Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 135

Tema: zbog nemara med.osoblja nakon poroda dva puta skoro umrla

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

walla, želim ti svu sreću da istjeraš pravdu na čistac .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Walla, hrabra si žena i činiš pravu stvar, sigurno je teško prolaziti kroz to ponovo, a naša podrška je najmenje što možemo dati

Teško je naći mjesto u sebi za oprost kod takvih stvari, znam po sebi, nadam se zato da će ti terapija barem malo pomoći da se lakše nosiš sa svime.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

walla, tvoja prica je prestrasna ali nazalost ne i jedina.
    Ostani ovako hrabra, ne daj se i ustraj u tuzbi!
    Imas moju punu podrsku!
    malenoj!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala puno
    znam dobro da nisam jedina, zato bih voljela da se nekako sve uspijemo udruziti i da vec vise se nesto napravi....... to nije obicna greska pojedinaca, to je greska koja moze stajati i neciji zivot...... svakim danom neka zena postane zrtva kriminala..... zar nam to treba u 21. stoljecu
    neka sada ova nova godina postane svima bolja od stare....sretna vam nova 2008.....

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

walla, draga, ja bih voljela da ti mogu pomoći u svedočenju ali moj se horor desio u Zagrebu. Znam samo da sam svoju priču pričala na stranici doktori.net. Nakon toga su novine i televizija slali mailove za svjedočenje pod zaštitom. Nisam imala hrabrosti i snage prisječati se cijele priče ispočetka. Zato se divim tebi što, nakon svih strahota koje si proživjela, imaš snage ići u detalje i pričati priču po stoti put ispočetka. Nadam se da ćeš uspjeti u svojoj nakani. Ako ti budem ikako mogla u svemu tome pomoći, samo javi.
    Vibram ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~svim srcem da istjeraš pravdu!!!

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I naravno, želim i tebi i cijeloj tvojoj obitelji a posebno tvom malom anđeliću sretnu, veselu, uspješnu i zdravu Novu 2008. godinu!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hej ankara..... zalosno je to sto nas ima vise....... voljela bih procitati tvoju s pricu......mozes li mi reci u kojoj se to bolnici dogodilo i koje ti je ime,,, moze mi poslati i pp....
    voljela bih da se udrzimo sve mi koje smo imale probleme sa med. osobljem i da poduzmemo nesto............
    hvala na cestitkma i na podrsci...........

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

walla imaš pp.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cure, jeste pročitale ovo http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=174&Show=2551
    Odličan članak, ja sam već i prije čula za tog odvjetnika u smislu da je specijaliziran baš za područje zdravstva.
    ne znam kako oni naplaćuju usluge, unaprijed, fiksno, po postotku ili ...?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

horor priča!
    drago mi je da je sve u redu ispalo na kraju
    drži se

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

walla, želim ti da što prije izbaciš tu agoniju iz sebe.

Ja sam nakon prvog poroda samo plakala nakon svega što sam nepotrebno doživjela na poznatom ti mjestu, a nije mi bilo ni približno strašno kao tebi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja nisam toliko plakala, ali sam bila tako ljuta na sve oko sebe ... na kraju nam nitko više nije niti dolazio jer se na meni vidjelo da bi grizla onoga tko me pita kako sam i kako je bilo; a nisam doživjela niti 100-ti toga što si ti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam nikada cula za tog odvjetnika, ali zanimljiv mi je , morat cu se malo interesirati za njega.
    zanima me jel ima tko ideju kako da dodjem do tv-a da mogu prepricati ovo da pokusam pomoci zenama diljem RH da ne bih dozivljele ovako sto kao sto sam ja nazalost dozivljela. planiram nekako osnovati ako uspijem neku udrugu zena , posebice trudnica i rodilja i svih onih koji su uz nas , da svi skupa stanemo na kraj tom kriminalu,....... totalno sam u tome.... ne zelim odustati...
    ako tko ima kakvu ideju............

toliko sam bila ljuta i ogrocena na sve oko sebe,,,,najvise nekako na sebe, jer sam ovaku grozotu i uzas priustila svojim najmilijima koji su jos uvijek pod stresom zbog toga i znam da to nikada nece moci zaboraviti. veliki sukobi su se dosavali i jos se desavaju u meni. nanjeli su mi veliku boli koju ne mogu zaboraviti niti im oprostiti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam bila u kontaktu sa jednom novinarkom sa RTL-a, pokušati ću ponovo doći do nje.
    I inače RTL, pa i HTV često kontaktiraju Rodu, i traže razne goste za razne emisije. Meni se nekako čini da je RTL i nešto više naklonjen baš temama koje se tiču roditeljstva. Probaj kontaktirati Ivaricu, i pozvati je da pročita ovaj topic, pa možda može nekoga kontaktirati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a zašto stalno spominješ da si TI to priuštila svojima, a ja ne vidim kako si ti imala ikakvog utjecaja na to što se događalo, osim što ste ti i muž začeli dijete i željeli najljepši i najlakši porod.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne znam zasto to stalno spominjem, valjda zato sto na neki nacin i sebe krivim za sve to.... jos je sve tako svjeze i trebat ce vremena da zacijeli.
    ajd ako ikako mozes dodji do te zene..............
    hvala ti puno...............

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

broj telefona sam zagubila, poslala sam mail, ali žena je na porodiljnom pa sumnjam da čita službeni mail.

Pozovi Felix ili Mamma Juanitu na ovaj topic, one su moderatorice http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewforum.php?f=23 (gore lijevi čošak je kontakt), i u kontaktu su povremeno sa raznim novinarima.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nažalost i moje iskustvo nakon poroda nije nimalo pozitivno ali u mom slučaju moja bebica je bila izložena nemaru osoblja više no ja. Naime, imala sam prirodne trudove koji su postigli pravi intezitet tek nakon probijanja vodenjaka oko 06h u jutro. CTG je pokazivao jačinu trudova iznad 135 i smatrali su da ne trebaju davati drip (što mi je bilo izrazito drago). Medjutim kako se porod odužio i moje otvaranje trajalo poprilično dugo a bol postajala nesnošljiva (beba je bila 3930gr i 53cm duga) nakon 8h poroda odlučili su mi dati epiduralnu anesteziju. Kako je sve vrvilo od stažista odlučili su me iskoristiti kao pokusnog kunića i tako više od 1h su me pikali u kralježnicu u zgrčenom položaju (nabijenu na stomak) i kad bi trudovi krenuli derali bi se na mene što se pomičem ali bol je bila toliko jaka da zaista nisam mogle nepomuično sjediti na stolu. I kako je i šesti put pokušaj da mi dadnu epiduralnu propao (naime igla bi došla do moždine medjutim kateter je bilo nemoguće ugurati a na što su imali konstataciju da je moja kralježnica deformirana a ne da su oni nesposobni). I kako sam u tih sat vremena počela gubiti svjest od neudobnog položaja, nemogućnosti micanja, i jakih trudova te stalnog pikanja po kralježnici, molila sam ih da me više ostave na miru i da ću preživjeti porod ali da nisam sigurna da ću moći više izdržati njihovo pikanje. I prestali su. Porod je još tejao oko 4h i nakon 12h od puknuća vodenjaka moje zlato se rodilo.
    Ali.....kako sam bila dosta uska i kako je porod relativno dugo trajao moja rodnica je pucala uzluž po kanalu i dijete je cijelo vrijeme pilo kako moju krv tako i plodovu vodu te mekonij (od stiskanja i dužine poroda jadnica se napapala svoje stolice). Ostavili su me da se mučim u boksu i povremeno dolazili provjeriti tijek poroda (istina babica koja je bila nastojala mi je max. pomoći međutim bilo je ješ žena na porodu pa je morala skakati na 4 strane). Uvidjevši na CTG-u da se otkucaji srca moje bebice usporavaju nadala sam se da ću dobiti drip(i ubrzati porod) jer je zaista dužina poroda bila nesnošljiva za bebu i sami uvjeti poroda, molila sam da proces ubrzaju, osječala sam da je bebi jako teško (a ni mani nije bilo ništa lakše) ali sve je ostavljeno da ide svojim tijekom. I naravno kad se dijete rodilo bilo je toliko oteklo i ispačeno da je nalaz CRP pokazivao 20x veću razinu od dopuštene. Odmah po porodu su mi je uzeli i stavili na th antibioticima. Viđala sam je 2x dnevno po 20min. i to samo da je podojim i ništa više (redovno sam se izdajala i nosila mlijeko). Srce mi se paralo vidjevši je u centru onako ispikanu po glavi i sa ogromnim braonilama ali najviše me pogodilo saznanje da je u centru završila samo zato što je porod trajao dugo i što se dijete najelo mekonija i zatrovalo se i što se to moglo spriječiti sa par kapi dripa u dogledno vrijeme. Tako smo morali u bolnici ostati 8 dana i to je bilo najteže razdoblje za mene, nevjerojatno bolno iskustvo kada vam uzmu dijete odmah po porodu i viđate ga samo 2x dnevno po 20-ak min a primorani ste gledati druge majke i bebe koje se svakodnevno maze i hrane, srce Vam se cijepa i govorila sam da bih opet preživjela porod samo da ne proživljavam ovu situaciju.
    I sada vi meni recite kako se odnostiti prema ovakvoj situaciji, kako nastupiti znajući da je zbog nemarnosti osoblja vaše zlato povrijeđeno i da ste prihički i emotivno doživjeli veliku traumu? I da stvar bude gora drugi dan po porodu noge su mi toliko otekle da nisam mogla hodati, svu tekučinu koju bih unijela u sebe koncentrirala bi se u mojim nogama i jaka bol bi potom uslijedila. Leđa su me pomalo bolila ali od silne tuge i razočaranja nisam ništa posebno osječala tek kad sam doma došla shvatila sam da onh 6 pokušaja da mi dadnu epiduralnu nisu bili nimalo bezopasni naročito jer se otok zadržao i sada moram dizati noge svako malo kako bi otok barem malo opao(u trudnoći nisam imala problema sa oticanjem niti ikad prije). I što činiti u takvim situacijema, vjerujem da sam samo jedna u nizu koja je žrtva ovakvih dešavanja, nažalost!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prvo se nadam da ćeš naći načina da vremenom izbaciš iz sebe bol i ljutnju zbog svega.
    Što se tiče toga što učiniti, prvo bi mogla razgovarati sa nekim u udruzi za zaštitu prava pacijenata, ili se konzultirati sa dobrim odvjetnikom koji se bavi područjem zdravstva.
    Što se tiče dripa, on je dvosjekli mač, vrlo vrlo često zakomplicira još više stvar umjesto da pomogne. S dripom bi se tebi trudovi pojačali, ali i dalje bi ostala uska kako si i bila, a da li bi se postigao neki efekt još jačim guranjem bebe kroz nešto kroz što ona nije mogla proći, teško će ti biti saznati.
    Kad se jednom primijeni drip, više nema ničega od ovog http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=884, samo kemija koja umjetno postiže kontrakcije tvoje maternice, ali ostali problemi i dalje ostaju.
    Ovdje imaš hrpu cura koje misle da im je baš umjetno forsiranje poroda naštetilo, i ja sam među takvima.

Da li bi epiduralna smanjila šansu da beba udahne mekonij, opet je teško znati. S epiduralnom i dripom žene obično jače i puknu, i beba je u većem stresu, a udisanje mekonija se upravo i događa kad je beba u stresu.
    Da je kod tebe neuspješno pikanje i cijela garda oko tebe povećavalo tvoj stres, to sigurno jeste, osim ako nisi tip koji ne reagira na uvjete i ljude oko sebe. U ovom gore tekstu lijepo piše da kad je žena u stresu, se slabije otvara. I tako, sve je to krug, u kojem je teško znati gdje je počeo problem, i kako se mogao spriječiti.

Katastrofa u nešem porodništvu je to, što se smatra da psihičko stanje žene, mir, osoba od povjerenje, podrška itd. , nemaju nikakve veze sa načinom na koji protječe porod. Odnosno da kod svih sisavaca ima veze, samo kod ljudi ne. I tako se godinama pravimo blesavi, i mislimo kako se kemijom i silom može sve riješiti.

Kad bi barem imala nekog neovisnog stručnjaka sa područja poroda, da malo proanalizira što se kod tebe događalo.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajme koja užasna priča .. zbog takvih .. uopče me strah misliti na to .. mislim da si uistinu jaka i hrabra

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Walla, ovo svakako povlači i kaznenopravnu odgovornost kako liječnika tako i medicinskog osoblja bolnice. Savjetujem ti da odeš na Općinsko državno odvjetništvo tu u Požegi podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nesavjesnog liječenja iz članka 240. Kaznenog zakona ( za djelo je zaprijećena kazne zatvora od tri mjeseca do tri godine,a ako se utvrdi da je riječ o teškom narušenju tvoga zdravlja kazna zatvora od jedne do osam godina).

Obzirom na tvoju priču ovo mi je najlogičniji prvi korak,a i u kaznenom postupku se može istaknuti zahtjev za naknadu štete.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vec sam obavila to u sudu, tuzila sam ih...... bas opcinskom drzavnom odvjetnistvu......sada jos trazim jednu zenu koja je bila cijelo vrijeme samnom u sobi dok mi se to dogadjalo i sutradan je otisla kuci. za svjedok imam i svog muza, roditelje , brata.... a i imam jos neke u planu uloviti.
    malo sam uplasena....zapravo dosta. u utorak trebala bih ici na pregled i uzasan me strah lovi. ne znam kako cu skupiti snage i hrabrosti. tako se bojim. najradje bih rekla da jos uvijek ne kopaju po meni, da jos nisam spremna..al ne znam koliko je to pametno. ne bih voljela da mi se nesto zakomplicira.
    katja, od kuda toliko znas o tim zakonima?
    odvjetnika nisam jos uvijek nasla. ovi iz pozege se boje preuzeti moj slucaj. ne zele se petljati u to..... ipak pz je mal gradic... mafija vlada

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zvrk h......
    uzasno je to sto ti se dogodilo . ne mogu vjerovati koliko nas ima koje smo zrtve jednih kriminalaca. ne mogu opisati svoju ljutnju. sta mi zene jos necemo proci.......... stasno nesto..
    nista, gore glave i idemo dalje...
    ja se nadam da cu postici nesto sa ovim. jer kako sam rekla, ne namjeravam ni pod koju cijenu odustati......

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zene , trebamo se jednostavno udruziti i stati vise tome na kraj
    sve je ostvarivo, samo treba u to vjerovati i biti hrabar. ja imam veliku podrsku svoje obitelji i prijatelja. ne znam zasto moramo uvijek sutiti i trpiti. pa zar to zasluzujemo? stalno slusam price kako su doktori neljubazni, bezobrazni, pa o razno raznim neuspijelim zahvatima kao i o gubitcima kako djece tako i majki zahvaljuci nemarnoscu doktora.... pa kada cemo vise reci STOP!!!!!!!!!?????????????

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Walla, imaš pm

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

logično je da odvjetnici iz Požege ne žele uzeti taj slučaj, možda su išli u školu zajedno ili pili na nekoj fešti. Bolje bi bilo da si nađeš nekog odvjetnika koji je izvan Požege, i specijaliziran za to područje. Na onom linku što sam stavila je i ime odvjetnika, probaj pitati.

Ako imaš strah, kad budeš na pregledu reci to, inzistiraj da ne prčkaju po tebi, objasni zašto, traži pregled vaginalnim ultrazvukom ili na neki drugi nježni način. Taj prvi pregled i tvoje ponašanje na njemu će vjerojatno također na suđenju proći kroz povećalo.

Ja sam imala broj od medicinskog vještaka Julijane Šujica-Miljevac (za područje fizikalne medicine), pa da je možda probaš pitati zna li koga od kolega sa područja ginekologije ? Mada bi to sve trebao odvjetnik rješavati. A i ovdje su pobrojani http://www.tportal.hr/imenik/ , upišeš samo vještak.

Ustvari, zar nije predsjednica udruge za zaštitu prava pacijenata Đula Rašinović-Sunara sudski vještak za područje kirurgije ?

Što prije nađi odvjetnicu, i možda da i na taj prvi pregled odeš nakon konzultacije sa odvjetnicom.

Jesi se javila VedraniV ?

Kako se zvala odvjetnica koja je zastupala Miroslava Maškarina ? Našla sam - zove se Ingrid Barić, ovo je valjda broj 051336205.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A ja uskoro moram roditi u Požeškoj bolnici :shock:
    Već sam jednom bila 2003,ali sve je bilo u redu.
    Ali puno se žena i onda žalilo.
    Cjela će se obitelj moliti da ja i beba dođemo živi i zdravi kući.
    Walla imaš divnu obitelj koja te spasila
    Izdrži do kraja i bori se za svoja prava,i ja bi tako da mi se nešto dogodi.
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

drage moje, gdje god da rađate nadam se da će barem jedna bliska osoba biti uz vas, jer onda je puno manja šansa da se prema ženi osoblje odnosi nehumano.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pogledavši financijski izvještaj o trošku boravka u bolnici vidjeh jednu stavku gdje su navedeni lijekovi koje uopće nisam koristila, tj koje mi nisu dali jer mi nema smisla da sam takvo nešto uopće mogla primati. Prilikom poroda se sjećam da mi je dat dolantin u dva navrata po pola ampule i to je to što se tiče te vrste lijeka. Medjutim u izvještaju je naveden i neki drugi lijek i to 11 tableta lijeka opijatskog porijekla. Kako i zašto je to navedeno ne znam i žalosno je da se petlja sa tom vrstom medikamenata naročito jer se radi o narkotiku. Pri izlasku iz bolnice jedva čekate otići pa i ne čitate što sve piše o troškovima već samo potpišete očito se na takav način prošverca koja teško dostupna supstanca za koju platite a da toga niste ni svjesni. Ovo ne bih ni skužila da moj muž (inače precizni u svemu) nije detaljno proučio sve u vezi moga boravka u bolnici i tako mu je za oko zapelo jedno čudno ime lijeka za koji se uspostavilo (tražeči na internetu) da se radi o opijatu. Uglavnom da skratim, vjerojatno ima još ovakvih primjera da se navodi kako ste koristili nešto što uopće niste i tko zna kome to onda ide i ko profitira od tog. Eto napravih malu digresiju al čisto sam htjela skrenuti pozornost na čudna djela i zlodjela naših medicinskih ustanova.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Romeo&Julija prvotno napisa
    sto znaci moras??

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zvrk hanuma prvotno napisa
    Pogledavši financijski izvještaj o trošku boravka u bolnici vidjeh jednu stavku gdje su navedeni lijekovi koje uopće nisam koristila, tj koje mi nisu dali jer mi nema smisla da sam takvo nešto uopće mogla primati. Prilikom poroda se sjećam da mi je dat dolantin u dva navrata po pola ampule i to je to što se tiče te vrste lijeka. Medjutim u izvještaju je naveden i neki drugi lijek i to 11 tableta lijeka opijatskog porijekla. Kako i zašto je to navedeno ne znam i žalosno je da se petlja sa tom vrstom medikamenata naročito jer se radi o narkotiku. Pri izlasku iz bolnice jedva čekate otići pa i ne čitate što sve piše o troškovima već samo potpišete očito se na takav način prošverca koja teško dostupna supstanca za koju platite a da toga niste ni svjesni. Ovo ne bih ni skužila da moj muž (inače precizni u svemu) nije detaljno proučio sve u vezi moga boravka u bolnici i tako mu je za oko zapelo jedno čudno ime lijeka za koji se uspostavilo (tražeči na internetu) da se radi o opijatu. Uglavnom da skratim, vjerojatno ima još ovakvih primjera da se navodi kako ste koristili nešto što uopće niste i tko zna kome to onda ide i ko profitira od tog. Eto napravih malu digresiju al čisto sam htjela skrenuti pozornost na čudna djela i zlodjela naših medicinskih ustanova.
    Bolnica po svakom porodu (nažalost) dobija paušal, neovisno o tome koliko se lijekova i materijala troši, HZZO im ne plaća prema izvještaju. Jedina razlika je u paušalu za carski i paušalu za vaginalni. Znači, ne radi se o novcu koji bi bolnica legalno dobila zato što navodi nešto što nije potrošeno (ako nije potrošeno) na porodu. A i pitanje što su ti sve dali da ti nisu rekli. Dolantin je isto iz porodice opijata.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa
    sto znaci moras??
    Pa to mi najbliže, ili se može i negdje drugdje?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Inaće trudnoću vodim privatno u Intermedu kod Doktorice Rališ.
    E pa sad vidjet ćemo.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa s obzirom sta se sve desava u toj bolnici mozda da razmislis o nekom drugom rodilistu,ja iskreno od nikog nisam cula nista pozitivno i nikako ne bi tamo isla,a opet mozda se potrefi da prode sve super
    a kakva ti je dr.Rališ i koliko su pregledi?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Očekivala sam bolju uslugu,iako cjene nisu velike,običan pregled 100 kn.
    a ultrazvuk 150 kn.
    Moram sve pitati jer teško da bi ti se doktorica raspričala a tebe naravno sve zanima.Ma nekako baš i nisam zadovoljna.
    Al opet eto nekako možda budu drugačije gledali ili čak baš i ne vole kad se ide privatno,neznam.
    Samo mi dragi Bog može pomoći da sve prođe u redu.
    Ovo mi je peto djete,ne bojim se imam dobru praksu ,ali opet kad vidim šta se događa,Bože pomozi!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Već sam jednom bila 2003,ali sve je bilo u redu.
    Ali puno se žena i onda žalilo.
    Cjela će se obitelj moliti da ja i beba dođemo živi i zdravi kući.
    Walla imaš divnu obitelj koja te spasila
    Izdrži do kraja i bori se za svoja prava,i ja bi tako da mi se nešto dogodi.
    Pozdrav

moram izdrazati, ako ne zbog sebe onda zbog svih svojih... i imas pravo, imam predivnu obitelj
    nista se ne boj....ako bilo sto treba slobodno mi se javi....
    kada ti je termin?

mene su svi pozeski ginekolizi pregledali,tako i dr Ralis....ona je ok i ako ju pitas odgovoriti ce ti dok ovi suveniri ce se samo izderati na tebe i izvrijedjati te..
    samo nemoj sutiti i trpiti.... zapamti da ste ti i dijete na 1 mjestu i da ne morate trpiti njihove budalastine.
    to sto se meni desilo nazalost nije rijetkost. ja se iskreno nadam da ce sve biti ok, a i nema razloga da ne bude. samo hrabro glavu gore i nemoj dopusti da prave budalu od tebe,.,,

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[quote="TinnaZ"]logično je da odvjetnici iz Požege ne žele uzeti taj slučaj, možda su išli u školu zajedno ili pili na nekoj fešti. Bolje bi bilo da si nađeš nekog odvjetnika koji je izvan Požege, i specijaliziran za to područje. Na onom linku što sam stavila je i ime odvjetnika, probaj pitati.

Ako imaš strah, kad budeš na pregledu reci to, inzistiraj da ne prčkaju po tebi, objasni zašto, traži pregled vaginalnim ultrazvukom ili na neki drugi nježni način. Taj prvi pregled i tvoje ponašanje na njemu će vjerojatno također na suđenju proći kroz povećalo.

Ja sam imala broj od medicinskog vještaka Julijane Šujica-Miljevac (za područje fizikalne medicine), pa da je možda probaš pitati zna li koga od kolega sa područja ginekologije ? Mada bi to sve trebao odvjetnik rješavati. A i ovdje su pobrojani http://www.tportal.hr/imenik/ , upišeš samo vještak.

Ustvari, zar nije predsjednica udruge za zaštitu prava pacijenata Đula Rašinović-Sunara sudski vještak za područje kirurgije ?

Što prije nađi odvjetnicu, i možda da i na taj prvi pregled odeš nakon konzultacije sa odvjetnicom.

Jesi se javila VedraniV ?

Kako se zvala odvjetnica koja je zastupala Miroslava Maškarina ?
    sam - zove se Ingrid Barić, ovo je valjda broj 051336205.[/quote

stupila sam u kontakt sa vedranom...sve ok..super je
    sutra cu razgovarati sa babama , pa cu vidjeti koga me preporucuju za odvjetnika...
    moram sada raditi punom parom... dobro je pa nisam sama...

sto se tice pregleda,,,,, mislim da nema sanse da im dopustim da kopaju. jos nisam spremna, previse me je strah... ovih dana moram ici na kontrolu , uzas jedan
    ne znam sto se opet desava samnom, jel to normalno. nisam krvarila sada jedno 3 tjedna i sada sam opet pocela i to onak osrednje. ledja , prepone i zdjelica me preobole. nekada me tako nesto zaboli u ledjima da sva pretrnem , kao da mi netko zabode noz. a i donji dio trbuha me jako boli, posebice ujutro kada se ustanem i cijelo vrijeme mi je napuhan.... kao da sam opet trudna ima osjecaj.........
    :? :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nadam se da će biti sve u redu,saznala sam da je dr.Rališ šefica rodilišta,pa valjda će onda paziti na svoju pacijenticu koja je plačala privatno njene usluge.
    Joj hvala Bogu da ste ti i beba sad dobro.
    Sretna si i uživaj sa svojom obitelji,koja te neizmjerno voli.
    Imaš pp.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako imaš takve bolove, odi na pregled čim prije.
    Ja se ne sjećam nikakvih bolova u trbuhu, osim što sam umirala od bolova od epiziotomije.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ada odeš privatno kod dr.Rališ?
    moraš se samo naručiti,ali ako te boli,probaj se nekako ugurati i reci da te boli.
    Evo ti broj 271-662 i 312-499
    Sretno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

obzirom da je u tužbi sa rodilištem, koliko je pametno ići kod šefice tog istog rodilišta tražiti pomoć? Ako će trebati ikakvo svjedočenje liječnika koji je radio prvi pregled nakon onog mesarenja, je li za vjerovati da bi ona izložila stvari onakvima kakve su bile (tipa moji radnici su napravili svinjariju, žena je došla kod mene po pomoć, ono što sam vidjela stvarno je potvrdilo da su napravili mesarenje).

Walla, možeš li na pregled u ambulantu povesti nekoga od svojih, tipa mamu ili muža, možda će ti biti lakše, a i oni će čuti i zapamtiti sve što će ti liječnik reći.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jos nisam bila na pregledu.......u cetvrtak moram ici. moj ginekolog je inace dr Dumancic koji je stvarno ok i nimalo se njega ne bojim, nego samog pregleda. ne znam kako cu dopustiti da ista stavi u mene.... strah me te boli,,,, ne znam kako da vam taj osjecaj opisem. inace u cijeloj trudnoci kao i prije nje sam sve bez problema prolazila, bez ikakvog straha ili neugodnosti, a sada...............
    zbog utvrdjivanja u kakvom mi se stnaju nalazi maternica i dr. morat cu ici ipak kod privatnika i to negdje u zg.
    bila sam danas na sudu........... pipkanje oko slucaja je pocelo. nasla sam i odvjetnika iz zg-a.
    cure drzite mi fige 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dobro je da imaš dobar odnos sa svojim ginekologom.
    Ali reci mu da nakon događaja u rodilištu, koji su traumatizirali cijelu tvoju obitelj, ne možeš zamisliti da te vaginalno dira bilo tko. Da nije u pitanju strah od njega, nego trauma, i da ti prvo kaže način kako da to izliječiš.
    Trauma je isto vrsta bolesti, nema smisla praviti se iz nekih viših razloga da ne postoji, možda će se time samo pojačati umjesto da nestane. A ne možeš se praviti niti da je nema, i ne spomenuti njemu ništa.
    Niti bi to bilo pametno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i držim fige !

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

walla zaista si prošla strašnu traumu . Želim ti puno snage i strpljenja u procesu koji slijedi.
    Sve i da ne uspiješ u svemu, sam pokrenuti postupak, ispitivanja koja im slijede, već će značiti pomak, već će se svi oni ubuduće zapitati rade li sve kako treba. Sestre i liječnici koji su tvrdili da bespotrebno cviliš drugi put će zasigurno razmisliti prije nego ikakvih generaliziranja. Nije mala stvar kad netko formalno pokrene institucije. Po mom mišljenju mediji imaju ipak najveću moć u ovoj državi i treba ih koristiti.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Walla...držim palce draga za dalje na sudu, a dr. Dumančića znaš da se nemaš razloga bojati...on je, za razliku od ostalih, prvo čovjek pa onda liječnik! Javi kako je bilo, radim 2 smjenu od ponedjeljka pa naleti ako želiš!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hej.... super ste cure moje. evo ja i moja mala princezica se mazimo i surfamo malo po netu. , uskoro pa 1 rasparava,,,jedva cekam a i iskreno strah me malo. jos uvijek nisam bila kod doktora...znam zezam se , ali shvatite me da se bojim. sutra 100% idem, ali necu jos dati da me se pregeda. jos nisam spremna, kako uopce izgleda 1 pregled poslije poroda?

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma meni koja nisam imala takav doktorski kiks biklo mi je koma ici na pregled nakon,istina isla sam privatno kod ginice koja mi je vodila trudnocu al svejedno...
    a sto se tice pregleda popipa ti maternicu ,pogleda sav kako je zaraso,pita jesi dobila mengu,jel dojis i tak si malo porazgovarate,ja sam jos htjela uzv cisto da vidi jel nutra sve na svome mjestu,na kraju nista strasno al svejedno nije bilo ugodno :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga Walla, prestrašno je ovo sto ti se dogodilo,znam točno kako se osjećaš jer sam prije skoro 4 godine prošla jako sličnu stvar samo sa puno težim posljedicama.
    Samo kod mene je ostatak posteljice otkriven tek nakon 1,5mjesec.

Nisam imala klasične simptome krvarenje i bol u trbuhu,samo iznimno visoke temperature 39-40 c,
    žalila se liječnici opće prakse,ali u to vrijeme je bila sezona gripe a i dijete mi je bilo na intenzivnoj njezi na rebru (mekoniska plodova voda,konvulzije ,krvarenje II-III stupnja,strojno prodisavanje,
    pesimistična predviđana liječnika,ali sad nakon puno rada na goljaku i suprugovog truda je sve pet),pa sam dobila lijekove za smirenje.

Javila sam se i na hitnu s temperaturom od 41c ali me je liječnica poslala psihijatru pod sumnjom da postpartalnu depresiju!!!
    Psihijatar,jedan fini stariji gospodin odmah je shvatio da je nešto sasvim drugo u pitanju i otpremio me infektologu i ginekologu gdje je utvrđen zaostatak posteljice.
    U lokalnoj bolnici, nakon kiretaže, provela 5 dana na JIL-u,da bi me tek tada jedna predivna liječnica uputila na rebro.

Na rebru sam provela mjesec dana i imala sam dvije operacije,srca i glave.
    Ispostavilo se da imam sepsu, endokarditis- upalu srčanih zalistaka,sad imam “nove“metalne,moždanu aneurizmu - puknuće krvne žile na mozgu,obavljena operacija,pokupila MRSU-bolnička infekcija,dobila moždani udar,bila totalno nepokretna i u pelenama-a sve je to posljedica upaljenog ostatka posteljice ili tzv.“babinja groznica“.
    Još mjesec nada provela na JIL-u bolnice Fran Mihaljevic,gdje sam se u vrlo kratkom roku oporavila ,jer kod kuće me čekalo troje djece.
    Sama pomisao na njih i supruga ,koji je bio a i sada je jaka potpora, i snaga volje čine čuda.

Posljedice – utvrđena mi je 80% invalidnost,doživotno moram piti lijekove za razrjeđivanje krvi,epilepsija,desna strana tijela slabija,blago šepanje…

Prije tri godine tužila sam bolnicu,ali za nadoknadu štete i duševne boli,proces je u tijeku.
    Treba jako puno živaca,oboružati se strpljenjem,iznimno dobra i jasna otpusna pisma, dobar odvjetnik.

Nisam imala volje prije pisati o tome, trudim se ne razmišljati, imam srednje dijete sa posebnim potrebama pa nemam ni vremena,ali ovo treba biti upozorenje svima i najmanja povišena temperatura hitno liječniku!!!!

Sorry ,ako sam vas udavila sa svojom pričom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •