Obično večeramo voće

Nekoliko ručkova prije danas:

1. dan:
Kratko popečene tikvice na tavi prelivene feta sirom (može i tofuom) i maslinovim uljem sa svježim mladim česnom. Sve to složeno na home-made domaći kruh pečen u pekaču i malo osušen u pečnici da dobi na hrskavosti! Prilog pire krumpir (nije mi baš bogat jelovnik ovih dana, kraj mi je godine na fakultetu pa izmišljam kratke i brze recepte)!!!

2. dan: (mužjak je pravio ručak!). Kupio je ujutro na placi palamidu (izvorni recept je s tunom) i očistio je na male komadiće, samljeo u mašini za mljevenje mesa te pirjao na tavi zajedno s masu začina (majčina dušica+svašta nešto još - vidjet ću dioma racept). Tako dobiveni umak je prelio preko integralne tjestenine. Prilog svježi mladi krastavci i rotkvice...

3. dan:
u vatrostalnoj posudi posložila red krumpira, red luka, red šampinjona, te red mljevene soje (doma sam je skuhala i samljela u mašini za mljevenje mesa - takvu masu spremim u frižider pa radim punjene paprike s rižom te male sarmice...i polpete, štošta se da napraviti od tako samljevene soje!). Sve to preliveno umakom od rajčice s maslinovim uljem, kimom, timijanom, svježim bosiljkom, origanom.....zapeći na 200 stupnjeva 30-ak minuta!!!