-
Obično večeramo voće
Nekoliko ručkova prije danas:
1. dan:
Kratko popečene tikvice na tavi prelivene feta sirom (može i tofuom) i maslinovim uljem sa svježim mladim česnom. Sve to složeno na home-made domaći kruh pečen u pekaču i malo osušen u pečnici da dobi na hrskavosti! Prilog pire krumpir (nije mi baš bogat jelovnik ovih dana, kraj mi je godine na fakultetu pa izmišljam kratke i brze recepte)!!!
2. dan: (mužjak je pravio ručak!). Kupio je ujutro na placi palamidu (izvorni recept je s tunom) i očistio je na male komadiće, samljeo u mašini za mljevenje mesa te pirjao na tavi zajedno s masu začina (majčina dušica+svašta nešto još - vidjet ću dioma racept). Tako dobiveni umak je prelio preko integralne tjestenine. Prilog svježi mladi krastavci i rotkvice...
3. dan:
u vatrostalnoj posudi posložila red krumpira, red luka, red šampinjona, te red mljevene soje (doma sam je skuhala i samljela u mašini za mljevenje mesa - takvu masu spremim u frižider pa radim punjene paprike s rižom te male sarmice...i polpete, štošta se da napraviti od tako samljevene soje!). Sve to preliveno umakom od rajčice s maslinovim uljem, kimom, timijanom, svježim bosiljkom, origanom.....zapeći na 200 stupnjeva 30-ak minuta!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma