Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: kako nadoknaditi san?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno kako nadoknaditi san?

znam da je na ovu temu bilo vec dosta toga, a i ja kao 2 x mama imam dosta iskustva da znam da treba samo strpljenja i da ce sve to doci na svoje.
    ali sada ne spavam vec mjesecima
    i stvarno ne mogu vise.
    osjecam da mi to nije dobro za organizam i da ako ovako nastavim mogu se jedino kronicno razboljeti.
    mali cica doslovce bez prestanka cijelu noc. ili je bolestan (seka donese iz vrtica) ili su zubi (koji ga toliko muce da zna doslovce lupati glavom o zid)...i tako od kad se rodio.
    ja vise ne znam sto napraviti. ne mogu danju nadoknadjivati san jer moram raditi.
    imate li neke revolucionarne ideje/literaturu/metode?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

požali se lijčniku na kroničnu neispavanost

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    požali se lijčniku na kroničnu neispavanost
    a on će reći: odmorite se, uzmite godišnji, nađite vremena za sebe, spavajte kad god vam se ukaže prilika, prestanite dojiti...

nemam iskustvo neispavanosti i 2 djece /tek ću imati/, ali znam kako sam bila neispavana zbog cjelonoćnog vidovog cicanja - mjesecima, kronično. jedva sam funkcionirala - umor, nervoza, dekoncentriranost, bez trunke energije...
    ne znam stvarno što bih ti rekla; da ti kažem "i to će proći" - nije baš neka utjeha :/
    uzmi godišnji /ako možeš/ i naspavaj se da dođeš malo k sebi.
    vikende koristi koliko god možeš.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ona knjiga od elisabeth pantley, "the no cry sleep solution"? jel to nekome za ozbiljno pomoglo, mislim ima li nesto novo u toj knjizi?
    inace bas ne vjerujem u metode kad je u pitanju roditeljstvo ali znam da su svojevremeno jako hvalili tu knjigu na forumu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pokušaj odvojiti svaku večer /jutro 2 h u kojima ćeš moći mirno odspavati, dok ih čuva netko drugi (suprug, čuvalica, prijateljica,...)

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Vidi avatar...
    Meni je bilo najgore poslje 3 i 30. Do tog vremena imam razumijevanja za njihove tegobe, ali u 3.31 sam luuuudaaa.
    Prođe i to.
    To je samo faza.
    Jednom ćeš ponovo spavati i besane noći i umorni dani biti će samo uspomena.
    I to će se dogoditi prije no što misliš.
    Samo moraš vjerovati (a kada ako ne u predbožićno vrijeme 8) ).

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    a ona knjiga od elisabeth pantley, "the no cry sleep solution"? jel to nekome za ozbiljno pomoglo, mislim ima li nesto novo u toj knjizi?
    inace bas ne vjerujem u metode kad je u pitanju roditeljstvo ali znam da su svojevremeno jako hvalili tu knjigu na forumu...
    nije loša, ali zapravo i nemaš ništa potpuno revolucionarno unutra..potraži po forumu, bio je jedan post u kojem su cure napisale sve fore iz knjige

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nijedna metoda iz te knjige nam nije pomogla, ali bar sam se malo opustila čitajući i manje sam se nervirala oko svega. S te strane, vrijedilo ju je pročitati.

(to je kao u onom vicu o čovjeku koji ide psihijatru i kaže: još uvijek pišam u gaće, ali me više nije sram )

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nemam odgovor samo isti problem

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam odgovor pronašla u homeopatiji. Kod nas je Chamomilla donijela, manje nervoze oko izbijanja zubića i svega ostalog i cijelonoćno spavanje(uz poneki savjet iz gore spomenute knjige).

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Nijedna metoda iz te knjige nam nije pomogla, ali bar sam se malo opustila čitajući i manje sam se nervirala oko svega. S te strane, vrijedilo ju je pročitati.
    Također! Kad uvidiš da nije samo tvoje dijete nespavač-sve je lakše!
    Mislim da nema recepta,nažalost!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: kako nadoknaditi san?

znam da je na ovu temu bilo vec dosta toga, a i ja kao 2 x mama imam dosta iskustva da znam da treba samo strpljenja i da ce sve to doci na svoje.
    ali sada ne spavam vec mjesecima
    i stvarno ne mogu vise.
    osjecam da mi to nije dobro za organizam i da ako ovako nastavim mogu se jedino kronicno razboljeti.
    mali cica doslovce bez prestanka cijelu noc. ili je bolestan (seka donese iz vrtica) ili su zubi (koji ga toliko muce da zna doslovce lupati glavom o zid)...i tako od kad se rodio.
    ja vise ne znam sto napraviti. ne mogu danju nadoknadjivati san jer moram raditi.
    imate li neke revolucionarne ideje/literaturu/metode?
    trideset, jel samo mali nespavac? Seka je OK?
    Nista ti nemam pametno reci osim da ti pozelim da so prije prodje...

I danas se sjecam koliko sam puta s V zbog cjelonocnog nacicavanja ustajala samo da jako udarim glavom u zid, da ne bih nekog zadavila

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja utjehu pronalazim u brojevima

ne brojim ovce dok zaspem ali si kontam da me ceka jos cca tisucu i jedna nefunkcionalna noc... onda bi trebalo sve nekako sjesti na svoje mjesto...

u nadi je spas

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo mene u sličnom. Jakov je počeo spavat dva mjeseca prije no što se rodila malena ( znači dvije i pol godine totalnog nespavanja), al dolaskom nje opet na staro. A ona je još bebica i iako je u ovom dobu puno bolja od njega kad je bio malio ipak se budi 2-3 puta, pa Jakov toliko, pa onda muž hrče, pa onda...
    Nemam recept, samo se jadam............
    I isto se vidim bolesnom za koji mjesec samo se nadam da me neće jako lupiti..

Tješim se vitaminima, matična mliječ, vikendima ostanem sat duže u krevetu, kad MM dođe s posla odem na sat vremena u krevet., ne obavljam nikakve šopinge , nabave, ništa što mi dodatno jede energiju...ništ posebno al bar to..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo da se nadovezem na temu. nisam jos u toj fazi, ne spavanje traje svega 7 - 8 mjeseci. BC je uvijek bio super po pitanju spavanja, a onda u poodmaklom stadiju moje trudnoce smo ga dali u vrtic. a tad su mu pocele izbijati i trojke. sve se slozilo. trauma od vrtica, zubi . a onda je zadnja trojka izasla, a ja sam rodila. pa eto ti nove traume za jednog spavaca. uglavnom ja sam neispavana ali zbog njega. ona je takodjer OK. budi se 1-3 puta u periodu od 19.30-5.30 sto fakat nije bar za mene strasno. ali zato kad nas uragan stigne u nas krevet . odmah znam da je kraj idili zvanoj san . uzimam si slobodu vikendom i ne zanima me nista. pa ih istjeram sve iz kreveta. problem je da BC je ljubomoran na balerinu kad je MM cuva, pa to zna biti prilicno traumaticno da se ja opet dignem.
    jucer sam zamolila MM-a da ostane doma da cuva BC-a
    poslala sestri sms oko 5 ujutro da ako moze dodje cuvati nju
    a ja prehladjena cu ostati cijeli dan u krevetu i nju dojiti kad to treba.
    e na kraju sam ja kuhala rucak, opeglala nesto vesa i jos par gluposti napravila. bila sam ljuta i na njih i na sebe sto su mi to dozvolili.
    tako da savijet odmori se ne znam kako dati, jer i kad sebi smislim ne znam uzivati u njemu.
    meni osobno u krizi pomaze tusiranje. 15-20 min pod tusem je za mene blagoslov. ako sam sama s njih dvoj oboje idu samnom u kupaonu, BC dobije bide s napunjenom vodom i igrackama
    ona je u viperu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Tješim se vitaminima, matična mliječ, vikendima ostanem sat duže u krevetu, kad MM dođe s posla odem na sat vremena u krevet., ne obavljam nikakve šopinge , nabave, ništa što mi dodatno jede energiju...ništ posebno al bar to..
    Imala sam iskustvo nespavanja sa sinom, srećom bilo je davno pa sam skoro zaboravila . Sad znam da sam opet u situaciji nespavanja da bi apsolutno sve poduzela da spavam bilo kad, uz bilo čiju pomoć i na bilo koji način, makar otišla od kuće kod nekoga se naspavat (kad su mi prijatelji nudili pomoć u čuvanju djeteta dok se ja naspavam bilo mi je smiješno i nisam ozbiljno shvaćala koliko sam iscrpljena i koliko mi je san potreban ). A onda sam iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec postajala sve nervoznija, sve nezadovoljnija, sve luđa.... Čovjek ne zna koliko je važno odmoriti se dok se potpuno ne slomi . Dobro je da si otvorila ovaj topic (znači da još možeš razmišljati ), zovi rodbinu/prijatelje u pomoć i neka te netko malo odmijeni, tvoj sin je već dovoljno velik da ga vjerovatno možeš noć, dvije i nekome ostavit. I stvarno pokušaj ne trošit energiju na ništa nebitno (manje kolača, više sna ).

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i ja čekam neki dobar odgovor...
    zadnje dvije godine smo nekako preživjeli. ali zadnjih mjesec i pol je paaaakleno!

samo, meni je lakše kad vidim 3.30, onda znam da je jutro blizu i da još jedna noćna mora završava. i onda pod tuš. nekako mi je najgore dok je vani mrak.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja čekam noć kad ću se konačno naspavati. Tako sam si za Božić poželjela 5-6 sati sna u komadu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad sam došla u fazu da sam počela skoro viđat bijele krave od umora, padala doslovno s nogu, sve mi se vrtilo oko mene od neispavanosti i iscrpljenosti, fino sam uzela svoj kušin i otišla u drugu sobu odspavat jedno popodne. i upala u komu od nekih 3 sata. i ako ćeš virovat priporodila se i dobila snage za slijedećih par miseci. za to vrime je mm bio s malom i nikome nije pala kruna s glave.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nema rješenja! Može ti netko uletiti na kratko, ali to ti je trenutno i nema dugoročnog rješenja.
    Ovo to govorim iz osobnog iskustva; nakon 9 godina ne spavanja imam problema s nesanicom, spavam po 1 ili 2 sata u komadu, imam filing da sam stalno budna.
    I sad kad su klinci veliki, ponekad nam dolaze u krevet. Nemam srca ih odbiti, ali kad legnu pored mene-gotovo je.
    A kad ne dođu, onda se budim i provjeravam gdje su.
    Ludilo brale!
    Ali nećeš se razboljeti, već samo malo pošiziti ( ovo je zeka)...nakon par godina ćeš se začuditi koliko si izdržala....!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj bas vam hvala cure na utjesi, a kolko vidim zapravo i nema neke utjehe osim one dobre stare roditeljske mantre "i to ce proci".

saska, pomislim cesto na to kako ce i to proci, a s mm-om se zezam da kad prvi put uspijemo odspavati noc u komadu ond cemo vjerovatno od viska energije napraviti trece dijete

irchi, hvala, ovo je stvarno konkretan savijet, kupit cu chamomillu (nemam previse iskustva s homeopatijom ali sam isprobala belladonu i bila jako zadovoljna ucinkom).

ninet, trenutacno je samo mali nespavanac, hvala bogu.
    seka je sada super, ona je isto do druge godine bila teska po tom pitanju.

leonessa,
    I stvarno pokušaj ne trošit energiju na ništa nebitno (manje kolača, više sna
    u pravu si, ali kad ne mogu vise...pa moram i nesto kreativno raditi
    javim ti se kad dodjem k sebi, mali opet ima kombinaciju viroze i izbijanja cetvorki

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A je li možete na smjene da se budite? U smislu... večeras je moj red, sutra navečer tvoj?

Tako su moja sestra i njen muž imali... (hranili su malog na flašicu :/ pa su se dizali na smjene)....i tako su onda bili naspavani. Mali nije pravio problem oko toga, jer se odmah u startu navikao na to, pa je prihvatio. Kod vas bi moglo biti problema.

Pa npr. pošto dojiš onda malog podojiš i muž neka se dalje birne (ako je to ikako moguće) a ti nazad na spavanje....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Potpuno suosjecam, ako te nesto tjesi i meni je isto ali (cuj sad ove utjesne recenice) -- mi ne spavamo vec 30 mjeseci a skoro da se jednako cesto budi i starije i mladje dijete tako da imamo stereo ugodjaj. Moja djeca ne samo da se probude nego su pravi insomniaci, jednom kada se nadignu ne mogu se ponovo uspavati po 2-3 sata i to uvijek padne negdje izmedju 1 i 4 ujutro. Ili su bolesni ili im rastu zubi ili su ruzno sanjali ili su ljubomorni i nesretni ili prozivljavaju tko zna sto, u svakom slucaju, you get the picture.

A o Elizabeth Pantley: imam njenu knjigu, citala sam je i napravila 'cunning plan' jos prije nego sto sam rodila prvo dijete, u medjuvremenu smo u svom ocaju sve savjete isprobali i moram priznati da njena teorija na zalost ne doseze visine (ili dubine) moje prakse. Mislim, moja kcer je takve prirode da koji god metod probas i kojeg se god trika dosjetis to eventualno radi 2-3 noci, poslije sve po starom.

Evo, jos mi u usima odzvanja njeno "Necu u krevet! Mrzim spavati!"

Ja se uopce vise ne sjecam kada smo imali laku noc, pod cime mislim noc kada sam izmedju ponoci i pet ujutro morala ustati iz kreveta samo jednom.

Ali svi mi govore da ce to sve jednoga dana biti blijeda uspomena, pa rekoh, valjda su u pravu. I nadam se da jesu, za tebe i mene i ostale kronicno nenaspavane roditelje

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A koliko ti je mali star da tako non-stop cica cijele noći?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

znači ima nas dosta koje istu muku mučimo. u mojoj bližoj okolini nema nama sličnih "slučajeva" i već sam počela misliti da s nama nešto nije uredu. ipak ovo mi je prvi put da mi nije baš neka velika utjeha što ima nama sličnih potpuno sam iscrpljena od nespavanja, noćnog ustajanja, spavanja na rate, i trčanja na posao, s posla itd. pucam po šavovima, nema me tko zamijeniti, MM je na terenu mjesecima.....a ne nazire se kraj tom svemu i da će konačno prespavati cijelu noć u komadu....

vikiikatja ...9 godina :shock: to mi zvuči zastrašujuće sad sam još više
    sve si mislim, pa neće valjda....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cure

Ja sam nakon 1 noci nespavanja totalno gotova. A nakon, 2,3noci nespavanja zaredom (npr. kada je moja cura imala kozice ili roseolu) sam se obavezno i ja razboljela.
    .

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tridesetri jel' spavate zajedno?
    moj cica po noci, ali nemam pojma koliko puta jer ja spavam. okrenuta sam prema njemu a on se samo pristekava kad hoce.
    probudim se ja koji put, recimo kad mjenjam stranu ili kad osjetim da on pokusava uhvatiti cicu a ne moze, pa mu pomognem, ali nakon par sekundi vec ponovo zaspem.
    isto je bilo i s prvim bebacem.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Cure

Ja sam nakon 1 noci nespavanja totalno gotova. A nakon, 2,3noci nespavanja zaredom (npr. kada je moja cura imala kozice ili roseolu) sam se obavezno i ja razboljela.
    .
    Baš čitam i cijelo vrijeme mislim ovo.
    I ja vam se klanjam !
    Sin nikada nije dramio po noći. Baš nikada, posisao bi i spavao dalje, a sisao je max 3 puta noću. Kad je prestao sisati prestao se i buditi za sisanje-logično . I super spava! Bogu hvala, neka tako i ostane.
    Iva je u ova 4 mjeseca imala samo dvije "vesele" noći. Jednom jer joj je bio jako začepljen nosić i kašljala je, a jednom se gospođica htjela igrati od 02-4:30 i meni je to bilo puno previše, ujutro sam bila kao da me traktor zgazio. Ja često znam reći kako se mene moja djeca razmazila .
    I zato svima vama još jedan

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    moj cica po noci, ali nemam pojma koliko puta jer ja spavam.
    .I ja se nekad probudim ujutro i pitam se je li uopće noćas sisala, pa kad skužim da su mi sise mekane shvatim da ipak je

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Otkad nam se rodilo prvo dijete, a ima tome već 2 g. i 9 mj., ja nisam prespavala noć u komadu. Budila sam se toliko puta da se ujutro više ne bih sjećala koliko.
    Zadnjih 8 mj. se budim zbog dvoje djece. Malo zove jedna, malo druga. Na svu sreću, prva sada spava u svom krevetu i više ne traži cicu, ali brine me što mlađu više uopće ne čujem (premda spava kraj mene). Muž me mora prodrmati da se probudim, toliko sam iscrpljena da ne čujem vlastito dijete koje mi plače pored uha.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    kad sam došla u fazu da sam počela skoro viđat bijele krave od umora, padala doslovno s nogu, sve mi se vrtilo oko mene od neispavanosti i iscrpljenosti, fino sam uzela svoj kušin i otišla u drugu sobu odspavat jedno popodne. i upala u komu od nekih 3 sata. i ako ćeš virovat priporodila se i dobila snage za slijedećih par miseci. za to vrime je mm bio s malom i nikome nije pala kruna s glave.
    vrlo vrlo slično i ja
    zadnji put (prošli tjedan) je to izgledalo tako da je zara provela noć kod svekija, a margita i ja kod mojih. kad se marge ujutro probudila, podojila sam ju , promijenila pelenu i predala baki i dedi, te odspavala još 3 sata. i za ta 3 sata provedena u totalnoj komi (debeli beton od sna) sam se totalno preporodila

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nekad davno sam čitala kako je Da Vinci provodio svoje dane (i noći), te kako se nosio sa svojom genijalnošću i nesanicom - mislim da je to ostavio u svojim zapisima ili tako nešto

Mislim da je bilo na National geograficu, al nemojte me loviti na riječ.
    Dakako, metoda nije isprobana (s moje strane ne, svakako), al evo da podijelim s vama......

dakle, svaka četiri sata on bi odspavao 15 minuta. I tih 15 minuta bi ga potpuno oporavilo i odmorilo mozak i tijelo (pretpostavljam da bi pao u komu od sna prvih 10 sekundi), pa bi mogao funkcionirati naredna 4 sata.

Mislim da je tako radio jedno vrijeme (dok je bio posvećen nekom posebnom projektu, ne sjećam se detalja).

Ovo je bio moj mali prilog temi, nikako poticanje da se učini isto Al zanimljivo da mi je to ostalo u glavi nakon godina i godina što sam gledala prilog

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam blizu nekog insomničnog ludila ili ne znam kako bi se izrazila pa evo npr. sad kad i mogu spavat- ne mogu.
    Cijeli dan samo mislim- da mi se malo naspavat, a sad kad zaspu ja opet ne mogu jer valjda sam se odvikla spavat u miru, ma zapravo ikako spavat...
    Primjetila sam i ako se slučajno desi, možda jednom u pola godine da se dijete ne probudi na vrijeme- ja se svejdno probudim i idem provjeravat jel diše, da ju nisam u snu prignječila i sl...

Taman je jedna počela spavat, a druga neće.
    I traje to, tri i pol godine, kad pridodam i trudničko nespavanje...

Komam mi je i što sam ja voljela spavati na trbuhu, a ne spavam malo više od 4 god. već u ranoj trudnoći me bilo strah leći na trbuh, kasnije naravno ni ne možeš od trbuha, a poslije poroda ne mogu od cica...

polako se sve više javljaju i posljedice: boli me kičma, sva sam i iskrivljena, tu i tam se uklješti pokoji živac, npr. ovih dana "išijas" ko u kakve stare babe... sve sam živčanija i živčanija, a nekad sam imala konjske živce i bila flegma na sve... Ne mogu jesti od iscrpljenosti i umora, a onda kad dobro izgladnim se prejedam slatkoga

Baš ih i nemam kome ostaviti, baka ih čuva po danu, ne može i noću a i deda rano ustaje na posao pa :/ . nude se da ih nekad ostavimo subotom, al se i boje kak ćemo zbog dojenja, ai MM nije oduševljen da ih dajemo, jer mu se mama dovoljno žrtvuje dok sam ja na poslu.
    MM često na odsutan, tak da ni on ne dolazi u obzir kao zamjena.
    Odemo kod mojih al one ni neće spavat bez mene u krevetu pa opet isto ko i doma...

Da ne dužim, znate sve
    nadajmo se za koju godinu da će biti bolje, ak dotad pola nas ne završi u Vrapču, onda ćemo tamo i spavat ko , još kad nas ljekovima nakljukaju ...
    a viš, viš malo djetetu, puno sebi i svi prespavamo noć. Kaj se ono daje bebi da se smiri? (naravno, ne mislim ozbiljno, još nisam toliko luda)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odemo kod mojih al one ni neće spavat bez mene u krevetu pa opet isto ko i doma...
    pa i mi kod mojih noć prespavamo zajedno, ali poanta je u tome da kad se one ujutro probude, orne, čile i vesele, a ja još mamurna - e tad uskaču baka i deda da se s njima igraju, a ja da nastavim spavati.

(jer to je jedino vrijeme kad mogu nastaviti spavati, poslije, tokom dana, nema šanse da zaspim koliko god umorna bila)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Skužila sam, al one mi ne daju mira i skaču oko mene dok ne otvorim oči i neće ni otić iz sobe bez mene
    Isto i kad smo znali prespavat kod svekija...
    A i kad je MM doma, pa kao ja ću još malo... Svake dvije minute pokušavaju otvarati vrata, kucaju, ispituju pa jel sad mama budna, pa jel sad... Kad će ustati, a ja naravno sve čujem... Pa neće veća na WC bez mene, pa ne žele da ih tata hrani itd...
    Pa smo zato probali ako se uspiju uspavat bez mame možda neće tražiti mamu, ono kao dijete kad se probudi provjeravat traži istu situaciju u kojoj je zaspalo

Recimo po danu kod sveki zaspi sama u roku keks i spava po tri sata. Sad imamo problem doma i sa dnevnim spavanjem jer doma neće spavati. Navikla je da se po danu spava kod bake i ne želi zaspati u drugačijoj situaciji, ni uz mene, ni uz cicu ni u svom krevetu, ponekad ne upali ni vožnja autom...
    Puno puta vikendom MM veli spavaj sa njom da se i ti odmoriš. Kak kad ona neće spavat-ja bi, ali onda me opet one bude...
    jer mama mora biti sveprisutna, navikle da sam uvijek tu što god radile i to je sad tak...
    Možda da je i MM uvijek sudjelovao u svemu kao što je u početku kad se starija rodila bilo bi drugačije. Al stvari na poslu su mu se promijenile i sad ga puno nema, mi odvikle od njega, on od nas i eto malo-pomalo završilo sve na mojim leđima, a cure mamoovisnice
    Vole one tatu i super ga prihvate kad dođe i naviknu na njega kad je tu, ali mislim da ga ne doživljavaju kao roditelja jednakog kao i mama, nego kao onaj dragi striček koji je povremeno tu i volimo kad dođe

Puno sam razmišljala al baš i nisam došla do nečeg pametnog, ne vidim riješenje problema u mom slučaju, samo čekat i nadat se... ili će prije proć ta mamoovisnost i nespavanje il ću prije ja završiti u bolnici, pa će se morati nekako snalaziti bez mene

Ili kao što pričala jedna baka u jednom parkiću, mama otišla na more a ostavila dijete njoj da se odvikne od cice i zajedničkog spavanja i noćnog buđenja :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uspijem prilicno dobro odspavati nocu. Odvalim otprilike cetiri sata u komadu, ostalo s povremenim budjenjima, iz istih razloga kao mamasita. (osjetim u snu da ne moze uloviti sisu i sl.) Jedno vrijeme mi je bilo dosta naporno jer se Jasena jako cesto budila nocu, i ona je trazila da doji. :/ Pa sam se vrtila i mijenjala strane, cuda izvodila. Jer ako bi je odbila, onda bi dobila polusatnu plac-partiju.
    U svakom slucaju, kad meni dodje pet do dvanaest, uskoci muz i ja onda odspavam ko covjek. Najcesce to bude kao kod Lutonjice...djeca ustanu, muz ih preuzme, a ja i Jelena nastavimo spavati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj d. ima godinu dana. i pomijesala mu se ta neka faza izbijanja zubiju, cestih prehlada i prohodavanja.

spavamo zajedno, naravno, ali ja ne mogu spavati dok on cica. mislim mogla sam dok je bio mala beba, ali sada...on cica tako da dubi na glavi, i stoji na nogama, a ako doji lzecki onda me lupa sakama i nogama tak da nema sanse da kroz to spavam. kad napokon zaspi onda se ne smijem ni pomaknuti jer se odmah probudi, tak da se onda ne micem pa mi sve utrne, budim se isto sva ukljestena.

njumi, sto se tice da vincija, on nije spavao jer je imao previse toga za misliti, a osim toga je bio hiperaktivan. mm je isto taj tip, uvijek radi i misli, malo spava. moja m. je isto hiperaktivna, a cini se da i d. bas ne treba previse sna. izgleda da su mi djeca na mm-a, i da jedino ja u toj kuci imam potrebe za snom premda ni ja nisam nikakva velika spavalica, isto sam ranoranioc ali sam po prirodi zivac i trebam barem 7 sati mirnog sna da bih bila normalna.

ja inace imam pomoc baki i djeda, imam cak i cuvalicu, ali djeca su dosta zahtjevna i tesko da bi itko od njih uzeo oboje djece istovremeno. mm je isto super ukljucen u smislu da moze uspavati djecu i sl. ali on radi od jutra do sutra.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo se pretvorili u patuljke.
    Mi, zapravo, jesmo patuljci.
    Neva je neki dan zaspala u SEDAM ujutro, u šest je još plesala po sobi. Probudila se u 12.30h.
    Uobičajeno nam je zaspati oko tri ili četiri ujutro.

Najgore mi je kad se dani, a ona veselo viče 'nije više noćina!'. Onda nas uhvati ono luđačko hihotoplakanje.

Ja sam se programirala na još tri godine, a onda ću se pretvoriti u babarogu i tjerati u krevet s prvim mrakom. Da od patuljaka postanemo opet ovce.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Neva je neki dan zaspala u SEDAM ujutro, u šest je još plesala po sobi. Probudila se u 12.30h.
    Uobičajeno nam je zaspati oko tri ili četiri ujutro.
    :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Cure

.
    Deaedi, znam da to zvuci pomalo suludo, ali teze je roditeljima kojima djeca inace spavaju izdrzati rijetke noci kada to nije slucaj.

Ja sam bila od onih koji su apsolutno morali odspavati 7 sati i cugu svaku noc, inace bih se danima poslije osjecala bolesnom. Ali od kada su me djeca istrenirala, postadoh i sama insomniac -- ma koliko bila umorna, cesto ne mogu zaspati jer ocekujem da ce me probuditi.

Sjecas li se one recenice iz filma Fight Club: "With insomnia, you are never completely asleep, but you are never completely awake either?"

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad mi se ovaj problem dogodi, onda spavam kad god beba spava. Sve tada moze cekati, i rucak i usisavanje i planine rublja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali starije dijete ne može čekati :/

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slazem se s lutonjicom

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ja sam luda od nespavanja. Jutros u 10h sam bila umorna sad jedva gledam na oci, a moram po Edi u vrtic

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, koliko sam ja slova ispisala na forumu o našim noćima iz pakla...

Oguglala sam. Kad sam prestala šiziti, smirilo se. Ne budi se više 10-15 puta noću, nego maksimalno 5. Raj.

Citiraj njumi prvotno napisa
    dakle, svaka četiri sata on bi odspavao 15 minuta. I tih 15 minuta bi ga potpuno oporavilo i odmorilo mozak i tijelo (pretpostavljam da bi pao u komu od sna prvih 10 sekundi), pa bi mogao funkcionirati naredna 4 sata.

Mislim da je tako radio jedno vrijeme (dok je bio posvećen nekom posebnom projektu, ne sjećam se detalja).
    Ovo ja radim kad imam neke nehumane rokove za predati prijevod. Apsolutno funkcionira! Naravno, na kraće staze - dvije, tri noći maksimalno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja volim spavati, oduvijek. Nisam nikad spavala 10-12 sati, ali 8 sati poštenog sna i sve pet. Onda sam ostala u drugom stanju. I morala mirovati. Moj ritam se nije poremetio, bez obzira na cjelodnevno ležanje, svakomalomokrenje, spavala sam ko top. A onda se rodila moja prekrasna kćer. I budila se samo jednom po noći. A onda je izbacila noćni podoj. Pa je navršila 6 mjeseci. I počela se buditi po noći. I plakati. I tražila cicu. I tako sve češće i češće. Sad smo u fazi da se navečer uspavljujemo po sat, dva, budi se svako malo i cica, spava sa nama u krevetu. ponekad nas pošteno izlupa, uglavnom vrišti kad se budi... Najmirnii dio spavanja je između 7 i 8 ujutro i to me drži. Uskoro počinjem raditi i pitam se što će me onda držati ? Naravno da ne mogu spavati kad poželim tj. ne mogu zaspati. Postala sam noćna ptica, podove perem u 11, TV gledam oko 12, legnem i ne mogu zaspat prije 2... Kronično sam neispavana i super istrenirana, podočnjaci mi se ne vide :D .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno moja beba ne spava

LJudi moji pozdrav. Sve vas čitam,ali dajte još ideja kako da moj sin spava cijelu noć. Nema šanse, ja sam na izmaku snage. Stvar je majčinog mlijeka i nitko mi nemože reći da to nije tako. Nemogu ni zamisliti da prekinem dojenje, jer shvaćam da djete dobiva sve neophodno, ali ne spava mirno cijelu noć. On sada ne spava niti po danu, niti po noći. Nema grčeve i nikada ih nije niti imao. Ima 7. mj. počeli smo sa dohranom, pazim šta papa. Nije ni to. Izbila su mu doljnja dva zubića, sada izbijaju gornji, mažem sa gelom, ali opet pažljivo,nesmije se predozirati. Nemoguće da su zubići u pitanju. Dali postoji nešto za umirenje bebe, nemojte mi slučajno spominjati Jhonson baby ulje za noć - NE PALI NI TO. On zaspi, odspava npr. 1 sat, ili pola sata i budi se. Gdje je problem???????? Suha pelena, sit, nije pregrijan, nije žedan, ali niti dalje nespava. HELP!!!!!!!! :? :? :?
    [img]Dorijan - 21.05.2007[/url]

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa i mi kod mojih noć prespavamo zajedno, ali poanta je u tome da kad se one ujutro probude, orne, čile i vesele, a ja još mamurna - e tad uskaču baka i deda da se s njima igraju, a ja da nastavim spavati.

(jer to je jedino vrijeme kad mogu nastaviti spavati, poslije, tokom dana, nema šanse da zaspim koliko god umorna bila)
    tako i mi radimo,spava s nama,al ujutro ga uzmu dida i baba(i jedni i drugi),a ja i mm nastavimo dok ne ogladnimo
    (prije bi bilo dok on ne želi cicat)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: moja beba ne spava

Citiraj Katarinćica prvotno napisa
    LJudi moji pozdrav. Sve vas čitam,ali dajte još ideja kako da moj sin spava cijelu noć. Nema šanse, ja sam na izmaku snage. Stvar je majčinog mlijeka i nitko mi nemože reći da to nije tako. Nemogu ni zamisliti da prekinem dojenje, jer shvaćam da djete dobiva sve neophodno, ali ne spava mirno cijelu noć. On sada ne spava niti po danu, niti po noći. Nema grčeve i nikada ih nije niti imao. Ima 7. mj. počeli smo sa dohranom, pazim šta papa. Nije ni to. Izbila su mu doljnja dva zubića, sada izbijaju gornji, mažem sa gelom, ali opet pažljivo,nesmije se predozirati. Nemoguće da su zubići u pitanju. Dali postoji nešto za umirenje bebe, nemojte mi slučajno spominjati Jhonson baby ulje za noć - NE PALI NI TO. On zaspi, odspava npr. 1 sat, ili pola sata i budi se. Gdje je problem???????? Suha pelena, sit, nije pregrijan, nije žedan, ali niti dalje nespava. HELP!!!!!!!! :? :? :?
    [img]Dorijan - 21.05.2007[/url]
    moj jedini savjet,stavi ga sebi u krevet i u polusnu on zgrabi ciku a ti lijepo nastaviš spavat.
    Ja nisam ni očekivala da mi dijete prije godine spava pa nisam ni bila iznenađena

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja se nisam već osam godina naspavala, a izgleda da ni neću tako skoro.
    Mislila sam da kad malo porastu da će se noći normalizirati, ali naravno da nisu. I dalje traže pišanje po noći i dalje traže mene jer ih je strah nećega (ružnog sna ili neke buke) i svaku noć postoje razlozi radi kojih ustajem najmanje deset puta , evo npr. prošlu noć smo imali kašalj, začepljeni nos, žeđ, odlazak na wc, strah, bol u potkoljenici, temperaturu, prezima, prevruće...neznam ni sama. Hodala sam cijelu noć, malo spavala u svome krevetu s njih dvoje, pa sama u njihovoj sobi, pa opet s njima u mome krevetu ali dolje kod nogu jer nam je bilo vruće, pa na kraju u dnevnom boravku i već je bilo jutro. Danas sam specijalno u nesvjesti, a svi na poslu živčani i traže non stop nešto, ukratko užas, a kad vidim da je sad tek 12,36 a gdje je još većer i odlazak na spavanje, a ručak, a većera, a kuhanje za sutra, a tuširanje, aaaaaa.
    NIJE LAKO BITI MAMA, ALI TAJ OSJEČAJ NEBI MIJENJALA ZA NIŠTA NA SVIJETU!Pa tako ni za bar jednu noć normalnog spavanja, ko ga šiša, valjda mi je suđeno nespavanje.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •