Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: zadnji trzaji jajnika?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno zadnji trzaji jajnika?

zanima me je li koja od vas uspjela zatrudniti u menopauzi, osim cokolade
    s obzirom da vise gotovo i nemam ovulaciju u prirodnom ciklusu (dogodilo se proslo mjesec - ciklus iza ciklusa s klomifenom), bila sam stimulirana klomifenom par puta i sad bi dr isao na neku jacu stimulaciju, odn. kombinaciju klomifena i gonala iako su sanse za uspjeh male, ali on je uporan i fakat se trudi. je li netko od vas to probao? inace, s FSH obaram visinske rekorde - zadnja analiza 124
    prvo je plan "3 mjeseca odmora" uz estrofem/dabroston, a onda mjerenje hormona i prema tome odluka da li ici na kombinaciju s gonalima ili ne.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mene isto muči povišen FSH, iako ipak daleko niži od tvog (9-12,33 god.), pa sam malo kopala naokolo, i ono što sam pronašla: da bi visok FSH bio pokazatelj za eventualni neuspjeh stimulacije, treba biti udružen sa ozbiljnijim godinama (>35), dakle unatoč visokom FSH imaš dobru potporu u svojoj mladosti.
    Kako FSH jako varira iz mjeseca u mjesec, dogodi se i to da je visok već na kraju ciklusa koji prethodi stimulaciji, pa u stimulaciju krećeš sa već povišenim FSH, što onda uzrokuje da se prije same stimulacije izdvoji dominantni folikul, i onda uzalud stimulacija.
    I ono što mene muči- na jednom mjestu sam pročitala da žene koje imaju visok čak i graničan FSH, nikad nebi trebale uzimati klomifen, jer on samo pogorša stanje ( ja sam ga uzimala jednom, i sad ga opet imam u planu stimulacije za 01/08 ).
    U svakom slučaju, mislim da treba pokušavati i ubosti O., ~~~~~~~ da ti se poklopi

info
    prirodna pomoć

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prima, hvala na linkovima!
    ja sam bila presretna kad sam jedan ciklus imala FSH 34
    s obzirom da se ovaj jedan pripravak radi iz FSH izoliranog iz urina menopauzalnih zena, pitam se koliki je honorar za donaciju?
    malo crnog humora s vremena na vrijeme pomaze...
    sretno!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tinchy, ja ti ne znam puno o tome, ali ti želim puno sreće i da dočekaš svoje malo zlato što prije!
    al, gledam ti potpis i s obzirom na tvoje jajnike, zašto ste uopće išli na AIH a ne odmah IVF?
    mislim, ako je tako teško dobiti j.s. zašto probavati manje uspješne metode, kad ima i uspješnijih?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kod mene je problem dobiti folikul, a onda kad ga dobijem ne znamo koliko ce rasti i kad ce puknuti. zato smo nakon prve stimulacije isli na inseminaciju i nista. onda sam drugi put htjela ici na ivf i dr se u zadnji tren predomislio jer nije htio riskirati kod punkcije da ne izgubi ili ne osteti stanicu. tako smo se opet odlucili za inseminaciju i opet nista. nisam radila prohodnost jajovoda, ne znam je li to moguci uzrok.
    ja bih vrlo rado isla na ivf, ali trenutno nemam s cim

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga tinchy, nadam se da će se uskoro pojaviti neki folikulić i da će se dr. odvažiti na punkciju! Držim ti fige da uspije plan koji ste dogovorili!
    Kažeš imala si O ciklus nakon ciklusa stimuliranog klomefenom...možda se scenarij ponovi!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da, to mi je kao neka slamka spasa, a znas kako su slamke krhke...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

btw rikikiki, kad ce beta?

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tek 28.12.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ti bi bio lijepi bozicni poklon...
    drzim fige!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sretno tinchy! Ma pojavit će se taj folikulic s dobitnom jajnom stanicom!!! ~~~~~~~~~

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tinchy, evo ti malo linkova na neke znanstvene clanke - uglavnom su clanci o slucajevima slicnima tvojim "case studies" - jer to bas i nije cesta pojava.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...indexed=google
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...ubmed_RVDocSum

Taj prica o nekoj terapiji jednom vrstom estrogena da se snizi FSH. Inace znam tog tipa (po fami) - moj prvi IVF je bio u njegovom centru - Cooper Center - imaju i njihove clanke postirane na njihovom websiteu www.ccivf.com ali im linkovi nazalost ne rade (trebalo bi se zaliti web administratoru). Njegova specijalnost bas je visoki FSH. Vrijedi pogledati sta je on objavio na tu temu. http://www.ccivf.com/published-LSH-N.html

Ja isto malo s rezervom gledam na klomifen - isto sam cula da se ne koristi kod visokog FSH-a...

Svakako, sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pino, svaka cast na tekstovima

Imam jedno pitanje, kazete da klomifen nije dobar kod povisenog fsh. Znate li razlog?
    Ja sam ga isto letos uzimala (jedna tabletica- 50 mg od 3 do 7 dc). Rezultat 4 folikula, dobila pregnil od 5000 IJ na velicini od 22 i 23 mm, ali nisu pukle i jajnike mi pretvorile u dve lopte. E sad, nakon dva klomifenska ciklusa, nikako da se povratim u normalu, ciklusi od po 40 dana (javljaju se folikularne ciste, poslednja je bila 80mm).

Tinchy, sa ovog foruma uspela je lara01, mislim da joj je max fsh bio 50. Postupak je radila kod Vlaisavljevica u Mariboru.

Sa stranih sajtova skupljam uspesne primere i sa foruma (do sada njih jedno 15-tak pri cemu je kod jedne max fsh bio 70) i iz naucnih radova (case studies).
    Btw Pino, meni linkovi na tom sajtu rade

Meni je bio interesantan ovaj rad:
    Three pregnancies despite elevated serum FSH and advanced age: Case report
    Human Reproduction, Vol. 15, No. 8, 1709-1712, August 2000
    J.H. Check1, M.L. Check and D. Katsoff
    Abstract:
    The three cases presented here represent extremes to date for (i) highest serum FSH concentration in a woman with incipient ovarian failure (n = 2), and (ii) the oldest woman with apparent overt ovarian failure (n = 1) to have successful pregnancies. All three cases were treated for only a short time with pharmacological dosages of ethinyl oestradiol with luteal phase support with progesterone. The peak FSH (mIU/ml) in cases 1 and 2 was 143 and 127 respectively. The precedents set in these cases can help physician–patient consultation when patients enquire whether there is a certain critical FSH concentration above which pregnancy is not possible or an age over which successful pregnancy could not be achieved even if ovulation despite ovarian failure was possible.

Sve tri su unutar ciklusa- dva pod takvom terapijom ostale trudne i trudnocu uspesno privele kraju

Znam da je moja doktorka endokrinolog spominjala estrogensku terapiju kod nekih slucajeva povisenog fsh- mozda je to to :? Provericu kad sledeci put odem kod nje!

Riki, drzim palceve
    Tinchy, ~~~~~~ za uspesnu akciju nakon "odmora"

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pino, Nabla, puno hvala na linkovima!
    Malo sam cackala po internetu i nasla da je estrofem (koji cu sad uzimati kao za "regeneraciju" jajnika) vrlo vrlo slican po strukturi etinil-estradiolu koji se spominje u navedenim radovima. A ja sam prije s estrofemom/dabrostonom ustalila cikluse, mislim privremeno.
    Jos sam pronasla i to sto je nekoliko vas vec reklo: da klomifen zapravo djeluje na hipotalamus tako da blokira receptor za estrogen, pa doprinosi porastu FSH! Sto bi znacilo mozda da mi je FSH dodatno povecan i zbog te stimulacije. Odnosno, kroz nekoliko ciklusa uzimanja estrogena (i progesterona) receptori za FSH bi trebali biti blokirani, FSH bi se trebao smanjiti na neku normalnu razinu i onda bi mozda nakon toga svega skok FSH nakon stimulacije (ili daj Boze prirodno) trebao potaknuti nastajanje folikula.
    Puna sam teorija, a tko zna kako ce i to biti u praksi?
    U svakom slucaju, imam dosta literature za nadolazece blagdane
    svima!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Podižem temu. Pitanje glasi što sa ženama koje imaju visok FSH, a imaju jedan jajnik? Na postavljenom linku vidljivo je da visoki FSH može biti uzrokovan činjenicom da žena ima jedan jajnik, da li i u tom slučaju znači da se onda radi o perimeopauzi odnosno o smanjenoj ovarijskoj rezervi? Hvala vam cure unaprijed na odgovorima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam i ja pitanje; ovdje vidim da ste navele Klomifen kao nepoželjan lijek kod žena s povišenim FSH-om.
    Moja doktorica dosta vjeruje u klomifen pa mi ga već 3. ciklus prepisuje iako imam povišen FSH... Trebam li reagirati..?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Imam i ja pitanje; ovdje vidim da ste navele Klomifen kao nepoželjan lijek kod žena s povišenim FSH-om.
    Moja doktorica dosta vjeruje u klomifen pa mi ga već 3. ciklus prepisuje iako imam povišen FSH... Trebam li reagirati..?
    Svakako je pitaj. Nema tu crno-bijelo. Vani se radi tzv. clomid-challenge test kao skrining da bi uopće neko ušao u stimulaciju (klinike orijentirane na profit). Navodno je femara koji put bolja za žene u godinama i ne stanjuje endometrij, ali je prvenstveno lijek za žene s rakom dojki (mislim) i nije na listi za MPO, pa ga većina državnih MPO ne propisuje (ne znam jel' samo to razlog, ili se drže standardnog klomifena), s njom naveliko rade u CITOu - svi prirodnjaci idu s femarom, osim ako pacijentica ima neke drugačije želje - a i SD je naveliko počeo kod žena u godinama, ajmo to tako reć', radit s femarom. Na VV-u je sporadična. Pitaj svoju dr. u Rijeci kako ona na to "diše" - od pitanja, premda to dr-ovi najčešće ne vole, u stvari, ovisi o tipu i gužvi, pacijenta neka glava ne boli. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pino, rvukovovi da li vi možda znate odgovor na moje pitanje? Pliz help.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Fritulice, od svih mogućih stimulacija koje sam ja probala (imam visoki FSH) jedino sam reagirala na klomifen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •