Stvarno nemam puno šta razvlačiti priču.
Beba je kasnila oko desetak dana i već sam polako ludila, što od težine, što od paklene vrućine vani. Par dana prije je bilo malih naznaka, neki sitni bolovi, i baš kad bi se ja ponadala-sve bi stalo.
Tog dana je bilo interesantno da smo doma bili samo moj otac, Filip i ja. Inače nas je puna kuća, ali svi su bili otišli na selo pomagat rodbini oko nekih stvari. Oko 18 sati počnu ti neki sitni bolovi, kao lažni trudovi. Skroz nepravilni. Oko 19 sati se nešto mrvicu pojačaju. Nazovem ja ipak muža da dođe kući pa da ćemo otić do rodilišta, čisto da vidimo, pa ako su lažni idemo doma. Došli smo u rodilište oko 20:30. Čekala sam na pregled oko pola sata. U tom periodu su bolovi postali dosta jači i učestaliji. Onda sam znala da su pravi trudovi.
I dođe doktorica, ja legnem, ona pregledaje i kaže: "Ovo je gotovo. Otvoreni ste 9 prstiju!"
Molim?!
I tako u 21:30 se meni moj dragi pridružio. Bolovi su postali užasni i ja sam bila jako nestrpljiva. Međutim, još mi voda nije pukla i tek 20 minuta pred porod mi je doktorica prokinula vodenjak. Htjeli su mi dati drip, ali vikala sam da ne dolazi u obzir!
Najsmješnije mi je bilo kako me MM vodio kroz cijeli porod i pričao svašta o čemu nije imao pojma.
Npr." Ajde ljubavi, još samo malo tiskaj-vidiš kako voda lijepo izlazi, sad će beba svaki tren, samo još malo vode treba izać." I slično. Ali mogu vam reći da mi je to jako pomoglo. Tek kasnije nam je bilo smiješno.
Rodila sam u 23:30, malu Saru, tešku 3350 (isto toliko je težio i Filip) i dugu 51 cm.
Osjećala sam se kao da sam obavila posao svog života! Bila je sva smežurana.
Sutradan su mi je donijeli u 14 sati!!! Svu suhu i smežuranu. To je bilo radi prenesenosti. Koža se vratila u normalu nakon par dana.
Što se tiče rodilišta i osoblja, nemam nikakvih zamjerki. Samo mi je bilo teško što nije stalno sa mnom. I nije ni kap njihovog lijeka popila.
Izašle smo za dva dana.
MM i ja smo odlučili imati i treće: ili prirodno ili posvojeno. Najvjerojatnije posvojeno, ali o tom po tom.
Sad se moram dobro pobrinuti za svoja dva mala anđela.