Stranica 8 od 22 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1096

Tema: Vegetarijanski tjedni jelovnici 3. dio

  1. #351
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    mommy_plesačica mljac su ti salate.
    2 pitanja: koji kukuruz koristiš i koji proizvođač ima ljuti tofu?

  2. #352

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Sad sam išla kopati po smeću da nađem ambalažu 8)

    Tofu pikant je od Anyo, ja sam ga kupila u našem ogromnom Konzumu i prilično je ljut pa nije za djecu. Inače, imaju i tofu sa mediteranskim biljem, nije loš.

    Kukuruz je Ekolandov (staklenka) iz bio&bio. Jedva čekam pravi friški kukuruz!

  3. #353
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    hvala na superbrzom odgovoru. nadam se da nisi morala duboko kopati...

  4. #354

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Nisam, nisam.

  5. #355

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Današnja salata: svježi mladi špinat (fiiiiino), mlada puterica, komadići prženog seitana prethodno mariniranog u senfu i tamariju, kukuruz (opet ), kockice jabuka petrovki, mrkva, mladi luk i bademi. Začinila sam kombinacijom suncokretovog i bučinog ulja te narančinim i limunovim sokom.

    Usput sam kupila i osmud, parila ga pa pomiješala s malo bulghura. Biljčica je jako fina samo nisam znala da se trebaju odrezati vrhovi stabljika pa pomalo pljuckam vlaknaste dijelove.

  6. #356
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    kopala sam po starom dijelu topica, zbog inspiracije i moram reći da se lani u ovo doba puno više postalo (more bit i kuhalo?)
    u svakom slučaju danas imam inspiracije, ali pofalilo mi namirnica

    kuhala sam
    zapečenu crvenu leću
    smeđu rižu
    krumpir sa začinima
    zelena salata s rajčicom

  7. #357

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    dajte mi malo ideja za miso:
    povrtna juha i unutra žličica misa? u varivo? kako vi?

  8. #358

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Miso dodaješ kad je juha gotova. Makneš juhu s vatre, zatim razmutiš miso u hladnoj vodi i dodaš u juhu. Vratiš juhu na najlaganiju vatru - ne smije zakipiti - na 2 minute. Voila!

    Inače miso možeš mućkati i kao dio preljeva za salate ili žitarice.

  9. #359
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Curke iz zg, di kupujete odmud (ja to znam kao osmuhalj)? I do kad mu je sezona? Tnx!

  10. #360

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Na Trešnjevci, kod Dalmatinke Ane - ne možeš fulati: štand joj je na samom početku, a ona ima više nego zanimljiv stil šminkanja

  11. #361

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    E, da meni je rekla da ga ima samo mjesec dana, dakle, požuri!

  12. #362
    Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,274

    Početno Dalmatinka Ana

    Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Na Trešnjevci, kod Dalmatinke Ane - ne možeš fulati: štand joj je na samom početku, a ona ima više nego zanimljiv stil šminkanja
    Ima li dotična gdja neprskano povrće?

    Kupim u Bio kad god uhvatim a hvatam 1. tel. da djetešce ne cukam po vrućini ak niš nemaju.

    Stvarno mi je DRAGOCJENA informacija o DOSTUPNOM tzv.eko povrću i voću, naravno!

    (Znam za Severe, Zlatu Nanić, al ako je ova gdja svaki dan tamo to bi mi bilo jako dobro znat!)

    Cijene?

  13. #363
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    m_p, puno hvala ! U ponedjeljak pod pauzom jurim na trešnjevački plac, da ne fulam sezonu- obožavam osmuhalj!

  14. #364
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Uzmete klobuke od malo većih šampinjona....napravite smjesu od ribane mrkvice i luka (u smjesu dodate začina, malo vegete iz bio&bio, malo petrusina...papra)..napunite klobuke, na smjesu stavite, na samo vrh malo topljenog sira u kocki (to je onaj "picok" skroz mljeckavi da se totalno razlike i skompaktira sa smjesom) te posipate s malo češnjaka u prahu... polijte takve klobuke malo s običnim uljem te stavite da se zapeku.... MLJAC!!!! (sama sam to smislila 8) )

    Uz to kus-kus kuhan na maslu....

    Probajte...STRAŠNO, STRAŠNO fino!!!!

  15. #365
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Dobila sam puno tzv. eko mrkve (rasla u šumi, doslovno bez tretmana), pa sam ju na rezance, skupa s tikvicama,kapulom, češnjakom, patliđanima, paprikama, pomom (sve iz mog vrta, ali ne znam bi li dobilo eko ocjenu s obzirom na zemlju, posebna priča... ) kuhala na pari, poslije zalila soja sosom i maslinovim uljem i dodala quinou i bulgur kuhan s maslom...posula sezamom...mljac, odlična je ta quinoa, tako praktična, moji se oduševili

  16. #366
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Jučer - RAŽNJIĆI....

    Na drvca sam nabola gljive, bundeve, tikve, rajčice i tikvice....

    Napravila sam marinadu s kojom su se ražnjići tijekom pečenja na gradelama mazali: maslinovo ulje, češnjak u prahu, svježi bosiljak i peršin, malo crvene paprike u prahu, malo svježeg ružmarina, soli i papra te kap - dvije acceta balsamica da dobiju onaj sočan okus....

    Kao prilog: krumpir narezan na ploške i zapečen zajedno s crnim maslinama...nakon pečenja dodan mu je slani sir i svježi češnjak...

    PROBAJTE...mi se udavili!!!!

  17. #367

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    ooooo, digo se :D

  18. #368

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Ovo zvuci zbilja odlicno Abonjeko, raznjice si pekla?
    *
    i da super sto nam je topik opet aktivan :D

  19. #369

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    a i da odgovorim
    danas cemo basmati rizu sa povrcem
    malo skuham rizu ali ne da je skroz skuhana
    poprzim luka - crveni sa malo maslinovog ulja, dodam paprike, crvene i zelene iseckane kao stapici, cesnjak i grasak, dodam rizu i jos malo przim. nakon toga zalijem sa povrtnom juhom ali ne puno i ostavim da se dinsta. dodam zacine po zelji, a najvise svezu mentu.
    Salata od cikle i povrtna juha su jos dodatci.

  20. #370
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Ovo zvuci zbilja odlicno Abonjeko, raznjice si pekla?
    *
    i da super sto nam je topik opet aktivan :D
    Da...na vatri...na gradelama!!!!

  21. #371
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Za ručak: batat, fažoleti i na kraju klice od soje.. uz svježi sir, hijiki, sve začinila s malo sezama, soja umaka i maslinova ulja , mljac

  22. #372

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Ovo zvuci zbilja odlicno Abonjeko, raznjice si pekla?
    *
    i da super sto nam je topik opet aktivan :D
    Da...na vatri...na gradelama!!!!
    hvala

  23. #373
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Citiraj linolina prvotno napisa
    Za ručak: batat, fažoleti i na kraju klice od soje.. uz svježi sir, hijiki, sve začinila s malo sezama, soja umaka i maslinova ulja , mljac
    mmmmmm, baš dobro, zdravo i osvježavajuće zvuči

  24. #374

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    jesenski složenac - češnjak, poriluk na tamnom sezamovom, mrkve na deblje ploške, ubacila prženi i marinirani seitan, zalila vodom do pol povrća, dodala đumbirovog soka i na kraju malo zagustila kuzuom.

    krumpir sa maslinama ( abonjeko )

    salata - rukola, hiziki, krastavci kiseli, mladi luk, bademi MLJAC

  25. #375
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Citiraj linolina prvotno napisa
    Za ručak: batat, fažoleti i na kraju klice od soje.. uz svježi sir, hijiki, sve začinila s malo sezama, soja umaka i maslinova ulja , mljac
    mmmmmm, baš dobro, zdravo i osvježavajuće zvuči

  26. #376
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Vidim da nisam uspila postat.
    Jednostavno, brzo i jeftino.

    Uglavnom, jučer sam skuhala zelenu leću s batatom, batat (dobije poseban okus kad se kuha s lećom) umiješala u salatu od rikole i tušta, dodala mladog sira uz leću i ono što se ne spominje , a može i bez toga. Bajami

    Danas: domaća šalša s šampinjonima na manistru. Kiseli kupus i salata od rikule i 3 vrste paprika. Tofu. Puding sa soyom i miksana jabuka posuta cimetom, ono što je bilo, bez predumišljaja.

    Sutra ću se vjerojatno predati mastima u pizzeriji

  27. #377
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Miso dodaješ kad je juha gotova. Makneš juhu s vatre, zatim razmutiš miso u hladnoj vodi i dodaš u juhu. Vratiš juhu na najlaganiju vatru - ne smije zakipiti - na 2 minute. Voila!

    Inače miso možeš mućkati i kao dio preljeva za salate ili žitarice.
    Koristite li često miso, ima li kakvih preporuka za kupnju? Nisam nikad pravila

  28. #378
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Jedna brza večera danas.

    Varivo od krumpira, crvene paprike i poriluka s grahom. Prefino.

    Miso kristim rijeđe nego do sam bila doma na porodiljnom. No sad sam se bacila na instant miso u šalici ujutro.

    Odkad su nam niklnule bundeve u svekrvinom vrtu, samo što ih ne pijemo na čaj.

  29. #379
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Daj neki recept za bundeve. Mi volimo juhu. Bucnicu ne volim ja, pa ju ne pravim.

  30. #380
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Prepržiš luk dok ne postakli, pa dodaš bundevu i doliješ vodu i zobene pahuljice i wakame. Kad bundeva omekša posoliš i ubaciš žličicu misa.

    Solim zato jer u ovom slučaju misa je jako malo.

    Bundeva s grahom. Dobra kombinacija.

  31. #381
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Bundeva s grahom, samo skuham varivo? Zvuci jako fino.

  32. #382

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Ja jučer:

    bundeva 8) sa azukijem ( kombu na trakice, azuki, luk na polumjesece, češnjak na sitno, sve zaliješ sa temeljcem, kuhaš 40 min, dodaš bundevu, tamari i kuhaš dok ne omekša bundeva, na kraju dodaš sok đumbira)
    riža, slatka riža i quinoa
    blitva kratko kuhana
    kiseli krastavci

  33. #383
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Bundeva s grahom, samo skuham varivo? Zvuci jako fino.
    Mada moram priznati da sam dodala i crvenu rog papriku. Češnjak, sol i papar. Jako fino.

  34. #384

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    kak da napravim nešto slično bolonjezu samo sa seitanom?

  35. #385
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Samelji ga, mariniraj i onda sve dalje znas.

  36. #386

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    brza si ko' munja

  37. #387
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    sto nebom lunja

  38. #388
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Lea, gledam ove tvoje super slije, pa dobih inspiraciju, nego, zanimaju me ove palačinke, jasan mi je sastav i preljev, a kako praviš palačinke (makro,pretpostavljam)?
    U biti volim tortilje, ali nikako napravit tijesto da valja (da ne puca), a palačinke vulgaris mi se ne sviđaju baš sa slanim punjenjem.
    Ima li što između toga (ignoriraj slobodno ako pitam ludosti )

  39. #389
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Palačinke radim od brašna tip 1100 i integralnog, šalica ulja (za kavu) zobeno ili sojino mlijeko.

  40. #390
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Skuhala sam jucer slanutak s bundevom. Muz je bacio zli pogled koji je znacio "unistila si mi ljubljeni slanutak tom svojom bundevom". A onda je probao...
    Prefino nesto.
    Danas juha od povrca, flekice s kupusom i zelena salata.

  41. #391
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    što da napravim s brašnom od slanutka?
    ne da mi se guglat, ako imate iskustva, lijepo molim na sunce s receptima. fala!

  42. #392
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ladu. To ti je indijska cokolada. Ima negdje recept na forumu, a ako nema na forumu ima sigurno na coolinarici. Uglavnom otopis maslac i onda na njemu przis slanutkovo brasno i secer, dosta dugo. Onda dodac u to przene ljesnjake, grozdjice i te djidje. Slurp, mljac. I pozoves me kad se ohladi.

  43. #393

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Marta kako slanutak sa bundevom? kakva bundeva?
    *
    danas zapecene brokule i povrtna bistra juha

  44. #394
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Arkana, stavila sam komad hokaido bundeve i komad buternut bundeve. Stavi sta imas, bit ce fino.

    Danas sam skuhala pastu-fazol u koju sam ubacila pecenih roga paprika. Mljas, mljas. Oblizivali smo se do usiju.

  45. #395
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa

    Danas sam skuhala pastu-fazol u koju sam ubacila pecenih roga paprika. Mljas, mljas. Oblizivali smo se do usiju.
    marta, budi frendica i napiši svojoj paštafažol-challenged kolegici forumašici kako radiš taj grah i kako pečeš paprike te ih ubaciš u isti.

  46. #396
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Namocis grah preko noci.
    U ekspres lonac ubacis 2 mrkve, komad celerovog korijena i jedan veci luk narezano krupno, grah i vodu. Kad zapisti kuhas 15-20 minuta. Kad se ohladi dovoljno, otvoris lonac, kutljacom uhvatis mrkvu, celer, luk i malo graha i vode i izmiksas ili protisnes i vratis natrag. Zacinis. Vratis na vatru. Kad zakipi ubacis tjesteninu. Kad je gotovo - jedes.

    Papriku ispeces na rostilju, u pecnici ili u elektricnoj peki. Vrucu stavis u lonas s poklopcem i pustis da se ohladi dovoljno da ju mozes ocistiti od kozice i sjemenki. Narezes i ubacis u grah. Kad nemam takvu papriku, onda kupim ukiseljenu pecenu papriku, ocijedim ju i narezem u grah.

  47. #397
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Samo kao napomena, sok od hokaido bundeve je sasvim OK za piti - samo ga se iscijedi u sokovniku. Blagog je okusa i dobije ga se jako puno. I od pljeve koja ostane u sokovniku se može skuhati nešto fino.

  48. #398
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Samo kao napomena, sok od hokaido bundeve je sasvim OK za piti - samo ga se iscijedi u sokovniku. Blagog je okusa i dobije ga se jako puno. I od pljeve koja ostane u sokovniku se može skuhati nešto fino.
    Nekad, dok nije postojala zakonska obveza po kojoj je proizvodjac obvezan pisati sastav na ambalazi proizvoda, vecina vocnih sokova se proizvodila na bazi bundeva. Bas zato sto se dobije puno soka, a malo otpada, a blagi okus omogucava da se dodavanjem male kolicine arome postigne bilo koji vocni okus.

  49. #399
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Danas smo jeli chilli con seitan, tortilje i zelenu salatu.

  50. #400
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    marta, hvala ti.

    imam problem, nemam ekspres lonac , jel može u običnom?

    Davore, jel imaš ti negdje neki receptić za tri sestre? baš sam se i toga sjetila nedavno. i sjećam se da si mi linkao, ali da ne tražim, onda pitam.

    i još nešto, šta da radim s crvenim kupusom? mogu ga dinstati i uz to pire, ali mi je nekako samotno. ima tko kakve ideje?

    i šta radite s keljom? osim čušpajza i lešo?

    mi, naime, sve više idemo na bezmesnu prehranu pa ću vam se prikrpati koliko mogu. po recepte najviše

Stranica 8 od 22 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •