Stranica 8 od 22 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1096

Tema: Vegetarijanski tjedni jelovnici 3. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Citiraj anamar prvotno napisa
    Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    danas makedonsko tavce gravce
    ...
    ajd podijeli s nama taj recept, ako već nisi ranije negdje napisala, ja to nisam nikad kuhala a probala bi
    Sorry ovo sam tek sada vidjela
    trazila sam nesto drugo i vidjela tvoje pitanje
    pravim ga na vrlo jednostavan nacin

    evo...
    Tavce gravce
    Ostavljam da grah stoji u vodi oko pola dana, ja kuham uvece za iduci dan, pa stavljam nakon sto se vratim sa posla da stoji u vodi. Kuham ga u ekspres loncu zajedno sa 1 zlicom maslinovog ulja i 1 luka. Luk samo iscistim i stavim. Ne secem. znaci luk, ne cesnjak. Nakon kuhanja, zagrijem ulje u tavi u kojoj mislim praviti tavce. Ukljucujem rernu da bude vruca.
    U ulju stavim 1 zlicu brasna to malo zaprzim. Dali je gotovo probam tako sto malo od brasna stavim u grahu ako ispsusti onaj zvuk kao da vrije, onda stavim crveni papar i trgnem od sporeta. Polako dok mesam stavljam grah. Ne zaboravite mesati uvjek. Ali stavim samo 2 velike kuhace. Onda izvadim luk i izpasiram ga na malo vodi od graha i sa nekoliko zrna graha i to stavim u tavi. Promesam i onda produzim da stavljam grah iz lonca u tavi. Ostavljam i malo vode da ima. Kada se tava napuni, vracam je malo na stednjak i koristim ostatak vrucine. Mijem jednu ili dvije suhe paprike, sasusene crvene paprike i ocistim ih ljepo i njih stavim odozgo. Pecem oko pola sata.
    ***

    ***
    za danas
    krem juha od puno povrca - brokole, mrkve, celer, krompir i puno persina, sve skuham i dodam malo maslinovog ulja. kad se skuha stavim u blender i miksam. to je to. Za ukus dodam malo gumbira u prahu.
    *
    azuki grah sam napravila kao salata sa maslinama.
    skuhala sam grah sa puno mentom i ostavila da se hladi
    u medjuvremenu izvadila kostice od crnih maslina, naseckala ih, zacinila i dodala sam malo rajcica na kockice i malo za ukusa domaci majonez bez jaja
    krompir pire
    a za mm belu ribu.
    *
    desert voce

  2. #2
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    arkana, hvala

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    nema problema
    za danas lazanje sa brokulama
    juhu od juce

  4. #4
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Ja danas samo bogatu salatu za ručak...

    Nasjeckane rajčice + kuhani krumpir i tikvice + domaći češnjak i narezani luk na ploškice + paprika na male sitne komadiće + par kapara + narezani svježi krastavac + naribana svježa mrkva + naribani svježi kupus + naribana svježa (nekuhana) cvjetača...

    Začinjeno tamnim soja umakom, maslinovim i sezamovim uljem i malčice accetom!!!

    Aploslutno lagani i fini bučkuriš...

  5. #5
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    po ovoj vrućini, vegeterijanstvo dobija na ppopularnosti...povrće i voće može biti svježe (za razliku od mesa) , a i prilozi se ne kuhaju satima....
    ja sam danas zob s voćem, salatu od krastavaca, poma i mladog sira, začinjeno, sezam, soja sos...i nešto lagane juhice od jučer (blanširano povrće smiksano)

  6. #6
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    sataraš i kruh :D

  7. #7

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Već danima (tjednima?) jedem vani, a sad su mi dečki na moru pa sam sama i ne zamaram se kuhanjem, živim od divovskih salata.

    Jučerašnja kombinacija - zelena salata, slanutak, kukuruz, mladi luk, mrkva, kockice kozjeg sira s feferonima; začinjeno bučinim uljem i jabučnim octom.

    Danas - zelena salata, luk srebrenac, kukuruz, integralna tjestenina, ispržene kockice ljutog tofua; preljev - maslinovo ulje, jabučni ocat i dvije bogate žlice tahinija, sve još posuto sezamovim sjemenkama.

    Mislim da ću do kraja tjedna nastaviti u tom tonu.

  8. #8
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    mommy_plesačica mljac su ti salate.
    2 pitanja: koji kukuruz koristiš i koji proizvođač ima ljuti tofu?

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Sad sam išla kopati po smeću da nađem ambalažu 8)

    Tofu pikant je od Anyo, ja sam ga kupila u našem ogromnom Konzumu i prilično je ljut pa nije za djecu. Inače, imaju i tofu sa mediteranskim biljem, nije loš.

    Kukuruz je Ekolandov (staklenka) iz bio&bio. Jedva čekam pravi friški kukuruz!

  10. #10
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    hvala na superbrzom odgovoru. nadam se da nisi morala duboko kopati...

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Nisam, nisam.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Današnja salata: svježi mladi špinat (fiiiiino), mlada puterica, komadići prženog seitana prethodno mariniranog u senfu i tamariju, kukuruz (opet ), kockice jabuka petrovki, mrkva, mladi luk i bademi. Začinila sam kombinacijom suncokretovog i bučinog ulja te narančinim i limunovim sokom.

    Usput sam kupila i osmud, parila ga pa pomiješala s malo bulghura. Biljčica je jako fina samo nisam znala da se trebaju odrezati vrhovi stabljika pa pomalo pljuckam vlaknaste dijelove.

  13. #13
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    kopala sam po starom dijelu topica, zbog inspiracije i moram reći da se lani u ovo doba puno više postalo (more bit i kuhalo?)
    u svakom slučaju danas imam inspiracije, ali pofalilo mi namirnica

    kuhala sam
    zapečenu crvenu leću
    smeđu rižu
    krumpir sa začinima
    zelena salata s rajčicom

  14. #14

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    dajte mi malo ideja za miso:
    povrtna juha i unutra žličica misa? u varivo? kako vi?

  15. #15

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Miso dodaješ kad je juha gotova. Makneš juhu s vatre, zatim razmutiš miso u hladnoj vodi i dodaš u juhu. Vratiš juhu na najlaganiju vatru - ne smije zakipiti - na 2 minute. Voila!

    Inače miso možeš mućkati i kao dio preljeva za salate ili žitarice.

  16. #16
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Curke iz zg, di kupujete odmud (ja to znam kao osmuhalj)? I do kad mu je sezona? Tnx!

  17. #17

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Na Trešnjevci, kod Dalmatinke Ane - ne možeš fulati: štand joj je na samom početku, a ona ima više nego zanimljiv stil šminkanja

  18. #18

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    E, da meni je rekla da ga ima samo mjesec dana, dakle, požuri!

  19. #19
    Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,274

    Početno Dalmatinka Ana

    Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Na Trešnjevci, kod Dalmatinke Ane - ne možeš fulati: štand joj je na samom početku, a ona ima više nego zanimljiv stil šminkanja
    Ima li dotična gdja neprskano povrće?

    Kupim u Bio kad god uhvatim a hvatam 1. tel. da djetešce ne cukam po vrućini ak niš nemaju.

    Stvarno mi je DRAGOCJENA informacija o DOSTUPNOM tzv.eko povrću i voću, naravno!

    (Znam za Severe, Zlatu Nanić, al ako je ova gdja svaki dan tamo to bi mi bilo jako dobro znat!)

    Cijene?

  20. #20
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    m_p, puno hvala ! U ponedjeljak pod pauzom jurim na trešnjevački plac, da ne fulam sezonu- obožavam osmuhalj!

  21. #21
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Uzmete klobuke od malo većih šampinjona....napravite smjesu od ribane mrkvice i luka (u smjesu dodate začina, malo vegete iz bio&bio, malo petrusina...papra)..napunite klobuke, na smjesu stavite, na samo vrh malo topljenog sira u kocki (to je onaj "picok" skroz mljeckavi da se totalno razlike i skompaktira sa smjesom) te posipate s malo češnjaka u prahu... polijte takve klobuke malo s običnim uljem te stavite da se zapeku.... MLJAC!!!! (sama sam to smislila 8) )

    Uz to kus-kus kuhan na maslu....

    Probajte...STRAŠNO, STRAŠNO fino!!!!

  22. #22
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Dobila sam puno tzv. eko mrkve (rasla u šumi, doslovno bez tretmana), pa sam ju na rezance, skupa s tikvicama,kapulom, češnjakom, patliđanima, paprikama, pomom (sve iz mog vrta, ali ne znam bi li dobilo eko ocjenu s obzirom na zemlju, posebna priča... ) kuhala na pari, poslije zalila soja sosom i maslinovim uljem i dodala quinou i bulgur kuhan s maslom...posula sezamom...mljac, odlična je ta quinoa, tako praktična, moji se oduševili

  23. #23
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Jučer - RAŽNJIĆI....

    Na drvca sam nabola gljive, bundeve, tikve, rajčice i tikvice....

    Napravila sam marinadu s kojom su se ražnjići tijekom pečenja na gradelama mazali: maslinovo ulje, češnjak u prahu, svježi bosiljak i peršin, malo crvene paprike u prahu, malo svježeg ružmarina, soli i papra te kap - dvije acceta balsamica da dobiju onaj sočan okus....

    Kao prilog: krumpir narezan na ploške i zapečen zajedno s crnim maslinama...nakon pečenja dodan mu je slani sir i svježi češnjak...

    PROBAJTE...mi se udavili!!!!

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    ooooo, digo se :D

  25. #25

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Ovo zvuci zbilja odlicno Abonjeko, raznjice si pekla?
    *
    i da super sto nam je topik opet aktivan :D

  26. #26

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    a i da odgovorim
    danas cemo basmati rizu sa povrcem
    malo skuham rizu ali ne da je skroz skuhana
    poprzim luka - crveni sa malo maslinovog ulja, dodam paprike, crvene i zelene iseckane kao stapici, cesnjak i grasak, dodam rizu i jos malo przim. nakon toga zalijem sa povrtnom juhom ali ne puno i ostavim da se dinsta. dodam zacine po zelji, a najvise svezu mentu.
    Salata od cikle i povrtna juha su jos dodatci.

  27. #27
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Ovo zvuci zbilja odlicno Abonjeko, raznjice si pekla?
    *
    i da super sto nam je topik opet aktivan :D
    Da...na vatri...na gradelama!!!!

  28. #28
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Za ručak: batat, fažoleti i na kraju klice od soje.. uz svježi sir, hijiki, sve začinila s malo sezama, soja umaka i maslinova ulja , mljac

  29. #29

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Ovo zvuci zbilja odlicno Abonjeko, raznjice si pekla?
    *
    i da super sto nam je topik opet aktivan :D
    Da...na vatri...na gradelama!!!!
    hvala

  30. #30
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Citiraj linolina prvotno napisa
    Za ručak: batat, fažoleti i na kraju klice od soje.. uz svježi sir, hijiki, sve začinila s malo sezama, soja umaka i maslinova ulja , mljac
    mmmmmm, baš dobro, zdravo i osvježavajuće zvuči

  31. #31

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    jesenski složenac - češnjak, poriluk na tamnom sezamovom, mrkve na deblje ploške, ubacila prženi i marinirani seitan, zalila vodom do pol povrća, dodala đumbirovog soka i na kraju malo zagustila kuzuom.

    krumpir sa maslinama ( abonjeko )

    salata - rukola, hiziki, krastavci kiseli, mladi luk, bademi MLJAC

  32. #32
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Citiraj linolina prvotno napisa
    Za ručak: batat, fažoleti i na kraju klice od soje.. uz svježi sir, hijiki, sve začinila s malo sezama, soja umaka i maslinova ulja , mljac
    mmmmmm, baš dobro, zdravo i osvježavajuće zvuči

  33. #33
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Vidim da nisam uspila postat.
    Jednostavno, brzo i jeftino.

    Uglavnom, jučer sam skuhala zelenu leću s batatom, batat (dobije poseban okus kad se kuha s lećom) umiješala u salatu od rikole i tušta, dodala mladog sira uz leću i ono što se ne spominje , a može i bez toga. Bajami

    Danas: domaća šalša s šampinjonima na manistru. Kiseli kupus i salata od rikule i 3 vrste paprika. Tofu. Puding sa soyom i miksana jabuka posuta cimetom, ono što je bilo, bez predumišljaja.

    Sutra ću se vjerojatno predati mastima u pizzeriji

  34. #34
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Miso dodaješ kad je juha gotova. Makneš juhu s vatre, zatim razmutiš miso u hladnoj vodi i dodaš u juhu. Vratiš juhu na najlaganiju vatru - ne smije zakipiti - na 2 minute. Voila!

    Inače miso možeš mućkati i kao dio preljeva za salate ili žitarice.
    Koristite li često miso, ima li kakvih preporuka za kupnju? Nisam nikad pravila

  35. #35
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Jedna brza večera danas.

    Varivo od krumpira, crvene paprike i poriluka s grahom. Prefino.

    Miso kristim rijeđe nego do sam bila doma na porodiljnom. No sad sam se bacila na instant miso u šalici ujutro.

    Odkad su nam niklnule bundeve u svekrvinom vrtu, samo što ih ne pijemo na čaj.

  36. #36
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Daj neki recept za bundeve. Mi volimo juhu. Bucnicu ne volim ja, pa ju ne pravim.

  37. #37
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Prepržiš luk dok ne postakli, pa dodaš bundevu i doliješ vodu i zobene pahuljice i wakame. Kad bundeva omekša posoliš i ubaciš žličicu misa.

    Solim zato jer u ovom slučaju misa je jako malo.

    Bundeva s grahom. Dobra kombinacija.

  38. #38
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Bundeva s grahom, samo skuham varivo? Zvuci jako fino.

  39. #39

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Ja jučer:

    bundeva 8) sa azukijem ( kombu na trakice, azuki, luk na polumjesece, češnjak na sitno, sve zaliješ sa temeljcem, kuhaš 40 min, dodaš bundevu, tamari i kuhaš dok ne omekša bundeva, na kraju dodaš sok đumbira)
    riža, slatka riža i quinoa
    blitva kratko kuhana
    kiseli krastavci

  40. #40
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Bundeva s grahom, samo skuham varivo? Zvuci jako fino.
    Mada moram priznati da sam dodala i crvenu rog papriku. Češnjak, sol i papar. Jako fino.

  41. #41

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    kak da napravim nešto slično bolonjezu samo sa seitanom?

  42. #42
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Samelji ga, mariniraj i onda sve dalje znas.

  43. #43

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    brza si ko' munja

  44. #44
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    sto nebom lunja

  45. #45
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Lea, gledam ove tvoje super slije, pa dobih inspiraciju, nego, zanimaju me ove palačinke, jasan mi je sastav i preljev, a kako praviš palačinke (makro,pretpostavljam)?
    U biti volim tortilje, ali nikako napravit tijesto da valja (da ne puca), a palačinke vulgaris mi se ne sviđaju baš sa slanim punjenjem.
    Ima li što između toga (ignoriraj slobodno ako pitam ludosti )

  46. #46
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Palačinke radim od brašna tip 1100 i integralnog, šalica ulja (za kavu) zobeno ili sojino mlijeko.

  47. #47
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Skuhala sam jucer slanutak s bundevom. Muz je bacio zli pogled koji je znacio "unistila si mi ljubljeni slanutak tom svojom bundevom". A onda je probao...
    Prefino nesto.
    Danas juha od povrca, flekice s kupusom i zelena salata.

  48. #48
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    što da napravim s brašnom od slanutka?
    ne da mi se guglat, ako imate iskustva, lijepo molim na sunce s receptima. fala!

  49. #49
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ladu. To ti je indijska cokolada. Ima negdje recept na forumu, a ako nema na forumu ima sigurno na coolinarici. Uglavnom otopis maslac i onda na njemu przis slanutkovo brasno i secer, dosta dugo. Onda dodac u to przene ljesnjake, grozdjice i te djidje. Slurp, mljac. I pozoves me kad se ohladi.

  50. #50

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Marta kako slanutak sa bundevom? kakva bundeva?
    *
    danas zapecene brokule i povrtna bistra juha

Stranica 8 od 22 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •