Nema tu puno trikova. Svejedno, evo ti par:Lapis prvotno napisa
- kad postavljaš kalup u stroj okreni oba propelera u istom smjeru, recimo naprijed - na taj način kroz sredinu kalupa prolaze naizmjence i ravnomjernije mijese;
- kalup nemoj namakati osim ako ne možeš izvaditi propeler - manje će ti zapinjati i duže će živjeti jer tako manje "materijala" iscuri u ležajeve;
- ako ne pečeš s odgodom, možeš spatulom pomoći u odvajanju brašna sa stijenke kalupa pa nećeš imati onaj vijenac oko kruha - nebitno, ali malo bolje izgleda;
- ako ti je kruh anemičan ostavi ga još dvadesetak minuta na održavanju topline pa će mu se boja popraviti;
- propeleri se regeneriraju prženjem u fritezi, a prije prženja ih treba dobro očistiti - nakon ovakvog tretmana će se bolje odvajati od kruha i bit će bar neko vrijeme kao novi;
- kod vađenja kruha prvo izvadi kalup i ostavi da se malo ohladi, recimo oko 10 minuta - time se korica na dnu otpusti i lakše je izvaditi kruh i propelere, a to što je dno kruha malo vlažno ne smeta jer je kruh prilično vruć i osuši se za minutu;
- sol i kvasac nikada ne idu zajedno;
- brašno mora ležati barem mjesec dana nakon mljevenja, a neodležano brašno je uzrok brojnih "cigli" iz pekača.