Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1625

Tema: kruh iz pekača 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Davoreeeee,iskopala sam par tvojih recepata sa bigom,ima raznih verzija...

secer - gdje ga trpam,u bigu ili tijesto? (kako u kojem receptu ga meces)
    voda - koliko je bitno da je mlaka?
    maslo - trebam ga otopit u mikrovalnoj ili ne?

I po onome sto sam cackala po netu,zar ne smeta kvasanju i dizanju biga cinjenica sto odmah nakon 5min mjesanja uvalis na njega preostalo brasno?Zar se to ne bi 6-8h trebalo dizat solo,pa tek onda dodat ostatak brasna,soli itd.... naravno,nikom se ne ustaje u 5h ujutro da bi imo freski kruh u 8h tako da to malo remeti koncepciju....

Ugl,ja premijerno pokusavam napravit kruh sa kefirom (timer otkucava),smjesna mi je ona napomena:ulij kefir na jednu stranu a vodu na drugu....mislim,sve se to odma zbuckurilo...jel' potencijalni zaheb to sto je kefir bio ravno iz frizidera?
    Jedva cekam jutro i nadam se da necu morat trcat u butigu po kruh za dorucak!

p.s. imali smo jedan fijasko sa kukuruznim....nadobudno sam uvalila samo kukuruzu u posudu....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

secer - gdje ga trpam,u bigu ili tijesto? (kako u kojem receptu ga meces)

Na vrh hrpice brašna od kojeg će nastati tijesto. Tamo staviš i sol.

voda - koliko je bitno da je mlaka?

Ovisi o temperaturi prostora. Kod mene je toplo pa se oko toga ne brinem, ali gdje nema grijanja obavezno mlaka voda i program za integralno (koji počinje s podgrijavanjem)

maslo - trebam ga otopit u mikrovalnoj ili ne?

Ne.

odmah nakon 5min mjesanja uvalis na njega preostalo brasno?

Pliva na površini, ne brini...

mislim,sve se to odma zbuckurilo...jel' potencijalni zaheb to sto je kefir bio ravno iz frizidera?

Ideja je da kvasac nabubri, a kad se saspe na jedno mjesto i ne može se uredno raširiti po površini onda se organizira u grudice i ne namoči se kako treba. Zato tekućine idu svaka u svoj kut, a kvasac se stavlja na vodu.

nadobudno sam uvalila samo kukuruzu u posudu....

Drugi put na Dolcu pogledaj pošto je proja pa ćeš shvatiti da ništa nisi fulala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •