Stranica 5 od 22 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1096

Tema: Vegetarijanski tjedni jelovnici 3. dio

  1. #201
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    u očekivanju šparoga i artičoka malo podižem

    evo moj slavljenički muffin-manija meni za jubilarac:
    dvostrukočokoladirani by me
    slani kukuruzno-sirni (nemam pojma otkud mi recept)
    Yjotirmayini (valjda sam čovjeku dobro napisala ime )
    mramorni muffins bez jaja s maslacem od kikirikija (modifikacija vegy mramornog biskvita)

  2. #202

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    86

    Početno

    [quote="LeaB"]Danas od jučer, samo je palenta uz prilog. Juha od mladog zelja i mrkve.

    Jutros smo jele (jana i ja) palentu sa maslacem od lješnjaka i rižinim sladom.

    kako se to radi?

  3. #203
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Palentu stavim u hladnu vodu i kuham je 10 minuta. Dodam žlicu maslaca od lješnjaka i žličicu slada, promješaš i dobar tek. Mljac.

  4. #204
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    danas je "pao" prvi rižot sa divljim šparogama :D

  5. #205

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    86

    Početno

    hvala leaB

    jednostavno je, nemam maslac od lješnjaka
    jel to kupiš u bio&bio

  6. #206
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Je, kupi se u bio bio a mozes napraviti i sama ako imas masinicu za mljeti mak. Inace moze i pekmez u palentu. To je isto jako fino.

  7. #207

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Koledžicom iz Dugava na Zapad
    Postovi
    414

    Početno

    Curke ja sam vam se došla svima zahvaliti jer iako nismo vegetarijanci, svakodnevno ovdje zavirim
    i "ukradem" pokoju ideju za ručak i recepte.
    A najveći razlog moje zahvle je što moj F
    nakon tri i pol godine primjenom djelova vaših jelovnika i uvođenjem novih namirnica u naše živote
    zadnjih mjeseci više nije anemičan :D i to smo radili krvnu sliku danas pod virozom.

  8. #208

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    nakon tri i pol godine primjenom djelova vaših jelovnika i uvođenjem novih namirnica u naše živote
    zadnjih mjeseci više nije anemičan i to smo radili krvnu sliku danas pod virozom.
    Baš super

    Ja na žalost češće stignem pogledati i potražiti inspiraciju, nego nešto napisati
    Obećala sam sama sebi da ću raditi tjedne menije, jer ovo - prema dnevnoj inspiraciji mi je prenaporno s obzirom na moje radno vrijeme :/

    Imam pitanje; čini mi se da je netko jednom napisao da se quinoa ne smije jesti drugi dan ili podgrijavati- jesam nešto krivo zapamtila, ili netko ima objašnjenje?

  9. #209

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    86

    Početno

    hvala na informaciji

  10. #210

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    86

    Početno

    leaB, sinoć sam pravila one popečke od leće
    bili su

    odličan recept - jednostavno,brzo i ukusno

  11. #211
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj miafa prvotno napisa
    leaB, sinoć sam pravila one popečke od leće
    bili su

    odličan recept - jednostavno,brzo i ukusno
    Ajde super.
    Ja sam ovih dana bez inspiracije.

  12. #212
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja jednostavno ne stignem nista pisati, malo sam prebukirana.

  13. #213
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    meni je inspiracija isto

    ispada da skoro svaki dan kuham isto, samo mijenjam zitarice. katastrofa. kad vidim neke vase jelovnike...ja mislim da bi to kuhala tri dana :/

  14. #214

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Ja jednostavno ne stignem nista pisati, malo sam prebukirana.
    isto

  15. #215
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,722

    Početno

    Cure ja nisam vegetarijanka, ali jako sam sretna što sam naišla na vaše recepte, jer nisam neki mesojed, više mlječnojed , večinom kuham bez mesa sva variva i mislim da je puno teže znati napraviti dobar ručak bez mesa. I MM i ja moramo kroz tjedan jesti žlicom, jednostavno tako smo navikli u maminim kuhinjama- tako da ja mahune, čorbe, gulaše, grah, gešlo, poriluk, raštiku,kelj, kupus...uvjek kuham bez mesa jer mi pokvari okus, a ako MM hoće meso. npr. šnicle napravim posebno.
    Jako mi je zanimljivo ovo sa žitaricama, s time baš nemam puno iskustva.

    Vidim da ću ovdje naći recepte koje mogu koristiti kao priloge i uz meso.
    Primjetila sam da vam neki recepti nisu baš dijetni jer neki smatraju da vegetarijanci gladuju
    Uglavnom primjetila sam da i vi imate isti problem kao i mi svejedi ( koji zbog inspiracije svraćamo na vaše stranice), ponekad monotonija, i vrtenje u krug par jela.

    Eto hvala vam kaj ste obogatile moj meni, uskoro ću pokušati napraviti jedan od vaših recepata.

  16. #216
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    kako svi ovdje već znaju ja artičoke, bob i grašak, na dijeti od mišance, blitve i špinata na lešo s maslinovim, uz malo pure ili prosa. jest da zvuči dosadno (pogotovo za hvalisanje po ovom pdf-u), ali je fino i jeftino .

  17. #217
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Danas juha od kelja i smeđe riže
    Povrće s tofuom i rižom odozgo.

  18. #218
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    dobila sam Proljeće od JBP. samo čekam crkavicu od naknade da počnem isprobavati
    prvi na redu je; Leća sa seitanom i divljim zeljem

  19. #219

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    danas varivo od psenice i puno povrca
    sinoc sam pravila za danas...

  20. #220

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Tempeh sa glivama i kiselim zeljem
    palenta
    parena raštika

    juha: krem od mrkve i zobenih

  21. #221

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    krem juha od šparoga

    riža sa prosom, prženi bademi
    tofu sa brokolom
    mlada cikla sa mladim lukom
    pikls mrkva, cjetača, rotkvice

  22. #222
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Juha od mladog zelja sa rižom
    Zapečeni grah s povrćem i žitaricama (riža i ječam)
    Salata mlado zelje

  23. #223

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Koledžicom iz Dugava na Zapad
    Postovi
    414

    Početno

    LeaB možeš li molim te napisati kako radiš juhu od kelja ili mladog zelja sa rižom?

  24. #224
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    mene zanima ovaj zapeceni grah

  25. #225
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    anne ništa posebno. Prepržiš luk na maslinovom, dodaš vode i na trakice rezano mlado zelje, pa malo dinstaš i koliješ vode, pa sve kuhaš dok zelje ne omekša. I rižu, koja je već kuhana dodam na kraju. Posolim.

    meda negdje je gore anchi pisala o zapečenom bijelom grahu. Pa ovaj moj je bio crveni i dodala sam u njeha žitarizu i sve pekla oko pola sata u pećnici. Vode sam dolila oko 2 dl jer je riža popije.

    Prepržiš mladi luk, pa zatim mrkvu, pa zatim celer par minuta i pomješaš sa grahom i žitaricama. Zaliješ sa 2 dl vode u kojoj si izmješalja drobljeni češjak , žličicu crvene paprike, sol i papar.

  26. #226
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    uh što sam pismena.

    Grah prethodno skuhaj.

  27. #227
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    hvala

  28. #228

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Koledžicom iz Dugava na Zapad
    Postovi
    414

    Početno

    Thanx LeaB
    Sutra radim makro ručak :D

  29. #229
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    ja zapekla grah. super je ispalo :D
    radila sam s bijelim grahom i jecmom.

    trebala bi ja cesce ovdje zalaziti! idem procesljat malo temu, mozda nesto za sutra

  30. #230

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    ja zaboravila na temu
    danas varivo kombinacija od belog i azuki graha sa lukom i paprikom
    puno svjeze salate (rajcica, krastavac, mladi luk)
    za desert mafine odavno ih nisam radila
    *
    za sutra razmisljam da napravim lazanje sa brokulom i krem juhu od mrkve.

  31. #231

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Danas:
    smeđa riža
    arame s češnjakom, đumbirom i sezamovim sjemenkama (fiiiiiiino)
    popečci od mungo graha i tofua (pečeni u pećnici, bez ulja)
    salata mrkva/radič

  32. #232

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Uz zapečeni grah najtoplije preporučam domaći pesto od sušenih rajčica.

  33. #233
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Smedja riza s mrkvom i patlidjanima i salata od rikole, zelene salate, rotkvica, mozzarele, jaja i preljeva.

  34. #234

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Juha od suhih vrganja
    Kroketi od riže, algi, tofua i sezama
    Pire od mungo graha
    Parena mrkva
    Salata matovilac

    Vidi li se da sam jučer skuhala preveliku količinu riže, algi i graha?

  35. #235
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    napokon dočekah!
    artičoke s graškom
    zelena salata s rotkvicom i mladim lukom

  36. #236
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    seitan s povrćem u woku
    pura
    salata zelena s mladom kapulicom

  37. #237
    Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,049

    Početno

    Citiraj anamar prvotno napisa
    napokon dočekah!
    artičoke s graškom
    zelena salata s rotkvicom i mladim lukom
    uf, sad mi sline cure! a još su mi bolje artičoke s bobom!

    ... ja sam vam padobranac - gledam što kuhate, pa se divim brojnošću jela koja spremate svaki dan

  38. #238
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Neki sam dan radila pogačice os leće, i moram priznati da su super ispale.
    1 šalica nekuhane leće koju treba skuhati (žutu sam stavila)
    2 mlada luka
    lišće peršina
    shoju
    2-3 žlice kuhanih rižinih pahuljica
    1 ribani korijen peršina
    bijeli papar
    malo brašna

    Svesastojke pomješati i oblikovati pogačice te ih peći u pećnici (200 stupnjeva) na maslinovom dok ne porumene.
    Pogačice
    Super su vam recepti, ja sam potpuni početnik, a sve što kupim u Bio Bio mi se svidi...i meni i MM(the momku ), međutim, promijene mi recepte, pa ih pokušavam doma napravit...evo napr. ovo-
    Pitanje: Shoju-je li to soja, ako je, kako je staviš u taj recept, u kojem obliku je, je li ju obradiš?
    I vidila sam na sastojcima fenomenalne pite zeljanice u Bio bio, fenomenalne, da ide sojino mlijeko...nije mi jasno gdje bi ga moglo biti (kupus, kore, tofu)? (iako mi je grozno, u ovome je super)

    I kore, kako ih pravite?

    Tnx kad nešto napravim-obećavam fotke

  39. #239
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj linolina prvotno napisa
    Pitanje: Shoju-je li to soja, ako je, kako je staviš u taj recept, u kojem obliku je, je li ju obradiš?
    Shoju je začin od fermentirane soje. U tekućem je stanju. Kupiš ga u bio bio, 1l, 35 kn.

    Citiraj linolina prvotno napisa
    I vidila sam na sastojcima fenomenalne pite zeljanice u Bio bio, fenomenalne, da ide sojino mlijeko...nije mi jasno gdje bi ga moglo biti (kupus, kore, tofu)? (iako mi je grozno, u ovome je super)
    Sve sastojke kupiš u bio bio, a blitvu na placu.
    Svježi tofu nema okusa i pretpostavljam da ti se zato i ne sviđe. Probaj dimljeni.Jako je fin.

    A kore ja kupim na tržnici. Prelijena sam za razvlačenje. Samo mi je važno da su bez jaja.

  40. #240

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    juce pita sa spinacem i bistra juha od korenastog povrca
    danas domace pizze i krem juha od graska
    salata puno svezog povrca u neke moje kombinacije.

  41. #241
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Citiraj linolina prvotno napisa
    Pitanje: Shoju-je li to soja, ako je, kako je staviš u taj recept, u kojem obliku je, je li ju obradiš?
    Shoju je začin od fermentirane soje. U tekućem je stanju. Kupiš ga u bio bio, 1l, 35 kn.

    Citiraj linolina prvotno napisa
    I vidila sam na sastojcima fenomenalne pite zeljanice u Bio bio, fenomenalne, da ide sojino mlijeko...nije mi jasno gdje bi ga moglo biti (kupus, kore, tofu)? (iako mi je grozno, u ovome je super)
    Sve sastojke kupiš u bio bio, a blitvu na placu.
    .
    Krivo sam postavila pitanje-znam gdje kupiti mlijeko, nego me zanimalo, što misliš, u koji dio zeljanice ide (ja sam vidila sastojke, ne recept)?
    Aj, supet za taj umak, mislima da sam ga imala u kući...stavila bih hijiki alge u to (oboje) i rezance mrkve, šta misliš? (vidiš, mogle i gljive)
    I čekaj, taj mladi luk-je li to ono što kod nas u Dalmaciji s pečenom biiipbiiiip ide? Zeleni, dugački listovi? Nemojte se čudit, kod nas je luk kapula i nikad ne znam tko na što misli

  42. #242
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Da se pridružim temi...danas imam krcato divljih šparoga, jučer sam ih brala...nekidan sam napravila kroštatu s crnim brašnom, porilukom i šparogama...gore se valjda može stavit nešto sojino i zapeć. Mogu is liku stavit

  43. #243
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    A doručak je bio proso, dvije smiksane jabuke, pola banane, sušene brusnice i malo bajama...odlično, toplo, a zadovoljilo je moju (nepresušnu ) potrebu za slatkim

  44. #244
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Mladi luk je kapula.

    Zeljanicu sam ja radila isto kao i onu s kravljim sirom. Tofu i sojino vrhnje. Al nije mi bila dostojna zamjena.

    Radila sam namaz od crne soje.

    Šalica soje, 2 režnja češnjaka, žličica senfa, malo soli, i sjeckano lišće peršina. (Imali smo rođendan, pa sam si dala truda.)

  45. #245
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Evo što je ispalo od Leinih polpeta od leće:

    Šparoge divlje-blanširane,
    izribana mrkva
    izribano malo celera
    nekoliko izribanih (na krupno) šampinjona
    na kapuli i maslinovu ulju (crveni luk ) izdinstano
    dodala sok od soje, kratko prokuhala (tnx na savjetu, kupila u Alnature DM )
    češnjak, vlasac, peršin, šareni papar
    (i došla u napast da to odmah tako pojedem jer je bilo mljac mljac i drugi put i hoću).
    Pomješala sa smeđom lećom, kuhanom i dodala
    zobene pahuljice, popržene, samljevene u brašno (nisam našla rižine pahuljice ni u BIo Bio ni u DM-a)
    i jedno jaje (mada može i bez toga).
    Prva tura u pećnici je bila ukusna ali nekompaktna pa sam dodala krušnih mrvica-dio isfrigala na ulju, a dio ispekla u pećnici kako je pisalo u receptu.
    Namočila sam i hijiki alge, eno ih stoje tamo, jer sam ih zaboravila .

    Drugi put ću napravit umak i skuhat palentu kao prilog, super bi išlo, a kad budem pravila polpete ću probat stavit dimljeni tofu (kakve su ono cijene u BioBio, wow? :/ ). Uglavnom, iznenađujuće je bilo što su mi čak pečene bile bolje od prženih, najzad da je nešto manje kalorično bolje...

  46. #246
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    ja se malo kasno uključujem na ovaj topic....ali da počnemo...pokušat ću pisati dnevne ručkove koje radim pa kako koji dan stignem...

    Inače, makrobiotičari smo, ali ne mogu reći sto postotni jer jedemo sir iako kravlje mlijeko i jaja ne jedemo....

    Jučer: u vatrostalnoj posudi zapečeno povrće u maslinovu ulju: luk, gljive, mrkvica, brokula, cvjetača, krumpir - na kraju malkice preliveno vrhnjem za kuhanje...
    Salata: blitva sa sojinim umakom, sezamovim uljem i acceto balsamico

    Nilin ručak: blitva s krumpirićem uz domaći kruh

    Danas: na luku popirjan svježi kupus uz maslinovo ulje, petrusin, bosiljak i pelate (samljevenu rajčicu)...dodan chilly, slatka paprika, papar...Prilog: spiralna raznobojna tjestenina s parmezanom

    Salata: svježa zelena salata s rotkvicom

    Nilin ručak: cvjetača, mladi kupus, česan, malo pelate radi boje, quinoa i malo mljevenog sezama...sve to skuhano...

    Sutra: neki složenac od graha (sutra ću smisliti točno što će biti) + pašteta od graha za večeru (kad već radim grah da iskoristim)
    Desert: zapečene palačinke bez jaja sa svježim sirom


  47. #247
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Imali smo ručak nakon krštenja u restoranu Spoon. Dogovoreno je da će kuhar (koji je hvaljen na svestrane) pripremiti nešto specijalno za vegetarijance.

    O Bože dragi! Ta je s kuhar predamnom može skriti. Bolje da nam je ispekao jaja na oko.
    Dobili smo smeđu rižu (koja je bila smeđa jer sam ja to tražila, mada sami štošta tražila) sa ledo zamrznutim povrćem (mrkva, cvjetača, pa tikvice i kukuruz), te malo zalivene maslinovim uljem.
    Juha je bila dobra, od brokule sa origanom i kimom.

    No ajde, prošlo je i to i taj me restoran neće nikad više vidjeti.

    Tako. Malo sam se izjadala.

  48. #248
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Imali smo ručak nakon krštenja u restoranu Spoon. Dogovoreno je da će kuhar (koji je hvaljen na svestrane) pripremiti nešto specijalno za vegetarijance.

    O Bože dragi! Ta je s kuhar predamnom može skriti. Bolje da nam je ispekao jaja na oko.
    Dobili smo smeđu rižu (koja je bila smeđa jer sam ja to tražila, mada sami štošta tražila) sa ledo zamrznutim povrćem (mrkva, cvjetača, pa tikvice i kukuruz), te malo zalivene maslinovim uljem.
    Juha je bila dobra, od brokule sa origanom i kimom.

    No ajde, prošlo je i to i taj me restoran neće nikad više vidjeti.

    Tako. Malo sam se izjadala.
    I mi smo imali takvih scena što nas je uvjerilo da kuhar koji nije vegetarijanac NIKADA ne može spremiti nešto po ukusu vegetarijanca!!! :/

  49. #249
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    abonjeko, a zasto kuhate posebno za nilu? zbog gljiva i luka u ovom slucaju? ili uvijek ona jede svoje?

    i daj napisi sto ti mala jede za dorucak i veceru...fali mi ideja

  50. #250
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Citiraj meda prvotno napisa
    abonjeko, a zasto kuhate posebno za nilu? zbog gljiva i luka u ovom slucaju? ili uvijek ona jede svoje?

    i daj napisi sto ti mala jede za dorucak i veceru...fali mi ideja
    Najčešće zbog gljiva, ali uvijek kuham njoj posebno jer joj se trudim pripremiti zdraviju varijantu od naše. Nekako mislim da smo mi hedonistički nastrojeni i da jedemo malo više nepotrebnih stvari od nje... pa dok ide ide - ja ću joj uvijek kuhati zdravije, s manje škroba, krumpira, tijesta, kruha....

    Za doručak traži mlijeko, još uvijek (ali isključivo kozje) pa onda u raznim varijantama...s kruhom namazi (najčešće mliječni :/ ), maslo+med, koji keksić...ništa pretjerano...

    navečer griz ili žganci (evo jučer smo probali ideju s foruma: žganci + sladilo + kikiriki maslac)....njami....

Stranica 5 od 22 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •