Sorry ovo sam tek sada vidjelaanamar prvotno napisa
trazila sam nesto drugo i vidjela tvoje pitanje
pravim ga na vrlo jednostavan nacin
evo...
Tavce gravce
Ostavljam da grah stoji u vodi oko pola dana, ja kuham uvece za iduci dan, pa stavljam nakon sto se vratim sa posla da stoji u vodi. Kuham ga u ekspres loncu zajedno sa 1 zlicom maslinovog ulja i 1 luka. Luk samo iscistim i stavim. Ne secem. znaci luk, ne cesnjak. Nakon kuhanja, zagrijem ulje u tavi u kojoj mislim praviti tavce. Ukljucujem rernu da bude vruca.
U ulju stavim 1 zlicu brasna to malo zaprzim. Dali je gotovo probam tako sto malo od brasna stavim u grahu ako ispsusti onaj zvuk kao da vrije, onda stavim crveni papar i trgnem od sporeta. Polako dok mesam stavljam grah. Ne zaboravite mesati uvjek. Ali stavim samo 2 velike kuhace. Onda izvadim luk i izpasiram ga na malo vodi od graha i sa nekoliko zrna graha i to stavim u tavi. Promesam i onda produzim da stavljam grah iz lonca u tavi. Ostavljam i malo vode da ima. Kada se tava napuni, vracam je malo na stednjak i koristim ostatak vrucine. Mijem jednu ili dvije suhe paprike, sasusene crvene paprike i ocistim ih ljepo i njih stavim odozgo. Pecem oko pola sata.
za danas
krem juha od puno povrca - brokole, mrkve, celer, krompir i puno persina, sve skuham i dodam malo maslinovog ulja. kad se skuha stavim u blender i miksam. to je to. Za ukus dodam malo gumbira u prahu.
*
azuki grah sam napravila kao salata sa maslinama.
skuhala sam grah sa puno mentom i ostavila da se hladi
u medjuvremenu izvadila kostice od crnih maslina, naseckala ih, zacinila i dodala sam malo rajcica na kockice i malo za ukusa domaci majonez bez jaja
krompir pire
a za mm belu ribu.
*
desert voce