kako ti paše s prezimenom ?
meni je ime cool
kako ti paše s prezimenom ?
meni je ime cool
Pajić Uma. P. Uma - Puma. meni je super. premda ima nekih boljih imena koja pašu na to prezime (sofija, Ksenija) ali meni se sviđa
Uma P. :D
Super!
Bash mi je drago da ti se sviđa.
Bilo mi je malo čudno u početku. zato jer se nitko tako ne zove (osim Turmanice).
Barem može biti sigurna da ih neće biti sto u razredu.
I meni je to ime padalo na pamet..onako kratko o mocno mi zvuci. Onda sam opet odustala..kao nije to bas za nase podneblje i tako.. Al ne odustaj, ako ti se svidja!! Ja trebam rodit sljedeci mjesec a nemam ime nikakvo spremno.. Popis je bio dug i zaniljiv al ja od svega odustajem..Ako se kome da nek pise prijedloge..svima..
moje (abnormalne) ideje: Artemida, Kitty, Thelema, Gea, Goa,
(znam da malo nisam normalna)
md-ovi prijedlozi: Sofia, Maria, Teodora, Aleksandra, Ekaterina
(sve neke carice)
okolina: Zoja, Maša, Katja, Hana, Dora, Nika, Tina...
eto, to su bili prijedlozi kod mene
mama-mia
okolina je imala baš če-če prijedloge![]()
da, fakat nisu normalni, otkud su im samo pala na pamet tako čudna imena
:?![]()
jedno od njih je i moje![]()
![]()
Znam. I moje ime je varijanta tvog.
Bok cure majke zene i domacicei ja sam u nedoumici kao i vecina vas ali uz to jos i moj dragi koji se mora sloziti otezava stvar.
Evo nekih prijedloga koje nisam vidila na ovom forumu
jako dugo sam bila uvjerena ako budem imala kcer da ce se zvati Vega to ime mi se i danas svidja ali moj dragi nije bas odusevljen a osim tog imena predlazem jos i Vanesa, Viktoria (nisam ni primjetila sve sa V) Lavinia (tako se zvala preslatka curica sto sam joj bila baby sitter u italiji). Nadam se da sam nekom od vas barem dala ideju, a zanima me sta mislite o imenima.
P.S. jos neznam jeli nosim curicu ili decka tako da mi i muska imena igraju ulogu npr. Piero
Viktoria mi se svidja ali Vanesa ne..mozda jer znam jednu Vanesu koja mi se ne svidja..Vega mi je ok iako ne znam dali bih ga ja dala svom djetetu..Stalno me muce takve stvari!! Nadjem ime, neobicno ili manje ucestalo i onda se premisljam i na kraju odustanem. Trebam rodit za mjesec dana a jos uvijek nemamo ime. Jos uz to sve ni u spol nismo sigurni!! ma, pisurija ziva!!
Trenutno mi se svidja Vivian,Neli, Lisa,Valeria..
Mogla bi jos nabrajat..
Pisite cure!!!![]()
Viktoria mi se svidja ali Vanesa ne..mozda jer znam jednu Vanesu koja mi se ne svidja..Vega mi je ok iako ne znam dali bih ga ja dala svom djetetu..Stalno me muce takve stvari!! Nadjem ime, neobicno ili manje ucestalo i onda se premisljam i na kraju odustanem. Trebam rodit za mjesec dana a jos uvijek nemamo ime. Jos uz to sve ni u spol nismo sigurni!! ma, pisurija ziva!!
Trenutno mi se svidja Vivian,Neli, Lisa,Valeria..
Mogla bi jos nabrajat..
Pisite cure!!!![]()
Meni je trenutno najljepše žensko ime Ana.Danas je to izgleda rijetko ime jer su svi pobornici nekih stranih (da ne velim i izmišljenih) imena koja niti ne postoje u hrvatskom jeziku. Čisto, znatiželje radi, da li ste imale problema kod krštenja ili ste kao krsno ime izabrale neko drugo? (npr. slučaj imena Chiara)
Ana bas i nije rijetka, cak ni danas.Danas je to izgleda rijetko
Meni je isto super Ana i u igri nam je, uz jos neka.
Hoću reći, rijetko se tko više odlučuje na takvo ime, jer nije moderno. Mislim da je u današnje vrijeme broj Lana sigurno debelo nadmašio Ane.
Moja se prababa zvala Toka. To mi je slatko ime, nije često, a opet staro hrvatsko ime. Slatko mi je i Đula!![]()
![]()
![]()
Mi smo se def. odlučili za Ariana. Nikome u obitelji nije baš sjelo, al šute. Jedino su se moja mama i sestra bunile, al su na kraju prihvatile da će tako ipak biti.
Najjače mi je kad mi je svekrva (koja se zove Marija i iz dalmacije je) kad je čula ime rekla: " A što joj ne bi dali ime Mare?"![]()
A svekar neki dan, dok smo gledali tv i bila vjest da će se Tarikov sin zvat Arman (valjda), a ja komentiram da kakvo je to ime, svekar će: "A kakvoje to sto ste vi izabrali, nema nitko ko se tako zove osim one Ćuline (koja je usput Arijana)." 8)
ja ih znam još trimama_mia22 prvotno napisa
, sve su rođene u prošle dvije godine 8)
+ još jedna koja sada ima cca 70 godina, vjerovala ili ne...
da, Ume su hit u zadnje vrijeme.
tako je i Zara bilo užasno rijetko ime kad se moja rodila, a onda u idućih par godina brdo Zara![]()
I meni je Ana jako lijepo ime i da ga ja ne nosim, dobila bi ga moja cura.cupko prvotno napisa
Ali moja jedna kolegica je nedavno rodila i malenu nazvala Ana!.
I da vas pitam ako netko zna. Postoji li ime Iva u katoličkom kalendaru, tj. ima li imendan? Ja nisam mogla naći.
i ja bi imala jednu anu da nemam u obitelji nekoliko ana!
znam jednu ivu koja slavi imendan na sv ivana u lipnju.
Drage curke, jako me zanima da prokomentirate kako vam se čini ime za curicu Mai.
Na japanskom znači bightness![]()
Hvala!
Meni je bas slatko!!
Imaš neke veze s Japanom ?
Sinoć gledala film na TVu- "Pleme špiljskog medvjeda" (mislim da sam ubola pravi naslov :/ ) u kojem se jedna kromanjonka zvala Uba![]()
ne baš previšemaria71 prvotno napisa
Osim što je MM bio tamo 2x i preferira japansku hranu
I radi za japansku firmuI imamo frendove Japance
Šalu na stranu... muž jedan dan samo osvanuo sa imenom Mai...
i da, prilično je "daleko istočnjački" Ali nekako mi se čini da opet nije prečudno...
Zato me i zanima kak se vama čini??? Sve reakcije su dobrodošle!![]()
ako je tebi super i sviđa ti se, go for it
a prezime vam je klasićno hrvatsko ili ?
ajme KLASIČNO
e da, dobro pitanje... to sam zaboravila reći... prezime nam uopće ne zvuči hrvatsko!
sviđa mi se jako, uz strano prezime (naše je germansko, zato smo si mogli dozvoliti neke malo drugačije kombinacije)Svea prvotno napisa
bonus je što mi je to omiljeni lik iz crtića :D
Dunja, svekrva i mama mrgudaju. U kombinaciji je bila i Katja.
Baš mi se sviđa. Da nemam već spremna listu imena za sljedeću mrvicu možda bi kopirala neke tvoje ideje.Sabba prvotno napisa
![]()
Ovo me sjetilo kad je Marijan Ban (iz Daleke Obale-za one koji neznaju) rekao da dobije kći dao ime Ana Ban- banana, a da ima sina zvao bi se Ray Ban.mama_mia22 prvotno napisa
![]()
Pozdrav cure!!!
Ja konacno smislila ime, sto je pravo cudo..jer mi je svako bilo ok 2,3 dana. Samo ja nisam sigurna da je beba curicatj.ja jesam sigurna ali doktor nije!!
Nedam se smetat!! Ako rodim sina zvat ce se Beban!
E da, ime za malu, zensku bebu je Lora. Jel vam se svidja?
Puno pozdravcica iz Slavonije!!![]()
meni je lora cool!
A jel vam Agneza prestarinski ? :/
moja prva opcija je Eva pa Kaja...ili možda, makar nisam baš sigurna Agneza.... hmmm...
Moj Karlo je rekao, ako bude dečko, nek se zove Hlapić, a curica Gita.![]()
meni se jako sviđa.Nice prvotno napisa
samo da bude jaka osoba, ne bi mi sjela "njanjava" Agneza.
Kaja, Luja, Mara... to su uobičajena imena u mojoj obitelji i sva su mi prekrasna![]()
Ali, da imam deset curica, sve bi se zvale - Orka![]()
Iva i ivana ili Ivana nije jedno te isto. Iva je ime za sebe a ne izvedenica navedenih imena, tako da ta bih rekla da ta teta krvio slavi imendan.mamuška prvotno napisa
Iva je žensko ime, u potpunosti hrvatsko. Ime je nastalo prema imenu biljke iva (salix caprea). Iva je vrlo popularno ime, među prvih sto ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko deset tisuća ovakih imenjaka. Slična imena i nadimci: Ivka.
Ivana je žensko ime, gotovo u potpunosti hrvatsko. Značenje imena dolazi od latinskog Iohanna prema Iohannes. V. Ivan. Ivana je jedno od najpopularnijih imena i ubraja se među deset najčešćih ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko dvadeset tisuća ovakih imenjaka. Slična imena i nadimci: Ivanica, Ivanja, Ica, Ika, Kika, Ikica, Ina, Inenka, Inka, Inga, Inge, Ingica, Inja, Iša, Ita, Itana, Iva, Ives, Iveska, Iveta, Ivka, Ivkica, Ivna, Ivnica, Ivuša, Nana, Nanica, Nanika, Nanka, Vana, Vanka, Vanjka, Ivan.
Vidiš, nemaju veze jedno s drugim.
Malo sam odužila sorry.
Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali - Beban?!lelita prvotno napisa
:/
isto tako sam i ja bila jedina Maša 4 godine ispred i 4 godine iza, sad ih ima , no ne predajem niti jednoj .....Lutonjica prvotno napisa
no najviše me nervira kad od mog imena koje je neka kakti umanjenica lujdi krenu izmišljati još neka tepajuća imena npr Mašenka :shock:![]()
zbljuv i naopako
kad se zara, moji roditelji i ja igramo škole, moje ime je mašenkai jako sam napredna učenica, iako pomalo hiperaktivna
![]()
Ali ja nisam Maša ,neka mila i umiljata kako to većina oko mene percipira ,a definitivno nisam Mašenka mi Mašenkica
![]()
ja sam Manda
kikica neki dan dođe iz škole, i spomene - juliju... to ime nisam čula valjda stoljećima...