Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Plastična stolarija

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Plastična stolarija

Evo zanima me slijedeće: promjenili smo prastaru drvenu stolariju i stavili plastičnu, ali nisam zadovoljna.
    Naravno stan "ne diše", imam osjećaj da uvijek mora biti otvoren barem jedan prozor, jer je inače sve nekako kao da živimo u ekspres loncu. :/
    Kakva su vaša iskustva? Kako ste to rješili?

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Plastična stolarija

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Evo zanima me slijedeće: promjenili smo prastaru drvenu stolariju i stavili plastičnu, ali nisam zadovoljna.
    Naravno stan "ne diše", imam osjećaj da uvijek mora biti otvoren barem jedan prozor, jer je inače sve nekako kao da živimo u ekspres loncu. :/
    Kakva su vaša iskustva? Kako ste to rješili?
    Ja sam zadovoljna jer je buka s ulice znatno manja i toplina u stanu bolja. Ali istina je da ja često imam jedan prozor barem malo otvoren "na kip".

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

češćim, kratkim provjetravanjem
    bolje i to nego da mi voda okupa čitav stan pri svakoj, i najmanjoj, kiši (što se dešavalo sa prastarom drvenom stolarijom)
    buku sa ulice jednostavno "isključim" zatvaranjem prozora, što je prije bilo nemoguće
    kad zatvorim prozore, nema promaje
    stan se lakše zagrije, pa mi ni to provjetravanje nije problem
    ljeti nije tako vruće, a roletne izblokiraju dobar dio vreline
    sve u svemu, jako sam zadovoljna PVC stolarijom i pripadajućim spoljnim alu-roletnama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E da, istina je da je buka manja i to je ogromni plus jer smo uz cestu, i da bolje se zagrije. Ali evo, prije stavljanja stolarije uopče nisam o tome svemu razmišljla, pa me iznenadilo.
    I mi provjetravamo nekoliko puta na dan i jedan prozor je "na kip", pa evo po prvi puta su nam se na zidovima pojavile mrlje od vlage, s time nisam zadovoljna.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

anemona, koliko dugo imate PVC stolariju i kada vam se počela pojavljivat vlaga ?!

pitam jer su ju i moji straci ugradili nedavno, isto su zadovoljni jer im kuhinja i jedna soba gledaju na ulicu, pa je uvijek bilo dosta bučno (što sad nije slučaj), ali, za sada nemaju problema sa vlagom po zidovima, pa me zanima jel ta vlaga pravilo il iznimka :/

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a da ipak nešto ne štima sa stolarijom :/ mi isto imamo pvc i nikakvih problema nemamo, dva puta dnevno luftamo i to je to, nema one težine. ali u starom stanu smo imali loše postavljenu pvc stolariju koja nije dihtala kako treba, stalno su zimi prozori bili zamagljeni, a i gljive su se počele stvarati... ne znam, možda da provjerite kako je to sve skupa izvedeno.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas se vlaga pojavi na dijeovima vanjskih zidova (ćoškovi) i to tamo gdje nema izolacije (stara zgrada).
    Na zidovima na kojima smo stavili rigips i izolaciju iznutra, nema vlage.
    Gljive rješavam povremenim brisanjem krpom natopljenom rastvorom varikine. Pojave se kad je jako hladno vani, pa rjeđe otvaramo radi luftanja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

E da, istina je da je buka manja i to je ogromni plus jer smo uz cestu, i da bolje se zagrije. Ali evo, prije stavljanja stolarije uopče nisam o tome svemu razmišljla, pa me iznenadilo.
    I mi provjetravamo nekoliko puta na dan i jedan prozor je "na kip", pa evo po prvi puta su nam se na zidovima pojavile mrlje od vlage, s time nisam zadovoljna.
    Stvar je u izolaciji kuće, a ne u zidovima. Da ste umjesto plastičnih prozora stavili nove drvene i ti bi vam jako dobro dihtali pa bi opet nastajala pljesan na hladnih djelovima zidova i plafona. To se i nama događa i nakon raznoraznih premaza, odlučili smo napraviti novu fasadu s dobrom tolinskom izolacijom i mislim da će to rješiti problem.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:? ja ne primjećujem razliku između drvene i plastične. U starom stanu je bila drvena, kod staraca je drvena, sada u novom stanu je plastična. Doduše ove drvene su stare u prosjeku 15-20 godina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je razlika ogromna - imamo plastičnu na Krku, apartmanu koji je direktno izložen udarima bure s kopna i doslovno nisam mogla vjerovati da ni malo ne struji zrak i da je u kući jednako toplo kao i kad je jugo (imam iskustvo iz Splita, sjevernog dijela stana izloženog buri i drvene, kad su se zavjese culjale od vjetra i to je svima bilo normalno i default i onda bismo znali stavit dekicu uz prozor dole kao pod normalno). A da ne govorim da je buka doslovno na on-off (a to mi je užasno bitno). I ja sam primijetila malo vlage u jednom kutu, ali nekako u vagi - buka + hladno na jednoj strani i toplo, zvučno izolirano i malo vlage na drugoj, opet biram ovo drugo... Mislim da te razlike nisu toliko očite u ZG-u di imamo drvenu, ali nikad ništa ne puše jer je istočni stan, grijanje centralno radi svoje i taman mi paše da malo propuhuje ispod rubova, ali na moru, di nema centralnog - jeeees plastična je moj izbor (kao ona pjesma od Idola - plastika, plastika ili od D.Dvornika o plastici ).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Izgleda da je vrijeme za novu fasadu, na proljeće novo centralno, mislim da bi nam bilo jeftinije novu kuću izgraditi, kako smo krenuli.

andrea je napisala:
    anemona, koliko dugo imate PVC stolariju i kada vam se počela pojavljivat vlaga ?!
    Mijenjali smo prozor po prozor u dužim razmacima i sad kad smo stavili zadnji, nakon cca mjesec dana (zahladilo je) pojavila se i vlaga.
    U spavačoj sobi vlage nema (južna strana), izgleda da je problem u "hladnijim" zidovima i isparavanjima. U kuhinji je najkritičnije, a i kupaona je sada prvi puta počela vlažiti ( u njoj je plastična stolarija 2 godine), ali to objašnjavam svakodnevnom uporabom kondenzacijske sušilice, sad kad imamo bebača, prije smo ju upotrebljavali 1xtjedno.

vještičica je napisala:

Gljive rješavam povremenim brisanjem krpom natopljenom rastvorom varikine. Pojave se kad je jako hladno vani, pa rjeđe otvaramo radi luftanja.
    Ja gljive najurim domestos maramicama, valjda je to ok? :?

Paci, prilično smo sigurni da je izvedba ok, a opet vrag bi ga znao, kako da to provjerimo???

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja gljive najurim domestos maramicama, valjda je to ok? :?
    Je, OK je. Bitno je da koristiš neko sredstvo koje sadrži hlor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •