Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Gubitak osjeta u prstima

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Gubitak osjeta u prstima

bog!
    tjekom trudnoće izgubila sam osjet dodira i jednom dijelu nožnog palca (lijeva noga). pripisala sam to prekomjernoj težini tj. višku kg (čak +26 kg na mojih 65!). međutim, nakon poroda ta me nesreće i dalje pratila. mislila sam da je to i dalje zbog toga što sam teža no inače (od onih 26 izgubila sam 14) i da će se odjet vratiti postepeno.
    no, iako sam i dalje gubila na težini, jednog sam se jutra probudila i vidjela da mi se isti simptom pojavio na palcu desne noge.
    trebal bih do neurologa, ali sam sa bebom sama, mm radi, a i naša m. je imala nekih problemčića s kukićima pa jednostavno nisam stigla (mi, mame, nekako smo uvijek same sebi zadnje)..

moje pitanje: da li se nekom dogodilo isto, i ako je, zna li se uzrok? jesu li to i dalje kg, ili neko ''zakrčenje'' živca, ili nešto treće? - hvala!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne mogu ti pomoć, ali me baš zanima ako netko ima iskustva.
    meni se izgubi osjet na malom prstu desne ruke. da mi ga netko ide okinit ne bi ni osjetila. evo ko sad dok pišem.
    ali se vrati.

može bit, ali i ne mora bit od prekomjernih kila u trudnoći.
    ja sam ih dobila 32 na mojih tadašnjih 64.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja još uvijek nemam osjet u jednom dijelu vrha desnog nožnog palca.
    Mislim da nije zbog kila, ja sam u obje trudnoće dobila nekih 12-tak.

Ne znam što je uzrok jer sam i ja sama sebi uvijek zadnja, ali čisto da znaš da nisi jedina.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni jedino kaj pada na pamet mozda slaba cirkulacija :/ ,
    ja vec par dana muku mucim s koljenom,pa bih molila za savjet ako netko ima ideju,totalno mi trne noga od koljena i otraga ne mogu je skvrcit i tesko hodam po stepenicama,voltareni su mi naj frendovi jel mi jedino oni pomognu da bol prestane,sve mi muka ic doktoru al sve mi se cini da cu morat jel predugo traje
    sori sta sam uletila malo off top al reko da ne otvaram novu temu

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

rency zbog bolova u kolinu sam ja na kraju radila i magnet.rezonancu, ali :D ništa nije otkriveno. a kolino me nekad znalo dovest do ludila od boli. i dr. mi savjetovao svaki dan makar pola andola 100 radi cirkulacije, jer mi je cirkulacija užasna.
    na obje noge po jedan prst imam ozebline i uf kako to zna bolit i svrbit. za poludiš. svi prsti sleđeni, a taj jedan gori ili obrnuto. strava.
    kod boli kolina sam imala peridew baš intenzivne boli i tad mi je bilo najgore vozit auto jer bi svako malo morala stat i protegnit noge. a bol mi je stvarala neku unutrašnju nervozu koju čovik ne može kontrolirat. baš osjetiš nervozu u kolinu.
    sad se malo smirilo. nisu tako učestali bolovi :D

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma kod mene nije toliko nervoza koliko iritantno boli,al cudno boli ,uopce mi je tesko opisat tu bol,ne mogu skvrcit ni ispruzit koljeno do kraja dok ne popijem tabletu i dok bol ne popusti uopce se ne mogu oslonit na tu nogu pa sepam po kuci,ma koma ziva...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa
    meni jedino kaj pada na pamet mozda slaba cirkulacija :/ ,
    ja vec par dana muku mucim s koljenom,pa bih molila za savjet ako netko ima ideju,totalno mi trne noga od koljena i otraga ne mogu je skvrcit i tesko hodam po stepenicama,voltareni su mi naj frendovi jel mi jedino oni pomognu da bol prestane,sve mi muka ic doktoru al sve mi se cini da cu morat jel predugo traje
    sori sta sam uletila malo off top al reko da ne otvaram novu temu
    ovo je meni posljedica trudnoće i poroda. Cirkulacija mi je OK, a i osjet se skoro vratio.

Ne boli ništa, čak dapače, možeš šutat kamen bosih nogu i super ti je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se dogodilo i dogadja se jos uvijek. Nije bas da ne osjetim nikako prst, tj. prste na nogama, ali jako cesto osjetim da mi prsti trnu. Moja doktorica misli da to moze biti radi smanjene produkcije estrogena tijekom trudnoce i sada, tijekom dojenja.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se to prvi put desilo s 15 godina, tako da mi nije od dojenja
    i od onda barem jednom godišnje na barem mjesec dana
    evo sad već više od 2 mjeseca mi traje utrnutost malog prsta lijeve ruke

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je svakako stvar za zanemariti. bar dok ne utrne cijela ruka ili noga...

halo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok ne utrne glava, dobro je.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ti simptomi uopce ne moraju nositi bezazlenu dijagnozu, svakako bi trebala otic neurologu.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da.. svakako bi trebala neurologu (ne samo ja nego sve mi s istim i sličnim problemima) - ja sam pomislila da mi je negdje pritisnut živac lijeve noge pa zato nemam osjet na vršku palca i sa strane prema vanjskom dijelu. a onda mi se to dogodilo i na desnom, pa sam u čudu... inače, ne osjećam trnce, već ne osjećam ništa, kad ih pipkam kao da pipkam neku mekanu masu - to mi javljaju osjeti ruke, a nožni palci javljaju da ih nešto pipka ali ne i kojim intenzitetom ni točno gdje. jako ružan osjećaj. kad pritisnem tim dijelom pod imam osjećaj kao da mi fali komad mesa. ufff... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ako nisam otišla dosad niti neću
    sad već ionako osjećam gotovo cijeli palac, fali mi još samo par mm. Ako nastavim ovim tempom, za godinu-dvije bit ću ko nova

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam do nedavno imala istih problema, sada već rijeđe.Znao mi je utrnuti palac na desnoj ruci, ponekad kada duže sjedim i prsti na desnoj nozi ili ako sam se "zaležala" kod spavanja.Uz te trnce ako bih istegnula desnu ruku da nešto dohvatim pojavila se i jaka i iznenadna bol, toliko jaka da sam znala vrisnuti.Malo sam razgovarala s doktoricom, ona kaže da to najvjerojatnije potiče od živca u kičmi koji je odgovoran za desnu stranu i da može biti da u tome ima ulogu i epiduralna koju sam primila kod poroda.To prije poroda nikad nisam imala.A sjećam se da mi je epiduralna primila desnu stranu u cjelosti (totalna utrnulost),a lijeva strana samo neosjetljivost na bol,tako da može biti.Preporučila mi je fizijatra ili neurologa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Utrnutost malog prsta na ruci je tipicna za probleme s vratnom kraljesnicom, iz iskustva znam( trzajna ozljeda).Problem rjesavaju fizioterapeut, vjezbe i masaze, barem meni. A na nozi mi isto,samo ljevoj znaju utrnuti prsti, pogotovo palac. Bila kod dr, rekao da je kraljesnica isto u pitanju i da posjetim neurologa, sto jos nisam....Vjezbam pa mi je bolje stanje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lane
    koje vježbe radiš? to ti je pokazao netko stručan, pretpostavljam?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ću malo izvući ovu temu iz naftalina jer je i meni upravo ovako
    inače, ne osjećam trnce, već ne osjećam ništa, kad ih pipkam kao da pipkam neku mekanu masu - to mi javljaju osjeti ruke, a nožni palci javljaju da ih nešto pipka ali ne i kojim intenzitetom ni točno gdje. jako ružan osjećaj. kad pritisnem tim dijelom pod imam osjećaj kao da mi fali komad mesa. ufff...
    već preko godinu dana, a s obzirom da je već prošlo dosta vremena od kada ste pisale zanima me je li itko od vas u međuvremenu obavio kakve pretrage, otkrio uzrok i možebitno se izliječio?
    (šifra:i ja sam sebi zadnja)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je utrnuce u prstima na ruci povezano s edemom (nakupljanjem viska tekucine, djelomicno i u zglobu ruke sto pritisce zivce koji idu do prstiju i tako ih uspavaju) i visokim tlakom. Treba provjeriti tlak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo i mene - utrnutost vanjske strane malog prsta na lijevoj ruci - najjače to osjetim kad peglam pa nekako postrance tom rukom prođem po vešu - kao da nije moja ruka. Čini mi se da se to popravlja - i meni je došlo nakon poroda, ali nisam to povezala s trudnoćom i sl., nego s time da sam jedan put nezgodno uhvatila curu i zabolio me taj prst.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Već 3 tjedna mi traje utrnulost noznog palca.

Frendica mi kaze da je to od kicme i da njena mama tocno zna sa kojim kralješkom ima problem ovisno koji prst joj utrne :?

Josephine, kako je zavrsila tvoja utrnulost, jesi otisla doktoru ili je proslo samo od sebe.
    Ja sve cekam da prođe

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dižem temu...
    Nakon poroda prije skoro 8 mjeseci sam primjetila utrnulost palca lijeve noge. Traje još uvijek. Sada se počela dešavati promjena na noktu tog palca, ono odvojio se djelom od mesa, porezala sam, fali skoro pola nokta, kao da su gljivice u pitanju... Leđa? Kraježnica?
    Ali za razliku od vas, ja odoh sutra neurologu...
    Javim se, ako iša uspijem riješiti, jako sam skeptična... odgađala sam i ja , ali me jaaako počeko smetati, pa još ovo s noktom i neko opće stanje, tako da sam odlučila posjetiti lječniak...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •