Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako i koliko dugo?HELP

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Kako i koliko dugo?HELP

Ok,trebam pomoć,kako se sabrati i dignuti iz depresije kad čuješ ono što ne želiš čuti?
    Kako nekog tko nije tako divan i krasan prestati gledati kroz ružičaste naočale??Kako si ugurati u svoju glavu da nema više nade,a i realno je da ja više nemam ni trunku ponosa u sebi koju u ove dvije godine nisam pregazila radi njega??
    Kako nastaviti dalje?
    Koliko dugo će to još boljeti??Koliko dugo neću moći pogledati niti jedno sretno dijete s ocem,a da mi suze ne krenu na oči jer moje to nema??Koliko dugo ću još sebe kriviti i misliti da sam ja nešto krivo napravila??Koliko dugo ću još plakati bez ikakvog povoda i koliko treba da se mozak opet uključi??
    Kako preživjeti ponovni susret kad dođe malu vidjeti a da se ne slomim u plač?Ili je možda bolje izbjegavati viđanje dok se ne saberem i ohladim kao zemlja?
    Što mislite o selidbi u takvim trenutcima?Je li manje boli ako ste daleko jedan od drugog?

Please help,ne mogu više,po danu se suzdržavam da ne plačem pred malom,ali kad zaspe,to je užas u šta se pretvorim,noćima ne mogu spavati koliko mi suze teku,a tako više ni na poslu ne mogu funkcionirati jer mi fali odmora

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Kako i koliko dugo?HELP

Citiraj miši prvotno napisa
    Što mislite o selidbi u takvim trenutcima?Je li manje boli ako ste daleko jedan od drugog?

a
    daleko od ociju, daleko od srca.. ima puno istine u tome. Nemam vremena da sada pisem, ali sigurno bi to bio moj savjet., sto se prije odvojite to ces ga prije moci preboliti i krenuti dalje sa svojim zivotom jer on ni po cemu nije zavrsio, tek je poceo

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miši, postavila si puno pitanja na koja samo ti možeš odgovoriti. Potraži pomoć psihoterapeuta. Meni je pomogla da shvatim situaciju u kojoj sam se našla,... da ju prihvatim, i krenem dalje ... još jača, snažnija ... sad sam vedrija, veselija nego ikad u životu (naravno, s povremenim padovima - ali onda se tu izjadam i jednostavno - nedam se).

Please help,ne mogu više,po danu se suzdržavam da ne plačem pred malom,ali kad zaspe,to je užas u šta se pretvorim,noćima ne mogu spavati koliko mi suze teku,a tako više ni na poslu ne mogu funkcionirati jer mi fali odmora
    Ovo mi je jako poznato... , ali daleko iza mene. Vjerojatno nikad ne bih potražila stručnu pomoć da nisam bila trudna, gubila na težini, bojala se za zdravlje svog tada još nerođenog djeteta... i tko zna ... možda bih još sada plakala noćima, bila u depri...
    Moj savjet - potraži stručnu pomoć, okruži se pozitivnim ljudima..., zagledaj se u oči svog djeteta i pomisli koliko si sretna što ju imaš i što ona ima tebe

Koliko dugo ću još sebe kriviti i misliti da sam ja nešto krivo napravila??
    Ja sam prvo mislila da sam ja za sve kriva, onda sam ušla u fazu kad sam vjerovala da sam bila cvijeće , a da je on za sve kriv. Ubrzo shvatiš da ništa u životu nije crno-bijelo i svi smo pomalo krivi, ali to je život. Da se sad vratim u prošlost, ništa ne bih drugačije... jednostavno ne bih mogla, znala... i/ili to ne bih bila ja.
    Osjećaj krivnje je prirodan, ali ne i dobar osjećaj, puno puta i nerealan... želim ti da što prije sagledaš situaciju iz nekog novog realnijeg kuta...
    Za početak pokušaj prihvatiti situaciju u kojoj se nalaziš. Ne znam točno koja je to situacija i nije ni važno da ju ja znam. Ono što znam je da poslije puno pitanja tipa: zašto? kako?... (na koje je ponekad teško, ako ne i nemoguće odgovoriti), jednostavno prihvatiš da je tako kako je i postane lakše...

Šaljem ti , tebi i tvom . Pronađi snagu u svom djetetu, ona te treba!!

I javi se ovdje kad god osjetiš potrebu..., nisi sama... ovaj forum prepun je prekrasnih ljudi kojima evo koristim priliku i šaljem za sve dobre savjete, potporu ...

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zizi

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Kako i koliko dugo?HELP

Koliko dugo će to još boljeti??Koliko dugo neću moći pogledati niti jedno sretno dijete s ocem,a da mi suze ne krenu na oči jer moje to nema??Koliko dugo ću još sebe kriviti i misliti da sam ja nešto krivo napravila??Koliko dugo ću još plakati bez ikakvog povoda i koliko treba da se mozak opet uključi??
    onoliko dugo koliko ti odlučiš da će trajati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

miši, ja sam ti recimo u istoj situaciji. sve je svježe,suze ne znam odkud idu već, on grozan , a ja još uvijek mislim da bi se moglo nešto popraviti. I shvaćam pomalo da me ta nada do sada ubijala,očekivanje, pa i kad ga vidim još mi je teže. maknuti se iz kuće u kojoj ste bili zajedno, svakako, bit će korisno. E onda treba sam sebi reći, neću misliti na njega i kako i zašto jer s time ne možeš ništa promijeniti. Svaki dan ima dosta svoje muke. živi dan po dan. tvoje dijete te treba,promatraj ga, uživaj u njemu i njegovim osmjesima,što manje probaj mislitit i pitati se razna pitanja. pršlost ne možemo promijeniti. i vidjet ćeš kako polako pada to breme s tvog srca i sve manje i manje ćeš misliti. I ja ti ovo sve govorim iz svježeg iskustva,imam malu bebu od 3 mj. i odlučila sam što manje ga viđati,sve što s emože telefonom rješiti, rješi. nismo se još razveli, prema tome, ja diktiram kada i ako može vidjeti bebu. ako je on mogao odlučiti za sebe i otići od nas, sad i ja odlučujem za sebe i bebu. od sada gledaj što je najbolje za tebe i tvoje dijete i tako idi dan po dan. nije mi lako, i ja plačem na svaku reklamu s djetetom i tatom itd. al mi žene smo borci , vidjet ćeš.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

the bee

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj the bee prvotno napisa
    i odlučila sam što manje ga viđati,...sad i ja odlučujem za sebe i bebu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Plači draga, izroni suze i u njima utopi sve što je bilo i što se ne može više popraviti. E kad presušiš, i otvoriš oči onda ćeš bolje vidjeti da ispred tebe ima više dana i stvari nego iza tebe.

Budi sama sa sobom i u sebi i pogledaj koliko si snažna i lijepa. I dalje ćeš moći nastaviti sama.

Dozvoli prijateljima da ti pruže ruku, nađi terapeuta i kreni dalje - polako i dan po dan. Uskoro ćeš svaku večer biti mirna i zadovoljna jer imaš anđela koji spava, jer imaš zdravlje i budućnost.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Prijatelji ne pomažu,oni već dulje vremena govore,ali to nije dopiralo do mene kakav je on uistinu,sad je to sam rekao i srušio je cijelu moju sliku o njemu.
    Hvala na potpori cure,ako znate nekog dobrog,ne skupog terapeuta javite

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima i krasne literature, od svega ovoga na linku za pocetak bih ti preporucila Moc sadasnjeg trenutka, dosta je konkretna, posebno drugi dio.
    Mislim da je najbitnije sto mozes napraviti prihvatiti situaciju i ne opirati joj se. Ono cemu se opiremu uzima nam energiju i zaokuplja našu sadašnjost, a ono što prihvatimo otpada samo od sebe jer više ne privlači našu pozornost.
    Što se terapeuta tiče, ja znam dva, no sve to poprilično košta.

http://www.4shared.com/account/dir/8...3/sharing.html

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dok sama se slozis u svojoj glavi i srceku nikakva literatura ni frendovi ne pomazu.....traje odredjeni proces,..........pa kad izgubis kapu ili rukavice si u komi a kamo li kad ti se srusi tvoj san.....sama moras odbolovati,dignuti se i krenuti dalje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •