Stranica 12 od 22 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1096

Tema: Vegetarijanski tjedni jelovnici 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja danas popecke od ostatka jucerasnjeg rizota i varivo od mrkve i kelja

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas seitan-špikano šečenje u senfu....mmmmmm...dobili jučer paketić od Eco-Nature....

još jednom ih moram pohvalititi za nevjerojatno ukusne proizvode koje šalju diljem hrvatske city expressom (ja jučer dstavu platila manje od 10kn :/ )....www.econatura.hr...za 120kn dobili 5 komada dimljenog seitana (cca.250g) + 1 špikano pečenje u senfu....punjeno povrćem i tofuom...besplatno su nam poslali i još dva komada običnog i dimljenog tofua

Dakle, taj komad seitana sam stavila u vatrostanu posudu s krumpirom, svježim peršinom i naribanom mrkvom sa začinima da se zapeče....uz to sam na luku popirjala grašak i kao salatu naribala svježu ciklu!

Njami.....

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo mene novopečene nejelice mesa.

Pratim vas već mjesecima, skidam recepte i dosta njih sam već probala. Hvala vam na idejama.

Naš današnji ručak:

-miso juha s amaranthom
    -marinirani prženi tempeh koji je kasnije zapečen s naribanim sirom u pećnici
    -pečeni batat i pečena cikla
    -salata od ribane svježe cvjetače s bosiljkom i mažuranom

Jučer sam radila
    -krem juhu od bundeve, polovica graška, kombu alge i poriluka
    -složenac s klicama leće u woku(kombinirala sam neke recepte iz knjige Klice J.B.P.)- svježi špinat, kombu alga, luk, crne masline, sok od rajčice, klice leće)
    -prilog: integralna riža
    -matovilac salata

Moram se pohvaliti da sama uzgajam klice- jednostavno a super i domaće

Klinci su super prihvatili a mm nema izbora -ne kuham ništa mesno a vani jede ako hoće. Mada gotovo uvijek sve pojede što napravim.

Inače, pijemo i povrtno-voćne sokove svako jutro- pravo otkriće. Jednostavno smo oduševljeni.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Već kad ti se sviđaju klice i integralna riža - spoji ta dva koncepta i probaj GABA rižu. Super je.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidiš...meni miso juha nikako ne leži.... :/

Jučer za ručak:

integralna riža...nakon što je skuhana i iscijeđena na nju bacim sitno nasjeckanog peršina i malo maslaca da joj da onaj "njami" okus....

Umak:

4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
    1 naribani crveni luk
    maslinovo ulje
    1 naribana mrkva na velikom ribežu (može i nasjeckana na sitne kockice, meni je lakše ribati)
    1/2 žlice origana (imamo domaćega)
    još malo začina po želji (ja stavim "Vetaru" - vegetu iz bio&bio + chilli + papar + slatka paprika u prahu)
    1 žlica svježeg ružmarina sitno nasjeckanog
    300g seitana (ja sam stavila dimljeni - nisam marinirala) - sitno nasjeckan na komadiće
    1 staklenka pelata
    1/2 šalice bijeloga vina
    1 žličica svježeg bosiljka (mi ga imamo svježe sasjeckanog u frizeru)
    1-2 pirea od rajčice

+ na umak koji je poslije pomiješan s rižom naribala sam dimljenog tofua i još stavila parmezana....

Okus za Bogove!!!!

Danas:

Hobotnica na salatu:

- skuhana hobotnica + posebno skuhan krumpir

Poslije sve pomiješano sa svježe nasjeckanim češnjakom, zelenom salatom narazenom na sitne komadiće (ljeti stavim još i rajčice), maslinovim uljem, peršinom, nori algama...+ (svakako) začini po želji!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

linolina, koje gljive upotrebljavaš za onu gore spomenutu juhu?

Danas:

škampi na buzaru....mislim da ne treba previše objašnjavati!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim te lijepo prestani spominjati ribe i plodove mora na ovom topicu.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ajme, marta :/ ...OPROSTI... moja greška....imam u glavi film makrobiotike i često zaboravim na naslov pa me zanese!

Stvarno nisam željela nikoga poniziti ili bilo što na tu asocijaciju....vidiš, sada mi je žao što mi je to promaklo....sasvim nenamjerno (bez obzira ako netko misli da sam željela provocirati). :/

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    ajme, marta :/ ...OPROSTI... moja greška....imam u glavi film makrobiotike i često zaboravim na naslov pa me zanese!

Stvarno nisam željela nikoga poniziti ili bilo što na tu asocijaciju....vidiš, sada mi je žao što mi je to promaklo....sasvim nenamjerno (bez obzira ako netko misli da sam željela provocirati). :/
    Znam da nije smiješno, ALI .....sada sam se išla vraćati unazad da bih vidjela koliko sam jako "zagrezila"...kao ono :shock: ....pa ja sam čak dva puta uspjela spomenuti ribu... :/ ...i da se nitko prije toga nije ubacio ili opmenuo me.... :? :? :? ....a na vegeterijanskim smo jelovnicima....

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

linolina, koje gljive upotrebljavaš za onu gore spomenutu juhu?

!
    Šampinjone, ne znam je li mogu druge, ali odlično je. Malo ih zažutim na kapuli, pa nadodam vode tj. temeljca.

Jučer: na poriluku izdinstala batat, brokule, integralnu riži (malo na maslu je prije zapržila) i crvene paprike (imam ih u vrtu još od ovog ljeta!)

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    Šampinjone, ne znam je li mogu druge, ali odlično je. Malo ih zažutim na kapuli, pa nadodam vode tj. temeljca.

Jučer: na poriluku izdinstala batat, brokule, integralnu riži (malo na maslu je prije zapržila) i crvene paprike (imam ih u vrtu još od ovog ljeta!)
    A kako poslije propasiraš gljive????? Ako ih uopće pasiraš pa praviš gustu juhu ili ostaviš onako male komadiće od svakog povrća pomalo???

Ovaj recept od jučer divno zvuči...baš me asocira na domaću "vrača-među-žive" hranu!!!!

Danas: sarma

suhana soja u zrnu pa poslije samljevena u mašinici ...prvo napravim zaprškicu od crvenog luka, začina, pelate - sosa od rajčice, maslinovog ulja....onda na to narežem malo kiselog kupusa..pa radim punjenje za sarme od riže s maslacem, peršina, začina, dimljenog tofua, dimljenog seitana, naribane mrkvice i češnjaka..ako je suho, dodam u smjesu malo zobenog vrhnja...s takvim punjenjem standradno punim sarme...na njih ponovno stavim sloj kiselog kupusa, ulijem vode, posolim i huham...

Znam da ovo nije baš najzdravije jelo, ali je maksimalno zdravo u okvirima "domaće hrane" - prihvatljivije za malo više ljudi...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa

A kako poslije propasiraš gljive????? Ako ih uopće pasiraš pa praviš gustu juhu ili ostaviš onako male komadiće od svakog povrća pomalo???

Ovaj recept od jučer divno zvuči...baš me asocira na domaću "vrača-među-žive" hranu!!!!

Danas: sarma

en:
    Pa, štapnim mikserom, kao i sve ostalo? A na kockice sam ih isjeckala u dinstanjum omekšaju

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A, inače, nekad i ostavim manje komadiće, radi dekoracije i da imam šta žvakat , jučer sam i dimljenog tofua stavila, isto na kockice, baš mi je pasalo

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

HVALA linolina, odličan recept...

Moj A. je prije par dana napravio seitan, ja ga marinirala pa pripremala slijedeće recepte iz knjige Makronove: "Seitan" od Tvrtka Šakote..

Želim podijeliti s vama jedan nevjerojatno ukusan recept jer smo se mi doslovno podavili jedeći....

Pastirska pita

(staro englesko jelo u novom ruhu)...

3 mrkve (ja sam je naribala na veće komade)
    Šampinjoni - zavisi od količine koju inače stavljate i koju želite spravljati, ali po receptu ide 300g
    2 crvena luka, također ribana na veće dijelove
    500g seitana narezanog na kockice
    2 žlice svježeg ili suhog ružmarina - usitnjenog
    1 žlica svježeg timijana - usitnjenog
    1 žlica slatke crvene paprike
    400g rajčice (pelati) - nasjeckane ili oguljene
    1/2 šalice crnog suhog vina
    1 žličica aru-praha (to je poput zgušnjivača - poput gustina)
    1/2 šalice vode
    malsinovo ulje
    sol, papar + začini po želji

za pire krumpir:

1 kg bijelog krumpira
    2 dl zobenog vrhnja
    zobeno ili sojino mlijeko (po potrebi)
    maslinovo ulje (2 žlice)
    sol, papar

PRIPREMA:

- Napravite pire krumpir. Nakon procjeđivanja dodajte mu vrhnje, malo maslinovog ulja i po potrebi mlijeka te ga pasirajte dok ne dobijete glatku kremastu smjesu. Po potrebi dodajte soli i papra...
    - Ulje zagrijte u tavi pa luk i češnjak pirjajte 10 min. ili dok ne omekšaju. Dodajte gljive, mrkvu, ružmarin, papriku i timijan pa pirjajte još 7-8 min. Dodajte sjeckanu rajčicu, seitan i vino, te sve poklopljeno pirjajte pola sata na laganoj vatri (ja sam to pirjala i manje)
    - 1 žličicu aru-praha razmutite u hladnoj vodi pa dodajte smjesi. Posolite.
    - Pripremite staklenu vatrostalnu posudu. Odaberite između dvije mogućnosti:
    1. ulijte smjesu sa sitanom u posudu pa stavite pire krumpir na nju, izravnajte, premažite uljem pa zapecite.
    2. rasporedite dio krumpira na dno nauljene posude, dodajte smjesu sa seitanom pa na vrh ponovno stavite pire krumpir (kao ukras ili puni sloj).

Pecite otklopljeno 30-40 min. na 200 stupnjeva.

DOBAR TEK!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lu editirala nedozvoljeno reklamiranje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zimska miso juha (poriluk, češnjak, pasternjak, mrkva, shitake, wakame)
    Grašak sa dimljenim tofuom
    kroketi od prosa
    brokola
    salata od matovilca

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

recept sa vecere za 5 koji je izgledao straaasno primamljivo (lagano modificiran):

Sastojci

20 dag ječma, 30 dag vrganja, 3 dl maslinovog ulja, 2 dl bijelog vina, 2 dl vrhnja za kuhanje (ili sojinog), 10 dag radiča, šareni papar

Priprema

Na maslinovo ulje dodamo vrganje i vino, nakon 5 minuta dodamo vrhnje za kuhanje, sol, papar i pirjamo još 15 min. Dodamo kuhani ječam i nasjeckani radič te prokuhamo još 5 min. Gotovo poslužimo u listovima radiča.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nekoliko nas se neki dan podavilo u slijedećem receptu:

Seitan stroganoff

500g mariniranog seitana narezanog na štapiće
    2 glavice crvenog luka, sitno nasjeckane (ili naribane)
    maslinovo ulje
    200g šampinjona, narezanih na tanke šnite
    1dl sojinog vrhnja, pomiješanog sa sokom 1/2 limuna, 1/2 žličice senfa, te 1 žlicom rižina slada
    1-2 kisela krastavca, narezana na kolutiće
    1 žličica senfa
    sol, crni papar
    2dl temeljca od povrća
    1dl bijeloga suhoga vina

Desetak minuta pirjajte luk na ulju. Dodajte šampinjone i pirjajte ih dok se ne opuste. Zalijte vinom. Dodajte seitan, senf i nakon 5 minuta temeljac: Kuhajte poklopljeno 20 min. na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Dodajte smjesu vrhnja, krastavce, sol i papar. Poslužite vruće uz prilog po želji. Ja sam napravila integralnu rižu!

SAVRŠENTVO od okusa.....

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas:

GLAVNO JELO:

polpete od 4 vrste žitarica (one iz DM-a) koje malo pofurim s vrelom vodom, stavim dosta začina (okosnica ukusa), naribam mrkvu, naribam na sitno češnjak, dodam naribane Gaude + mrvice da se zguzne cijela smjesa i integralnog brašna pa pravim polpete koje potom pečem u vrelom ulju...

Za prilog je čista heljda s malo tamarija + crveni umak napravljen na luku koji se malo pirka na maslinovom ulju, kojemu je potom dodan grašak, kukuruz (nažalost, smrznuti) i slanutak (prethodno namakan i skuhan) + začini i umak od rajčice iz staklenke....

Heljda se izvrsno slagala s ovim crvenim umakom od povrća, a polpete su došle kao točka na i (ovo je moj izum, kao i većina jela što kuham...improvizacija uslijed nedostatka sastojaka za recepte!)

SALATA:

naribana svježa cikla + svježi crveni kupus + zelena salata s malo soli, accetom balsamicom + majonezom (jedemo je jednom godišnje i to isključivo u ovakvim salatama)

DESERT:

kuglice od kestena - pogledajte slijedeći link http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...64746&start=50

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lazanje od korabice i komorača sa gorgonzolom i orasima.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zapečeni karfiol u bešamelu

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne karfiol, nego kelj

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    ne karfiol, nego kelj
    Kelj je dobra ideja u kombinaciji s bešamelom...probat ću svakako...ja znam zapeć i cvjetaču s bešamelom u pečnici...to je vama karfiol jel' da???

Jučer sam radila recept po najnovijem zimskom Makronovinom glasilu...mislim da nikada ništa ukusnije od toga nisam jela...

Probajte svakako...

Ragu od tempeha

250g tempeha narezanog na šnite (nažalost, prekomplicirano ga je raditi kod kuće pa ga je nužno kupiti u bio&bio trhovinama)

za marinadu:
    1dcl soja sosa (koliko sam ja shvatila, a i sama sam ga stavila rad se o tamriju)
    1dcl crnog vina
    2dcl vode
    2 režnja češnjaka
    1 čajna žličica senfa
    prstohvat ljute paprike
    1 čajna žličica svježeg timijana (ja sam imala suhog jer smo ga neki dan ubrali na obližnjem brdu :/ )
    1 žlica balsamica
    1 žlica sirupa od agave (ovog nisam imala kod kuće pa sam izostavila)

Sve sastojke smiksajte, prelijte preko tempeha i pecite na 180 stupnjeva 30 min. poklopljeno i 10 min. otklopljeno. (Ja sam upravo zbog poklopca tempeh pekla u vatrostalnoj posudi s ovom prelivenom marinadom)...
    Kada se ohladi, naribajte na ribež ili usitnite vilicom (ova potonja opcija je jednostavnija )

Sastojci za umak:

1 crveni luk, sitno nasjeckan
    3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
    1 mrkva, na tanke kolutiće narezana
    1 šaka usitnjenih maslina
    prstohvat mljevenih sjemeniki komorača (ja sam stavila ručno, u avanu, mljeveni korijandar)
    šaka svježeg bosiljka (ja ga imam još od ljeta zamrznutog u zamrzivaču)
    šaka svježeg origana (nemam svježeg)
    1 mala konzerva organskih pelata, ocjeđenih i narezanih (ako baš nemate, naravno da ne moraju biti organske )
    1 lovor (ja ga, na sreću, imam)
    1/2 čajne žličice svježeg ružmarina (na sreću i ovo mi raste ispred kuće :D )
    maslinovo ulje (za prijanje)
    četvrt korijena celera izrezanog na sitno (nažalost, ja ga jučer nisam imala)
    100g svježih vrganja izrezanih na trakice (ja sam kupila šampinjone, ali vrganji bi bili puuuuuuno bolja opcija)
    sol

Priprema:

1. Pirjajte luk i češnjak na mslinovom ulju
    2. Nakon 7-8 min. dodajte mrkvu i celer i pirjajte još 10 min.
    3. Dodajte ružmarin, lovor i pelate. Kuhajte još 5 min., a potom dodajte tempeh (zajedno s onom marinadom u kojoj je pečen) i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri pola sata... (kako ja nisam imala poklopac za tako veliku tavu u kojoj sam sve to spremala, dodala sam još temeljac u kojoj se noć prije kuhao seitan tako da mi ne zagori dok se tekućina isparava)
    4. Propirjajte vrganje (gljive) na žlici maslinovog ulja na jakoj vatri 5 min.
    5. MIješajte ragu da vam ne zagori. Dodajte komorač ( u kojem slučaju korijandar) i timijan, vrganje te kuhajte još 5-10 min. otklopljeno da se zgusne.
    6. Posolite, ubacite origano i bosiljak

+

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, al dente (ja sam skuhala rižu). Posložite na tanjur, pospite po njoj ragu, malo bosiljka i poslužite (na to možete posuti i malo parmezana ukoliko ga jedete!)

SAVRŠETVO od okusa!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je problem sto mi ukucani u zadnje vrijeme bojkotiraju sve novoisprobane recepte. Moze biti da neke stvari ne napravim dobro, ali nekako vise imam dojam da im nedostaju tradicionalne stvari. Izgleda da cu morati poceti raditi neke kompromise. :/

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jao, abonjenko, ovo zvuči super fino!
    i da, karfiol = cvjetača

meni se upravo kuha grah za namaz od graha. jedino još ne znam s čime bih ga miješala. imam dvije opcije: sušene rajčice ili preprženi sezam i suncokret.

ideje?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

jao, abonjenko, ovo zvuči super fino!
    i da, karfiol = cvjetača

meni se upravo kuha grah za namaz od graha. jedino još ne znam s čime bih ga miješala. imam dvije opcije: sušene rajčice ili preprženi sezam i suncokret.

ideje?
    Ja bih ga napravila više tradicionalno.

Prodinstala bih 1 (ili više, zavisi od količine pasulja) glavica luka na malo jačoj količini ulja nego što koristim inače za dinstanje, pred kraj bih ubacila 1-2 protisnuta češnjaka, smakneš sa vatre, dodaš alevu papriku, malo bibera i puno seckanog peršuna. Sa tim pomešaš propasirani pasulj, posoliš ili staviš začin od sušenog povrća i možda malo limunovog soka ili soka od paradajza.
    Ako želiš pikantnije, ubaciš u to malo senfa.
    Ja stavljam i kari u pasulj, jer mi jako paše ta kombinacija
    Eto, tako bih ja.
    A sezam i lan... Što da ne.
    Ne znam kakvog je ukusa sušeni paradajz :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam slicno pravila namaz od graha; sol, malo bibera, bijeli luk, masl. ulje, malo persina....ne znam je li jos ista islo unutra. Meni su ti namazi od mahunarki jako ukusni - prvi dan. Medjutim, cim prenoce su mi stvarno teski za zeludac i uvijek malo drugacijeg okusa. Radim li nesto krivo ili su i vasa iskustva takva?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    I ja sam slicno pravila namaz od graha; sol, malo bibera, bijeli luk, masl. ulje, malo persina....ne znam je li jos ista islo unutra. Meni su ti namazi od mahunarki jako ukusni - prvi dan. Medjutim, cim prenoce su mi stvarno teski za zeludac i uvijek malo drugacijeg okusa. Radim li nesto krivo ili su i vasa iskustva takva?
    Imamo isto iskustvo.... :/ ....

isto tako...paštetu od graha sam pravila nekoliko puta s tim da sam u nju stavila češnjak, sok od limuna, maslinovo ulje, sol, papar i svježi sitno sjeckani ružmarin... isti dan za prste polizat, a slijedeći da - koma... dakle, isplati se samo kada očekujete veće društvo suncokret, lan i sezam...što da ne...zanimljiva kombinacija...dakako, ako se prije malo poprže i odmah potom samelju...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja, ustvari, volim kupiti one gotove namaze od povrca ili mahunarki. Medjutim, mnogi sadrze secer, a vecina ih je puna soje. Nisam sigurna sto da mislim o soji pa ih zato ne kupujemo precesto. Namaze samo od povrca nisam nikad probala praviti.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo, napravila sam sa preprženim sezamom i suncokretom.
    stavila sam grah, malo limunovog soka i maslinovog ulja.
    nisam stavljala nikakve začine (malo soli u grah pred kraj kuhanja) jer mi je to prvenstveno za Yodu koji je alergičan na km, pa mu za vrtić izmišljam kojekakve namaze za one dane kada imaju namaze sa sirom.
    meni je isto bilo fino. i fino mi je i danas, drugi dan.

inače, ako netko voli namaze super je slijedeći:
    2 čaše suhog graška
    1 čaša ind.oraščića
    1 luk
    1-2 češnja češnjaka
    sok i korica od 1 limuna
    malo talijanskog zač.bilja (ja stavim bosiljak i origano).

grašak se skuha, luk i češnjak prodinstaju i sve se smiksa u paštetu.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moram podijeliti s vama recept za najfiniji veganski (skoro) čoko-mousse. Radila sam ga neki dan za frendicu i stvarno je prefini.

Sasvim glatko se izmiksa 750g mekanog tofua, 300g na pari otopljene tamne organske čokolade, 1 žlica slada (ja sam stavila žlicu domaćeg meda) i 1-2 žličice sitno naribane korice limuna. Može se jesti samo, ali sam je ja koristila kao kremu za tortu - dolje makro biskvit od badema i zobenih pahuljica, pa višnje iz kompota i krema na vrh. Sve se stavi hladiti na par sati.

Što se tiče konkretnih jela, jako sam nemaštovita u zadnje vrijeme jer ne kuham toliko za AA pa se sve svodi na mahunarke/tempeh/tofu i sl. s kiselim kupusom uz hrpu svježeg ili parenog povrća...

Najnovije otkriće mi je zimska mišancija koja je puno mekša od proljetne pa se može jesti i sirova na salatu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jučer je moja mama napravila super sarmu. Bila je od tofua, heljde i ječma. Mljac. Ostalo mi je i za danas.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Moram podijeliti s vama recept za najfiniji veganski (skoro) čoko-mousse. Radila sam ga neki dan za frendicu i stvarno je prefini.

Sasvim glatko se izmiksa 750g mekanog tofua, 300g na pari otopljene tamne organske čokolade, 1 žlica slada (ja sam stavila žlicu domaćeg meda) i 1-2 žličice sitno naribane korice limuna. Može se jesti samo, ali sam je ja koristila kao kremu za tortu - dolje makro biskvit od badema i zobenih pahuljica, pa višnje iz kompota i krema na vrh. Sve se stavi hladiti na par sati.
    ovo cu probati jer mi zvuci savrseno, hvala
    *
    odavno ne pisem tu, jer zbog trudnickih mucnina ne mogu nista kuhati.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

arkana, čestitam :D

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da se vratim... Dugo sam izbivala, sto ne znači da nisam kuhala

Jučer:

Miso s korjenastim povrćem i mladim lukom
    Pirjane prokulice s njokima od prosa i curry-a
    Savijača od mrkve i tofua.
    Cikla

Danas:
    Prefina sarma sa prefinom improvizacijom "mirisne palente"
    Juha od brokule.
    Cikla

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lea, ima li negdje recept za njoke od prosa?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Šalica prosa od Alnature. Kuhanog par minuta.
    Malo peršina, curry-a, brašna, soli, papra. Sve promješaš i umjesiš s malo brašna da se poveže.
    Ubaciš u kišuću vodu i kuhaš dok se ne podignu na vrh.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

arkana, čestitam :D
    hvala ti...
    **
    evo pocela sam pomalo i kuhati. za danas kombinacija od crvene i obicne lece, varivo, naravno, salata cikla.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta je ovo, utopio nam se topic.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

slabo kuham. čučim i čekam da dođe proljeće na moju trpezu. osobito šparoge.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja
    kad sam doma sve mi je na isti kalup

baš jedva čekam proljeće i revitalzaciju topica

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    slabo kuham. čučim i čekam da dođe proljeće na moju trpezu. osobito šparoge.
    mljac...kuke i šparoge!!! :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam danas kuhala prefinu juhu od brokule, poriluka i indijskih orascica, sirnicu i bucnicu i mijesanu zelenu salatu (zimska salata, matovilac i spinat).
    I kesten pire za desert.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zob, lecu, zelje, i ciklu salatu

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam danas kuhala prefinu juhu od brokule, poriluka i indijskih orascica, sirnicu i bucnicu i mijesanu zelenu salatu (zimska salata, matovilac i spinat).
    I kesten pire za desert.
    Ma daj mi reci recept za ovu juhu!!! Kao i za bučnicu...

Danas sam pripremala već spomenutu juhu od Hokaido tikve (sa curryem, temeljcem u kojem sam pripremala seitan, cimetom i muškatnim orašćićem) na luku i češnjaku...sa tankim špegatama od integralne riže!!!

Za salatu naribana svježa mrkva sa domaćim naribanim rotkvicama!

I ODAKLEEEEEE TI KESTEN PIREEEEEEE???? njam, njam, njam....

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne pišem ništa jer mi već tjednima nije neki inspirativan jelovnik - skuham žitaricu (danas zob, jučer riža), eventualno ju strpam u popečak ili prodinstam s povrćem, pečem tempeh/tofu, uz to ubacim grozomornu količinu zelenog lisnatog u parilicu, naribam mrkvu/ciklu/jabuku, dodam malo klica (u zadnje vrijeme rotkvica) et voila... Fino, ali ne nadahnjuje me.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ODAKLEEEEEE TI KESTEN PIREEEEEEE???? njam, njam, njam....
    Imaš u Metrou smrznute oguljene cijele kestene - oblikom podsjećaju na baby krumpir. Pakirani po kilu u najlonu, njihova robna marka. Baš sam znatiželjan kakve ti sad ideje padaju na pamet

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja slabo kuham. jedva cekam proljece da dodje.
    za danas mahune sa rajcicama i krompirom, zapecene.
    salata cikla i neka bistra juha.
    desert nemamo, ali smislicemo nesto

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Abonjeko, kesten pire sam kupila u Plodinama, madjarski, pakiran u zlatni staniol, ko maslac, 250g. Poseceren je, to mu je jedina mana. Tako da, ako ti je Metro u blizini, mislim da su ti ovi ocisceni kesteni koje Davor spominje bolje rjesenje.

Juha od brokule je iz kuharice one Irkinje, makrobioticarke, uciteljice kuhanja slavnih osoba, cije ime ne mogu zapamtiti, zato i ide cijeli opis...

Zakuhati litru vode ili temeljca, ubaciti jedan srednji poriluk narezan, saku indijskih orascica i oguljene stabljike brokule (ako je onako veci cvijet, one male ne treba razdvajati). Kuhati 10 minuta pa ubaciti i cvijet brokule i kuhati jos 10 minuta. Izmiksati. Ja sam dodala i malo zobenog vrhnja jer sam ga morala potrositi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •