Page 30 of 33 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast
Results 1,451 to 1,500 of 1627

Thread: kruh iz pekača 2. dio

  1. #1451
    spring's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    701

    Default

    Kljucic tnx

  2. #1452
    spring's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    701

    Default

    E da još jedno pitanje,ako hoću da mi pekač samo izmijesi tijesto bilo da je s kvascem ili praškom za pecivo,a peći će se u pećnici koji program koristiti? Imam Moulinex onaj najmanji.
    (Onaj brioš čokoladni što mi je prošli puta iscurio ispao super.)

  3. #1453
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    spring, vjerojatno imaš program samo za tijesto. Taj program izmiješa tijesto te ga digne .
    Odličan programčić, često koristimo za pizzu i kiflice.

    ljiljana, trebat ćeš nazvati servis, mislim da samo tamo možeš nabaviti novu posudu.
    Moja je npr. procurila kod propelera, a pošto je bila pod garancijom, dobila sam novu. Za veliki Moulinex košta 250 kuna nova

  4. #1454
    spring's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Osijek
    Posts
    701

    Default

    Da u međuvremenu sam zaključila da je to taj program za pizzu,a palo je i prvo tijesto za istu-ispalo odlično!
    Ma pekač je super stvar!!!

  5. #1455
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Uff...probala sam jučer peći kruh tako da neposredno pred pečenje ubacim sjemenke (sezam i lan).
    Nije se tijesto sleglo,sve ok, ALI niti jedna sjemenka mi se nije prilijepila za kruh,tj.nakon pečenja sam ih samo fino otresla...

    Jel postoji neka shema da mi sjemenke budu samo gore po korici zalijepljene?
    Nekak si msilim ako idem premazivati s nečim pa još sipat sjemenke pred pečenje, sve će mi se tijesto sleći zbog ulaska hladnog zraka...

  6. #1456
    NatasaM...'s Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,655

    Default

    da probas neposredno nakon 2. mijesanja?

  7. #1457
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Quote Originally Posted by NatasaM... View Post
    da probas neposredno nakon 2. mijesanja?
    Možda probam,ako ne zaboravim.

    ..to planiranje kad je koje miješanje (kod mene nakon drugog miješanja ima i treće kad samo malo zavrti) ...
    sad mi je već malo prekomplicirano i traži previše angažmana od mene .

  8. #1458

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp View Post
    .
    ljiljana, trebat ćeš nazvati servis, mislim da samo tamo možeš nabaviti novu posudu.
    Moja je npr. procurila kod propelera, a pošto je bila pod garancijom, dobila sam novu. Za veliki Moulinex košta 250 kuna nova
    250 kn
    Tri takve rate i kupim novi pekač...umjesto da čekam što će slijedeće riknuti na starom.

  9. #1459
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Mi smo neki dan kupili pekac, Moulinexov sa kalupima za baugette. Pekla sam par puta kruh, drzala se tocno recepta i ispao je skroz ok. Jedino sto mi je jako tvrd, pogotovo kada se ispece. Poslije malo omeksa, ali i dalje je dosta tvrd. Zna neko zasto? Ima koja caka?

  10. #1460
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    imam alpinin pekač (kupljen prije 3 godine)
    u početku smo pekli kruh svaki dan,onda sam ostala trudna i nisam mogla podnijeti taj miris
    sad nas ponovo uhvatila manija

    molim nekoga tko ima isti da mi objasni kako ga isprogramirati da mi kruh bude pečen kad se probudim (nemampojma gdje su mi uputstva)

  11. #1461

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Samobor
    Posts
    184

    Default

    Mući me jedna stvar, imam mulinex pekać i radim na principu bige. Ono što je problem je da svaki put kruh ispadne super, ali na vrhu je skroz bijeli. I kad ga prerežem sav je dobro pećen osim tog vrha koji je malo pljackav, ko da se nije dobro speko. Jel to ovisi o kakvim postavkama? Radim manji kruh, na principu 4 dcl vode i 600 dkg brašna, uglavnom 850 i 1100, i integralno.
    Ali me izluđuje to što nije skroz pećen. Ima ko kakva iskustva?

  12. #1462
    Juroslav's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Agram - centar, jug i negdje između
    Posts
    1,508

    Default

    većina pekača nema grijač u poklopcu pa kruhovi budu blijedi odozgora
    probaj ostaviti kruh u pekaču i nakon što bude gotov (moj Moulinex još 1 sat nakon završetka pečenja grije pa i gornja korica nakon 15-ak minuta dobije malo boje)

  13. #1463

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Ja sam problem riješila da pečem još manji kruh - od 3 dcl vode i 500 g brašna. Takv kruh se ne digne iznad rubova posude, ne zalijepi se za gornju stijenku pekača i korica mu je fino žuta i hrskava.

  14. #1464
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    Quote Originally Posted by MIJA 32 View Post
    imam alpinin pekač (kupljen prije 3 godine)
    molim nekoga tko ima isti da mi objasni kako ga isprogramirati da mi kruh bude pečen kad se probudim (nemampojma gdje su mi uputstva)
    na mom alpina pekaču ima timer i strelice gore i dolje, tu namjestim vrijeme odgode ali meni je malo duže vremena trebalo da skužim da odgoda od recimo 6 sati znači da on završi kruh za 6h, a ne da počinje s programom za 6h.
    To je recimo bitno ako ne želiš da ti oko tri u noći zapišti da je gotovo.

  15. #1465
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Quote Originally Posted by suncemojemalo View Post
    Mući me jedna stvar, imam mulinex pekać i radim na principu bige. Ono što je problem je da svaki put kruh ispadne super, ali na vrhu je skroz bijeli. I kad ga prerežem sav je dobro pećen osim tog vrha koji je malo pljackav, ko da se nije dobro speko. Jel to ovisi o kakvim postavkama? Radim manji kruh, na principu 4 dcl vode i 600 dkg brašna, uglavnom 850 i 1100, i integralno.
    Ali me izluđuje to što nije skroz pećen. Ima ko kakva iskustva?
    Tako i kod mene.
    Da, oni nemaju grijac na vrhu, pa je radi toga bijeli. Ali moj je skroz pecen unutra, nije uopce gnjecav, samo nije res pecen.
    Ali ne potamni ni kada ga ostavim jos sat vremena unutra, bude skroz isti.

  16. #1466

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Da li vi koji imate Moulinex pekač koristite mlijeko u prahu prema priloženim receptima ili obično mlijeko?

  17. #1467
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Bez ikakvog mlijeka. Voda, sol, šećer, ulje, brašno, kvasac. I dodaci kao npr. krumpir, sjemenke, pahuljice, začini, masline, luk ...

  18. #1468
    MariolaST's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Split
    Posts
    293

    Default

    Je li netko jučer gledao 'Kod Ane'. Pravila je neki slani kruh sa dodatkom sušenih rajčica, pistacija, kulena (mljac). Što mislite, da li bi se to moglo napravit u pekaču?

  19. #1469
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Kruh je bio s umiješanim dodacima, ili je bio punjen sa smjesom svega toga?

    Ako su dodaci umiješani ne vidim razloga da se ne peče u pekaču. Ako je to punjenje, opet možeš napraviti tijesto u pekaču pa zatim izvaditi, napuniti, staviti u pećnicu peći.

  20. #1470
    MariolaST's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Split
    Posts
    293

    Default

    Ma to ti je bilo kao biskvit s praškom za pecivo, zato sam skeptična.

  21. #1471

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Ako može sa suhom slaninom (moulinex recepti) zašto ne i s kulenom!

  22. #1472
    MariolaST's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Split
    Posts
    293

    Default

    Pokušat ću sad preko vikenda...

  23. #1473
    Lucija Ellen's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,476

    Default

    Molim vas iskusne, gdje kupujete brasno i koje? Naravno zanima me da prodjem sto jeftinije a da ne gubimo na kvaliteti. Imate li neke mlinove gdje se moze kupiti na veliko? Tnx

  24. #1474
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Mi smo prešli na ono koje je na akciji za 3 kune kila. Pa koje god bilo.

  25. #1475
    laura29's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,094

    Default

    I mi kupujemo brašno na akciji, 5 kg oko 15 kuna.
    Mene zanima u čemu je razlika između brašna T-550 koje dođe 3 kn/kg i onoga koje dođe 5,50kn/kg. Je li i tolika razlika u kvaliteti ili se samo plaća ime?

  26. #1476
    Lucija Ellen's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,476

    Default

    Ima li ti razlike u okusu kruha?

  27. #1477
    laura29's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,094

    Default

    Dosad sam to obično obrašno kupovala na akciji, tako da ne znam postoji li razlika u okusu. Kruh mi je s njim ukusan (a kakav bi bio sa skupim brašnom, ne znam).

  28. #1478
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Nema razlike. Brašno je brašno. Najveću razliku čini vrijeme ležanja, a ako je na akciji i baš prekjučer mljeveno, treba imati uvjete za skladištenje barem mjesec dana dok postigne optimalna svojstva.
    I ja vrebam akcijska brašna. Zaključio sam da mi je džaba znati kako se dobije super kruh od sexy sastojaka ako ne znam napraviti super kruh od konfekcijskih sastojaka. Uglavnom se svodi na povećanje količine brašna za 10 do 20% (ovisno koliko je loše) i dobije se odličan kruh.

  29. #1479

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Čini mi se da sam na ovom forumu jednog ljeta (ne znam kojeg) čitala kako kod velikih vrućina kruh iz pekača ne uspijeva. Od proljeća imam onaj iz Lidla; na početku je bio super, sada se kruh brzo digne, zatim splasne na onom dijelu programa na kojem počinje pečenje. Uglavnom, nije dovoljno rahlo. Bez posebnog razloga, recepti koje koristim i program je isti kao i prije mjesec dana a rezultat pečenja loš. U zadnje vrijeme doskočila sam tome na način da uz kvasac dodam i prašak za pecivo. Tako je OK. Ipak me muči - jesu li vremenske (ne)prilike razlog zašto kruh ne uspijeva na uobičajeni način?

  30. #1480
    winnerica's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,034

    Default

    Ljiljana, možda ti ne peče pekač dobro. Mi imamo isto taj iz Lidla, star ravno 6 mj. I što se dogodilo?! Otišao displej! Tj. on bi krasno umijesio kruh, dignuo ga, počeo peći i pred kraj - CRK! Probala sam par puta da vidim da nije u mjeni problem, pa sam onda otišla s pekačom u prvi Lidl + njegov račun i za 5 dana su me zvali da me čeka novi uređaj kod njih! Ja prezadovoljna - garancija je 3 godine!

  31. #1481

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Razmišljala sam o tome da ga vratim. Ali me muči što on ipak ispeče kruh, samo nije dovoljno rahlo. Vidjet ću još.

  32. #1482
    winnerica's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,034

    Default

    A možda ti je i do brašna ili kvasca. Probaj staviti malo manju količinu svega, pa ga podesi na brzi program, ako nejde vrati ga i reci da slabo peče, tj. da kruh nije dosta pečen.

  33. #1483
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Previše kvasca ili premalo brašna. Ako je brašno nekidan smljeveno onda ne podržava dizanje dovoljno da bi kruh ispao kako treba, ali najvjerojatnije samo treba prepoloviti količinu kvasca.

  34. #1484

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Po prvi puta smo probali onaj program za brzi kruh. Ispalo super!!!

  35. #1485
    laura29's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,094

    Default

    Polubijeli kruh (nama prefin) - za cca. 750 g

    290 ml stepka (mlaćenica)
    1 VŽ maslinova ulja
    1,5 MŽ soli
    3 MŽ šećera
    450 g brašna T - 850
    1 MŽ suhoga kvasca
    (po želji sjemenaka)

    Peći na programu za kruh s mlaćenicom ili jogurtom.

  36. #1486
    AnneMary's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1,230

    Default

    Quote Originally Posted by spring View Post
    Da u međuvremenu sam zaključila da je to taj program za pizzu,a palo je i prvo tijesto za istu-ispalo odlično!
    Ma pekač je super stvar!!!
    Može recept za tjesto za pizzu da sad ne tražim po cijelom topicu. Imam Alpinu pa ako netko ima dobar recept bila bi zahvalna.
    Ja pečem uvjek isti kruh, ali čim uhvatim vremena moram povadit recepte sa topica pa malo eksperimentirat.

  37. #1487
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Tražim brašno Rial, zna li netko za neki dućan u istočnom dijelu Zagreba u kojem ga ima?

    Jako mi je dobar kruh ispadao od njega

  38. #1488
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    ne uspijeva mi kruh
    počelo je pred ljeto...pa sam odustala zato jer je bilo jako vruće
    pa sam probala neki dan .... skoz se uleknuo u sredini ...okrivila sam kvasac...pa sam isti promijenila
    pa sam probala neki dan ponovo .... i uleknuo se u sreini, ovaj put manje....
    a recept uvijek isti...brašno T-850, na omjere pazim....

    sugestije, savjeti?

  39. #1489
    Juroslav's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Agram - centar, jug i negdje između
    Posts
    1,508

    Default

    manje kvasca - kad je previše kvasca jako se digne i onda se ulekne na sredini

  40. #1490
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    da, moram priznati da su moji problemi počeli kada sam izgubila dozirnu žličicu...pa sam počela mjeriti...MŽ je postala mala kavena...očito za sol i šećer ne smeta ali za kvasac da...
    i stavljam dosta maslinovog ulja...onako od oka...ali nekako sam živjela u uvjerenju da to nema veze...ima li?

  41. #1491
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    Meni se kruh nije dizao kak spada, kad je kvasac bio pri kraju pakiranja (onaj od 250 grama), možda malo izgubi na erektilnoj funkciji kruha :D
    Nego, jel koristite oštro ili glatko brašno? Razlika u kruhu?

  42. #1492
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    I info, u Kauflandu je trenutno na akciji glatko brašno T-550, 5 kg, od Slavonija Nova, 12 kuna

  43. #1493
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Da, kvasac gubi svojsta oživljavanja ako se navlaži i zato kupujem vrećice od 7 grama.
    Bijelo brašno koristim kao punilo. Radio sam neko vrijeme kruh od samog bijelog brašna - tek toliko da se uvjerim kako će mi ispast i nisam bio očaran. Treba staviti barem 10% više brašna, a rezultat je korektan i ... anemičan.

  44. #1494
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    Jel mogu u pekacu ikako napraviti fino mekano tjesto s maslacem ..za fine mekane kiflice... One kao sto ima u lidla kupit u vrecici kao od tosta.
    Ja bi napravila jednu takvu veliku mekanu kifletinu

  45. #1495
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ako imaš formulu za baš takvo tijesto - svakako.

  46. #1496
    S2000's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3,801

    Default

    Nemam formulu, imas li ti?
    Znam da nece biti kao ovo kupovno, jer ne mislim staviti sve te kemije, ali bar slicno.

    Ima li tko recept za kafle s maslacem?

  47. #1497
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp View Post
    Tražim brašno Rial, zna li netko za neki dućan u istočnom dijelu Zagreba u kojem ga ima?

    Jako mi je dobar kruh ispadao od njega

    Rialovo brašno mi je bilo odlično, zato tražim dalje.
    Kupila sam i ovo u Kauflandu, isto je dobro.

  48. #1498
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    dok sam se ja premisljala kupiti pekac ili ne,eto ga dobili na poklon....http://www.electrolux.hr/Products/Ma...uhanje/EBM8000
    jeli cemu,ima li ga itko pa da odma da neke tips&tricks?

    u startu su me snervale upute iz knjizice...prvo kazu da je vrlo bitno sljediti tocno doziranje iz tih prilozenih recepata...
    a onda pod probleme zaredali 101 potencijalnu katastrofu za koje okrivljuju krivu dozazu,sto secera,kvasca itd itd...
    ispada da ako se drzis njihovih mjera da nemos falit a vidim/citam to nije istina....

    dakle,ja necu biti zahtjevna,boli me briga ako se ne digne,ulegne i statijaznam vec sve moze ispast....dok god je jestiv!!
    Last edited by zasad skulirana; 04.10.2012 at 21:48.

  49. #1499
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    To će te brzo proći

    Kad te prođe izvidi u uputi koliko ti traje koji program po fazama i kolikotraje kad se stavi na "rapid" pa ćemo te savjetovati koje od formula s ovog topica možeš koristiti i kako.

  50. #1500
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    Dakle,svasta....dosad sam ispekla 2 sasvim pristojna i jestiva kruha.... Prvo bijeli pa sinoc i razeni....

    S obzirom da smo prvi put koristili ulje kojem je prosao rok,pa zaboravili smo dobili mjerne posudice i stavljali odokativno,zacudila sam se kako je ispao...
    Pekli na programu za bijeli kruh,rapid 2,5h...ima opciju malo,srednje ili jace pecene korice,ja stavila na srednje.....

    E sad, mi smo sve sastojke uvalili odma na pocetku (samo je u receptu pisalo i mlijeko u prahu,to smo preskocili),vidim da neki dodavaju neke sastojke naknadno...zasto? Ovako ja to upalim i odem iz DB-a,zasto bi dezurala pored njega ako ne moram?

    Jedini problemcic mi je vadjenje...ona lopatica mi bude zakopana u kruh/koricu pa se onda odvali poveci komad kad on ispadne iz posude...i bude rupa u sredini...to mora tako?

Page 30 of 33 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •