dizanje, ali ne bi nikako riješilo problem glutena.
Pšenična brašna što crnja sadrže to više glutena, ali i vlakana. Polubijelo ima nekako najbolje vezanje obzirom na odnos glutena i vlakana.

Nisam skužio što točno ne smiješ
možda se nisam dobro izrazila ... test je ispao pozitivan na bijelo brašno, a negativan na gluten, ječam, zob, raž, kukuruz, kvasac ... znači jednino ne smije bijelo brašno, a smije gluten i kvasac i ostale vrste brašna
ma i ja sam totalno zbunjena jel mi nije jasno da li ne smije samo bijelo (oštro i glatko) ili ne smije i crno i polubjelo, tj. pšenično općenito... inače u popisu testiranih žitarica nema posebno izražena pšenica