mislim da ću i ja sutra probati ukrasiti tortu s ticino masom. Ove sve torte izgledaju tako lijepo![]()
mislim da ću i ja sutra probati ukrasiti tortu s ticino masom. Ove sve torte izgledaju tako lijepo![]()
oriel, hvala ti na slikama koje detaljno prikazuju postupak- čiji je rezultat FENOMENALAN! Bravo! Nadam se da ću i ja uspjeti, jednom...![]()
Hvala ti.
Ma sigurno ćeš uspijeti.
Vidi sreću na licu moje curice sa Fifi, za to se isplati potruditi.
Radila sam tortu za jednog veselog dvogodišnjaka....
http://public.fotki.com/migulica/pocoyo/
Svaka figurica ti je sve savršenija.
Sad me sram pokazati svojeg Pocoyo-a.migulica prvotno napisa
Curke, kanim raditi tortu za prvu pričest kumčetu, pa trebam ideje. Ima tko kakav link?
Thx, Juroslav!
Čizma glavu čuva, šubara je kvari....
http://public.fotki.com/migulica/egr.../p1012433.html
Snjeguljic I "otrovne jabuke"
http://public.fotki.com/migulica/snj.../p1012440.html
Evo naše prve torte s ticinom! Dugo vas već pratim i divim se vašim uradcima, pa sam odlučila svome dječaku napraviti Winnie Pooh-a kojeg obožava!
http://public.fotki.com/dani-cake/winnie-pooh/
Ja nisam neki maher za pravljenje torti,ali ova čak i meni dobro uspije. Vrlo jednostavno,ništa se ne kuha,ne peče ,a mogu se raditi razni oblici ( tko je kreativan za razliku od mene...).
Prvi sloj:
Izmrviti kutiju petit berre keksa ( ne samljeti-izmrviti)
Umutiti 3 šlag pjene sa 4 dl mineralne vode i pomiješati sa keksom.
Istresti u posudu(okruglu,četvrtastu...nebitno)
Drugi sloj:
Opet umutiti 3 šlag pjene sa 4 dl mineralne vode. U to naribati 200 g čokolada za kuhanje i onda staviti na prvi sloj. I gotovo...Posuti čokoladnim mrvicama.
Između ova dva sloja može se poredati jaffa keks.
Evo i naše torte koju smo napravili za drugi rođendan, probali smo kako je to raditi sa ticino masom i to domaćom. http://public.fotki.com/Sebica/fotke_od_sebica/
prekrasni su Pat i Mat! odlično su uspjeli....vjerujem da je slavljenik bio zadovoljan!
i ja sam radila prvi puta tortu za svadbu....
http://public.fotki.com/migulica/svadbena/
migulice, kakvo osvježenje nakon onih kićenih svadbenih torti!
mladenci su preslatki
genijalno mi je što si ih obukla u "normalnu" robu
zelena haljina, bijeli t-shirt i traperice![]()
a koferi - predobra ideja![]()
kako si radila zlatne vitice?
Radila sam ih s jestivom zlatnom bojom u prahu...
otopim je u malo vodke i iscrtam arabeske....
htjela sm mladence napraviti vesele i proljetne....i svakodnevne!
Obzirom da sam radila za prijatelje tortu, rekli su da sve moze...
Migulice, ne znam čemu se više divim: idejama, izvedbi, kreativnosti, entuzijazmu koji izbijaju iz tvojih torti ili uopće činjenici da uvijek nađeš vremena, snage i volje za tvoje bližnje i prijatelje i na ovaj im način pokazuješ ljubav! Svaka čast!
wow, prekrasna torta!
Evo i ja se spremam za pravljenje svoje prve torte sa ticinom...Inspirisana vasim remek delima, ali nimalo pretenciozna da cu ikada napraviti ista slicno. Ipak, vredi pokusati a i curica mi je dovoljno mala da ce je verovatno sve sto je roze i gde su svecice koje ona treba da duva oduseviti.
Figurice sam kupila(mnogo bi mi bilo za pocetak i to) i samo zelim "obuci" tortu u ticino ali vec tu imam gomilu nedoumica
.
Koliko sam shvatila, celu tortu treba premazati marmeladom i onda prekriti ticinom. Mora li torta zaista biti zamrznuta ili je dosta nekoliko sati u frizideru?
Svi spominjete kako ticino ne podnosi slag. A sta je sa slagom kao sastojkom u kremu koji se nalazi izmedju biskvita?
Na bocne strane torte bih zalepila polovice svezih jagoda(u pitanju je torta Jagodica Bobica). Ima li sanse da to odradim ticinom rastvorenim u vodi? Mislila sam jagode povezati cackalicama za tortu ali bih vise volela da je sve na torti jestivo, da ne moram nista vaditi pre jela.
E, jos mi nesto nije jasno a ne vidim da je do sada spominjano. Koliko pre jela vi pravite torte? Jel bolje neposredno pre ili treba da se stvrdne ticino...mozda je glupo pitanje, ali potpuni sam amater.
Nadam se da ce me neka od vas resiti nedoumica!
migulice počmi ozbiljno razmišljati o otvaranju malog obrta... :D
predivno i inspirativno draga!![]()
Polfezna...
samo kreni raditi, sve će biti ok
lijepi mjesavinom malo vruće vode i ticina, moralo bi zalijepiti jagodice (bez armature)
Torta ne mora biti smrznuta, smrznuta je bila samo jedna jedina od svih koje sam radila, i to zato da budem sigurna da će doći na cilj i biti posluzena baš onakva kakva je trebala biti
malo pogledaj po postovima
pa ćeš naći sve odgovore na nedoumice...
sve se da izraditi na malo bolji i manje bolji način, tako da ne brini
čim je vesela torta, svi će biti zadovoljni , a ti ko suncokret vesela!
Stellita-Ja imam svoju struku koju jako volim, a izrada torti je nesto sasvim drugo....i baš me takvo veseli!
nisam ni mislila da si slastičar ...samo sam te pohvalila...
Migulica, hvala!![]()
Sutra se upustam u avanturu, prekosutra je slavlje pa javljam ishod.
Torte vam izgledaju savršeno. Migulica, ti si prava umjetnica, likovi su ti tako stvarni..ma oduševljena sam!!
Evo moj prvi pokušaj rada s ticinom.
http://picasaweb.google.hr/dambo333/...ai7LSLwfD5ugE#
Evo naše torte tractor tom http://public.fotki.com/mmonax/mak/
Djeca su bila oduvljena, kotače nisam dala da jedu, ali su pojeli oči, volan ...
Crna boja se presporo sušila, valjda kako su veliki pa od puno traskanja boje!
Uspjela sam dobiti nešto između tamno zelene i tamno sive za sjedalo i volan, ali je masa bila užasno gnjecava i ljepila se.
Mislim da ću izbjegavati crnu boju, vozila i sl.
Radila sam milka tortu s sušenim beze korama,.. :shock: užas kako se ticino raskeljio i napuhnuo...morala sam s čačkalicama probiti da izđe zrak![]()
Žao mi je da tortu nisam premazala s nekom putar kremom.
torta ti je jako lijepa....beze je bio u toj torti?
neke kombinacije ticina sa šlagom, beze, parfeom znaju biti teže izvedive....
Znala sam da se ticino ne voli sa kremama od mlijeka, ali sam ipak probala.
I fakat se sav razmeckao.
Torta je bila njami neka beze varijanta milka-ledeni čokoladni vjetar.
Meni je bitno da vidim onaj sjaj i sreću očima djeteta kad ugleda tortu, neponovljivo![]()
Monax, zaista si se potrudila i čestitam ti na hrabrosti da radiš traktora Toma, savršeni ti je!!! I mogu ti reći da se vidi na malome da je zadovoljan i da mu oči blistaju od sreće!!! Taj trenutak dok dijete ugleda svog omiljenog lika na torti ne može se opisati!!! Boje su ti odlične, pogotovo crna!
Cure, hitno mi je, koliko treba da stignu ove boje iz sve i svasta? Jel vi to narucujete postom ili tamo direkt kupujete? Hitno mi treba ljubicasta u prahu. Nemam bas puno vremena.
ja sam narucila oko 2 popodne i dosle su mi prekosutra (Rijeka)
btw vise mi se svidjaju boje u gelu nego prahu - podatnije su za ticino
Na kraju ipak nisam nista narucila nego sam ofarbala ticino sokom od cikle. Uz male popravke plavom dobila sam tocno ono sto mi je trebalo.![]()
jako su mi lijepe vaše torte :D
za mene je pečenje kolača odličan način opuštanja, jedino što je posljedica njupanja još više kila +, pa se sve manje opuštam![]()
pitanje: da li se ticino jede - nekako mi se čini ovako napamet da se stavlja puno boje? još nisam probala tako ukrasiti tortu, pa mi je krajnje vrijeme...
Ja ne,
a djeca obozavaju jesti figurice.
Puno je i po meni boje, al 1-2 godisnje nije strasno.
help???!!!
gdje držite ticino figure kad je ovako vruće?? meni se čini kao da se neće sasušit već istopit! :shock:
u najtamnijem kutku kuhinjskog ormarića!![]()
Vratila se Kora i nećak s mora....pa sam ih malkice razveselila....
http://public.fotki.com/migulica/morska-tortica/
Jao, Migulice, torta (i sve one koje nisam pogledala od kada sam zadnji put ovdje bila) su prekrasne!!!
Ja baš ne pravim torte pa nisam tako iskusna s ticinom ali evo jedne koju sam pravila svojoj curici za krstitke (figurica na vrhu je kupovna).
http://public.fotki.com/malianiv/tor.../dsc04514.html
jako ti je lijepa i nježna torta...i fantastično si zagladila šlag (ja to nisam nikad ni pokušavala jer bi vjerojatno tortu ozid od frustracija...)
Eeee, i ja sam imala tih problema sa šlagom ali sam se domislila i više ne stavljam čisti šlag. Ovo je skuhana papica (gustin s mlijekom) i u to sam dodala istučeno vrhnje. Puno lakše se barata s tom kremom, a lagana je. (A imam jedan veliki ravni nož s kojim se dobro može zagladiti krema.)
Uspješno sam napravila ticino tijesto. Stoji sada u vrećici.
Obojala sam za probu sa bojama u tubici, zelenu i žutu. Pastelne su boje, ali to mi paše.
Pitanje:
Da li je ok da mi se dosta hvata za ruke dok ga mijesim, non stop ga šećerim? Prošla mi je cijela kila šećera u smjesu i kao da još traži?
Mali Martin slavi drugi rođendan....ovo su figurice....dobio je za rođendan autić na daljinsko upravljanje.....![]()
http://public.fotki.com/migulica/martinov-brm-brm/
Migulica, wooow! Figurice su fenomenalne.
Stavljas li "armaturu" u ove vece figure ili ti same stoje tako uspravno?
bas me zanima da li bi ova krema bila dobra podloga ispod ticina umjesto buttercreamaLIMA prvotno napisa