Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: crvena guza, osip i stolica

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno crvena guza, osip i stolica

Ponovno trebam savjet.

Moja tomjesecna beba u zadnjih 12 dana bila je na velikim dozama antibiotika i jako je slabo dojila, imala je tesku bakterijsku infekciju i rota virus. Sad je infekcija prosla, rota je negativna, ali je i dalje dosta prehladjena i kaslje i nosic je muci. I dalje je na antibiotiku (profilaksa), dakle na maloj dozi.

U zadnja 4 dana doji po 12 puta na dan, svaka 2 sata. Mlijeka imam na pretek, dakle doji koliko zeli i produzila je vrijeme dojenja, sad doji i po pola sata. Djeluje veselo ali osim 3 stolice koje su zlatnozute obavezno ima i jednu zelenu i to mi se ne svidja. Guza joj je crvena i u bolnici su rekli neka mazem plimikolom jer su to gljivice. Jezik joj nije bijel. Pa zakljucujem da nije soor.

Osim toga, ima i neki cudan osip po cijelom tijelu, kao da joj je koza najezena. Nije crven. To ne spada u probleme s dojenjem, ali ne bih otvarala novi topic, pa ako netko zna kaj bi to moglo biti, neka napise. Bed mi je i pedijatru trcat za svaku sitnicu.

Jel to ok da doji tako cesto i da su joj stolice ucestale ko kod novorodjenceta? I da ima jednu kricavo zelenu stolicu?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

LE, normalno je da antibiotik promijeni crijevnu floru te da utječe na konzistenciju i boju stolice.
    Kao što su normalne ipromjene u bebinom "ritmu" hranjenja: tijekom života će još tko zna koliko puta promijeniti svoje navike.

Što se gljivica tiče, nije nužno da ima bijel jezik... čini se da je gljiva ušla u probavni sustav i zato je guza crvena i osuta. Što se kože tiče, tu ti ne bih znala ništa reći...

Dogovori se s pedijatrom i vidi za neku terapiju protiv gljivica, tretiraj i bebu i sebe... dovoljno dugo.
    Ti se drži "gljivične dijete": bez slatkiša, bez kvasca... jogurti i probiotici...

Nema druge.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osip moze biti reakcija na lijek, opcenito na bolest
    gljive na guzi ne moraju biti candida, ima ih nazalost svakojakih

stvarno ste se namucili sa infekcijama i virusima
    za brzi oporavak ~~~~~~~~

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vec smo imali jednom terapiju rojazol gelom, sad cu ponovno provesti isto to, nema mi druge. Guza joj je stvarno gadno crvena. Ocito je gljivica usla u probavu... rojazol valjda djeluje na sve gljivice?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

plimicol ne pomaze?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo ipak malo stariji ali imali smo slično iskustvo, rotu, osip, tjedan dana u zaraznoj, stolice upravo kakve opisuješ. Crvenilo guze i gljivice smo liječili s Canestenom (puno nam je bolji od Plimicola),crijevnu floru smo vraćali u normalu s jogurtima l casei ili probioticima i to na špricu jer drugačije nije htjela ništa jesti i ako ima temperaturu predlažem da ne koristite čepiće jer nakon rote i svih tih stolica još više iritiraju.
    S obzirom da ste premali za jogutre pitaj doktoricu da li bi pomogao PRO LIFE (to ti je probiotik u ampulama i kupuje se u ljekarni) ali nisam sigurna og koje dobne granice se može koristiti.
    U svakom slučaju želim vam brzo ozdravljenje jer znam kako se malena namučila.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Plimicol ne znam jel pomaze, ali mazem joj njime guzu vec 5 dana i imam osjecaj da se crvenilo siri a ne smanjuje, kako bi trebalo. sad sam joj dala oralno rojazol i sebi cu mazati bradavice i nastaviti guzu mazati plimicolom, pa cemo vidjeti.
    Za PRO LIFE ne znam jel smije tako mala beba... A kod pedijatra smo za 2 tjedna naruceni i bed mi je sad ici da ne pobere jos koji virus uz sve ove. Rota je sad negativna i nema temperaturu, ponekad izmjerim u guzi 37,7 ali su mi rekli da se tako malo povisena temp ne skida, pa se drzim tih uputa. Bojim se samo da ne dobije urinarnu infekciju sad zbog tih gljiva :/

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja Petra je negdi prije imala osip na guzi i to reakcija na sirup Klavax bid! Doktor je rekao da mažem plimicolom i da ce proci ali bilo je sve gore osip i crvenilo,dobila je i kondilom(spolna bradavica-virusna) i završili smo na dermatologiji gdje mi je doktorica rekla da u DM-u kupim original Pavlovićevu kremu koja u sebi ima acidi borici koji smiruju upalu i iritacij i uz to da mažemo sa Rojazol kremom(bolja je od plimicola)! Prestala sam joj mazati Plimicolom(mazala sam joj 6 dana), i počela sam joj mazati sa Pavlovićkom i Rojazolom i u roku od 24 sata joj se crvenilo povuklo, osip je prošao nakon par dana!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi smo nakon antibiotika imali slično iskustvo s crvenom guzom, zelenom stolicom i osipom po tijelu.
    brisati bebu čistom vodom , a ne maramicama i promjena pelena kod nas je odmah rezultiralo poboljšanjem

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odavno izbacili maramice. uveli tusiranje nakon svake stolice a presvlacimo se jako cesto... imam osjecaj da ju to sve smeta. Danas mi je tako cendrala i uplasila sam se da je opet bolesna. Ne znam se vise opustiti nakon svih tih sokova.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja Petra je bila jako nervozna ju je guza bolila i kad je sjedila,pa je zato većinom stojala ili bila naslonjena na nešto, a spavala je na trbuhu!
    Kažem ti njoj je prošlo čim smo promjenili kremu!

Šaljemo vam moje cure i ja jednu veliku pusu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čuj, a da pitaš pedijatricu smiješ li joj dati ProLife, ili neki drugi probiotik, makar u maloj dozi, da joj se malo brže popravi mikroflora?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam kakava vam je temparetura u stanu, ali ostavi malo duže guzu da se lufta.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bili u bolnici zbog osipa... poceo se siriti na cijelo tijelo i lice. nervozna je i cini se da je svrbi. Za sad dr-i ne znaju uzrok, ali nije alergija na lijek. Kaj se tice zelenih stolica, sve ih je manje, ali pocela je opet jace bljuckati (da ne kazem povracati) ali kako su svi nalazi ok, vjerujem da je rijec o iritaciji zbog grla, ne vidim drugi razlog... Guzu mazemo i luftamo, ali za sad je jednako crvena. Kupila sam Pro life ali ne mogu joj dati prije konzultacije s pedijatrom. Vidjet cemo. Hvala svima i drzte nam fige da pobijedimo sve bestije (i prezivimo bez zivcanog sloma od brige)

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NIsam napisala, dao nam specijalist kortikosteroidnu kremu, za najzahvacenija mjesta i neke kapljice protiv svrbeza. Uz antibiotik i d vitamin kljuka se lijekovima vise nego moja baka koja ima 70 :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •