Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 135 od 135

Tema: zbog nemara med.osoblja nakon poroda dva puta skoro umrla

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kiki za sve sto si prosla. Slazem se s tobom da trebas ici k lijecniku, ali kao i u tvome slucaju postavlja se pitanje KOJEM? Ti si sve napravila lege artis, otisla si lijecniku tj. lijecnici, medutim ona nije istrazila uzrok nego je povrsno zakljucila...
    Drago mi je da si s nama ovo podjelila i zato jos jedno

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme kiki_toni
    strašno je sve što si prošla i za svako divljenje što si smogla snage da ih pravno goniš.
    nadam se da ćeš i ti, kao i i walla uspjeti u tome, jer svako takvo raskrinkavanje ovakvih groznih događaja (umjesto da se gurne pod tepih) korak je bliže tome da spasi neku ženu ili dijete u budućnosti.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo od mene iz vibre podrške da ćim prije to riješite
    ~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~

_________

D 1998.
    I 2007.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Puno sreće želim!
    Kad ovo čujem definitvno idem na drugi carski.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kad bi čula priču neke žene koja je pokupila infekciju nakon carskog i ostala neplodna ili priču neke druge žene kojoj dijete nije prodisalo nakon carskog, moralo biti reanimirano i također ima posljedice, što bi onda rekla, da je onda bolje uopće nemati dijete? Razumijem reakciju, ali daj pls pročitaj malo o rizicima carskog prije nego što odlučiš i objaviš da je to za tebe pravo rješenje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajem kiki

Walla, svatko tko je prošao kroz neku vrstu sudskog procesa, će ti reći da je iznimno važna dobra dokumentacija, tako i ti pazi na to, uključujući i preglede na koje tek trebaš ići, saslušaj liječnika prvo, onda pročitaj što je napisao, traži uvijek da sve upiše na papire bez preskakanja (vjerojatno ti je i odvjetnik to rekao).

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

walla,

zelim ti hrabrost

i neka odgovaraju oni koji trebaju.
    Sretno

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    A kad bi čula priču neke žene koja je pokupila infekciju nakon carskog i ostala neplodna ili priču neke druge žene kojoj dijete nije prodisalo nakon carskog, moralo biti reanimirano i također ima posljedice, što bi onda rekla, da je onda bolje uopće nemati dijete? Razumijem reakciju, ali daj pls pročitaj malo o rizicima carskog prije nego što odlučiš i objaviš da je to za tebe pravo rješenje.
    sranja se uvijek mogu desiti..... i uz najbolju volju.
    A pošto sam i sama zdravstveni djelatnik na kirurgiji o postop. inf. znam i više nego dosta.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roby sada mogu razumjeti zasto onda tako procjenjujes rizik....Ocito imas povjerenje u kirurske sposobnosti i postoperativnu njegu u ustanovi u kojoj radis jer poznajes detalje i one su ti materijalizirani, a porod je uvijek neizvjesnost i to te cini nesigurnom, nema zadovoljavajuce kontrole...bez obzira sto se odvija u bolnici, mislim svi znaju da se ne treba mjesati kemijski u tok poroda, ali nepoznata rodilja i silna potreba za materijalizacijom tipa radni ritam osoblja u bolnici, satnica od dolaska u bolnicu, nemogucnost posvecivanja rodilji...

Usput meni se dogodilo da su mi zaboravili izvaditi tupfere iz vagine prilikom sivanja nakon poroda. Tupferi su bili prilicno visoko smjesteni i kad se sve stisnulo i povuklo nakon porod jedino sto sam primjetila da nisam imala lohije kao sto su mi rekli. Malo... Sreca da sam pred kraj drugi dan ujutro isla kuci na svoju incijativu pa su me vaginalno pregledali na odlasku. Sve se to dogadalo u Njemackoj. Ne znam kako bi bilo da sam ostaka 4 - 5 dana u bolnici jer im je obicaj vaginalnog pregleda neposredno prije napustanja iz bolnice. Naravno da bi me pregledali da sam dobila temperaturu, a dobila bi je vrlo vjerovatno. Ovako sam odlaskom to prevenirala. Cudim se i danas da mi je doktorica to rekla.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas je prvi vaginalni pregled 60 dana nakon poroda u bolnici se brigada ljudi može zagledati u međunožje rodiljama, ali nitko te vaginalno ne pregleda kad ideš kući. E sad, valjda naši imaju telepatske moći, pa vide sve samim zagledanjem u međunožje. Ali opet, obzirom da na 80% žena rade epiziotomiju, vjerojatno nije niti moguć vaginalni pregled jer je sve dolje razjapljeno i bolno.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa onda ne smijem ni zamisliti koliko je tupfera u tih 80% zena ostalo u vagini?
    I mene su sivali, ali pregled sam shvatila kao rutinsku stvar, mislim da se obavlja kod svih zena, ne samo kod mene.

Zar zbilja ne pregledavaju zene prije nego sto izadu iz bolnice kod nas?
    Kako onda eliminiraju eventualno zaostajanje tupfera?
    Tko zna kako ti tupferi izgledaju mjesec ili dva mjeseca nakon poroda. Ne smijem si ni zamisliti.
    Ako ga uguraju u pocetak porcije, a ona se stisce nakon poroda? Moraju u tom periodu dok sivaju zaustaviti krvarenje da bi vidjeli sto sivaju.

Gle, jedna stvar mi u vezi zaostajanja djela posteljice nije jasna...Sa posteljicom bilo sve u redu, mislim normalno izasla, kompletna i onda na kraju ostali djelovi??? Zato sam i pitala da li je nesto neobicno bilo s posteljicom? A nije bilo!!! Nisu je ni na silu izvlacili kao kod mene ili recimo kod moje sestre.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ej drage moje...evo me nakon duzeg vremena. kiki uzas sto ti se desilo. ne mogu jednostavno vjerovati kako je moguce da se to u ovom stoljecu to moze dogoditi. srce me boli sto si to prozivjela. postala sam uzasno osjetljiva ne sve sto se tice rodilja i trudnica.
    kod mena stvari se polako pokrecu. pronasla sam dosta svjedoka koji su bili taj dan prisutni kada mi se to dogadjalo. nadam se da ce sve ok biti.
    hvala Bogu pa je malena zdrava, jer ne znam kako bih sve to podnjela da se i njoj sto desilo.
    sada kada skupim malo vise novaca, pravac u zg i kod privatnika nekoga da me se totalno pregleda i to zene... zelimo jos djece i uzasno bih me pogodilo da ne mogu imati. ne mogu zaboraviti rijeci dr koji me cistio , da se smirim ili ce mi probusiti maternicu... sve me vise to ubija i bojim se istine....
    ovih dana morat cu opet otici kod psihica jer jednostavno ne mogu to zaboraviti i totalno se jadno osjecam....... , po cijele dane bih samo plakala , a ne smijem si to raditi zbog malog andjela. ona mi toliko znaci u zivotu,ne znam da li bih uopce ostala cista u glavi da nje namam...
    kiki tebi i tvojim andjelima i drago mi je sto si se javila. meni puno puno znaci vasa podrska i sto se imam jos kome ispovjediti.
    mogu sve svojima reci i muzu i obitelji, ali nije to to... muz svaki put pukne kada cuje to... ne da mu to smeta ili tako nesto boze sacuvaju, nego vrati se u proslost i tesko to onda prozivljava, kao i moji roditelji. uf , opet kazem, nedaj boze nikome....
    svima

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj walla prvotno napisa
    ne mogu zaboraviti rijeci dr koji me cistio , da se smirim ili ce mi probusiti maternicu...
    MOLIM? Točno tako je rekao?

Ako hoćeš na pp preporuku za jednu dragu i pažljivu ginekologinju, javi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da tako je rekao...ne znam da li se to moze zbilja dogoditi ili mi je to rekao samo da me uplasi...sto god bilo mene je strah da nemam nekakvih posljedica od cescenja...mislim da saznam da ne mogu vise imati bebaca ubila bih nekoga koliko sam bijesna i luda
    moze, super,,,, pa bih se ja narucila kod nje... hvala ti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj Walla, nadam se da ti barem psiholog ide preko socijalnog i da ne moraš plaćati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma ide preko socijalnog jer ne bih mogla drugcije....ok je doktor

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Teško mi je kad pročitam ovakve priče
    i divim se na hrabrosti podizanjem tužbe a samim time i ponovnog proživljavanja samih događaja.

Nažalost pravno pomoći nemogu jer nisam te struke, ali mislim,
    molim i vibram za sve vas hrabre žene da vam se sve riješi pozitivno za vas.

Ako treba pomoć za snalaženje po zg ili smještaj za par dana dok obavljate pretrage,
    eto možda tako mogu pomoći.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

anne hvala puno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...435735#1435735
    Citat:
    Molim mame koje su imale dobro/loše iskustvo s porodom u Požeškoj bolnici da mi se jave, pripremam televizijski prilog za Vijesti RTL-a.
    Poželjno je da se jave mame koje bi pristale o tome govoriti pred kamerama. Moja je adresa marina.besic@rtl.hr
    Hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Walla,
    svaka ti ČAST na snazi!!!!!!!!!!! Prava si žena-zmaj!
    Najtoplije se nadam da ćeš ih svih oderati do gole kože!
    Vidim da se dugo nisi javljala, kako si sada, kako napreduje tužba?
    Sva sam se naježila od tvoje priče, šaljem ti najjače pozitivne vibre. Ljubi malog

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Walla...jesi rješila što? nema te, ne javljaš se....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hej cure...evo me...
    sud ide laganini...sve nesto usporeno,...a s novinarkom s rtl-a sam u kontaktu..bila je ovdje u pz ali zbog nemira u srbije se morala vratiti....
    cekam da se situacija malo smiri pa cemo konacno i to napravti. jedva cekam...
    bebica je super...imali smo neki dan 3 mjeseca.... :D ....puno smo i slavili...to je nas mali rodjendan
    vejika je, puno papa,kaka i puca... svaki dan nam je sve vec....ma prva macka

http://i29.tinypic.com/wqsimb.jpg

Datum pristupanja
    Apr 2007

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

walla, bebica je preslatka
    al mislim da se fotke ne smiju stavljat ovak... :/
    registriraj se tu pa tu http://www.fotki.com/ mozes uplodati fotke pa sam stavit linkove
    drago mi je da ovo tvoje dobro napreduje i da si ti bolje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala na komentaru...
    nisam imala pojma da se ne smije stavljati slike,,,,,sorry necu vise
    da, bolje sam, uzivam sa ovim malim andjelom svakim danom sve vise....ma prevolim ju... :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cura je slatkica, želim vam još puno zajedničkih rođendana, a fotke se ne preporuča stavljati zbog toga što zauzimaju puno mjesta, da ne misliš da je neki drugi razlog.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma skuzila sam..ok,nije nikakav problem...u buduce cu znati sto radim
    hvala na zeljama i komplimentu....

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Usput meni se dogodilo da su mi zaboravili izvaditi tupfere iz vagine prilikom sivanja nakon poroda. Tupferi su bili prilicno visoko smjesteni i kad se sve stisnulo i povuklo nakon porod jedino sto sam primjetila da nisam imala lohije kao sto su mi rekli. Malo... Sreca da sam pred kraj drugi dan ujutro isla kuci na svoju incijativu pa su me vaginalno pregledali na odlasku. Sve se to dogadalo u Njemackoj. Ne znam kako bi bilo da sam ostaka 4 - 5 dana u bolnici jer im je obicaj vaginalnog pregleda neposredno prije napustanja iz bolnice. Naravno da bi me pregledali da sam dobila temperaturu, a dobila bi je vrlo vjerovatno. Ovako sam odlaskom to prevenirala. Cudim se i danas da mi je doktorica to rekla.
    Ja sam rodila u čk rodilištu i isto su zaboravili nakon šivanja epi izvaditi tupfer. no to sam skužila tek 10 dana nakon poroda!!! nije mi bilo jasno zašto mi ulošci tako odvratno smrde, a i užasno me sve svrbilo dolje. mislila sam da je to sve zbog rane. ali, na sreću, nisam imala mira pa sam s ogledalcem i štapićem za uši malo pročačkala dolje i skužila da nešto ne štima, ali mi uopće nije palo na pamet da je nešto unutra. nazvala sam svog ginekologa koji je rekao da odmah dođem. zgrozio se kad je izvadio tupfer. na svu sreću nije bilo nikakve upale ili slično, ali mislim da su se gadne stvari mogle desiti...

walla, kiki_toni i ostale cure sa sličnim situacijama

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mrla uzas sto si prosla...a ne smijem ni razmisljati sto ti tek moglo dogoditi...hvala Bogu pa si uzela ugledalce i ciljala...ja sada kada mi se to desilo, svako malo, moram si uzeti ogledalo i pogledati kakvo je stanje......
    mrla

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ljubice, wala

sad tek čitam i nisam još stigla do kraja jer i ja pijem male tabletice za spavanje zbog MMa pa možda ni ne stignem sve pročitati...

Sve što osjećaš je normalno i s vremenom će sjesti na svoje mjesto. Nemoj sebi NIŠTA predbacivati, To što su ti priuštili u bolnici- krivnja je doktora, a ne tvoja. Svaka bi se žena osjećala isto, plakala i jaukala. Zahvali Bogu da su tvoji bili tamo ma koliko su i oni patili ali se bar pokrenulo, da ih nije bilo- doktori te možda ne bi pogledali do jutra i tko zna kako bi se onda to završilo...

Velika podrška od mene

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kiki_toni prvotno napisa
    Nisam imala volje prije pisati o tome, trudim se ne razmišljati, imam srednje dijete sa posebnim potrebama pa nemam ni vremena,ali ovo treba biti upozorenje svima i najmanja povišena temperatura hitno liječniku!!!!

Sorry ,ako sam vas udavila sa svojom pričom.
    Draga, kaj 'sorry'? Hvala tebi da si sve izdržala i tuzila ih!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo ti želim pružiti podršku i reći da sam i ja svašta prošla i jedva izvukla živu glavu a kako su se ponašali prema meni... strašno. I ja sam mislila tužiti ali onda sam čula da ti postupci traju godinama i najčešće mi mali ljudi gubimo pa sam odustala, a šta je najgore nemam nikakvu dokumentaciju o tome što mi se dogodilo, sve je ostalo kod njih a ja sam dobila samo šturo otpusno pismo.
    Užas!! Trebali bi ih svi tužiti ali bojim se da to kod nas baš ne ide tako jednostavno.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na ovom linku: http://birthinternational.com.au/dia...es/000689.html je primjer jedne pritužbe, možda forma može nekom koristiti. Na engleskom je.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

walla jel ima sta novo?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jos nista posebno..... jos uvijek cekamo odgovor drzavnog odvjetnistva............. :?

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •