Citiraj fritulica1 prvotno napisa
Imam i ja pitanje; ovdje vidim da ste navele Klomifen kao nepoželjan lijek kod žena s povišenim FSH-om.
Moja doktorica dosta vjeruje u klomifen pa mi ga već 3. ciklus prepisuje iako imam povišen FSH... Trebam li reagirati..?
Svakako je pitaj. Nema tu crno-bijelo. Vani se radi tzv. clomid-challenge test kao skrining da bi uopće neko ušao u stimulaciju (klinike orijentirane na profit). Navodno je femara koji put bolja za žene u godinama i ne stanjuje endometrij, ali je prvenstveno lijek za žene s rakom dojki (mislim) i nije na listi za MPO, pa ga većina državnih MPO ne propisuje (ne znam jel' samo to razlog, ili se drže standardnog klomifena), s njom naveliko rade u CITOu - svi prirodnjaci idu s femarom, osim ako pacijentica ima neke drugačije želje - a i SD je naveliko počeo kod žena u godinama, ajmo to tako reć', radit s femarom. Na VV-u je sporadična. Pitaj svoju dr. u Rijeci kako ona na to "diše" - od pitanja, premda to dr-ovi najčešće ne vole, u stvari, ovisi o tipu i gužvi, pacijenta neka glava ne boli. Sretno!