Do sada sam bila uvjerena da djeca sama postanu suha po noci, odnosno, da kada jednom vise dana za redom ujutro pelena bude suha, onda je spreman za skidanje iste.
Nas mis ima dvije godine. Skinuo je dnevnu pelenu sa 17 mjeseci, cak i za dnevno spavanje. No nocu jos uvijek stavljamo pelenu jer ujutro nije suha. Istina je da kada smo skinuli dnevnu pelenu, nocna mu je cesce bila suha ujutro nego sada. Bili smo na sistematskom prije par dana. Doktorica (koja inace u nekim drugim stvarima npr. dojenjem ima zastarijele teorije, tako da za ovo neznam sta da mislim) se zgrozila i rekla: odmah bacite tu nocnu! Time unazadjujete dijete! Kaze, tri dana pi-pi u krevet, i dijete ce sigurno nauciti! Dobro, probat cemo, zasto ne. Prvu noc se tri puta popiskio u krevet. Presvukli, nastavio spavati.Drugu noc se popiskio dva puta, ali nije se ni probudio. Mi smo u neko doba isli vidjeti, bio je mokar, presvukli ga, nije ni to primjetio, spavao. Sad se pitam, ima li smisla sve to? Da li ce zaista to nauciti na taj nacin, pa on to ni ne primjecuje..Kakva su vasa iskustva, i sta vi mislite o tome? Moram jos reci da mis spava 11-12 sati u komadu, i ne budi se.