pa prezime je imalo isti broj slova kao i imealeksandra70vanja prvotno napisa
... čula sam da se nedavno udala (u nekoj drugoj državi) - pa ne znam jel nešto skratila
pa prezime je imalo isti broj slova kao i imealeksandra70vanja prvotno napisa
... čula sam da se nedavno udala (u nekoj drugoj državi) - pa ne znam jel nešto skratila
cure molim Vas ako netko zna prijedlog za stara hrvatska imena,po mogućnosti dalmatinska!!!!!
znači da nisi "naša "aleksandra70vanja prvotno napisa
pa odmah dobiješ etiketu da si "njiva " ( skraćeno njihova )
da se ne muče ljudi ,pa da ne kopaju tko ti je baba , deda itd
de ne osipaj se uzalud, napadaj kao i ja, zabavnije je,puno zabavnije
on topic
Luce, Orica, Katarina, Elda, Gracijela,
Meni je ime Ester prekrasno, nekome nije, ali kao što ste rekli o ukusima se ne raspravlja. Moja dječica se zovu Patric, Tea, Alen i Tara. Tara i Alen nisu u kaoličkom kalendaru, ali su mi lijepa.![]()
Uz svako ime moja djeca imaju i krsno Patrick (Marko), Tea (Marija), Alen (Franjo), a Tara će vjerojatno biti u crkvi Ana. Što kažete na to?
Iako MM i ja imamo različite ukuse: on bi klasiku ali da nije jako često, a ja bi poluegzotiku ali da svakako paše u naše podneblje (ne da se piše sa y, x, th...) i jednostavbo. I Hvala bogu već smo se oboje odavno našli u par divnih imena, i naše favorite za curu i dečka imamo!! :D
Moram priznati da sam mislila da će biti teže, jer smo inače moj dragi i ja dosta različiti pa smo kroz godine morali naučiti kompromisu, kao jednoj bitnoj stvari.
I s lakočom smo se našli na Eleni, Noli, Olegu, Jakovu, Vigu... :D
No, muči me druga svar. Ja imam talijansko (lijepo) prezime, i već sam oguglala na slovkanja i objašnjenjima. I naravno, s vremenom ga jako zavoljela. Odavde mi se razvila ljubav za rijetka imena i posebnost, jer mi je uvijek bilo baš super da me svi pitaju za to naše posebno prezime.
MM me potpuno podržio kad sam izjavila da bi prilikom udaje ostavila svoje i dodala njegovo, i ispalo je super. On ima kratko, isto malo neobično i dobro se slaže. Također, ime seke i mene su naši roditelji pomno birali da paše na talijansko preime, i sve u svemu zadovoljna sam bila uvijek, kao što sam zadovoljna i sada.
No, moja loza je godinama potpuno odumrla, i stvarno nas je ostalo samo par s našim prezimenom.
I sad, moja je velika želja ( a MM je slaže s time) da našoj dječici damo oba prezimena, i tako napravimo svoju jedinstvenu lozu, koja će se hopefully i dalje nastaviti. No, malo me muči kako bi se djeca nosila s time da imaju 2 prezimena i kako bi to prihvatili?
Što vi mislite o tome??
Pričala sam s 2 osobe koje imaju od rođenja 2 prezimena, i to im nije nimalo smetalo, prihvatili su to kao najnormalnije, i drugačije bi im bilo čudno...
Vaša mišljenja?![]()
Isabel mislim da djeca kad su mala ne razmišljaju o tome jednostavno to prihvate jer je tako. Kad će biti veći objasnite im zašto imaju dva prezimena i mislim da će im biti drago. Meni osobno ideja se čini odličnom.
ne, ja sam cijepno neosvještena cijepljena osoba, pa ih nisam preboljela, i imam prostora dobiti ih svako malo na ovakve izjavesorciere prvotno napisa
i ja se pitam......ali tako su nas "ožigosali"i što znači pravoslavno ime?![]()
kome smetam neka me zaobiđe, a ako me napadne ili provocira - otkinem glavu .....( u prenesenom smislu of kors )
to mi je filozofija i u RL, toplo preproručam![]()
cure zar nitko nezna neka lijepa stara hrvatska imena za curice??ili možda neki link jer ništa ne mogu pronaći...thx
Meni je prelijepo Griša (može biti i muško i žensko), vrlo je rijetko.
dinasta pogledaj na http://www.imehrvatsko.net
Inače Lori mi je dugo vremena bilo najljepše ime, sad mi malo jenjava ta oduševljenost, ali još uvijek se vrtim oko imena na L: Lara, Luna....
I meni se sviđaju ženska imena koja počinju sa l. Lorena mi je super,možda zato jer mi se dobra prijateljica tako zove, iako su lijepa i Loriana, Lori, Laura i Lara.
moja necakinja, pretpostavljammikka prvotno napisa
![]()
meni je super ime timea. nije bas daleko od ea![]()
meni osobno favoriti od tih starijih imena su:dinasta80 prvotno napisa
Lucija
Petra
Karla
...
ima ih dosta
pogledaj link koji su ti predložili. možda dobiješ inspiraciju
alkemičar ne bi vjerovala ali i meni ista ta imena favoritipogledat ću sad još na ime hrvatsko!!!!!!!! hvala cure
ili Glorija
Znam da se oba imena koriste kao imena časopisa al.....meni super zvuče za jednu slatku curicu
to si ti popularizirala, pokrenula modu i eto ti gaLutonjica prvotno napisa
![]()
meni je ime lijepo, ali ja imam problem s tim starijim imenima...moja stara susjeda se tako zvala, i ja ne mogu gledat na njega nego da je to ime za stare babeko i ljerka, meni prekrasno ime, ali tako se zvala moja baka i ne mogu zamisliti malo dijete s tim imenom. bas steta
![]()
meni se svida jako ime greta, a gracia mi je isto lijepo, graciozno, ali i malo ukoceno, previse aristokratski zvuci
ne znam zasto ja razmatram samo imena za curice![]()
Meni je jedno od naj imena bilo Agata.
I onda je MM rekao da ne dolazi u obzir da
mu se kćer zove kao kaktus![]()
Mislim, mislio je na agavu.![]()
moja curica se zove viktoria preljepo imebebeto prvotno napisa
![]()
moram priznati da sam sklona klasičnim, ne suviše čestim ali ni odviše egzotičnim, imenima.
ne volim kad djeci daju svakakva imena e ne bi li pokazali svijetu kako su samo kreativni- mislim da su takva imena počesto teret djetetu, često i predmet ismijavanja ostale djece. nisu mi jasni razni Đoniji, Leeloo i slično, ali to je samo moj ukus...
ipak, pretjerano uobičajena imena mi odišu nekim nedostatkom ideje...
u svakom slučaju, trebalo bi na umu imati da dijete nosi ime čitav život.
mislim da ću ja imati Grigora i Nastju.
pa sad, kad smo vec kod toga, ne nose sva.melanija_matic prvotno napisa
recimo, moja sestra je promijenila svoje u 18oj jer joj je bilo dosta da je 5. ili 6. Ana u svojem drustvu. sad je Lucija
a Ana je meni super ime...sad planiram Anju, ali mi sin ometa planove ponavljajuci da ce dobiti seku Vitu
Ja sam nekako sve bliže imenu Tara...
Iako ne znam zašto svi daju psima to ime![]()
(znam trenutno 4 psa koji se tak zovu :shock: )
Naši prijatelji imaju kčerkicu Taru, ima 2 godineSvea prvotno napisa
.
Meni osobno ne smeta što ljudi psima daju takva imena. Ja osobno imam ime koje djelim sa mnogim psićima, i meni je to, dapače, slatko! Bolje čudnocata životinjica nego neka
cura/žena.
![]()
Hvala isabel na ohrabrenju. Imaš pravo!!!
Ali kud već 4?![]()
Sviđa mi se značenje imena Tara... i tako je nekako snažno!
predivno ime Nastja! i jos obozavam cuti pravi ruski izgovor, sa mekim tj.melanija_matic prvotno napisa
ajme hvala
![]()
Jedan mali upit. Sto kazete na ime India za curicu?
ja imena najčešće vežem uz ljude; simpatične, drage, manje simpatične i mrske (osim ovih novih imena na našem tržištu).nataša prvotno napisa
a Ester mi se zove baba koja je po zloći u rangu sa samim vragom![]()
tako da imam u startu averziju prema ovom imenu (koje nije jadno ni krivo ni dužno, ali ga nosi jako zloćesta osoba).
India-super zvuči
-meni se inače sviđaju tako drugačija imena
Znam par koji imaju dečkića Nou i curicu Sabu. Svi se zgražaju ali meni su baš super...
Oooo, nemoj podcjenjivati djecu, oni se jako brzo nauče.nataša prvotno napisa
Moja nećakinja se zove Kaitlyn (izgovara se Kejtlin) i moja curica sa 20 mj. ime izgovara bez pola muke.![]()
pa da, prije će pravilno izgovorit anthony nego grgur, a bogme je i lakše izgovoriti caitlin nego margareta![]()
Ipak mislim da cu morati odustati od imena India. Koliko god se to mom dragom i meni sviđalo, on je pao pod pritisak ostalih i sad moram naci novo u roku od 6 dana koliko mi je ostalo do poroda. Kazu ljudi zezati ce je u skoli, djeca znaju biti okrutna, ili meni najdraži komentar je:" Zasto je onda ne nazovete HRVATSKA !"![]()
A zašto India ? jel ima neke veze s tobom i tm ?
Jeste se tamo upoznali ?
Ili samo želiš dati neuobičajeno ime ?
P.S. Ja u jednom razredu imam 5 Marija i svaka je različita...
A neubičajenije ime ti je npr Ozana
Imamo Indijce u obitelji, i ja i suprug smo vec dugo godina vegetarijanci, i 7 dana prije nego sto sam saznala da sam trudna smo kupili karte za New Delhi i morali odustati... Nekako mi se cinili da je to ime jednostavno pravo za nas, a i ja moram moram priznati volim neobicne stvari, pravi vodenjak!
gle, onda go for it
mada ti ja ovdje slovim kao konzerva po pitanju imena ,ako ime ima neku jaku priču onda može![]()
ili joj daj neko indijsko ime
ja sam ti na ovom topicu padobranka, ali moram ti reći da mi je to predivno ime!marge501 prvotno napisa
baš razmišljam o tom imenu zadnjih dana (valjda iz neke knjige ostalo u sjećanju) i najradije bih imala još jedno dijete tako da ga mogu nazvati India (valjda bi bila cura)
navijam za Indiu!
Moja se princeza zove Helena i jedina je Helena u cijeloj školi.
Staro i rijetko ime( osim u Avinim serijama)
Meni se sviđa ime Emili za curicu. Nježno je. A još ona pjesma od Zdravka Čolića - Zvao sam je Emili...
meni se Helena bas ne cini rijetko ime :?
inace mi je to ime prekrasno
Lijepo mi je i Lorena.
prekrasnoBUBI80 prvotno napisa
to mije bila druga opcija. Beata ili Bea
Nas najuzi krug imena za curku...
1.KARLA
2.PIA
3.MILA
Sta mislite???
MILA!Christy prvotno napisa
Meni je ovo prepredivno ime općenito, a DIVNO što vi imate svaki razlog svogmarge501 prvotno napisa
nazvati tako jer je simbolika naprosto prekrasna i nezanemariva!
Uvjerena sam da će joj se svidjeti i još kad joj ispričate jednog dana ZAŠTO ste joj odabrali to ime,!
Ja sam svakako za to ime, ne slušajte druge sa strane (jer da ih mi slušamo, umjesto imena koje smo mi odabrali za svog dečkića:Erik, Oleg ili Lukas bio bi Janko, Tomislav, Zdenko... - ne kažem da su ta imena loša no nisu IZBOR mene i MM i nama se ne sviđaju) jer jednostavno nema smisla.
India je "normalno" ime, lijepo se i isto piše i čita, jednostavno, ime jedne divne zemlje, i ne znam zašto bi ju djeca zezala u školi više od npr. rijetke Noemi, Zacharia, Nicolasa pa čak i Noe, Nole, Pie (sva su mi ova imena lijepa)...
Mi recimo ozbiljno razmišljamo o Eriku iako znam da je vrlo lako da u školi bude Erik - pedErik ili Erik - degenErik :/ . (moram priznati da me to malo udaljilo od tog imena) no svakako hoću reći da nažalost ismijavanja, i dječje izmišljotine ne može izbjeći niti jedno ime, čak ni jedna "obična" Ana i da biti će toga uvijek.
Stoga, mislim da to nije "opravdani" razlog da odustanete od DIVNE INDIE!!
Meni je osobnoi potpuno vas podržavam!!!
Bilo bi mi žao da odustanete radi okoline, jer ako je vama u srcima India vaša kćeronda samo Go for it!!!