-
Davoreeeee,iskopala sam par tvojih recepata sa bigom,ima raznih verzija...
secer - gdje ga trpam,u bigu ili tijesto? (kako u kojem receptu ga meces)
voda - koliko je bitno da je mlaka?
maslo - trebam ga otopit u mikrovalnoj ili ne?
I po onome sto sam cackala po netu,zar ne smeta kvasanju i dizanju biga cinjenica sto odmah nakon 5min mjesanja uvalis na njega preostalo brasno?Zar se to ne bi 6-8h trebalo dizat solo,pa tek onda dodat ostatak brasna,soli itd.... naravno,nikom se ne ustaje u 5h ujutro da bi imo freski kruh u 8h tako da to malo remeti koncepciju....
Ugl,ja premijerno pokusavam napravit kruh sa kefirom (timer otkucava),smjesna mi je ona napomena:ulij kefir na jednu stranu a vodu na drugu....mislim,sve se to odma zbuckurilo...jel' potencijalni zaheb to sto je kefir bio ravno iz frizidera?
Jedva cekam jutro i nadam se da necu morat trcat u butigu po kruh za dorucak!
p.s. imali smo jedan fijasko sa kukuruznim....nadobudno sam uvalila samo kukuruzu u posudu....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma