www.fotki.com/migulica
nije mi dan...
www.fotki.com/migulica
nije mi dan...
vidit cemoprincess puffy prvotno napisa
![]()
ja sam u nesvjesti od tvojih djelamigulica prvotno napisa
![]()
radila sam neke nove tortice.....www.fotki.com/migulica
i ja nesto novo
http://public.fotki.com/kolacic/gita/
![]()
![]()
![]()
:shock:
![]()
radila sam nove torte i Stuarta malog (kao ukras za tortu)
www.fotki.com\migulica
trinity i migulica![]()
hvala Bogu da je konačno netko u "mom susjedstvu"![]()
Lea79, sorry, sorry, sorry, što mi je ovoliko trebalo... (otkako je došlo lijepo vrijeme nekako ga više provodim vani nego za kompjuterom). Ne znam da li ti uopće moj odgovor više nešto znači, ali evo... Recept je neki američki Dark Chocolate Mud Cake (svi su bili oduševljeni okusom torte, tako da se gotovo cijeli Munjeviti pojeo taj dan). Fil je bio od čokolade, šlaga i orasa, s tim sam premazala i tortu ispod ticina.Lea79 prvotno napisa
Nadam se da je pomoglo.![]()
trinity i migulica, što reći...![]()
trinity i migulica i moj naklon... oči su mi ispale kad sam ovo gledala!
moj mali se igra iza mene i slučajno baci pogled na komp baš kad sam pregledavala gitu i veli: mama gle kak lijepi mišek, i ja bi takvu tortu! objasnila sam mu da mama ni za 10000000 godina nebi znala ispeći nekaj takvoga, a on veli nek onda pitam tetu koja je tu ispekla dal' bi mogla i njemu jednu kad bu mu ročkas...![]()
meni ste mrvu daleko za to, ali tko zna, mozda u vasoj blizini ima koja teta koja to moze napraviti, a opet s druge strane, mozda bi se i mama mogla upustati u takvu avanturu.Bipsić prvotno napisa
da ste mene pitali prije 2 godine i sama bih rekla da ja to ne bih mogla nikad napraviti...a vidite me danas![]()
meni ste mrvu daleko za to, ali tko zna, mozda u vasoj blizini ima koja teta koja to moze napraviti, a opet s druge strane, mozda bi se i mama mogla upustati u takvu avanturu.
da ste mene pitali prije 2 godine i sama bih rekla da ja to ne bih mogla nikad napraviti...a vidite me danas[/quote]
![]()
na ovo da bi se mama mogla upustiti u takvu avanturu sam doslovce odvalila od smijeha! mama je totalni antitalent za takvoga nekaj: nit kreativna nit bilo kaj drugo... ja sam više onaj tip koji ima 5-6 isprobanih recepta i UVIJEK se drži toga, tak da moji doma znaju kaj mogu očekivati od mene...
![]()
ima u našoj okolici nekoliko teta koje rade fine torte, klincu za ročkas je do sad uvijek moja mama radila torte, ali kaj da ti velim, ovakve 3D torte ja tu fakat nigdje nisam vidla...ako ima koja međimurka drukčija saznanja, nek se slobodno javi!
ih, pa to je puno vise nego s cim sam ja startala prije 2 godine...Bipsić prvotno napisa
plus toga, mama me cijeli zivot uvjeravala da imam dvije lijeve ruke, i nikad mi nista nije uspjevalo dok sam pratila njene recepte i upute...![]()
sad si me utješila...trinity prvotno napisa
ko zna, možda vas sve iznenadim za koju godinicu (sebe najviše)...
(moš mislit)
Radila sam neke nove torte, mozete ih pogledati...
www.fotki.com/migulica
evo, ja sam pogledala...
nemam riječi... divim se tvojim remek djelima...
Jao meni![]()
Mislite li da je moguće napraviti tortu u obliku MOOMINA? Ima li netko kakvu ideju? Ne treba biti plavi nego bijeli.
joj cure moje pa vi ste prave umjetnice, gledam i nemu vjerovati, oci mi doslovno rade :shock:
kako je mojoj curi sad prvi rodendan odlucila sam se i ja uputiti u avanturu, evo me sa papirom i olovkom prepisujem recepte i ideje (naravno) od vas.
Ocekujte me uskoro sa pitanjcima![]()
Heluo! Nije me bilo duuuugo među vama, nisam bila niš vrijedna.
Bliži se ročkas starijem i naravno moram se baciti na posao. Dite želi tortu na spidermana. Di baš na to (sad mi fali jedan smail koji se tuče batom po glavi) al šta ću. Želje su želje.
Stoga, cure help!!! Dajte mi ideju. Da li da ga napravim reljefnog ili u 3D obliku?
Da li boje u prahu imaju rok valjanosti? Imam ih još od 10 mj./2007. Bi bile upotrebljive? Nisam još ni vidjela šta mi je ostalo.
trebam malu pomoc,
kako je sutra praznik, a djetetu rodendan slavimo u subotu, htjela sam sutra napraviti ticino smjesu, e sad me zanima kako je 'arhivirati' do cetvrtka, petka kad mislim kolace/tortu peci? ima li kakav poseban sistem?
i jos... kad se smjesa boji, dali se jos u procesu mjesanja doda boja i nakon sto smjesa bude gotova? imam par boja za napravit pa mi je to sad totalna misterija?
pomooooooooooooooooc!!
![]()
Ticino smjesa možeš u hladnjaku čuvati do 2 mjeseca, spremi u plastičnu vrećicu i u kutiju da na primi mirise.lucylu prvotno napisa
Boju možeš dodati i naknadno ali je malo teže izmijesiti. Dobro je dodati boju odmah ukoliko miješaš veću količinu.
hvala monax
Čitam vas i divim se tortama pa sam se i sama odlučila upustiti u avanturu.
Ovako je ispalo:
Larina za krstitke: http://public.fotki.com/260706/krten...ujutrolar.html
Lukina rođendanska: http://public.fotki.com/260706/krten.../2ilukina.html
Dječica su bila oduševljena. Hvala vam cure.![]()
Čitam vas i divim se tortama pa sam se i sama odlučila upustiti u avanturu.
Ovako je ispalo:
Larina za krstitke: http://public.fotki.com/260706/krten...ujutrolar.html
Lukina rođendanska: http://public.fotki.com/260706/krten.../2ilukina.html
Dječica su bila oduševljena. Hvala vam cure.![]()
nije me dugo bilo al sve torte sam pregledala
sve pohvale vrijednim curama![]()
ja sam se malo ulijenila![]()
Isto da vas samo pohvalim na remek djelima,nakon što vas dugo nisam gledala!
Samo tako dalje cure!
Evo i ja sam se malo zaigrala sa ticinom![]()
http://community.webshots.com/user/D...host=community
Radila sam tortu za krštenje nećakinje. Htjela sam napraviti neku lijepu, veselu torticu s figuricama naravno....![]()
www.fotki.com/migulica
migulica, stvarno si umjetnica![]()
Kako si napravila one cvjetiće na torti s rozim slonićem? Ima neka posebna aparatura ili se može nekako improvizirati? Ta mi je favorit!![]()
ima posebni valjak za to s cvjetnim uzorkom. i meni se svidjaLinda prvotno napisa
curke mogu samo reći moj duboki![]()
koliko god da mi torte ispadaju ukusneizgled im je
![]()
![]()
Imam poseban valjak 8) , dobila sam ga na poklon....jer ga sanjam vec dugo, a nema ga za kupiti....nazalost....
Jel se može negdje vidjeti kakav je to valjak?migulica prvotno napisa
Hvala!
Kako se radi s bojama u gelu? Jel isto kao s bojama u prahu?
Drugi tjedan imamo rođendan i moram se pripremit. Čak sam uspjela na vrijeme boje nabavit. Koliko mi mogu figurice vremenski stajat? Da baš ne radim sve zadnji čaš kao i uvijek
.
isti princip, samo ne moras razrijediti boje u tekučini, figurice mogu stajati bez ikakvog problema mjesec dana u suhoj i zatvorenoj posudi ili ormaru.
evo zadnje, mojoj curici za 3. rodjendan, nisu figure, nego crtanje s kremom, ali glavno da je nju jako veselilo
http://public.fotki.com/kolacic/kiarakovu/
Krasno!
Šta si šlag bojala ili nekakvu kremu. Nisam tako nikad radila pa nemam pojam :?
Tnx!migulica prvotno napisa
![]()
bojala sam kremu, sa slagom bas i ne mozes jer se boje "razlijevaju", poprimaju jedni dijelovi od drugihlailah prvotno napisa
Imaš kakav dobar recept za tortu? Naravno isprobani![]()
ma sve zavisi od zelje i ukusa, ja sam ovu zadnju radila ledeni vjetar, mrvu malo vise posla, ali okus bozanstven. klinci obicno traze cokoladne, i tu uglavnom uvik picim jednu te istu koja odlicno uspjeva, a okusom je superlailah prvotno napisa
Probala sam ledeni vjetar i stavrno je. Nisam nikad radila tako da ne znam da li da se zezam sa njom ili da napravim neku drugu. Da li si normalno radila po receptu ili si smanjivala doze. Meni se čini da toga inače dođe podosta. Možda mi se čini zbog šlaga :?
Par puta sam napravila po migulinom receptu al sad bi malo mijenjala. Nešto novo. Ako ti se da ispiši mi recept za ovu tvoju čokoladnu. MM bi bio oduševljen, bez čokse ne može zamisliti život![]()
i ja se pridružujem molbama za neku isprobanu čokoladnu tortu, a da nije ona crna torta s foruma
ČOKOLADNA TORTA
Biskvit
4 jaja
2 dl šećera
4 dl brašna
1.25 vode
1.25 ulja
2 žlice kakaa
pola praška za pecivo
Žumanjke smiksamo sa šećerom, zatim dodajemo ulje, vodu, brašno i prašak za pecivo.
Smiksamo snijeg od 4 bjelanjka i polako ga kuhačom umutimo u smjesu s žumanjcima.
Pečem na 175°C ~45 minuta (štapićem provjeriti je li pečeno)
Krema
0,5 l mlijeka
2 žumanjka
2 pudinga od čokolade
15 dag šećera
1 srebrni margarin za kreme
Puding smiksam s šećerom, žumanjcima i pola dcl mlijeka pa zakuham u ostatku mlijeka. U ohlađeno umiksam margarin koji je odstajao na sobnoj temperaturi.
Hvala ti puno!
Baš se spremam po sastojke, a još nisam ni odlučila koju i kakvu ću tortu napraviti!![]()
reci molim te koliko visok ispadne biskvit, tj. na koliko se slojeva može rezati?