Stranica 30 od 33 PrviPrvi ... 202829303132 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 1627

Tema: kruh iz pekača 2. dio

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kljucic tnx

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E da još jedno pitanje,ako hoću da mi pekač samo izmijesi tijesto bilo da je s kvascem ili praškom za pecivo,a peći će se u pećnici koji program koristiti? Imam Moulinex onaj najmanji.
    (Onaj brioš čokoladni što mi je prošli puta iscurio ispao super.)

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

spring, vjerojatno imaš program samo za tijesto. Taj program izmiješa tijesto te ga digne .
    Odličan programčić, često koristimo za pizzu i kiflice.

ljiljana, trebat ćeš nazvati servis, mislim da samo tamo možeš nabaviti novu posudu.
    Moja je npr. procurila kod propelera, a pošto je bila pod garancijom, dobila sam novu. Za veliki Moulinex košta 250 kuna nova

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da u međuvremenu sam zaključila da je to taj program za pizzu,a palo je i prvo tijesto za istu-ispalo odlično!
    Ma pekač je super stvar!!!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uff...probala sam jučer peći kruh tako da neposredno pred pečenje ubacim sjemenke (sezam i lan).
    Nije se tijesto sleglo,sve ok, ALI niti jedna sjemenka mi se nije prilijepila za kruh,tj.nakon pečenja sam ih samo fino otresla...

Jel postoji neka shema da mi sjemenke budu samo gore po korici zalijepljene?
    Nekak si msilim ako idem premazivati s nečim pa još sipat sjemenke pred pečenje, sve će mi se tijesto sleći zbog ulaska hladnog zraka...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

da probas neposredno nakon 2. mijesanja?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa Vidi poruku
    da probas neposredno nakon 2. mijesanja?
    Možda probam,ako ne zaboravim.

..to planiranje kad je koje miješanje (kod mene nakon drugog miješanja ima i treće kad samo malo zavrti) ...
    sad mi je već malo prekomplicirano i traži previše angažmana od mene .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    .
    ljiljana, trebat ćeš nazvati servis, mislim da samo tamo možeš nabaviti novu posudu.
    Moja je npr. procurila kod propelera, a pošto je bila pod garancijom, dobila sam novu. Za veliki Moulinex košta 250 kuna nova
    250 kn
    Tri takve rate i kupim novi pekač...umjesto da čekam što će slijedeće riknuti na starom.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo neki dan kupili pekac, Moulinexov sa kalupima za baugette. Pekla sam par puta kruh, drzala se tocno recepta i ispao je skroz ok. Jedino sto mi je jako tvrd, pogotovo kada se ispece. Poslije malo omeksa, ali i dalje je dosta tvrd. Zna neko zasto? Ima koja caka?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

imam alpinin pekač (kupljen prije 3 godine)
    u početku smo pekli kruh svaki dan,onda sam ostala trudna i nisam mogla podnijeti taj miris
    sad nas ponovo uhvatila manija

molim nekoga tko ima isti da mi objasni kako ga isprogramirati da mi kruh bude pečen kad se probudim (nemampojma gdje su mi uputstva)

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mući me jedna stvar, imam mulinex pekać i radim na principu bige. Ono što je problem je da svaki put kruh ispadne super, ali na vrhu je skroz bijeli. I kad ga prerežem sav je dobro pećen osim tog vrha koji je malo pljackav, ko da se nije dobro speko. Jel to ovisi o kakvim postavkama? Radim manji kruh, na principu 4 dcl vode i 600 dkg brašna, uglavnom 850 i 1100, i integralno.
    Ali me izluđuje to što nije skroz pećen. Ima ko kakva iskustva?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

većina pekača nema grijač u poklopcu pa kruhovi budu blijedi odozgora
    probaj ostaviti kruh u pekaču i nakon što bude gotov (moj Moulinex još 1 sat nakon završetka pečenja grije pa i gornja korica nakon 15-ak minuta dobije malo boje)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam problem riješila da pečem još manji kruh - od 3 dcl vode i 500 g brašna. Takv kruh se ne digne iznad rubova posude, ne zalijepi se za gornju stijenku pekača i korica mu je fino žuta i hrskava.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa Vidi poruku
    imam alpinin pekač (kupljen prije 3 godine)
    molim nekoga tko ima isti da mi objasni kako ga isprogramirati da mi kruh bude pečen kad se probudim (nemampojma gdje su mi uputstva)
    na mom alpina pekaču ima timer i strelice gore i dolje, tu namjestim vrijeme odgode ali meni je malo duže vremena trebalo da skužim da odgoda od recimo 6 sati znači da on završi kruh za 6h, a ne da počinje s programom za 6h.
    To je recimo bitno ako ne želiš da ti oko tri u noći zapišti da je gotovo.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj suncemojemalo prvotno napisa Vidi poruku
    Mući me jedna stvar, imam mulinex pekać i radim na principu bige. Ono što je problem je da svaki put kruh ispadne super, ali na vrhu je skroz bijeli. I kad ga prerežem sav je dobro pećen osim tog vrha koji je malo pljackav, ko da se nije dobro speko. Jel to ovisi o kakvim postavkama? Radim manji kruh, na principu 4 dcl vode i 600 dkg brašna, uglavnom 850 i 1100, i integralno.
    Ali me izluđuje to što nije skroz pećen. Ima ko kakva iskustva?
    Tako i kod mene.
    Da, oni nemaju grijac na vrhu, pa je radi toga bijeli. Ali moj je skroz pecen unutra, nije uopce gnjecav, samo nije res pecen.
    Ali ne potamni ni kada ga ostavim jos sat vremena unutra, bude skroz isti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li vi koji imate Moulinex pekač koristite mlijeko u prahu prema priloženim receptima ili obično mlijeko?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bez ikakvog mlijeka. Voda, sol, šećer, ulje, brašno, kvasac. I dodaci kao npr. krumpir, sjemenke, pahuljice, začini, masline, luk ...

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Je li netko jučer gledao 'Kod Ane'. Pravila je neki slani kruh sa dodatkom sušenih rajčica, pistacija, kulena (mljac). Što mislite, da li bi se to moglo napravit u pekaču?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kruh je bio s umiješanim dodacima, ili je bio punjen sa smjesom svega toga?

Ako su dodaci umiješani ne vidim razloga da se ne peče u pekaču. Ako je to punjenje, opet možeš napraviti tijesto u pekaču pa zatim izvaditi, napuniti, staviti u pećnicu peći.

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma to ti je bilo kao biskvit s praškom za pecivo, zato sam skeptična.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako može sa suhom slaninom (moulinex recepti) zašto ne i s kulenom!

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pokušat ću sad preko vikenda...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Molim vas iskusne, gdje kupujete brasno i koje? Naravno zanima me da prodjem sto jeftinije a da ne gubimo na kvaliteti. Imate li neke mlinove gdje se moze kupiti na veliko? Tnx

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo prešli na ono koje je na akciji za 3 kune kila. Pa koje god bilo.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I mi kupujemo brašno na akciji, 5 kg oko 15 kuna.
    Mene zanima u čemu je razlika između brašna T-550 koje dođe 3 kn/kg i onoga koje dođe 5,50kn/kg. Je li i tolika razlika u kvaliteti ili se samo plaća ime?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima li ti razlike u okusu kruha?

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dosad sam to obično obrašno kupovala na akciji, tako da ne znam postoji li razlika u okusu. Kruh mi je s njim ukusan (a kakav bi bio sa skupim brašnom, ne znam).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nema razlike. Brašno je brašno. Najveću razliku čini vrijeme ležanja, a ako je na akciji i baš prekjučer mljeveno, treba imati uvjete za skladištenje barem mjesec dana dok postigne optimalna svojstva.
    I ja vrebam akcijska brašna. Zaključio sam da mi je džaba znati kako se dobije super kruh od sexy sastojaka ako ne znam napraviti super kruh od konfekcijskih sastojaka. Uglavnom se svodi na povećanje količine brašna za 10 do 20% (ovisno koliko je loše) i dobije se odličan kruh.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čini mi se da sam na ovom forumu jednog ljeta (ne znam kojeg) čitala kako kod velikih vrućina kruh iz pekača ne uspijeva. Od proljeća imam onaj iz Lidla; na početku je bio super, sada se kruh brzo digne, zatim splasne na onom dijelu programa na kojem počinje pečenje. Uglavnom, nije dovoljno rahlo. Bez posebnog razloga, recepti koje koristim i program je isti kao i prije mjesec dana a rezultat pečenja loš. U zadnje vrijeme doskočila sam tome na način da uz kvasac dodam i prašak za pecivo. Tako je OK. Ipak me muči - jesu li vremenske (ne)prilike razlog zašto kruh ne uspijeva na uobičajeni način?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ljiljana, možda ti ne peče pekač dobro. Mi imamo isto taj iz Lidla, star ravno 6 mj. I što se dogodilo?! Otišao displej! Tj. on bi krasno umijesio kruh, dignuo ga, počeo peći i pred kraj - CRK! Probala sam par puta da vidim da nije u mjeni problem, pa sam onda otišla s pekačom u prvi Lidl + njegov račun i za 5 dana su me zvali da me čeka novi uređaj kod njih! Ja prezadovoljna - garancija je 3 godine!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Razmišljala sam o tome da ga vratim. Ali me muči što on ipak ispeče kruh, samo nije dovoljno rahlo. Vidjet ću još.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A možda ti je i do brašna ili kvasca. Probaj staviti malo manju količinu svega, pa ga podesi na brzi program, ako nejde vrati ga i reci da slabo peče, tj. da kruh nije dosta pečen.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Previše kvasca ili premalo brašna. Ako je brašno nekidan smljeveno onda ne podržava dizanje dovoljno da bi kruh ispao kako treba, ali najvjerojatnije samo treba prepoloviti količinu kvasca.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Po prvi puta smo probali onaj program za brzi kruh. Ispalo super!!!

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Polubijeli kruh (nama prefin) - za cca. 750 g

290 ml stepka (mlaćenica)
    1 VŽ maslinova ulja
    1,5 MŽ soli
    3 MŽ šećera
    450 g brašna T - 850
    1 MŽ suhoga kvasca
    (po želji sjemenaka)

Peći na programu za kruh s mlaćenicom ili jogurtom.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Da u međuvremenu sam zaključila da je to taj program za pizzu,a palo je i prvo tijesto za istu-ispalo odlično!
    Ma pekač je super stvar!!!
    Može recept za tjesto za pizzu da sad ne tražim po cijelom topicu. Imam Alpinu pa ako netko ima dobar recept bila bi zahvalna.
    Ja pečem uvjek isti kruh, ali čim uhvatim vremena moram povadit recepte sa topica pa malo eksperimentirat.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tražim brašno Rial, zna li netko za neki dućan u istočnom dijelu Zagreba u kojem ga ima?

Jako mi je dobar kruh ispadao od njega

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne uspijeva mi kruh
    počelo je pred ljeto...pa sam odustala zato jer je bilo jako vruće
    pa sam probala neki dan .... skoz se uleknuo u sredini ...okrivila sam kvasac...pa sam isti promijenila
    pa sam probala neki dan ponovo .... i uleknuo se u sreini, ovaj put manje....
    a recept uvijek isti...brašno T-850, na omjere pazim....

sugestije, savjeti?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

manje kvasca - kad je previše kvasca jako se digne i onda se ulekne na sredini

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, moram priznati da su moji problemi počeli kada sam izgubila dozirnu žličicu...pa sam počela mjeriti...MŽ je postala mala kavena...očito za sol i šećer ne smeta ali za kvasac da...
    i stavljam dosta maslinovog ulja...onako od oka...ali nekako sam živjela u uvjerenju da to nema veze...ima li?

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni se kruh nije dizao kak spada, kad je kvasac bio pri kraju pakiranja (onaj od 250 grama), možda malo izgubi na erektilnoj funkciji kruha :D
    Nego, jel koristite oštro ili glatko brašno? Razlika u kruhu?

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I info, u Kauflandu je trenutno na akciji glatko brašno T-550, 5 kg, od Slavonija Nova, 12 kuna

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, kvasac gubi svojsta oživljavanja ako se navlaži i zato kupujem vrećice od 7 grama.
    Bijelo brašno koristim kao punilo. Radio sam neko vrijeme kruh od samog bijelog brašna - tek toliko da se uvjerim kako će mi ispast i nisam bio očaran. Treba staviti barem 10% više brašna, a rezultat je korektan i ... anemičan.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jel mogu u pekacu ikako napraviti fino mekano tjesto s maslacem ..za fine mekane kiflice... One kao sto ima u lidla kupit u vrecici kao od tosta.
    Ja bi napravila jednu takvu veliku mekanu kifletinu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako imaš formulu za baš takvo tijesto - svakako.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nemam formulu, imas li ti?
    Znam da nece biti kao ovo kupovno, jer ne mislim staviti sve te kemije, ali bar slicno.

Ima li tko recept za kafle s maslacem?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Tražim brašno Rial, zna li netko za neki dućan u istočnom dijelu Zagreba u kojem ga ima?

Jako mi je dobar kruh ispadao od njega

Rialovo brašno mi je bilo odlično, zato tražim dalje.
    Kupila sam i ovo u Kauflandu, isto je dobro.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

dok sam se ja premisljala kupiti pekac ili ne,eto ga dobili na poklon....http://www.electrolux.hr/Products/Ma...uhanje/EBM8000
    jeli cemu,ima li ga itko pa da odma da neke tips&tricks?

u startu su me snervale upute iz knjizice...prvo kazu da je vrlo bitno sljediti tocno doziranje iz tih prilozenih recepata...
    a onda pod probleme zaredali 101 potencijalnu katastrofu za koje okrivljuju krivu dozazu,sto secera,kvasca itd itd...
    ispada da ako se drzis njihovih mjera da nemos falit a vidim/citam to nije istina....

dakle,ja necu biti zahtjevna,boli me briga ako se ne digne,ulegne i statijaznam vec sve moze ispast....dok god je jestiv!!
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 04.10.2012. at 21:48

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To će te brzo proći

Kad te prođe izvidi u uputi koliko ti traje koji program po fazama i kolikotraje kad se stavi na "rapid" pa ćemo te savjetovati koje od formula s ovog topica možeš koristiti i kako.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dakle,svasta....dosad sam ispekla 2 sasvim pristojna i jestiva kruha.... Prvo bijeli pa sinoc i razeni....

S obzirom da smo prvi put koristili ulje kojem je prosao rok,pa zaboravili smo dobili mjerne posudice i stavljali odokativno,zacudila sam se kako je ispao...
    Pekli na programu za bijeli kruh,rapid 2,5h...ima opciju malo,srednje ili jace pecene korice,ja stavila na srednje.....

E sad, mi smo sve sastojke uvalili odma na pocetku (samo je u receptu pisalo i mlijeko u prahu,to smo preskocili),vidim da neki dodavaju neke sastojke naknadno...zasto? Ovako ja to upalim i odem iz DB-a,zasto bi dezurala pored njega ako ne moram?

Jedini problemcic mi je vadjenje...ona lopatica mi bude zakopana u kruh/koricu pa se onda odvali poveci komad kad on ispadne iz posude...i bude rupa u sredini...to mora tako?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •