Ms. Mar prvotno napisa
Ali koliko sam ja shvatila, ti pitaš kako da se uvede red odmah na početku, tako da do ovog kasnije ne dođe. A na početku se red nikako ne bi smio uvoditi. Nije njima jedina potreba da se hrane. I spavanje na sisi im isto treba (nekima - onima koji to traže). Ja oko navikavanja u prvim mjesecima vjerujem jedino u to da se mi veliki trebamo naviknuti na ritam koji nam oni mali nameću. I snalaziti se u tom neredu. Evo, ja sad uživam u svojoj maloj pauzi dok on spava sa cikom u ustima. I zadovoljna sam.
Hm, ja se ne bih baš složila. Kod mene npr. nema šanse da do toga dođe, ne zato jer to ovisi o bebinom karakteru ili ne znam čemu još, nego jednostavno zato jer to nije izvedivo.
Ne spavamo zajedno, nego je ona u kinderbetu koji je odmah uz krevet i ja ju po noći uzmem van, nahranim i stavim opet u krevet. Ako zaspi na meni, nježno ju skinem i stavim u krevetić. Ako neće spavati nakon dojenja, onda ju lagano njišem na rukama i ubrzo zaspi.
Nikad mi nije uspjelo dojiti u ležećem položaju, probale su me sestre i pedijatrica u rodilištu namjestiti ali mi nikak nije uspijevalo, beba je bila skroz u krivom položaju a meni je bilo jako neudobno. Doma sam probala par puta ali mi nikak ne paše. Tak da nije moguće da kroz noć spava s cicom u ustima jer bi to značilo da ja uopće ne bih spavala nego cijelu noć sjedila.
Isključivo je dojena i ništ joj ne fali ako nema cicu cijeli dan i noć u ustima.