Page 15 of 22 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
Results 701 to 750 of 1096

Thread: Vegetarijanski tjedni jelovnici 3. dio

anamar's Avatar

Quote Originally Posted by Dijana
    Sinoć sam skemijala nekakvu palentu sa naribanom bučom, svježim i dimljenim tofuom i naribanom kapulom. Poslije sam se sjetila da sam mogla dodati još svježe paprike..To sve pomiješala, strpala u tepsiju i zapekla.
    to sam napravila i ja, samo umjesto tofua sam šibnula unutra okare.

to mi je jutros bila marenda, uz roibos čaj!

DiLala's Avatar

RozaGroza - pa za kupiti ima već tih prženih mljevenih klica- u svim dućanima na odjelu zdrave hrane. Nekih 300 gr - cca 12 kn.
    meni su zakon

Dijana's Avatar

Roza, Dilala vjerojatno misli na pšenične klice.

anamar, vidiš dobra ideja za okaru.
    Ja je inače bacam , jer nemam ideju što bi s njom ili se povlači dva tri dana po frižideru, pa je zadesi ista sudbina. Predzadnji put kad sam radila tofu mi je bilo žao baciti pa sam smućkala neku smjesu za u tepsiju. Puno peršina, luka, kapule i okara. Bilo je ukusno, ali presuho i teško se gutalo, pa je vjerojatno još nešto trebalo da malo "pomoči. " Ali ukusna je ta okara, vjerojatno bi bili super neki popečci.

Inače, danas mi ništa ne ide u tek, želudac mi je navrh grla, ne znam više jel mi muka od prave muke ili od pomisli da bih mogla povratiti . :/

DiLala's Avatar

pšenične pržene i mljeven klice, aleluja - pa ko bi i popamtio toliki naziv, em pšenično, em prženo, em mljeveno i na kraju klice.

zhang's Avatar

dijana, na netu imaš recepata s okarom, malo proguglaj...

Ivana B-G's Avatar

evo mene opet ali bez popecaka!

znam da nije recept,ali ne znam gdje bih postavila ovo glupavo pitanje: koje povrce se moze jesti sirovo? nemojte mi reci skoro sve, jer cu propast u zemlju! *salim se* nego stvarno, to me jako zanima, jer zelim uvesti vise sirovog povrca u jelovnik, a ja samo znam da se mrkva moze jesti sirova, a krompir ne. dakle?

i naravno, ako imate neki super recept za salatu ili slicno - hvala!

DiLala's Avatar

SVE.
    sirova cikla - naribati, sol + papar + limun = Zakon
    poriluk narezan sa kupusom
    tikvice narezane na tanko
    mrkva - naravno
    korabica, celer - naribati ko i mrkvica
    raštika - isto

DiLala's Avatar

da - onu klasiku i ne spominjem - paprika, paradajz, krastavac, luk, češnjak, peršin....
    ma uglavnom sve se povrće jede sirovo.
    mahune, grašak - isto - dok su još mladi (poslije je tvrdo)

anamar's Avatar

anamar, vidiš dobra ideja za okaru.
    Ja je inače bacam , jer nemam ideju što bi s njom ili se povlači dva tri dana po frižideru, pa je zadesi ista sudbina. Predzadnji put kad sam radila tofu mi je bilo žao baciti pa sam smućkala neku smjesu za u tepsiju. ...
    nikad ju ne bacam, a ako ostane viška smrznem ili trampim s vege prijateljima za njihove delicije.

uglavnom ju trpam u lijevana tijesta, razna punjenja te popečke. imala sam negdje i martin recept za kekse od okare, ako ga nađem zaljepit ću ga tu.

evo proguglala sam i našla nešto zbilja zgodno
    http://www.youtube.com/watch?v=3bNE_G4wu74

anamar's Avatar

i još jedan super link
    http://okaramountain.blogspot.com/

Dijana's Avatar

Hvala, anamar.
    Meni dosta ostane toga, jer uvijek pravim tofu od pola kile soje. Znaš koliko toga ispadne, trebala bi mi jedna vojska vegija da to izjede..

zhang's Avatar

dijana, koliko ti tofua ispadne od 1/2kg soje?
    kako ga praviš?

Dijana's Avatar

kako ga praviš?dijana, koliko ti tofua ispadne od 1/2kg soje?
    Postupak ću samo ukratko:
    Soju namočiti preko noći, sutradan samljeti u multipraktiku, skuhati sa vodom, procijediti (dobivena tekućina je sojino mlijeko, ostatak - skuhana soja -je okara), dodati koagulant (nigari, limunov sok). Kad se zgruša ubaciti u kalup, opteretiti. Kocku ubaciti u vodu, pa u posudu pa u hladnjak. Može izdržati oko sedam dana, svaki dan mijenjati vodu i malo dodati soli.

Dijana's Avatar

Eh,da, nisam začudo nikad vagnula koliiko se tofua dobije od pola kile soje, možda oko 700 g. Ovisi koliko sitno samelješ soju i koliko uspiješ dobiti sojinog mlijeka.

Dijana's Avatar

Kocku ubaciti u vodu, pa u posudu pa u hladnjak
    Mislim, ako je ikome iz ovoga išta jasno , dakle, kocka tofua se stavi u plastičnu posudu, nalije vode da prekrije, doda malo soli, stavi poklopac i spremi u hladnjak.

anamar's Avatar

Quote Originally Posted by zhang
    kako ga praviš?
    znam da nije meni upućeno pitanje, ali ja prvaim po receptu Z. Nanić

1 šalica suhe soje
    8 šalica vode
    1 velika žlica nigarija

Soju dobro oprati i namočiti u 8 šalica mlake vode. Soja počne pjeniti kad je dobro namočena, a i unutrašnjost zrna je potpuno ispunjena.
    Soju zajedno sa vodom meljemo u mikseru za frape oko 1 minutu. Izlijemo u lonac debelog dna za kuhanje.
    Pripremiti hladne vode za škropljenje, jer se samljevena soja pjeni i hoće 'pobjeći' iz lonca.
    Neka kuha nekoliko minuta, pri čemu 3 puta škropimo hladnom vodom i onda u veću posudu stavimo cjedilo za tjesteninu i u njega rijetko platno ili pelenu. Ulijemo vruću kuhanu soju da se iscijedi mlijeko.
    Dobro stisnemo krpu da se istisne ostatak mlijeka. Lonac s mlijekom ponovo stavimo na vatru i dovedemo do vrenja. Nakon 5 minuta ulijemo malo hladne vode i ugasimo vatru. Oprezno ulijevamo u mlakoj vodi rastopljeni nigari i promiješamo u obliku križa. Kasnije dodamo još malo nigarija preko obrnute kuhače i lagano promiješamo površinski sloj mlijeka. Ostavimo da odstoji dvadesetak minuta i ponovo ulijemo u krpu koju smo postavili u cjedilo. Prekrijemo krpom i stavimo za uteg posudu s vodom da se tofu oblikuje i stisne. Nakon 5-6 sati ili sutradan režemo u kocke i stavimo u hladnu vodu i u hladnjak na čuvanje.
    a i mene zanima koliko Dijana dobije tofua.
    ja radim s jednom ili dvije šalice soje i uvijek dobijem (za mene) neku skromnu količinu tofua. otprilike dobijem isto toliko tofua koliko soje stavim...

anamar's Avatar

sad vidim dijanin odgovr. očito ja ne napravim dobro mlijeko. miksam štapnim, jer sam onaj samostojeći mikser pokvarila

Dijana's Avatar

Quote Originally Posted by anamar
    sad vidim dijanin odgovr. očito ja ne napravim dobro mlijeko. miksam štapnim, jer sam onaj samostojeći mikser pokvarila
    Ah, da priznam da je i moj crko , baš kad sam zadnji put radila tofu, jer sam pokušala samu sebe uvjeriti da ta količina soje stane u mikser, a mikser otkazao poslušnost.

Ali ću kupit drugi, jer mi je ta stvarca baš bitna u kuhinji. I s drugim biti pažljivija (nježnija ).

Dijana's Avatar

anamar, ovaj tvoj recept za tofu mi je nekako preegzotičan..čuj, triput škropiš hladnom vodom . Jel ga ti zbilja po tome praviš?

anamar's Avatar

anamar, ovaj tvoj recept za tofu mi je nekako preegzotičan..čuj, triput škropiš hladnom vodom . Jel ga ti zbilja po tome praviš?
    ma ne baš triput, ali poškropim ga jer sve hoće izać van iz teće kad zakuha.
    i baš smiješno što pitaš, jer mi je zadnji put pofalilo vode za škropljenje i, pogađaš, sve je otišlo van iz teće.

Dijana's Avatar

ma ne baš triput, ali poškropim ga jer sve hoće izać van iz teće kad zakuha.
    i baš smiješno što pitaš, jer mi je zadnji put pofalilo vode za škropljenje i, pogađaš, sve je otišlo van iz teće.
    Meni jest jednom izašlo sve van, i to sam već bila smaknula lonac s vatre, a ono i dalje kulja, ko živo!
    Ej, skupljala sam soju i ispod štednjaka. Tada sam morala kuhati na struju, a štednjak bio neki jak i eto..

No zaozbiljno: ja ne škropim ništa. Moj recept je pustiti najprije da lagano zakuha, zatim smaknuti s vatre i pričekati da vrenje potpuno stane. Onda na laganoj vatri kuhati desetak minuta, onako da lagano vrije, a ja pustim i duže.

Naravno, ipak mora biti velika teća, gdje ostane dovoljno mjesta od ruba, tako da ne prekipi.
    Nisam htjela da zvuči kao da ismijavam tvoj recept , pogotovo kad sam skužila autoricu, respect.

zhang's Avatar

hvala, ja sam do sada bila radila samo sojimo mlijeko.
    po ovome što vidim, ne čini mi se komplicirano..
    slično kao i kod običnog sira...

anamar's Avatar

No zaozbiljno: ja ne škropim ništa. Moj recept je pustiti najprije da lagano zakuha, zatim smaknuti s vatre i pričekati da vrenje potpuno stane. Onda na laganoj vatri kuhati desetak minuta, onako da lagano vrije, a ja pustim i duže.

Naravno, ipak mora biti velika teća, gdje ostane dovoljno mjesta od ruba, tako da ne prekipi.
    Nisam htjela da zvuči kao da ismijavam tvoj recept , pogotovo kad sam skužila autoricu, respect.
    komentar uopće nisam shvatila tako, dpače i meni je recept totalno retro, uz škropljenje tu i ono da se nigari promješa "u križ", pa onda još malo preko kuhače.

super da je zhang pitala što je pitala, jer onda ja ne bi dobila ovako dobar savjet, o tome da smaknem teću s vatre možda i malo prije vrenja i onda da vratim nazad.
    jedino me zanima koji lonac koristiš za pola kile soje, jer meni je moj od 8 litara mali za dvije mjerice soje? i koliko vode staviš?

po Nanićkinom receptu ide dosta vode...

bajdvej tofu je ispao predivan. samo ga je uvijek (pre)malo.

danas sam ga kombinirala prženog u toplo-hladnoj salati s pečenim paprikama, svježim šljivaricama, rigom, grahom i pečenim patliđanima. začinila sam dresingom od gnječenog pečenog češnjaka, maslinovog ulja, gomashia, aceta i tamarija. jela sam to s prisnicom iz pekare. taj kruh nije baš najzdraviji, ali je jako fin.
    a morala sam kupiti jer me jučer uhvatilo "gnježđenje", čistila sam i prala cijeli dan i naprosto zaboravila staviti kruh u pekač.

anamar's Avatar

zhang ja sam mislila za većinu tih makrobiotičkih proizvoda da ih je jako teško napraviti kad imaju tako visoku cijenu.

a i tofu i seitan su mi uspjeli od prve kad sam ih radila i uvijek su puno finiji nego kupovni.

abonjeko's Avatar

zhang ja sam mislila za većinu tih makrobiotičkih proizvoda da ih je jako teško napraviti kad imaju tako visoku cijenu.

a i tofu i seitan su mi uspjeli od prve kad sam ih radila i uvijek su puno finiji nego kupovni.
    X

Dijana's Avatar

Moje mišljenje je da za domaći tofu treba puno truda, i puno prljavih posuda. , a nije tako skup.
    Druga stvar je da ja nikad ne uspijem dobiti baš tako tvrdi tofu kao iz dućana, mislim, tvrd jest, ali njihov je baš kao kravlji/kozji sir. Još eksperimentiram, možda jednog dana uspijem.
    A za napraviti seitan treba isto vremena, ako brojimo kuhanje, ali zato je trud neusporedivo manji nego za tofu, niti treba toliko paziti.
    Moja kći od skoro šest godina sasvim uspješno ispire gluten
    8) . A cijena mu je sasvim neopravdano visoka.

Inače, što se veličine lonca tiče, imam lončinu od mislim deset litara, i jednu od sedam, i koristim te dvije. Ja ne dodajem baš puno vode, negdje tri litre+voda od miksanja. Dobro je kod miksanja dodavati već smiksanu soju, pa je potrebno manje vode.

anamar's Avatar

Dobro je kod miksanja dodavati već smiksanu soju, pa je potrebno manje vode.

baš ću probati drugi put s manje vode i ovako

zhang's Avatar

Danas: varivo od buce sa ukuhanim noklicama
    Sutra: kopriva (napravljena kao spinat), pire i jaja na oko, to nisam jela valjda od vrtića

zhang's Avatar

mislim, nisam jela u toj kombinaciji

Ivana B-G's Avatar

kako ovo pravis? kakvu bucu koristis?
    ja imam hokkaido kod kuce, a ne znam kako da ju zacinim da bude dobro, jer je ona slatkasta.

bilbo7's Avatar

Danas: varivo sa mladim grahom, mrkvom, peršinom, paprikom, rajčicom i muškatnom bundevom.

Sutra: zelje na paradajzu sa domaćim noklicama.

(I jučer mi je stigla knjiga "Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili vegan"! I kolega mi je donio dobrih 2kg batata!)

zhang's Avatar

Quote Originally Posted by Ivana B-G
    kako ovo pravis? kakvu bucu koristis?
    ja imam hokkaido kod kuce, a ne znam kako da ju zacinim da bude dobro, jer je ona slatkasta.
    onu običnu buču (onu zelenu izvana i blijed-zelenu iznutra), možeš i tikvice umjesto toga.
    na maslinovom popržim češnjak, ja stavim dosta češnjaka, kada pusti miris, ubacim naribanu buču, posolim, dinstam poklopljeno cca pola sata, umiješam jaje i brašno pa sa žličicom pravim žličnjake i stavljam ih direkt u varivo (ako nema dosta tekućine koju je buča pustila, dodam malo vrele vode). pustim da se noklice skuhaju 5-10 min, dodam malo jogurta i vrhnja. od začina stavim još papar i crvenu papriku.
    ovaj recept je bio negdje na rodi pa mi se svidio. ova moja varijanta je malo promijenjena u odnosu na original koji sam tu našla...

a zaboravila sam reći da je za desert bila pečena muškatna tikva.

jučer sam samo tikve pravila

marta's Avatar

Cure trebaju mi ideje za marendu, po mogucnosti sirovu. Dosadile mi vocke, trebam neki izazov.

RozaGroza's Avatar

Marta moja marenda je meni presuper:

Napraviš Gvacamole i radiš tortilja wraps, namažeš tortilju sa gvacamolama, nasjeckaš pomadoru, krastavac, kapulu i malo sira, zamotaš i klopaš.

Pre pre fino...

Ponekad radim i pastu od graha za tortilja wrap...ili često hummus pa sa pita kruhom ili samo sirovim mrkvama Mljac!

anamar's Avatar

marta, salate kojima su baza riga ili super mlada blitva?
    u tome mi je super naribano korjenasto povrće, a da bude zanimljivije i izazovnije, uskoro će mandarine. ubaciš koju kriškicu mandarine unutra i eto sjajnog doručka.

iako meni to sigurno ne bi išlo bez bar malo kruha.

Ivana B-G's Avatar

zhang, hvala!

a ja sam citala da se blitva na smije jesti sirova?!? :?

bilbo7's Avatar

Jučer sam kuhala juhu od hokkaido bundeve - mljac! (ali samo meni )

Ali - kuhala sam pire od krumpira i stavila 1 i 1/2 batat (bijeli) na veću količinu krumpira (za nas 6) i usprkos ljudima koji su me uvjeravali da je to super, ja i moji doma baš i nismo bili impresionirani. Radi li netko takav pire i kako je vama uspio?

Davor's Avatar

Hajd da i ja nešto napišem s "jučer sam..."

Dakle, jučer sam kuhao kapuz na padelu (od kineskog kupusa) i uz to popećke od hokaido bundeve s madras curry začinom

Ivana B-G's Avatar

davore, ovo mi jako fino zvuci! pogotovo ove palacinke, bas cu probat.

ja sam neki dan na brzinu skuhala jecam. zatim poprzila malo luka i mrkvice na tavi s uljem. na to razbila dva jaja, mutila, mutila, mutila i na kraju dodala kuhani jecam i malo kukuruza secerca. (zaciniti po zelji!) uz zelenu salatu, meni je to bilo mljacccc!

zhang's Avatar

E znam da li se vec pisalo o tome, zanima me kako pravite seitan.

anamar's Avatar

po novom u pekač (na bilo koji program za pečenje kruha) šibnem podravka 850 brašno-pokazalo se najbolje i vode. omjeri su odokativni, ali otprilike 1 kg brašna i 6 dcl vode. pustim da pekač to zamulja, ugasim ga, izvučem lopaticu za mješanje i ulijem ne prevruće vode da pokrije loptu tijesta.

nakon pola sata do sat vremena, loptu tijesta isperem (u plastičnoj posudi) prvo u onoj vodi u kojoj je stajala, pa u hladnoj, pa u toploj, hladnoj, toploj i još jednoj hladnoj, što obično bude dovoljno da dobiješ gluten.
    tijekom ispiranja treba paziti jer u jednoj fazi tijesto se počne raspadati pa prijeti opasnost da ti sve ode u slivnik kad izljevaš vodu od ispiranja (a gluten u slivniku ne želiš jer će ti se sve zaštopati), pa u tom slučaju ispirem kroz cijedilo (ono za tjestetninu obično emajlirano). prve vode od ispiranja budu jaaaako bijele kao boja za zid i pune su škroba, što također nije baš najpametnije bacati u sudoper, pa ja to izlijem u zahod i par puta pustim vodu da se ne polijepi po stijenkama cijevi. paranoik sam od začepljenih cijevi.
    u principu gluten se ispire u toplo-hladno kombinaciji sve dok voda od ispiranja ne bude potpuno bistra. ispireš ga gnječenjem, a poslije kad se stisne, kao da pereš robu.

nakon ispiranja ja kuham gluten na dva načina, na juneći i klasik
    juneći je način taj da popržiš glutenske loptice s obje strane pa zaliješ mješavinom shojua i vode uz dodatak začina (po želji), da pokrije gluten. kuhaš oko 30 minuta i imaš seitan juneće odreske, koje možeš odmah jesti uz neki prilog ili čuvati neko vrijeme u friđu (zajedno s tekućinom u kojoj se kuhao).

drugi način je da ubaciš loptu glutena ili nekoliko manjih lopti u lonac u kojem je kipuća mješavinu shojua i vode, te drugih začina. u tom slučaju ja gluten kuham najmanje 40 minuta. kad se ohladi, isto čuvam u friđu u tekućini u kojoj se kuhao, najduže do 7 dana. kad pripremam (poham, kuham s povrćem, meljem pa punim povrće...) takav seitan prethodno dobro ocijedim od tekućine.

zhang's Avatar

Hvala ti
    čini mi se poprilično komplicirano. Vjerojatno treba uhvatiti grif.
    Zapravo se napravi tijesto kao za kruh koje onda malo stoji u vodi, pa se ispire pa kuha.
    Bas ću probati napraviti.
    Hvala ti.
    E da, koliko može stajati u fridzu?

MGrubi's Avatar

Quote Originally Posted by Ivana B-G
    zhang, hvala!

a ja sam citala da se blitva na smije jesti sirova?!? :?
    smije, svo lišćato
    i blitva

sirovo ne smiješ jesti jedino mahunarke

Ivana B-G's Avatar

hvala MGrubi!

marta's Avatar

Treba ispirati male kolicine seitana, onda ga operes bez problema, ko da carape peres.

Sto se tofua tice, soja mora biti savrseno samljevena da bi se dobila neka znacajna kolicina tofua, a ako nemate mikser od najmanje 700W onda je to jako tesko postici. Samljevena soja mora biti ko šlag.

abonjeko's Avatar

Baš sam jučer radila seitan. Radim ga već dosta dugo i to prema receptu Tvrtka Šakote - kuharu Makronove:

Znači kada pomiješam brašno onda zamijesim kao kruh i pokrijem tu "kuglu" mlakom vodom i stoji jedno cca. pola sata do sat vremena...nakon toga ispirem lagano miješajući i gladeći ga prvo pod hladnom, a potom pod toplom vodom (škrob koji se ispire je izuzetno guste bijele boje - to je ono što mnogi autori koji se zalažu za sviježu netretiranu hranu upozoravaju da smo ponekada nezdravo blijedi zbog prevelike količine škroba kojega jedemo)! Zadnja voda je čini mi se hlada, ali ja to mijesim nekada i po 40-ak minuta sve dok ne isperem škrob u potpunosti i voda postane bistra, a ne više bijela..

Nakon toga iscijedim i zamotam u gazu. U međuvremenu napravim temeljac u kojem se cijeli seitan (u gazi) kuha...

Temeljac:
    puno mrkve narezane na kolutiće
    crveni luk
    celer + peršin
    dooosta češnjaka narezana na kolutiće
    malo naribanog đumbira
    papar u zrnu
    tamari, shoyu sojin umak ili sol (po želji)...ja to sve skupa pomalo kombiniram
    par lovorova lista
    slatka paprika
    svježi timijan
    oko 4 litre vode

+ ja unutra stavim i pelate

Neka zakuha pa potom stavite seitan zamotan u gazu unutra duboko zaronjen---kuha se sat vremena

Nakon toga ga izvadite i pustite da se zajedno u gazi ohladi. Treba biti čvrst, a ne želatinast..ne valja ga kuhati niti premalo niti previše...

Ja ostavim tu tekućinu u kojoj se kuhao i upotrebljavam je u jelima...

npr, danas sam napravila Bolognes od tog seitana kojega sam jučer pripremila...

Skuhala sam integralne špagete i nakon kuhanja ih zamrljala s malo maslaca (znam da nije zdravo rješenje, ali se nakon toga ne lijepe i imaju slatkast okus)

Napravila umak:

...od češnjaka naribanog i luka - pirjanje 10 min, nakon toga dodati celer i mrkvu (ja dodala daikon jer nisam imala celera više), origano, svježi ružmarin (sva sreća da mi raste u vrtu jer inače ne bi mogao onako suh dati dalmatinski štih), oko 300g seitana (mariniranog u marinadi: zgnječeni češnjak, sok 1 limuna, pire od rajčice, maslinovo ulje, ružmarin svježi, crveni naribani ruk, svježi bosiljak, ja ga više nemam pa stavljam suhi, sol, papar...u to potopite seitan preko noći - jednostavije vam je potopiti već samljeveni seitan za ovaj Bolognese umak), pelatu i malo boijeloga vina...sve to neka se krčna 40-ak minuta da se sve skupa lijepo spoji, tj. dok se ne zgusne.... u međuvremenu cijeli taj umak zalijevam da ne presuši s marinadom koja mi je ostala od jučer...

Komplikacija, ali se isplati!

marta's Avatar

Upravo sam radila maslo (ghee) ali sam ga pregorila...

I nalazim kontradiktorne upute za izradu istoga. Jel radi tko to doma? Kako i zasto bas tako?

marta's Avatar

A u petak sam napravila domace rezance koji sam upravo pospremila u vrecice, oni su ispali savrseno. Razmisljam se da prijedjem skroz na domace tijesto, samo da spagete savladam.
    Proucavala sam na youtubu kako to drugovi Kinezi rade, pa sam nasla nekog pajdu, koji me puca skroz naskroz. Uglavnom tip radi te rezance tako preko neke stvari da ga je milina gledat. Za razliku od ovih drugih, jer dok ih gledas sta rade s tim tijestom uhvatis se kako razmisljas da bi trebalo poci u Shaolin hram i uciti Kung-fu prije nego se upustis u rezance. Evo pa usporedite.

http://www.youtube.com/watch?v=VzHtPyqUll0

http://www.youtube.com/watch?v=6rfu1...eature=related

Bas me zanima koliko spageta treba napraviti da se stekne ta vjestina.

anamar's Avatar

moja sveki sama radi svu tjesteninu. i špagete.
    ima neki stroj iz nekermana za to.

zhang seitan se može čuvati do7 dana u friđu u vodi u kojoj se kuhao.

Page 15 of 22 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast